Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oby woda się nie podnosiła. Strach myśleć inaczej. Mo że da się umocnić wał jakimiś workami? Gmina/miasto coś działają?

A ta dziewczyna Krakowa sama pisze, że jest osobą spokojną aktualnie, więc zapewne będzie niedługo już niespokojną i wtedy cóż z psem wydanym bez umów i sprawdzania byłoby?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

farmerka63 napisał(a):
Dodzwoniłam się do Giselle - woda opada i wszystko wskazuje na to, że niebezpieczeństwo minęło:multi::multi::multi:

Uff...dobre wiadomości i mam nadzieję,że tak już zostanie :) :kciuki:

Posted

Dzięki Cioteczku, zagrożenie minęło, wszyscy bezpieczeni, rzeka wylała, ale na początku wsi, tam gdzie są łąki,nikogo więc na szczęście nie zalało :)

Pani z ogloszenia nie odezwała się - to chyba nawet dobrze, prawda??

Dostałam powiadomienie z Tablicy, że kończy się Hrabkowi wyróżnienie ogłoszenia. Czy edytowac je na Dolny Śląsk i wyróżnić???

Posted

michelle04 napisał(a):
Dzięki Cioteczku, zagrożenie minęło, wszyscy bezpieczeni, rzeka wylała, ale na początku wsi, tam gdzie są łąki,nikogo więc na szczęście nie zalało :)

Pani z ogloszenia nie odezwała się - to chyba nawet dobrze, prawda??

Dostałam powiadomienie z Tablicy, że kończy się Hrabkowi wyróżnienie ogłoszenia. Czy edytowac je na Dolny Śląsk i wyróżnić???

michelle,ja dzisiaj albo jutro dam do ogłoszeń tekst z nowymi zdjęciami i telefonami w sprawie kontaktu.Więc tak sobie pomyślałam,że już te nowe może wyróżnić?Jednak po zastanowieniu,dam wszystkie 40 na dolnośląskie.
Pani dobrze,że się nie odezwała,bo i po co...

Posted

Wbrew pozorom ludzie dzwonia. Tylko jakoś nie ma dalszego ciągu. Czy to wiek psina? Dzwoniła pani z Katowic, wydawała się być zainteresowana. Skierowałam ją po rozmowie do michelle, bo przecież ona zna Hrabka najbardziej. I pewnie kobitka nie zadzwoniła.

Posted (edited)

Ciocie,skleciłam tekst do Hrabciowych ogłoszeń.Zmieniłam jednak tytuł i trochę treść...usunęłam sprawy "schroniskowe" i dodałam drugi nr kontaktowy do farmerki.Jeżeli coś zmienić,ująć-dodać,to proszę piszcie.Ja tyle co umiałam to zrobiłam...chciałabym jutro wstawić gotowy tekst do ogłoszenia na bazarek,więc proszę o wszelkie uwagi...

[FONT=Calibri]PIĘKNY,W TYPIE SZNAUCERA CZARNULEK KONDZIO, SZUKA DOMU NA ZAWSZE...
[/FONT]
[FONT=Calibri]Historia jakich tysiące: początkowo domowy ulubieniec i pieszczoch, rozpieszczany i kochany, by skończyć jako wyrzucony na końcu wsi śmieć. Samochód odjechał a on został sam, bez domu, właściciela, miski, posłania…. Świat runął!! Brudny i głodny biegał po wiosce, aż trafił do mnie. Niestety jeden z rezydentów nie toleruje Kondzia i prowokuje walkę, więc choć bardzo bym chciała, nie mogę go zatrzymać na stałe.
[/FONT][FONT=Calibri]Podstawowe informacje:[/FONT][FONT=Calibri]Wiek ok. 7 lat (szacunkowo), komplet szczepień, wykastrowany, wysokość do kolan, zachowuje czystość w domu, nie niszczy.W kontaktach z psami,zachowuje się przyjaźnie.Jest psem bardzo radosnym i wesołym,o wspaniałym charakterze!Uwielbia wszelkie zabawy...A przede wszystkim,towarzystwo człowieka!Na pewno będzie wiernym i oddanym przyjacielem,dla kogoś kto go pokocha...
[/FONT]Jeśli możesz pomóż proszę,dając mu pełen ciepła i miłości dom[FONT=Calibri]!!!
[/FONT]
[FONT=Calibri]Decyzja Twoja musi być jednak przemyślana i odpowiedzialna!
[/FONT][FONT=Calibri]Pies przebywa we wsi Mościsko, pomiędzy Dzierżoniowem, a Świdnicą ( woj. Dolnośląskie).
[/FONT][FONT=Calibri]Kontakt w/s adopcji[/FONT] :
Diana tel.502 298 088
mail michelle04@poczta.fm lub
Beata tel. stacjonarny 67 253 33 99 kom. 602 437 482

Edited by Bogusik
Posted

Bogusik,myślę,że nie ma co zmieniać tekstu,jest przejrzysty i zrozumiały.Fotki też bardzo fajne są.Może tym razem poszczęści się Hrabalkowi.

Posted

Energy napisał(a):
Bogusik tylko bez 0 przed stacjonarnym;)
Reszta super:)

Dzięki ciocia,bo ja jeszcze z tych co pamiętają to "0" A jeszcze do tego,choć bardzo się staram nie popełniać błędów,to i tak ze styl/ort. niestety,ale czasami "na bakier.:oops: Więc wszelka korekta bardzo mile wskazana

Posted

I poszło na bazarek ogłoszeniowy w takiej trochę zmienionej jeszcze wersji zdjęciowej:

[FONT=Calibri]PIĘKNY,W TYPIE SZNAUCERA CZARNULEK KONDZIO, SZUKA DOMU NA ZAWSZE...
[/FONT]
[FONT=Calibri]Historia jakich tysiące: początkowo domowy ulubieniec i pieszczoch, rozpieszczany i kochany, by skończyć jako wyrzucony na końcu wsi śmieć. Samochód odjechał a on został sam, bez domu, właściciela, miski, posłania…. Świat runął!! Brudny i głodny biegał po wiosce, aż trafił do mnie. Niestety jeden z rezydentów nie toleruje Kondzia i prowokuje walkę, więc choć bardzo bym chciała, nie mogę go zatrzymać na stałe.
[/FONT][FONT=Calibri]Podstawowe informacje:[/FONT][FONT=Calibri]Wiek ok. 7 lat (szacunkowo), komplet szczepień, wykastrowany, wysokość do kolan, zachowuje czystość w domu, nie niszczy.W kontaktach z psami,zachowuje się przyjaźnie.Jest psem bardzo radosnym i wesołym,o wspaniałym charakterze!Uwielbia wszelkie zabawy...A przede wszystkim,towarzystwo człowieka!Na pewno będzie wiernym i oddanym przyjacielem,dla kogoś kto go pokocha...
[/FONT]Jeśli możesz pomóż proszę,dając mu pełen ciepła i miłości dom[FONT=Calibri]!!!
[/FONT]
[FONT=Calibri]Decyzja Twoja musi być jednak przemyślana i odpowiedzialna!
[/FONT][FONT=Calibri]Pies przebywa we wsi Mościsko, pomiędzy Dzierżoniowem, a Świdnicą ( woj. Dolnośląskie).
[/FONT][FONT=Calibri]Kontakt w/s adopcji[/FONT] :
Diana tel.502 298 088
mail michelle04@poczta.fm lub
Beata tel. stacjonarny 67 253 33 99 kom. 602 437 482

Posted

No to teraz Ciocie noście przy sobie telefony;).Bogusik bardzo dziękuję za zaangażowanie i pomoc dla Kondzia,może tym razem ktoś wypatrzy nasze nieszczęście i zakocha się.Trzymam kciuki za ten jeden,jedyny telefon,a jak zadzwoni to będzie najpiękniejszym dzwonkiem na świecie.

Posted

Moja komóra naładowana i zawsze w zasięgu wzroku i ucha.

Diano - kiedy było to realne zagrożenie powodzią dzwoniłam do Ciebie bezskutecznie. Potem dodzwoniłam się do Giselle - wspomniała, że musisz wymienić telefon, bo stary Ci szwankuje - dlatego nie odbierasz. Rozumiem, że wszystko jest już ok i telefon "drożny" ?