marako Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Oby woda się nie podnosiła. Strach myśleć inaczej. Mo że da się umocnić wał jakimiś workami? Gmina/miasto coś działają? A ta dziewczyna Krakowa sama pisze, że jest osobą spokojną aktualnie, więc zapewne będzie niedługo już niespokojną i wtedy cóż z psem wydanym bez umów i sprawdzania byłoby? Quote
fiorsteinbock Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='farmerka63']To ta rzeczka ? http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=33039&mod=6 Tak, farmerko. Mieszkam w sąsiedniej Bielawie i nawet nie wiedziałam, że rzeczka taki stan osiągnęła. Quote
farmerka63 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 U nas leje jak z cebra - bardzo konsekwentnie - całą noc i od rana ciurkiem :( Dolny Śląsk - jak się trzymacie ???? Quote
farmerka63 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Dodzwoniłam się do Giselle - woda opada i wszystko wskazuje na to, że niebezpieczeństwo minęło:multi::multi::multi: Quote
Bogusik Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 farmerka63 napisał(a):Dodzwoniłam się do Giselle - woda opada i wszystko wskazuje na to, że niebezpieczeństwo minęło:multi::multi::multi: Uff...dobre wiadomości i mam nadzieję,że tak już zostanie :) :kciuki: Quote
michelle04 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Dzięki Cioteczku, zagrożenie minęło, wszyscy bezpieczeni, rzeka wylała, ale na początku wsi, tam gdzie są łąki,nikogo więc na szczęście nie zalało :) Pani z ogloszenia nie odezwała się - to chyba nawet dobrze, prawda?? Dostałam powiadomienie z Tablicy, że kończy się Hrabkowi wyróżnienie ogłoszenia. Czy edytowac je na Dolny Śląsk i wyróżnić??? Quote
Bogusik Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 michelle04 napisał(a):Dzięki Cioteczku, zagrożenie minęło, wszyscy bezpieczeni, rzeka wylała, ale na początku wsi, tam gdzie są łąki,nikogo więc na szczęście nie zalało :) Pani z ogloszenia nie odezwała się - to chyba nawet dobrze, prawda?? Dostałam powiadomienie z Tablicy, że kończy się Hrabkowi wyróżnienie ogłoszenia. Czy edytowac je na Dolny Śląsk i wyróżnić??? michelle,ja dzisiaj albo jutro dam do ogłoszeń tekst z nowymi zdjęciami i telefonami w sprawie kontaktu.Więc tak sobie pomyślałam,że już te nowe może wyróżnić?Jednak po zastanowieniu,dam wszystkie 40 na dolnośląskie. Pani dobrze,że się nie odezwała,bo i po co... Quote
__Lara Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Hrabciu, a Ty nada bez domku :/ Prosimy o wsparcie dla Nangi, która przeszła kilka operacji, była leczona jadem tarantuli: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230502-Piękna-Nanga-bardzo-boi-się-smyczy-Zbieramy-na-hotel Quote
michelle04 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 monika55 napisał(a):A dzwoniła pani z Katowic? Niestety nikt do mnie dzwonił,a co jest Pani zainteresowana Hrabkiem??? Quote
farmerka63 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Moniko - a mogłabyś nieco rozwinąć wypowiedź ? Jesteś bardzo oszczędna w słowach ;) Quote
monika55 Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Wbrew pozorom ludzie dzwonia. Tylko jakoś nie ma dalszego ciągu. Czy to wiek psina? Dzwoniła pani z Katowic, wydawała się być zainteresowana. Skierowałam ją po rozmowie do michelle, bo przecież ona zna Hrabka najbardziej. I pewnie kobitka nie zadzwoniła. Quote
Energy Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Nie rozumiem tego, przecież psy 7-8 letnie znajdują domy:shake: Quote
Bogusik Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) Ciocie,skleciłam tekst do Hrabciowych ogłoszeń.Zmieniłam jednak tytuł i trochę treść...usunęłam sprawy "schroniskowe" i dodałam drugi nr kontaktowy do farmerki.Jeżeli coś zmienić,ująć-dodać,to proszę piszcie.Ja tyle co umiałam to zrobiłam...chciałabym jutro wstawić gotowy tekst do ogłoszenia na bazarek,więc proszę o wszelkie uwagi... [FONT=Calibri]PIĘKNY,W TYPIE SZNAUCERA CZARNULEK KONDZIO, SZUKA DOMU NA ZAWSZE... [/FONT][FONT=Calibri]Historia jakich tysiące: początkowo domowy ulubieniec i pieszczoch, rozpieszczany i kochany, by skończyć jako wyrzucony na końcu wsi śmieć. Samochód odjechał a on został sam, bez domu, właściciela, miski, posłania…. Świat runął!! Brudny i głodny biegał po wiosce, aż trafił do mnie. Niestety jeden z rezydentów nie toleruje Kondzia i prowokuje walkę, więc choć bardzo bym chciała, nie mogę go zatrzymać na stałe. [/FONT][FONT=Calibri]Podstawowe informacje:[/FONT][FONT=Calibri]Wiek ok. 7 lat (szacunkowo), komplet szczepień, wykastrowany, wysokość do kolan, zachowuje czystość w domu, nie niszczy.W kontaktach z psami,zachowuje się przyjaźnie.Jest psem bardzo radosnym i wesołym,o wspaniałym charakterze!Uwielbia wszelkie zabawy...A przede wszystkim,towarzystwo człowieka!Na pewno będzie wiernym i oddanym przyjacielem,dla kogoś kto go pokocha... [/FONT]Jeśli możesz pomóż proszę,dając mu pełen ciepła i miłości dom[FONT=Calibri]!!! [/FONT][FONT=Calibri]Decyzja Twoja musi być jednak przemyślana i odpowiedzialna! [/FONT][FONT=Calibri]Pies przebywa we wsi Mościsko, pomiędzy Dzierżoniowem, a Świdnicą ( woj. Dolnośląskie). [/FONT][FONT=Calibri]Kontakt w/s adopcji[/FONT] : Diana tel.502 298 088 mail michelle04@poczta.fm lub Beata tel. stacjonarny 67 253 33 99 kom. 602 437 482 Edited June 29, 2013 by Bogusik Quote
Anula Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Bogusik,myślę,że nie ma co zmieniać tekstu,jest przejrzysty i zrozumiały.Fotki też bardzo fajne są.Może tym razem poszczęści się Hrabalkowi. Quote
Energy Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Bogusik tylko bez 0 przed stacjonarnym;) Reszta super:) Quote
Bogusik Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Energy napisał(a):Bogusik tylko bez 0 przed stacjonarnym;) Reszta super:) Dzięki ciocia,bo ja jeszcze z tych co pamiętają to "0" A jeszcze do tego,choć bardzo się staram nie popełniać błędów,to i tak ze styl/ort. niestety,ale czasami "na bakier.:oops: Więc wszelka korekta bardzo mile wskazana Quote
Anula Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Ja bym jednak jeszcze dodała jedną fotkę z pierwszej strony.Hrabal jest przy osobie i to zdjęcie jak dla mnie jest prześliczne,bardzo wyraźne. Quote
Bogusik Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 I poszło na bazarek ogłoszeniowy w takiej trochę zmienionej jeszcze wersji zdjęciowej: [FONT=Calibri]PIĘKNY,W TYPIE SZNAUCERA CZARNULEK KONDZIO, SZUKA DOMU NA ZAWSZE... [/FONT][FONT=Calibri]Historia jakich tysiące: początkowo domowy ulubieniec i pieszczoch, rozpieszczany i kochany, by skończyć jako wyrzucony na końcu wsi śmieć. Samochód odjechał a on został sam, bez domu, właściciela, miski, posłania…. Świat runął!! Brudny i głodny biegał po wiosce, aż trafił do mnie. Niestety jeden z rezydentów nie toleruje Kondzia i prowokuje walkę, więc choć bardzo bym chciała, nie mogę go zatrzymać na stałe. [/FONT][FONT=Calibri]Podstawowe informacje:[/FONT][FONT=Calibri]Wiek ok. 7 lat (szacunkowo), komplet szczepień, wykastrowany, wysokość do kolan, zachowuje czystość w domu, nie niszczy.W kontaktach z psami,zachowuje się przyjaźnie.Jest psem bardzo radosnym i wesołym,o wspaniałym charakterze!Uwielbia wszelkie zabawy...A przede wszystkim,towarzystwo człowieka!Na pewno będzie wiernym i oddanym przyjacielem,dla kogoś kto go pokocha... [/FONT]Jeśli możesz pomóż proszę,dając mu pełen ciepła i miłości dom[FONT=Calibri]!!! [/FONT][FONT=Calibri]Decyzja Twoja musi być jednak przemyślana i odpowiedzialna! [/FONT][FONT=Calibri]Pies przebywa we wsi Mościsko, pomiędzy Dzierżoniowem, a Świdnicą ( woj. Dolnośląskie). [/FONT][FONT=Calibri]Kontakt w/s adopcji[/FONT] : Diana tel.502 298 088 mail michelle04@poczta.fm lub Beata tel. stacjonarny 67 253 33 99 kom. 602 437 482 Quote
farmerka63 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Bardzo fajne ogłoszenie. Hrabal jest rewelacyjny:loveu: Quote
Anula Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 No to teraz Ciocie noście przy sobie telefony;).Bogusik bardzo dziękuję za zaangażowanie i pomoc dla Kondzia,może tym razem ktoś wypatrzy nasze nieszczęście i zakocha się.Trzymam kciuki za ten jeden,jedyny telefon,a jak zadzwoni to będzie najpiękniejszym dzwonkiem na świecie. Quote
farmerka63 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Moja komóra naładowana i zawsze w zasięgu wzroku i ucha. Diano - kiedy było to realne zagrożenie powodzią dzwoniłam do Ciebie bezskutecznie. Potem dodzwoniłam się do Giselle - wspomniała, że musisz wymienić telefon, bo stary Ci szwankuje - dlatego nie odbierasz. Rozumiem, że wszystko jest już ok i telefon "drożny" ? Quote
Recommended Posts