Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Energy']Można też podawać podskórnie zeel (ludzki homeopatyk, jak ktoś wierzy, my wierzymy to działał);)[/QUOTE]
potwierdzam :) nasza sunia od kilku lat ma mniejsze lub większe problemy ze stawami,kręgosłupem,kulawizną itd. przeszliśmy przez różne terapie,pomagało na jakiś czas a później powtórka.Czerwiec zeszłego roku był koszmarem...Lora z dnia na dzień przestała się podnosić,tylne łapki odmówiły współpracy :( Diagnozy różne:syndrom końskiego ogona,obustronne zapalenie itd.sterydy(sunia bardzo źle znosiła)zastrzyki przeciwzapalne,kapsułki,końskie dawki B12.Łapaliśmy się dosłownie wszystkiego...kolejny weterynarz i to czego baliśmy się bardzo...operacja.Więc do kolejnego gabinetu i tam padła propozycja podania homeopatyków.Najpierw podawaliśmy (wspomniany zeel) następnie discus,Lora ma się dobrze,problemów ze wstawaniem nie ma,kulawizna ustąpiła....co prawda już nie będzie brykać jak młodzieniaszek,ale to tylko dlatego,że to już poważna,starsza dama ;)

Edited by halszka
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halszka popytaj weta o cartrophen vet, poczytaj o tym (link podałam w poprz. poście)
naprawdę przy takich poważnych problemach bardzo polecam:) i potem apto-flex najlepiej na stałe albo 3 miesięczne kuracje:) (zeel brała między "cartrophenami" i potem jeszcze, chyba 15 ampułek, ale po 1/2 bo to kurdupel jest)
Moja sucz ma 10, 5 roku, przed zerwaniem więzadeł miała też "pobolewania kręgosłupa" teraz nie ma:)

Posted

[quote name='Energy']Halszka popytaj weta o cartrophen vet, poczytaj o tym (link podałam w poprz. poście)
naprawdę przy takich poważnych problemach bardzo polecam:) i potem apto-flex najlepiej na stałe albo 3 miesięczne kuracje:) (zeel brała między "cartrophenami" i potem jeszcze, chyba 15 ampułek, ale po 1/2 bo to kurdupel jest)
Moja sucz ma 10, 5 roku, przed zerwaniem więzadeł miała też "pobolewania kręgosłupa" teraz nie ma:)[/QUOTE]

dzięki:) jak będzie taka potrzeba z pewnością zapytam,w tej chwili co trzy miesiące podajemy suni HYALGEL(polecony przez weterynarza) po który jeździmy do Czech [url]http://www.lekarna.cz/hyalgel-forte-pomeranc-500ml/[/url]

Posted

Jak pisałam wcześniej, wet powiedział, ze decyzja o tym jakie leki i jaka ewentualnie specjalistyczna karma bedzie potrzebna zapadnie po dokładnym zbadaniu Hrabala. Chodzi głównie o zrobienie RTG. Najpierw musi być diagnoza.
Jak wszystko pójdzie dobrze, to jutro zabiore Hrabcia do weta .:fadein:

Posted

Zastanawiam sie dlaczego Hrabal taki chudziutki. Starość?

Mój osobisty psiak też starszawy i też chudnie, mimo dobrego apetytu, podawania dobrego jedzonka itd. Badany regularnie, trochę szwankuje mu serduszko. A tak to zdrowy. Tylko chudziutki.

Posted

Mój też nie chce drugiego psa, mówi że jeden szkudel mu wystarcza. Rozmawialiśmy wczoraj. Szkoda.

[quote name='shanti']Dziękuję Ciotki w imieniu Hrabalka.:loveu:

Odpadł nam DT tu na miejscu, niestety. Mąż Pani się nie zgodził.:shake:[/QUOTE]