Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marako napisał(a):
Czy on naprawdę jest taki duży, że podchodzi pod sznaucera olbrzyma? Nie widziałam go w naturze, ale na fotach bliżej mu do średniaka, może przerośniętego. Ile ma w kłębie?

Ma jakieś 55-57 cm, to już olbrzym czy średniak??

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

michelle04 napisał(a):
Ta Pani z Polkowic jest bardzo sensowna, może któraś z Cioteczek chciałaby z Nią porozmawiać to podam nr tel na PW

Monika jest decyzyjna, może niech pogada, myślę, że na pewno warto:) Nie macie tam gdzieś odważnego kota?
Sznupkowe ciotki się muszą wypowiedzieć, bo wg wzorca to jest pomiędzy.
Pudel byłby już duży.

Posted

michelle04 napisał(a):
Ma jakieś 55-57 cm, to już olbrzym czy średniak??

Ma tyle samo, co moja ostatnia tymczasowiczka, ogłaszana jako średniaczka. Chociaż tak naprawdę jest w połowie, bo olbrzymy mają od 60 do 70, samce bliżej 70. Średniaki mają od 45 do 50, samce bliżej 50.
Jako, że jest samcem, nieco bliżej ma do średniaków, ale tylko nieco.

Posted

marako napisał(a):
Ma tyle samo, co moja ostatnia tymczasowiczka, ogłaszana jako średniaczka. Chociaż tak naprawdę jest w połowie, bo olbrzymy mają od 60 do 70, samce bliżej 70. Średniaki mają od 45 do 50, samce bliżej 50.
Jako, że jest samcem, nieco bliżej ma do średniaków, ale tylko nieco.

Dziękuję, zweryfikuje to w następnych ogłoszeniach jako duży średniak

Posted

Michelle04 jsli uważasz że pani jest sensowna, to chetnie porozmawiam. Jak uważasz? będzie problem z kotem? Ostatnio zawiozłam podwórkowca do DS i nie dość że pięknie się w domu zachowuje, to koty olewa. Uznał że jak były tu przed nim to muszą byc i już.

Posted

monika55 napisał(a):
Michelle04 jsli uważasz że pani jest sensowna, to chetnie porozmawiam. Jak uważasz? będzie problem z kotem? Ostatnio zawiozłam podwórkowca do DS i nie dość że pięknie się w domu zachowuje, to koty olewa. Uznał że jak były tu przed nim to muszą byc i już.

Ja się trochę obawiam o tego kota, bo Pani mówiła, że też przygarnięty i nie chce zeby był zestresowany.
Tak to sobie przemyślałam i może byśmy zrobiły tak: można zadzwonić do Pani, że owszem Hrabek będzie wykastrowany, jednak wcześniej musi się odbyć wizyta przedadopcyjna, gdyż Anula pisała mi o swoich wątpliwościach, które należy rozwiać, więc jeśli wizyta przed... okaże się strzałem w dziesiątkę, wówczas wykastrujemy go jeśli wet pozwoli i mogę go dowieźć do Polkowic, jeśli się zaaklimatyzuje i zostawi kota w spokoju to zostanie, jeśli nie.....
To jest taka moja propozycja na chwilę obecną, ale dalej będę myśleć....
Moniko, przesyłam Tobie na PW nr do tej Pani, tak na wszelki wypadek

Posted

Rozmawiałam z panią z Polkowic. Wrażenie przez telefon miłe. Co oczywiście należy potwierdzić. Hrabal musi być wykastrowany bo jedna sunia jest wysterylizowana, druga ze względu na wiek - nie. Pani chce dać dom Hrabalowi. Czy mamy kogoś kto by zrobił P/A?

Michelle04 da sie wykastrować Hrabcia?

Posted

monika55 napisał(a):
Rozmawiałam z panią z Polkowic. Wrażenie przez telefon miłe. Co oczywiście należy potwierdzić. Hrabal musi być wykastrowany bo jedna sunia jest wysterylizowana, druga ze względu na wiek - nie. Pani chce dać dom Hrabalowi. Czy mamy kogoś kto by zrobił P/A?

Michelle04 da sie wykastrować Hrabcia?

Monika55 oczywiście, podjedziemy do weta zrobimy wyniki i jeśli nie będzie przeciwwskazań wykastrujemy :cool3:
Cieszę się, że również odniosłaś takie wrażenie, ciekawe jak wypadnie P/A, niech już Hrabko ma swój dom i człeka.

Posted

Michelle i napisz jeśli możesz o Hrabalu - jaki jest do innych psów, co i jak je, jak zachowuje się w domu itd. Rozmawiam z panią na Fb i ja wypytuje o co się da, a pani wypytuje o Hrabcia.

Posted

monika55 napisał(a):
Michelle i napisz jeśli możesz o Hrabalu - jaki jest do innych psów, co i jak je, jak zachowuje się w domu itd. Rozmawiam z panią na Fb i ja wypytuje o co się da, a pani wypytuje o Hrabcia.

Hrabko w stosunku do suk zachowuje się jak najbardziej wzorowo, natomiast z Kesem, biegali razem i również było ok jednak raz się pochamrali o piłeczkę, gdyż Kesh ma swoją ulubioną, której nie oddaje nawet dziewczynom, a Hrabal miał chyba chrapkę na nią i się pokłócili. By zapobiec takim sytuacjom Hrabal biega teraz przez domem, a Kesh z dziewczynami za domem.
Hrabal ładnie je suchą karmę z wkładką, jest to puszka, kiełbaska, pasztetowa....etc to na co akurat jest promocja ;) Nie wybrzydza przy jedzeniu, ale też nie rzuca się na nie, gdy nie jest głodny zostawi na później.
W domu chce być w centrum uwagi i gdy jej nie czuje na sobie wówczas przypomina o sobie szczekaniem, gdy to nie skutkuje biegie się położyć, jakby się obraził, ale nie trwa to długo i znowu przypomina o swojej obecności ;)
Bardzo lubi biegać po ogrodzie, dziewczyny wyskakują tylko na sisku i pędem pod drzwi, a On nie, jemu nie straszne zimno, czy śnieg, On biega, wącha, poznaje, tarza się, bryka i trzeba go nawoływać by wrócił do domu.
Jak wspominałam ta Jego przypadłość w postaci trzęsących się tylnych kończyn nie powoduje dyskomfortu, nie wpływa negatywnie na samopoczucie czy na sprawność ruchową, to baaardzo sprawny pies.
Bardzo lubi jak się go drapie/masuje po tłowiu, mruczy wówczas i tak śmiesznie gaworzy, nie lubi wycierania łap, ale poddaje się temu zabiegowi, baaardzo lubi kontakt z człowiekiem, nie interesuje się zabawkami, leżą w koszu a On nawet na nie nie spojrzy.
Myślę iż pomimo tego lekkiego ADHD to bardzo zrównoważony pies,potrafi też być i zabawny, na ogrodzie gania się ze mną, czasami skoczy w celach zainicjowania zabawy albo ucieka i patrzy czy biegnę za nim.
Ogólnie nie sprawia problemów, to dobre i mądre psisko :loveu:

Posted

Byliśmy u weta, który zbadał Hraba i nie miał zastrzeżeń co do kastracji więc czekamy na znak
Czy trzeba Jemu przed kastracją zrobić jeszcze badanie krwi??

Jedziemy do weta

Nudzę się