Tomek83 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Od jakiegoś czasu mój owczarek w ogóle się nie porusza, tylnimi łapami rusza normalnie natomiast przednie ma cały czas podkulone, wet stwierdził że to ostre zapalenie stawów ale jak czytam o tym w necie to mi nie pasuje,ponieważ wcześniej kulał tylko 1 dzień i to na jedną łapę a na drugi już w ogóle nie chodził, po prostu z dnia na dzień, a jeżeli to jest faktycznie ostre zapalenie stawów to czy ktoś się już z takim czymś spotkał i czy są jakieś szanse na wyleczenie. Wet zapisał tylko leki,zapomniałem dodać ze na początku przez jakiś czas piesio w ogóle nie jadł, dopiero teraz po zażywaniu przez tydzień leków zaczął przyjmować posiłki. Proszę o pomoc Quote
gryf80 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 być może ma włeąsnie zap.stawów jak twierdzi wet,możesz zrobić zdj rtg.dorzuć chondroprotektory. Quote
Tomek83 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 w sprawie owczarka,dowiedziałem się że paraliż mógł zostać spowodowany tym że weterynarz podczas szczepienia na wściekliznę podając zastrzyk uszkodził jakiś nerw i to spowodowało paraliż,czy ktoś się już z czymś takim spotkał i czy wie ktoś czy można coś z tym zrobić Quote
gryf80 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 jesli szczepienie było podskórne nie ma takiej mozliwości aby jakikolwiek nerw uszkodził.a na dana chwilę jak twój pies się zachowuje? Quote
Recommended Posts