Jump to content
Dogomania

KOSZALIN-eus deus kosmateus-ZEUS!!! ( mix flat coated retrievera) ma już dom :)

Recommended Posts

Posted

oni nie byli jakoś mocniej pijani - ja ( ale ja jestem gapowata) chyba bym tego w ogóle nie zauważyła

ja się właśnie boję, żeby oni się nie zgłosili po Zeusa:shake:

Posted

bumerang napisał(a):
Piesek jest śliczny!
pomożmy znależ mu kochający domek!

ooo - liczyłam na ciocię bumerang :lol:
a zarazem poproszę o błogosławieństwo - można go puścić jako mix flatka, prawda? ;)

Posted

umieściłam go na forum flacim!
trzeba jeszcze umiescić go w kynologii, mojpupil, 4 łapy,
może ktoś umiescił by go na alegro??
pomożmy mu, to piesek jak inne zasługuje na milość!

Posted

bumerang - dzięki :lol:
allegro obiecała już Camara :loveu:

dzięki też za nagięcie go do flatka :evil_lol:

...bo z Zeusem to jest tak:

- mój Lipton - to jakieś 90% flatka ( mimo, ze z ulicy :lol: )
- a Zeus - to jakies 90% Liptona :p

...czyli - przy odrobinie dobrej woli... mozna uznać, że gdzieś tam koło flatka stał :multi:

Posted

bumerang napisał(a):
ale za to ma charakter flata na 100%:lol: :lol:
wiem co widzę!!!

tak - charakter ma zdecydowanie flaci :loveu:
byłam wczoraj - widziałam - potwierdzam :loveu:

Posted

spokojny, kochający ludzi i okazuje to w sposob, łasi się, liże domaga sie pieszczot,nie szczeka bez potrzeby i na wszystko, towarzyski dla innych psow
pozbawiony agresji, toleruje koty wręcz chce się z nimy zaprzyjaznić,
uwielbia dzieci,kocha aportować, pływać nawet jeżeli dozna krzywdy od ludzi to kocha ich nadal!

Posted

bumerang napisał(a):
spokojny, kochający ludzi i okazuje to w sposob, łasi się, liże domaga sie pieszczot,nie szczeka bez potrzeby i na wszystko, towarzyski dla innych psow
pozbawiony agresji, toleruje koty wręcz chce się z nimy zaprzyjaznić,
uwielbia dzieci,kocha aportować, pływać nawet jeżeli dozna krzywdy od ludzi to kocha ich nadal!

taki jest flat idealny :lol:

zaczęłąm robić rachunek sumienia co do mojego Liptona :oops: - i wyszło, ze w tych 10% niebycia flatem mieszczą sie :
- koty :oops:
- woda :oops:

mam nadzieję, ze Zeus nie odbiega znacznie bardziej :lol:

...choć jak na razie nikt nie dzwonił ani nie pisał w jego sprawie...:shake:

Posted

dzis rozmawiałam w pracy z jedną dziewczyną, która pracuje u nas od niedawna - najpierw na tematy służbowe, potem na półsłużbowe, i w koncu ona pyta:

- a o co właściwie chodzi z tymi psami?
...bo ja z drugiego pokoju ciągle słyszę telefony na temat psów, ciągle jakiś Zeus i Zeus...

:oops: :oops: :oops: o rany - miało to być hobby poufne i dyskretne, a skoro na temat Zeusa ona słyszała TYLE :crazyeye: , który to Zeus jest "na tapecie" od niedawna, to ...wolę nie myślec, jakie moi koledzy z pracy znaja szczegóły dotyczące pozostałych psów... :oops:

Posted

wiosna przyszła - " normalne" psy korzystają z niej pełną gębą :roll:

chciałabym, zeby Zeus był takim "normalnym", roześmianym od ucha do ucha psiakiem...

Posted

ja już wim, czemu Zeus - taki przecież piękny :loveu: - nie ma absolutnie żadnego wzięcia :angryy:

...dlatego, ze już nawet moja dobra koleżanka Camara oświadczyła mi z całą brutalnością, ze jak ktoś będzie chciał wziąć sobie takiego psa - to pójdzie do najbliższego schroniska - i tam na pewno znajdzie duplikaty Zeusa...

:angryy: :angryy: :angryy:

ale podejrzewam, ze ta miażdżąca opinia mojej drogiej koleżanki wynika z tego, ze dla niej - która napchała sobie do domu tyle IDENTYCZNYCH bialutkich podhalanów - że więcej już nie można -

... że dla niej już wszystko, co NIE JEST BIAŁE - zlewa się w jakąś jedną, nie-do-rozróżnienia całość... :shake:

- bo przecież Zeus jest niepowtarzalny, prawda? :lol:

• 2 weeks later...
Posted

fajny jest ten Zeus - wiem, co mówię ;)

zdecydowanie to pies z temperamentem, taki, przy którym nie będzie nikt się nudził
... nie będzie namawiał psa na zabawę
... na spacery
... nie będzie cierpiał, ze ma psa - lenia, który nie chce się niczego nauczyc
... a poza tym będzie miał pięknego, puchatego psiaka

- widziałam Zeusa dzisiaj - i znów mnie zachwycił, wbrew temu, co sceptycznie twierdzą na jego temat moje drogie koleżanki :mad:

• 4 weeks later...
Posted

Zeus został zaadoptowany ;)

znów nie wiem, przez kogo, ale podobno ludzie wyglądali miło - i bardzo im się spodobał
mam wielką nadzieję, że będzie mu dobrze - i ze trafił - jako kopia mojego Liptona - na fajny dom - tak, jak mój Lipton, włócząc się zagubiony - trafił na nas... ;)