michelle04 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='farmerka63'].......... :shake:[/QUOTE] Zle odpisałam??? Quote
Bogusik Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='michelle04']Zle odpisałam???[/QUOTE] Na pewno farmerce nie chodzi o Twoją odpowiedź,bo dobrze odpisałaś,choć kiwaczka :shake: bez komentarza można różnie zrozumieć...;) Quote
farmerka63 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 O sorki... Zasmuciła mnie wizja psa w budzie... Jakiegokolwiek, bo w końcu sobie jakiegoś znajdą ... Odpowiedziałaś super, Michelle.Tak trzeba - bez zbędnych emocji , aczkolwiek stanowczo . Fajnie, że w końcu JAKIEŚ zapytania są , a nie głucha cisza. Wreszcie napiszą/zadzwonią ci właściwi , psolubni i zwariowani na punkcie smolistych , uśmiechniętych kudłaczy :) Quote
michelle04 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Odpowiedź na Tablicy: rb49 Ogłoszenia tego użytkownika Chętnie go wezmę ale jak pokonać odległość Kępno -Kraków.? Zablokuj użytkownika Data: 15 cze, 21:13Twoja odpowiedź Witam, piesek znajduje się w Dzierżoniowie, woj dolnośląskie, zależy mi na tym by trafił w *dobre ręce*, bo wizja oddania go do schroniska mnie przeraża :( Czy może Pan/Pani podać swój nr tel to zadzwonię, porozmawiamy i może wspólnie coś poradzimy Chciałabym również dowiedzieć się jakie warunki będzie miał psiak, to dla mnie ważne Proszę o odpowiedź Pozdrawiam Diana Data: 16 cze, 20:40rb49 Ogłoszenia tego użytkownika Do domku jednorodzinnego do budy nie na łańcuch.Ma zastąpić miejsce sznaucerki olbrzymiej -odeszła za tęczowy most.Opieka dobra należna psu -członkowi rodziny. Zablokuj użytkownika Data: 16 cze, 21:46Twoja odpowiedź Witam, dziękuję za zainteresowanie tym biednym psiakiem, jednak przepraszam, iż nie wspomniałam o tym wcześniej, ale on nie wie co to jest buda :( Podejrzewam, że był wychowywany w domu/ mieszkaniu i nie poradzi sobie w warunkach zimowych w budzie Pozdrawiam serdecznie i życzę rychlego znalezienia psiego przyjaciela Pozdrawiam Diana Data: wczoraj, 21:35rb49 Ogłoszenia tego użytkownika Życzę szbkiego znalezienia domku dla pani pupila,u mnie w domu panoszy się mały 13-letni ratlerek.Pozdrawiam. Zablokuj użytkownika Quote
michelle04 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Dzisiaj u nas burza, grzmoty i deszcz, więc z fotek nici :roll: Quote
Anula Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Czytając ten dialog odniosłam wrażenie,że Państwa sznaucer nie miał dobrych warunków,wątpliwe jest aby był obcinany bo przecież w zimę w budzie raczej by sobie nie poradził,a nie obcinany to jeden miał dred.Nie wiem po co ludziom pies w budzie,przeważnie jak jest buda to i łańcuch. Hrabal jest starszym pieskiem i powinien mieć ciepełko.Kocha człowieka i musi być przy nim.Czekamy na domek,który zaoferuje Hrabalowi siebie i domowe normalne warunki. Quote
Bogusik Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Michelle,dzięki za następne zdjęcia.Może jakoś z pomocą,czy radą cioteczek kibicujących Hrabciowi,wspólnymi siłami w końcu "wydębimy" ten domeczek dla niego :-) Ponawiam swoją prośbę o doradzenie w spr. ogłoszeń....Czy tekst zostawiamy,czy jednak coś zmienić? I na jakie województwo,mazowieckie albo dolnośląskie,czy może inne ? W tym tygodniu z powodu pracy,jestem tylko z doskoku po południu i jak teraz... Proszę,doradźcie coś...:modla: Quote
Anula Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Jeżeli nie miał na mazowieckie to może tam spróbować albo na lubuskie,wielkopolskie,zachodnio-pomorskie.Sama nie wiem.Dolnoślązacy nie wiedzą co tracą. Quote
michelle04 Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='Bogusik']Michelle,dzięki za następne zdjęcia.Może jakoś z pomocą,czy radą cioteczek kibicujących Hrabciowi,wspólnymi siłami w końcu "wydębimy" ten domeczek dla niego :-) Ponawiam swoją prośbę o doradzenie w spr. ogłoszeń....Czy tekst zostawiamy,czy jednak coś zmienić? I na jakie województwo,mazowieckie albo dolnośląskie,czy może inne ? W tym tygodniu z powodu pracy,jestem tylko z doskoku po południu i jak teraz... Proszę,doradźcie coś...:modla:[/QUOTE] Ja bym optowała za wyróżnieniem ogłoszenia na dolnośląskie, nie miał wyróżnionych na ten rejon, a uważam że odległość może mieć znaczenie,bo ludzie chcą psiaka zobaczyć, poznać,nim zdecydują się na adopcję, a odległość 200-300 km może trochę odstraszać, ale to tylko taka moja sugestia :oops: Quote
farmerka63 Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Przepraszam za milczenie, ale mamy nawał prac polowych, przetwórnianych i remontowych - czyli sianokosy, szczyt laktacji stada i dekarzy na dachu obory. MASSSSAKROS ... ale damy radę ;) Jak postanowicie tak będzie słusznie. Zacznijmy może od tajemniczego Dolnego Śląska - Michelle ma rację, że ludziska chcą najpierw psa "obwąchać". Quote
Energy Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Też tak myślę:) Zdjęcia psa cudownej urody! Oby przyniosły szczęście:) Quote
Bogusik Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Dzięki ciocie :smile: tak więc może uda się podzielić i 20 na dolnośląskie z wyróżnioną tablicą i 20 na mazowieckie?Tekst zostawiamy ten od michelle,tylko jedynie pozmieniam zdjęcia.W przyszłym tygodniu wstawię na bazarek ogłoszeniowy u natie.Pakiet już jest zapłacony,ale jeszcze te stare ogłoszenia są aktualne,tak więc poczekam do przyszłego tygodnia...:smile: Quote
monika55 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Zaglądam z nadzieja, no cóż wakacje się zbliżają. Quote
michelle04 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Sorki Cioteczki, że nie piszę,ale sytuacja u nas jest krytyczna :shake: Rzeka wezbrała i brakuje tylko pól metra by przedarła się przez wały, a my do rzeki mamy tylko jakieś 10 metrów, jesteśmy zagrożeni zalaniem, więc wszyscy obserwujemy rzekę i modlimy się by przestało padać :roll: Dostałam zapytanie o Kondzia, wklejam treść i odpowiedź: porto1993 Ogłoszenia tego użytkownika witam mam rozumiec ze piesek znajduje sie u Pani? i Chce pani go wydac bez zadnych umow i tym podobnych ( gdyz wlasnie o to mi chodzi) mam 20lat bardzo kocham psy jestem osoba spokojna aktualnie (mieszkam z chlopakiem w krakowie) Mam duzo wolnego czasu na to by miec psa, mam w rodzinnym domu jeszcze kilka psow (jeden przygarniety po wujku jak zmarl, dwa od ciotki jak byly male, jeszcze tam jakies dwa;) bardzo nasza rodzina kocha psy to przeszlo i na mnie, jestem tu jakby samotna w tym krakowie ...bo nie mam zadnego psa( nigdy nie traktowalam psa jak rzecz kazdy pies ktorego mialam i mielismy byl zawsze do konca( az zdechnie ze starosci) ) moze mi pani cos wiecej powiedziec o psie? i jak daleko to jest od krakowa oczywiscie Zablokuj użytkownika Data: dzisiaj, 20:12Twoja odpowiedź Witam, dziękuję za okazane zainteresowanie :) Tak Kondzio jest jeszcze u mnie, ale nim go komuś wyadoptuję muszę być pewna, że idzie do domu, gdzie będzie dobrze taktowany, więc jeśli Pani pozwoli to poprosiłabym jakaś wolontariuszkę z Krakowa o wizytę przedadopcyjną u Państwa oraz wymagam podpisania umowy adopcyjnej, która zobowiązuje stronę adoptującą do zapewnienia podstawowych warunków należnych każdemu zwierzakowi Jeśli jest Pani nadal zainteresowana to proszę o odpowiedź Pozdrawiam Diana Quote
Energy Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Oj Hrabciu ty masz naprawdę pecha:( Michelle może się myle, ale dla mnie to na pewno nie ten dom:shake: Mam nadzieję że przestanie lać, trzymam kciuki za Wasze domostwo!!! Quote
Anula Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Michelle jak czytam takie maile to mnie mdli.Jak dziewczyna sobie to wyobraża,że wydamy Kondzia bez umowy i wizyty i ślad po nim zaginie? Ja już nie wiem,czy nie ma normalnych ludzi,których by Kondzio zainteresował? No a ta rzeka to jakieś przekleństwo,mam nadzieję,że wału nie przeleje,no ale od rana leje i chyba nie będzie końca w najbliższych dniach. Quote
fiorsteinbock Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 michelle04 napisał(a):Sorki Cioteczki, że nie piszę,ale sytuacja u nas jest krytyczna :shake: Rzeka wezbrała i brakuje tylko pól metra by przedarła się przez wały, a my do rzeki mamy tylko jakieś 10 metrów, jesteśmy zagrożeni zalaniem, więc wszyscy obserwujemy rzekę i modlimy się by przestało padać :roll: Dostałam zapytanie o Kondzia, wklejam treść i odpowiedź: Jeśli mogę pomóc, walcie jak w dym! Quote
malawaszka Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 no na taki mail nie odpisałabym tak grzecznie ;) Mam nadzieję, że Was nie zaleje!!! Quote
farmerka63 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Patrzyłam z niepokojem na prognozę pogody i na sytuację na Dln.Śląsku - ma padać jeszcze jutro :( Michelle - a dużo macie teraz psiaków pod opieką ? Ten potok czy rzeczka zalewała Was już w przeszłości ? ...żesz w mordę jeża..że ja tak daleko :(:(:( BEZ UMÓW I TYM PODOBNYCH - no scyzoryk mi się otwiera . Jasne - ratujemy psa i niańczymy go przez dobry rok tylko po to, żeby go w tym Krakowie wcięło ...wrrrrr.... Michelle - gratuluję opanowania i znajomości dworskiej etykiety ;) Quote
farmerka63 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 To ta rzeczka ? http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=33039&mod=6 Quote
Bogusik Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Naprawdę,brak słów na tego typu maile...:cool3: Bardzo mnie martwi to zagrożenie powodziowe,tym bardziej,że nadal pada...Miejmy nadzieję,że nic się nie stanie...! Quote
Recommended Posts