Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może leniwemu listonoszowi nie chciało się fatygować ? Znam takie praktyki z autopsji - wysyłam dość często paczki i śledzę ich los przez internet . I widzę, że listonosz zamieścił adnotację " Awizowano ". Dzwonię do klienta i go oświecam, że był listonosz z przesyłką , nie zastał nikogo w domu i zostawił awizo w skrzynce. Na co bogu ducha winny człek zeznaje ( zgodnie z prawdą ), że siedział kamieniem w domu cały dzień - żadnego listonosza nie było, a awiza w skrzynce również brak. Tymczasem paczka leży jak wół na poczcie. Za mało płacą listonoszom chyba ;)

Posted

[quote name='monika55']List polecony dziś wrócił. Adresat nieznany. Jak mam wysłać?[/QUOTE]
Przepraszam, nie wiem dlaczego list wrócił :( Jutro zapytam listonosza oraz zadzwonię na pocztę by skonfrontować, kto odpowiada za taki stan rzeczy :( Może mają mnie już dosyć,bo non stop piszę jakieś pisma do Gminy w sprawie a to bezdomnych zwierząt, a to oświetlenia naszej ulicy,gdyż wieczorem ciemno u nas jak w d**** u Murzyna - bez rasistowskich podtekstów oczywiście, itd Zaraz podam na pw adres do pracy,by mieć pewność,że tym razem list dotrze, przepraszam raz jeszcze za zamieszanie:Rose:

Posted

ja swoje deklaracje przelewam zaraz po 10- tym, bądźcie cierpliwe Ciotki i ty Hrabulcu.
Farmereczko droga a można Ci podrzucić taka sznaucerkowatą suńkę z naszego schroniska ? (wybacz Hrabcio)
Młoda, fajna dziewczynka a siedzi i nikt jakoś się nią nie interesuje :shake: Chudzinka.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-KZJxAOU6RqM/UJVNOadDgYI/AAAAAAAAA3k/5rwAbZk4IoU/s546/DSCN55593301.JPG[/IMG][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-YBRvUBAmOGI/UJVMhmqkyjI/AAAAAAAAA00/SZKUqWdRKTU/s612/DSCN55263275.JPG[/IMG]

Posted

To jest możliwe w przypadku paczek - o listach poleconych mi nic nie wiadomo. Na tych niebiesko-żółtych dowodach nadania pod kodem kreskowym jest numer przesyłki. Wprowadzasz ten numer tu :
[url]http://sledzenie.poczta-polska.pl/[/url]

w pole IDENTYFIKATOR. Klikasz SZUKAJ - i już wiesz, gdzie jest Twoja paczuszka .
To bardzo pożyteczna funkcja i często z niej korzystam .

Szafro - a napisz mi coś więcej o tej sunieczce, tylko na PW, żeby Hrabal nie fukał ;) Malawaszka o niej wie ? Bo to jest Matka Przełożona od sznaucerów :)

Posted

[quote name='farmerka63']Szafro - a ma wątek ta mała czarnulka ? Bardzo wyżełkowata jest :)[/QUOTE]
Nie ma wątku.
Farmereczko masz zapchaną skrzyneczkę ...

Posted

coś trochę by sięprzydało mu "kształt" odświeżyć

fajna ta czarna szorściaczka - mogę wrzucić na sznaucery, ale nie przebiję się przez :hmmmm: dyskusje na jastrzębskim watku żeby coś znaleźć o niej więc poproszę na maila opis, namiary i fotki ok??? [email]malawaszka@gmail.com[/email]

Posted

[quote name='malawaszka']fajna ta czarna szorściaczka - mogę wrzucić na sznaucery, ale nie przebiję się przez :hmmmm: dyskusje na jastrzębskim watku żeby coś znaleźć o niej więc poproszę na maila opis, namiary i fotki ok??? [EMAIL="malawaszka@gmail.com"]malawaszka@gmail.com[/EMAIL][/QUOTE]
Wszystkie foty wysłałam Farmerce63 :p. Króciutki opis też. Farmerka napisała do Shanti o obszerniejszy opis - ona wie dużo więcej o sunieczce.