Tengusia Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Izabela124.']http://img525.imageshack.us/img525/3487/p1292811.jpg ha ha kto by pomyślał, że koń też może robić śmieszne miny :D oj niuniek potrafi :diabloti: [quote name='iwona__35']Dominika super wyglądasz alez dzieki ;) [quote name='marra']Piękne zdjęcia :) a Latarnik w nowym siodle poprostu bosko :) ślicznie się prezentujecie. Tęsknie za tym złosliwcem i za jego miękkim grzbietem do jazdy na oklep :) zapraszamy wiec :grins: chcesz moge kiedys po ciebie podjechac i razem pojedziemy ;) Quote
jonQuilla Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [FONT=Georgia]ładne siodło...takie ala 'dziki zachód' ;) tak mi się przynajmniej skojarzyło :evil_lol:[/FONT] Quote
marra Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Tengusia napisał(a):oj niuniek potrafi :diabloti: alez dzieki ;) zapraszamy wiec :grins: chcesz moge kiedys po ciebie podjechac i razem pojedziemy ;) Chętnie się piszę na to :) Quote
Alicja Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 tamdaradam tamdaradam Bonanaza ;) http://img836.imageshack.us/img836/4573/p1292707.jpg Quote
Vectra Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti: siodło klasa , bardzo wygodne są tego typu siodełka Quote
maciaszek Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Vectra']a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti: [/QUOTE]Ubiegłaś mnie, właśnie chciałam o to zapytać :). A zatem i ja pytam: co się stało temu koniu ;)? Quote
Tengusia Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ładne siodło...takie ala 'dziki zachód' ;) tak mi się przynajmniej skojarzyło :evil_lol:[/FONT] i bardzo slusznie ci sie skojarzylo ;) [quote name='marra']Chętnie się piszę na to :) reszte dogadalysmy na gg :diabloti: [quote name='Alicja']tamdaradam tamdaradam Bonanaza ;) http://img836.imageshack.us/img836/4573/p1292707.jpg fajowe cio nie :evil_lol: [quote name='Vectra']a co się kunikowi stało , że jest w niedyspozycji ? bo nikt nie pyta , nie ma odpowiedzi , więc ja się odważę :diabloti: siodło klasa , bardzo wygodne są tego typu siodełka oj tak wygodne niczym fotel, zupelnie inna jazda jest w takim siodle :loveu: a konik sie zapoprezyl i przez tydzien bede mu robic z tej okazji masaze mascia rozgrzewajaca co by mu zeszlo co ma zejsc :diabloti: [quote name='maciaszek']Ubiegłaś mnie, właśnie chciałam o to zapytać :). A zatem i ja pytam: co się stało temu koniu ;)? poza tym ze trafil na wlascicielke wariatke to nic takiego :roflt: Quote
marra Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Nic mu nie będzie, Latarnik twardy jest ;) raz dwa będzie gotowy do brykania ;) Quote
Tengusia Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 (edited) marra napisał(a):Nic mu nie będzie, Latarnik twardy jest ;) raz dwa będzie gotowy do brykania ;) oj a powera w zadku to on ma :diabloti: ... buła już prawie zeszła, teraz tylko niech te mrozy odpuszcza i będziemy szaleć :evil_lol: znaczy się niuniek będzie szalał a ja będę starała się utrzymać w siodle :roflt: Edited February 1, 2012 by Tengusia Quote
jonQuilla Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 jako totalnie niekoniowa pozwolę sobie zadać pewnie głupie pytanie....co to znaczy że koń się zapoprężył i jak to się objawia? :D haha....domyślam się z nazwy że to chodzi o coś z tymi wszystkimi pasami od siodła, jakieś obtarcia? Quote
Tengusia Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 jonQuilla napisał(a):jako totalnie niekoniowa pozwolę sobie zadać pewnie głupie pytanie....co to znaczy że koń się zapoprężył i jak to się objawia? :D haha....domyślam się z nazwy że to chodzi o coś z tymi wszystkimi pasami od siodła, jakieś obtarcia? myślisz w dobrym kierunku ;) pozwolę sobie wkleić z Wikipedii :eviltong: Zapoprężenie – nadwyrężenie mięśni piersiowych konia z powodu przemieszczania się ich pod mocno dopiętym popręgiem. Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku, w podciągniętym do jazdy popręgu. Mocno dopięty popręg nie pozwala na właściwe kurczenie się mieśni konia w wymienionych sytuacjach i im podobnych. Jest to tak jak pisze nadwyrężenie mięśnia i objawia się opuchlizną, często gorącą i bolącą. Na szczęście u niuńka była tylko opuchlizna, która po dwóch dniach smarowania maściami ładnie zaczęła znikać ;) Quote
jonQuilla Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Jaaaakaaaa....ścisnęłaś za mocno mu siodło! ;) wstydź się babo! ;) hehe...żartuje faktycznie myślałam w dobrą stronę, w sumie też geniuszem jestem...mogłam wpisać w google ;) ale przyznam że nie chciało mi się, w robocie mi net za wolno chodzi xD Quote
marra Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 jonQuilla napisał(a):Jaaaakaaaa....ścisnęłaś za mocno mu siodło! ;) wstydź się babo! ;) hehe...żartuje faktycznie myślałam w dobrą stronę, w sumie też geniuszem jestem...mogłam wpisać w google ;) ale przyznam że nie chciało mi się, w robocie mi net za wolno chodzi xD Haha :D to ja pozwolę sobię wziąśc w obronę Tengusię i przytoczyć cytat : "Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku" tak więc popręg musi być mocno dociągnięty jednak koń w takiej już sytuacji nie może wykonywać tychże wymienionych rzeczy( i jeszcze kilka innych) :D:D:D Quote
groszek83 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Domi gratuluje! Marzenia spełniasz jedno po drugim;) Quote
Tengusia Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 jonQuilla napisał(a):Jaaaakaaaa....ścisnęłaś za mocno mu siodło! ;) wstydź się babo! ;) hehe...żartuje faktycznie myślałam w dobrą stronę, w sumie też geniuszem jestem...mogłam wpisać w google ;) ale przyznam że nie chciało mi się, w robocie mi net za wolno chodzi xD ....................... :oops: marra napisał(a):Haha :D to ja pozwolę sobię wziąśc w obronę Tengusię i przytoczyć cytat : "Może nastąpić podczas schylania się konia (schylania szyi, np. w celu skubania trawy) lub obracania konia w wąskiej przestrzeni, np. w wąskim stanowisku" tak więc popręg musi być mocno dociągnięty jednak koń w takiej już sytuacji nie może wykonywać tychże wymienionych rzeczy( i jeszcze kilka innych) :D:D:D ale dziekuje hihi :evil_lol: groszek83 napisał(a):Domi gratuluje! Marzenia spełniasz jedno po drugim;) staram sie choc nie wszystko jest tak piekne jakby nam sie wydawalo ;) Quote
Oscar Patric Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 witamy się cieplutko i mizianki zasyłamy :) :) Quote
Tengusia Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 unikatowydiament napisał(a):witamy się cieplutko i mizianki zasyłamy :) :) marra napisał(a):Witajcie :D cieplutko powiadacie ... jeszcze jeden dzień tych mrozów i oszaleje Quote
Alicja Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Tengusia napisał(a):cieplutko powiadacie ... jeszcze jeden dzień tych mrozów i oszaleje sama chcesz oszaleć ??nie lepiej w gromadzie ;) Quote
Tengusia Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Alicja napisał(a):sama chcesz oszaleć ??nie lepiej w gromadzie ;) pewnie że lepiej ... w końcu w kupie podobno raźniej Quote
Alicja Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Tengusia napisał(a):pewnie że lepiej ... w końcu w kupie podobno raźniej dobra to ja jestem ta na samej górze :grins: Quote
marra Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Obawiam się że mrozy tak prędko nas nie opuszczą ;) ale nie szalej :D Quote
Asiaczek Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Jaki ukłon:0 http://img707.imageshack.us/img707/8647/p1292721.jpg Pzdr. Quote
Tengusia Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='Alicja']dobra to ja jestem ta na samej górze :grins: niechaj i tak będzie :evil_lol: [quote name='marra']Obawiam się że mrozy tak prędko nas nie opuszczą ;) ale nie szalej :D ciiiii od przyszłego tygodnia ma być cieplej :multi: [quote name='Asiaczek']Jaki ukłon:0 http://img707.imageshack.us/img707/8647/p1292721.jpg Pzdr. kłaniać to się będziemy uczyć aby dojść do tego http://i2.fmix.pl/fmi1259/98d2c20a0016254c4cfd42e1/zdjecie.jpg Quote
Tengusia Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 mam 3 letniego labka do adopcji gdyby ktoś coś słyszał ;) Quote
Recommended Posts