Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Mój znajomy poprosił mnie o założenie wątku, bo wczoraj przez dwie godziny ganiał błąkającą się od kilku dni po osiedlu suczynkę. Sunia bardzo się bała, posiusiała się ze strachu nawet. Musiał ją złapać, bo miała założony kantarek, w dodatku wokół masa pędzących samochodów, ona dwa razy przeszła przez dwupasmową Włókniarzy.
Dziewczynka w końcu dała się złapać, zapiąć smycz, poszli więc do weta sprawdzić chip. Chipa nie ma, adresówki też nie, wewnątrz na obroży też nic.
Nie mogli jej zatrzymać, więc suczka pojechała na Marmurową do schronu, ale może ktoś szuka albo chciałby przygarnąć.

Opis, który dostałam:

Suka amstaf znaleziona w rejonie ulic Kalinowa/Pojezierska/Hipoteczna w Łodzi 04.07.2012; błąkała się na tym terenie od co najmniej 02.07.2012. Bardzo nieufna, uciekająca przed ludźmi, złapana po długim "pościgu", całkowicie podporządkowana i posłuszna. Suka pręgowana, brązowa z białą strzałką przez całą kufę i czoło, z białą obwódką na karku łączącą się z białą krawatką i białymi skarpetami na przednich łapach. Mocno wychudzona. W chwili znalezienia posiadała czerwoną (z białym wykończeniem - kiedyś może odblaskowym), taśmową obrożę z naszywkami pedegree pal oraz czarny halter marki trixie. W dniu 04.07.2012 ok. godz. 19:40 przekazana pracownikowi schroniska dla zwierząt na Marmurowej w Łodzi.

Tel. do znajomych: 505642204

Oczywiście robię jakieś ogłoszenia
http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Suczka-amstaff-znaleziona-w-okolicach-Pojezierskiej-W0QQAdIdZ393664757

Edited by mmd
Posted

o rany,ja ta suke obserwowalam od kilku dni...zastanawialam sie czemu chodzi sama po osiedlu.
pracuje na Kniaziewicza,widzialam ja w poniedzialek na wysokosci Berlinka,chodzila po skwerku gdzie ludzie wyprowdzaja psy.Miała szeroka obroże na szyi a ze tu czesto psy biegaja samopas,taki miejscowy folklor-psy sie same wyprowdzaja-wiec pomyslalam ze ktos ją wypuscil.Wczoraj wyszlam z biura, ruszylam samochodem i widzialam jak szla Pojezierska naprzeciw parku.Zdziwilam sie trochę bo szla sama i bardzo dyszala.

bardzo ładna ta suczynka,moze jednak komus nawiala...oby oby

Posted

Myślę, że dobrze by było jakiś plakat powiesić w okolicy tego skwerku.
Też mi przyszło do głowy, że wychodzi sama na spacery, bo w kagańcu, czy w tej obroży uzdowej była. Ale ona tam podobno pojawiła się nagle, nikt jej nie kojarzy.

Posted

[quote name='mmd']Dzięki Ziutka, zaraz napiszę

Ellig, tekst albo z 1 posta, albo z mojego gumtree[/QUOTE]
Ok, mam klopoty z komputerem i dopiero dzisiaj sie zalogowala i nie wiem na jak dlugo.....
Bede oglaszac,psine.