Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
bo pudelka i ratlerka są malutkie, a większych starszych psów już tak chętnie ludzie nie biorą... chociaż ja mam problem ze znalezieniem domów dla starszych sznaucerków mini też... ale i tak jest łatwiej niż dla duzych

Właśnie, teraz jest moda na wszystko w rozmiarze mini...

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki dostałam smsa od Pana Jana w języku angielskim, z tego co zrozumiałam (mój angielski kuleje) jest zainteresowany adopcją Hraba,a mieszka we Wro Czy mogłabym przesłać jakiejś anglojęzycznej Cioteczce tego smsa celem dalszej korespondencji, jeśli oczywiście uznacie, że warto podjąć dialog

Posted (edited)

Moniko - mój stacjonarny ( z wielkopolskim kierunkowym) jest wymieniany w ogłoszeniach od niedawna. I nie jest łączony z Twoim telefonem , tylko z Michelle. Więc to chyba czysty przypadek, że dzwonią do Ciebie Poznaniacy.

A tak z innej beczki , to do Hrabala w piątek wybiera się bardzo miła Wrocławianka - pani Patrycja wraz z mężem. Smutna to historia , bo państwo w ub. piątek stracili psa.5-cioletniego sznaucerka miniaturowego. Zginął śmiercią tragiczną pod kołami samochodu :( Rozpacz słyszałam w głosie...i łzy . Są zbyt zszokowani , żeby myśleć o adopcji , ale chcą przekazać wór dobrej karmy, która pozostała po ich psiaku. Przyjadą do Hrabala w najbliższy piątek.

Edited by farmerka63
Posted

Ja również bardzo współczuję p Patrycji i jej mężowi,z powodu tragicznej śmierci ich pieska :-( Widać,że to wspaniali ludzie o dobrym sercu,skoro zadzwonili i chcą podarować karmę właśnie Hrabciowi.Bardzo się cieszę na te odwiedziny, bo na pewno nasz Hrabcio przy tej okazji,dostanie dużo,dużo głasków:smile:

Posted (edited)

Wczoraj odwiedziła Kondzia Pani Patrycja z mężem,przywieźli karmę typowo dla sznaucerów z jagnięciną Kondzio bardzo się Państwu spodobał, Pani Patrycja wycałowała chłopaka, on chętnie poddawał się pieszczotom, miziankom, głaskom, przytulankom, których nie było końca, krążył między Panem i Panią i wciskał im swojego pycholka, mrucząc coś do nich i przekonując do siebie
Państwo wypytali o przeszłość Kondzia, więc opowiedziałam o schronisku i o tym, że Cioteczki go wyciągnęły bo sobie nie radził i był apatyczny, zrezygnowany i teraz jest pod opieką fundacji, jednak tęskni za domem,gdzie cala uwaga i miłość będzie skierowana tylko do niego, bo u mnie jest tylko jednym z kilku i nie jestem w stanie poświęcić się jemu tak jak na to zasługuje, że zainteresowanie jego adopcją jest znikome i ma raczej male szanse na dom
Mam wrażenie, że Pani Patrycja od razu byłaby chętna go adoptować, jednak to chyba Pan jeszcze nie jest gotowy, opowiadali o swoim psie, o tym jak bardzo Kondzio jest podobny do niego (tylko trochę większy), że takie samo jest zachowanie, i pychol i oczy i że taka *ciapka* z niego jak to Pani Patrycja stwierdziła i ogólnie jest cudowny
Kondzio odprowadził Państwa do bramki i patrzył jak odjeżdżają, jakby czul, że może się ważyć jego los i przyszłość
Obiecali jeszcze odwiedzić Kondzia, więc to może być dopiero początek tej znajomości a może i przyjaźni czy adopcji - kto wie, z pewnością to jeszcze nie koniec tej historii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Acha, w związku darem od Państwa w postaci karmy dla Hraba przez kolejne dwa miesiące proszę zmniejszyć wpłatę na 210,00 Pln

Edited by michelle04
Posted (edited)

michelle.dziękujemy za relację z odwiedzin Państwa. Pięknie opisałaś to spotkanie...Na wszystko potrzeba czasu,tym bardziej,że tragiczna śmierć pieska,jest jeszcze bardzo świeżą sprawą.Wiem jedno,że jeżeli kiedykolwiek Państwo zdecydowali by się na adopcję Hra-Końdzia,to byłby to bardzo dobry,pełen ciepła i miłości domek.

Edited by Bogusik
Posted

Ja też przeczytałam relację michelle z zapartym tchem.Tyle w niej nadziei,może Państwo przemyślą na spokojnie adopcję Kondzia.Zobaczymy co się będzie dziać dalej.Michelle dziękuję za przesympatyczny opis z wizyty Państwa.
Dzisiaj poszedł przelew za wrzesień na potrzeby naszego Hrabcia.

Posted

Jak by to powiedzieć. Mój mąż też ma bardzo rozbudowany głos rozsądku, jeśli chodzi o psy w domu, ale pierwsza wizyta "rekonesansowa" zaowocowała ponowną jazda do Warszawy po Fidka.
Powodzenia Hrabciu, twój urok Twoją siła argumentu. :evil_lol:

Posted

michele,jak możesz to wrzuć nam trochę foteczek Hra-Kondzia puki jeszcze jest zielona trawka i co nie co kwitnie w ogrodzie...Czas niestety ale tak szybko leci,że wnet zrobi się szaro,błotno i zimno.Jak ja nie lubię takiej jesienno-zimowej aury...Brrrrr:cool3:

Posted

Dzięki michelle,fajnie popatrzeć na naszego słodziaczka :smile: A co do wpłaty za hotelik,to pewnie ciocia farmerka nie doczytała,że koszt jest pomniejszony o karmę,którą Hrabek dostał w prezencie.Myślę,że skoro już pieniążki są u Ciebie,to może niech zostaną do następnego rozliczenia.Nie potrzebnie będą kursować tam i za jakiś czas,z powrotem....

Posted

Śliczny jest Hrabcio,a ogród chyba uwielbia najbardziej...?Tyle zieleni,różnych zapaszków i pobiegać można do woli! :smile: Dzięki michelle,za zdjęcia :smile: Mam nadzieję,że jeszcze jakieś ciocie tu zaglądają i pamiętają o Hra-Końdziu....