Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izabela124.']http://img525.imageshack.us/img525/3487/p1292811.jpg ha ha kto by pomyślał, że koń też może robić śmieszne miny :D

oj niuniek potrafi :diabloti:

[quote name='iwona__35']Dominika super wyglądasz

alez dzieki ;)

[quote name='marra']Piękne zdjęcia :) a Latarnik w nowym siodle poprostu bosko :) ślicznie się prezentujecie. Tęsknie za tym złosliwcem i za jego miękkim grzbietem do jazdy na oklep :)

zapraszamy wiec :grins: chcesz moge kiedys po ciebie podjechac i razem pojedziemy ;)

Posted

Tengusia napisał(a):
oj niuniek potrafi :diabloti:

alez dzieki ;)

zapraszamy wiec :grins: chcesz moge kiedys po ciebie podjechac i razem pojedziemy ;)

Chętnie się piszę na to :)

Posted

a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti:

siodło klasa , bardzo wygodne są tego typu siodełka

Posted

[quote name='Vectra']a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti:
[/QUOTE]Ubiegłaś mnie, właśnie chciałam o to zapytać :). A zatem i ja pytam: co się stało temu koniu ;)?

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ładne siodło...takie ala 'dziki zachód' ;) tak mi się przynajmniej skojarzyło :evil_lol:[/FONT]

i bardzo slusznie ci sie skojarzylo ;)

[quote name='marra']Chętnie się piszę na to :)

reszte dogadalysmy na gg :diabloti:

[quote name='Alicja']tamdaradam tamdaradam Bonanaza ;)
http://img836.imageshack.us/img836/4573/p1292707.jpg

fajowe cio nie :evil_lol:

[quote name='Vectra']a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti:

siodło klasa , bardzo wygodne są tego typu siodełka

oj tak wygodne niczym fotel, zupelnie inna jazda jest w takim siodle :loveu: a konik sie zapoprezyl i przez tydzien bede mu robic z tej okazji masaze mascia rozgrzewajaca co by mu zeszlo co ma zejsc :diabloti:

[quote name='maciaszek']Ubiegłaś mnie, właśnie chciałam o to zapytać :). A zatem i ja pytam: co się stało temu koniu ;)?

poza tym ze trafil na wlascicielke wariatke to nic takiego :roflt:

Posted (edited)

marra napisał(a):
Nic mu nie będzie, Latarnik twardy jest ;) raz dwa będzie gotowy do brykania ;)

oj a powera w zadku to on ma :diabloti: ... buła już prawie zeszła, teraz tylko niech te mrozy odpuszcza i będziemy szaleć :evil_lol: znaczy się niuniek będzie szalał a ja będę starała się utrzymać w siodle :roflt:

Edited by Tengusia
Posted

jako totalnie niekoniowa pozwolę sobie zadać pewnie głupie pytanie....co to znaczy że koń się zapoprężył i jak to się objawia? :D haha....domyślam się z nazwy że to chodzi o coś z tymi wszystkimi pasami od siodła, jakieś obtarcia?

Posted

jonQuilla napisał(a):
jako totalnie niekoniowa pozwolę sobie zadać pewnie głupie pytanie....co to znaczy że koń się zapoprężył i jak to się objawia? :D haha....domyślam się z nazwy że to chodzi o coś z tymi wszystkimi pasami od siodła, jakieś obtarcia?

myślisz w dobrym kierunku ;)

pozwolę sobie wkleić z Wikipedii :eviltong:

Zapoprężenie – nadwyrężenie mięśni piersiowych konia z powodu przemieszczania się ich pod mocno dopiętym popręgiem. Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku, w podciągniętym do jazdy popręgu. Mocno dopięty popręg nie pozwala na właściwe kurczenie się mieśni konia w wymienionych sytuacjach i im podobnych.

Jest to tak jak pisze nadwyrężenie mięśnia i objawia się opuchlizną, często gorącą i bolącą. Na szczęście u niuńka była tylko opuchlizna, która po dwóch dniach smarowania maściami ładnie zaczęła znikać ;)

Posted

Jaaaakaaaa....ścisnęłaś za mocno mu siodło! ;) wstydź się babo! ;) hehe...żartuje
faktycznie myślałam w dobrą stronę, w sumie też geniuszem jestem...mogłam wpisać w google ;) ale przyznam że nie chciało mi się, w robocie mi net za wolno chodzi xD

Posted

jonQuilla napisał(a):
Jaaaakaaaa....ścisnęłaś za mocno mu siodło! ;) wstydź się babo! ;) hehe...żartuje
faktycznie myślałam w dobrą stronę, w sumie też geniuszem jestem...mogłam wpisać w google ;) ale przyznam że nie chciało mi się, w robocie mi net za wolno chodzi xD

Haha :D to ja pozwolę sobię wziąśc w obronę Tengusię i przytoczyć cytat : "Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku" tak więc popręg musi być mocno dociągnięty jednak koń w takiej już sytuacji nie może wykonywać tychże wymienionych rzeczy( i jeszcze kilka innych) :D:D:D

Posted

jonQuilla napisał(a):

....................... :oops:

marra napisał(a):
Haha :D to ja pozwolę sobię wziąśc w obronę Tengusię i przytoczyć cytat : "Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku" tak więc popręg musi być mocno dociągnięty jednak koń w takiej już sytuacji nie może wykonywać tychże wymienionych rzeczy( i jeszcze kilka innych) :D:D:D

ale dziekuje hihi :evil_lol:

groszek83 napisał(a):
Domi gratuluje!
Marzenia spełniasz jedno po drugim;)

staram sie choc nie wszystko jest tak piekne jakby nam sie wydawalo ;)

Posted

unikatowydiament napisał(a):
witamy się cieplutko i mizianki zasyłamy :) :)

marra napisał(a):
Witajcie :D

cieplutko powiadacie ... jeszcze jeden dzień tych mrozów i oszaleje

Posted

[quote name='Alicja']dobra to ja jestem ta na samej górze :grins:

niechaj i tak będzie :evil_lol:

[quote name='marra']Obawiam się że mrozy tak prędko nas nie opuszczą ;) ale nie szalej :D

ciiiii od przyszłego tygodnia ma być cieplej :multi:

[quote name='Asiaczek']Jaki ukłon:0
http://img707.imageshack.us/img707/8647/p1292721.jpg

Pzdr.

kłaniać to się będziemy uczyć aby dojść do tego http://i2.fmix.pl/fmi1259/98d2c20a0016254c4cfd42e1/zdjecie.jpg