Energy Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Anula']Energy popatrz na pierwszą stronę wątku,tam są bardzo ostre fajne fotki,może coś wypatrzysz i ocenisz.Dla mnie Hrabcio jest sznupkowo-pudlowaty tylko łapska ma jakieś grube,bardziej sznupkowate ale ocena należy do Ciebie,ponieważ jesteś w temacie. Jedynie raczej nie ma wątpliwości,że nasz Hrabcio jest przepiękny.[/QUOTE] No problem w tym, że nie wiem:shake: Na zdjęciach na 1 stronie sznupek ale dzisiejsze zdjęcia i wpis Michelle o "puszystych kręciołkach" mnie troszke zmyliły;) Quote
michelle04 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Energy']No właśnie o to i o to czy jest miękka czy szorstka? Próbuję troszkę pudla w nim odszukać;) I uszy czy ma opadające ?[/QUOTE] Jest mięciutka i opadające uszy Quote
Energy Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 No kurcze mięciutka i kręciołki to pudlowa... Na pewno to nie jest typowy pudel ale gdyby go na federałka obciąć to pewnie jednak pudlowaty by był:) Quote
monika55 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Hrabalek "mnięciutki" chłopak. Jak zarośnie to pudla może udawać. Kiedyś w prehistorii miałam takiego dużego pudla . Quote
farmerka63 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Koleżanki drogie. Witam wiosennie - w Wielkopolsce za oknem nieba lazur, czego i Wam życzę - mieszkankom jakiegokolwiek rejonu naszego pięknego kraju nad Wisłą , tudzież obcych landów. I niezmąconym optymizmem donoszę o wpłatach, które - KAP, KAP - jak wiosenny deszczyk wpływają na Hrabalowe konto . Wpłaciły siostry : Aimez_moi danyww Urszula1978 Bogusik Anula Marako ( Z EXTRA - GÓRKĄ :multi: ) Wszystkim baaardzo dziękujemy i w poście rozliczeniowym wpłaty nanosimy :) Quote
Energy Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Farmerka od czwartku zima wraca:diabloti:się nie ciesz za mocno tym niebem:eviltong: Quote
farmerka63 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 A kysz...Proszę mi tu nie siać wrogiej propagandy. Wystarczą mi niektóre wątki oboczne ;) Quote
Aśka Belkowska Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) [quote name='monika55']Hrabalek "mnięciutki" chłopak. Jak zarośnie to pudla może udawać. Kiedyś w prehistorii miałam takiego dużego pudla .[/QUOTE] Hrabalek jest sznudelkiem pelną gębą, Amerykanie wymyślili to juz jakiś czas temu. Mój szkudelek :diabloti: ma taką samą mordkę sznupkowata jak Hrabal, a sierśc jak pluszak. Rasa do wyboru, zaleznie od fryzury. :evil_lol: Dlatego obserwuję wątek Hrabcia od dawna. Edited March 6, 2013 by Aśka Belkowska Quote
Aimez_moi Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Rasa do wyboru......:) rewelacyjne stwierdzenie....:):) Quote
Aśka Belkowska Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Na zdrowie. :lol: Hrabal jest cudny, miałam go na oku, niestety mój TZ zastrzegł sobie najwyżej 2-letniego psa. Więc mamy sznupodyla, jak go jedna ciotka nazwała, czyli sznupokrokodyla. Quote
farmerka63 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Wpłynęły deklaracje od Energy ( z rytualną górką ) oraz od Halszki. DZIĘKUJEMY :) Quote
michelle04 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Zrobiłam ogłoszenia dla kilku moich podopiecznych i rozwiesiłam w lecznicy, jutro pojadę do Świdnicy, tam mamy zaprzyjaźnione sklepy zoologiczne więc i tam również rozwieszę oraz poproszę Cioteczkę z Bielawy by też kilka zawiesiła może coś się ruszy w sprawie adopcji, może drgnie choć jedno wrażliwe serce Ogłoszenie Sznaucerowatego Hrabka Quote
marako Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Czy on naprawdę jest taki duży, że podchodzi pod sznaucera olbrzyma? Nie widziałam go w naturze, ale na fotach bliżej mu do średniaka, może przerośniętego. Ile ma w kłębie? Quote
Anula Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='marako']Czy on naprawdę jest taki duży, że podchodzi pod sznaucera olbrzyma? Nie widziałam go w naturze, ale na fotach bliżej mu do średniaka, może przerośniętego. Ile ma w kłębie? Tu może go można ocenić przy człowieku i jeszcze jest jedna fotka na pierwszej stronie. Quote
marako Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 To na olbrzyma nie wygląda na tej fotce. Zrobiłam eksperyment kucając w tej pozycji z Hondą i miałam jej tułów i łeb o wiele wyżej. Ale może osoba jest b. wysoka, nie wiem. A nie prościej zmierzyć psa w kłębie? Przystawić psa przy ścianie, czy murze, linijkę, czy prosty patyk przyłożyć poziomo na wysokości kłębu i końcem do tej ściany, a później zmierzyć odległość od tego punktu na ścianie do podłoża i tyle. Jest różnica czy ktoś chce olbrzyma, czy może mniejszego gabarytowo psa. Quote
Bogusik Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='marako']To na olbrzyma nie wygląda na tej fotce. Zrobiłam eksperyment kucając w tej pozycji z Hondą i miałam jej tułów i łeb o wiele wyżej. Ale może osoba jest b. wysoka, nie wiem. A nie prościej zmierzyć psa w kłębie? Przystawić psa przy ścianie, czy murze, linijkę, czy prosty patyk przyłożyć poziomo na wysokości kłębu i końcem do tej ściany, a później zmierzyć odległość od tego punktu na ścianie do podłoża i tyle. Jest różnica czy ktoś chce olbrzyma, czy może mniejszego gabarytowo psa.[/QUOTE] Michelle,pytanie do Ciebie,więc zmierz i odpowiedz na pytanie.Może być ono istotne, dla osoby,która będzie zainteresowana jego adopcją. Sama jestem ciekawa,jakiej wielkości jest Hrabalek ???:) Quote
Anula Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Ja nie pojmuję,idą ogłoszenia i nie ma żadnego zapytania o Hrabcia.Ogłoszenia były zrobione na woj.dolnośląskie,może rozszerzyć na inne województwo ościenne? Dałam zdjęcia z pierwszej strony,są przepiękne i Hrabcio na nich cudo. Na tablicy było 252 wejścia to nie tak mało.Ogłoszenia wyszły 15 lutego. Quote
farmerka63 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Myślę, że warto rozszerzyć na ościenne województwa. A nuż zauroczy kogoś ? Jest wszak urodziwy,zdrowy i energiczny :) Quote
halszka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Od sierpnia Hrabalka ogłaszam,odświeżam na bieżąco na wielu portalach na woj.śląskie :shake: na tablicy wejść 2242 i nic :( Quote
farmerka63 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 A może problem tkwi w zdjęciach ? Kilkakrotnie tymczasowałam wyżły i sznaucery . Zarówno Ati jaki i Malawaszka bardzo duży nacisk kładły na aktualne,ładne foty. Wiecie - może to i głupie w przypadku psich adopcji, ale i tutaj obowiązuje zasada "reklama dźwignią handlu". Mam wrażenie, że powinnyśmy Hrabalowi zafundować wizytę w salonie fryzjerskim . Do tego fajna obróżka , ładne okoliczności przyrody i kilka dobrych ujęć fotografa ze zmysłem estetycznym. Cały ten pakiet oczywista będzie kosztował, ale jak już wspominałam, mamy nadwyżkę. Hrabal jest zdrowy i chyba wszystkie mamy wrażenie, że nie jest aż tak stary jak nam sugerowano. Te zdjęcia ze spaceru są fajne - soczysta trawa , a Hrabal obnosi na nich swoje piękne futro , ale mamy marzec... To taka moja luźna sugestia - możecie ją puścić koło uszu, albo mnie wyśmiać, prosz uprzejmię ;) Quote
Energy Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 malawaszka napisał(a):BINGO farmerko!!!! Dokładnie tak!!! Inaczej psiak ma marne szanse na dom. Quote
monika55 Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 U mnie Hrabal lata na FB i zero zapytań. Niedobrze. Quote
Anula Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Ja dodałam wszystkie możliwe zdjęcia,które nadawały się do ogłoszeń,przynajmniej dwa są bardzo wyraźne i w moim odczuciu bardzo ładne.Nie wiem może tytuł odstrasza,że pudlo-sznaucer,może szybciej by znalazł ludzia jakby napisało się sznaucer już sama nie wiem.Wydaje mi się,że szybciej znajduje się ogłoszenie w tytule np.w typie sznaucer,czy w typie pudel.Ja chciałam zamówić dwa ogłoszenia jeszcze na inne województwo ale nie da się bo portal ogłoszeniowy wywala jedno z nich,chyba,że całkiem zmieni się tytuł,tekst i fotki. Quote
michelle04 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 W sprawie adopcji Hrabka były dwa tel, pierwszy to Pan z Jaworzyny, mówił, że miał identycznego, który niestety niedawno odszedł w wieku 14 lat i teraz szuka takiego samego, rozmawialiśmy o warunkach, o usposobieniu psiaka, jednak Pan miał tylko jeden warunek by był zdrowy, bo nie chce drugi raz przeżywać takiej traumy, zapewniłam, że jest zdrowy, radosny, ma wszystkie szczepienia, ma tylko taki mały *defekt*, że trzęsą się jemu tylne nóżki, ale nie jest to nic groźnego, że przyjmuje lekarstwo i w niczym to jemu nie przeszkadza, niestety Pan chyba się tym zraził, bo podziękował za informację i rozłączył się:( Chyba dobrze zrobiłam? Dzisiaj natomiast dzwoniła Pani z Polkowic, jest zainteresowana adopcją jednak Hrabal musiałby zaakceptować kota i inne dwie sunie, też po przejściach, jedna już staruszka, a druga bardzo wystraszona owczareczka, nad którą Pani pracowała wraz z behawiorystą, bo bala się własnego cienia, ale już wyszła na prostą, no i musiałby być wykastrowany, bo ta starsza sunia nie została wysterylizowana i w jej wieku wet już nie zaleca takiego zabiegu, więc odpowiedziałam, ze skonsultuje to z wetem czy Hrabcio może przejść taki zabieg i skontaktuje się z Nią, ale chciałam Was o to zapytać, jak się na to zapatrujecie? Mnie jednak martwi ten kot,nie ma u nas kota, więc nie mam jak przeprowadzić takiego testu, ale obawiam się, że może go nie zaakceptować :( Może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?? Quote
Recommended Posts