Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też mi bardzo przykro. Dobrze ,ze Hrabcio nie odczuł za bardzo tej eskapady. Jest tak miłym psem ,że na pewno znajdzie dobry domek.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='michelle04']Pani Iwona przywiozła Hraba, porozmawiałyśmy chwilę, mówiła, że jest jej przykro bo Kondzio to bardzo fajny psiak etc a z tym sobotnim sikaniem to był tylko epizod i ani w niedzielę ani dzisiaj gdy został sam 8 godzin nie nasikał, chwaliła, że ładnie chodzi na smyczy, że jest radosny, nie narozrabiał, gdy został sam tyle godzin, jednak kot nie je i boi się Hrabka, więc raczej już nie podejmie się adopcji psa
Przywiozła książeczkę, leki i karmę którą dostała ode mnie oraz ta którą zakupiła dla niego, jakieś 2 kg z jagnięciną oraz lek na stawy jaki został Jej po byłej psinie, raz jeszcze przeprosiła i pojechała, a Hrabko pobiegał po ogrodzie, poprzytulał się i chyba wszystko wróciło do poprzedniego stanu, na szczęście nie wykazuje jakiejś depresji, jest radosny[/QUOTE]

Szkoda, że się nie udało:-(

A to, że Hrabcio nie ma oznak depresji wcale mnie nie dziwi, bo U Ciebie Michelle ma raj na ziemi

Posted

Jakoś nie mogę pojąć rozumowania, które przyjęła Pani Iwona. To, że kot przeżywa stres z powodu innego zwierzaka (myślę, że nawet mógłby zareagować podobnie na drugiego kota, czy inne zwierzę) jest normalne na początku. A po jakimś czasie po prostu przestałby być rozpieszczonym jedynakiem i byłoby mu z tym dobrze. Chyba niepotrzebnie jednak czasem ludzie chcą, by ich zwierzak został samolubkiem, bo na dłuższą metę zwykle zwierzaki korzystają na tym, że nie są same, choć na początku jest i stres i zazdrość i obawa, wystarczy zwykle to przeczekać. Znam wiele ludzi mających i psa i kota i żyją one w wielkiej komitywie, choć nie od początku tak było.

Z dziećmi też bywa tak, że jak pojawia się drugie, to dotychczasowy jedynak jest zazdrosny, a przecież ludzie decydują się na kolejne dzieci, bo wiedzą, że to jest przejściowy kryzys i świetnie przepracowują z pierwszym dzieckiem te problemy.

Posted

Patrzę z niepokojem na konto Hrabala. W tej chwili mamy niecałą stówkę. Czekam na wpłaty jeszcze 4 deklarowiczek, ale to będzie już mało.

Bardzo proszę, aby , w miarę możliwości wpłacać sierpniowe deklaracje przed końcem lipca. W przeciwnym razie niestety spóźnimy się z wpłatą za sierpień. Przypominam, że do tej pory wpłacałyśmy honorarium za hotelik Z GÓRY. Byłoby wspaniale utrzymać ten zwyczaj.

PONOWNIE ZWRACAM SIĘ DO KOLEŻANEK IZEK77 ORAZ ALINA71 Z PROŚBĄ O UREGULOWANIE ZALEGŁOŚCI ...lub przynajmniej wyjaśnienie z jakiej przyczyny zaległość takowa powstała.

Posted (edited)

Podesłałam Hrabcia magenka1.Magenka1 ma Pana z Warszawy chętnego na adopcję średniego pudelka,no ale może akurat Hrabcio-Kondzio się Panu spodoba.Trzeba wszystkie możliwości wykorzystywać.
Zrobiłam przelew za sierpień.

Edited by Anula
Posted

[quote name='Anula']Podesłałam Hrabcia magenka1.Magenka1 ma Pana z Warszawy chętnego na adopcję średniego pudelka,no ale może akurat Hrabcio-Kondzio się Panu spodoba.Trzeba wszystkie możliwości wykorzystywać.[/QUOTE]

Dzięki :) też wczoraj napisałam do Magenki :) tylko nie napisałam o jakiego psa chodzi ...

Posted (edited)

Zgadzam się z tym co napisała Marako! Szkoda, że Pani nie dała czasu swojemu jedynakowi na oswojenie się z nowym kompanem :(
Hrabciu, gdzieś na pewno jest ten twój domek...

Farmerko, poszło 30 pln za VII-IX, przepraszam za poślizg

Edited by Igam
Posted

Tak.. Weźmy głęboki oddech. Zdystansujmy się do weekendowych wydarzeń i wróćmy do rzeczywistości. ...Jedziemy dalej z koksem

ZNAJDZIEMY DLA HRABALA SUPER DOM

A tymczasem odnotowałam wpłatę Bogusik i Anula .

Michelle - dziękujemy za upuścik :)

Posted

[quote name='farmerka63']Izek, Alinko - dziękuję w imieniu Hrabala. Fajnie, że jesteście z nami . Mam nadzieję, że tak będzie aż do szczęśliwego finału akcji pod kryptonimem HRABAL :)[/QUOTE]

I ja dziękuję, również za szybką reakcję na pw ;)

Posted

[quote name='Poker']Zaglądam tu, też sie związałam ze słodziakiem.I czuję się w pewnym stopniu odpowiedzialna za nieudana adopcję. :roll:[/QUOTE]
Poker,ani ty ani nikt inny nie jest winny tej nieudanej adopcji.Zrobiłaś wizytę za co jesteśmy bardzo wdzięczni!:smile: A p.Iwonie zależy przede wszystkim na kotku,a piesek miał być dodatkiem.W okresie próbnym,Hrabcio nie zadowolił oczekiwań pani i po prostu został zwrócony...Mam tylko nadzieję,że dotrzyma słowa i nie będzie kolejnych/następnych eksperymentów z udziałem innych piesków...
Na razie są ogłoszenia,a co dalej?Nie wiem,na dzień dzisiejszy niestety,ale nie mam żadnego pomysłu...:-(

Posted

FiGo - przepraszam...Zaraz Ci odpowiem na pytanie...teraz tworzę list do pewnego Pana zainteresowanego adopcją pudla. Czy ktoś mógłby tu wkleić link do filmików z Hrabalem w roli głównej ? Nie mogę ich odnaleźć, a chciałabym zaprezentować Hrabala z najlepszej strony :)