Jump to content
Dogomania

Matti - moja bestia kochana :)

Recommended Posts

Posted

Łysy Matt pozdrawia z wakacji, które niestety dzisiaj mu się kończą, ale on jeszcze o niczym nie wie :razz: na razie smacznie śpi w domu na zimnych kafelkach, bo na polu mu za gorąco :) Siedzieliśmy sobie na wsi prawie 3 tygodnie, Matt ma tu duży teren do pilnowania, ciekawe miejsca spacerowe, choć mało psiego towarzystwa - niestety kolega zza siatki już nie bardzo go lubi, a tutejsze pieski się go boją. Pewnie tradycyjnie jak zobaczy zapakowane auto, będzie się chowal za drzewami i udawał, że go nie ma ;)

Raz Matta odwiedził kolega

Tutaj na spacerze

A tu razem :)

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Matt zaczął trochę 'odrastać' , znowu pojawia się lwia grzywa :multi:

Od niedawna Matt ma nową przyjaciółkę, Astre :) u nowej właścicielki jest dopiero tydzień i aż jestem zdziwiona jak szybko się przyzwyczaiła do nowej sytuacji i jaka jest grzeczna ;) oczywiście jest kila zachowań to wypracowania, ale suka strasznie fajna, łagodna i do tego piękna :) ciężko je razem uchwycić, bo trochę ruchliwa jest ;)

na początek ulubiona pozycja Matta, czyli z kufą na bramie ;)

tu z mniejszą koleżanką

• 4 weeks later...
Posted

My przeszliśmy przez szkolenia, linki, wypróbowaliśmy wiele sposobów i niestety pomimo ogromnej ilości czasu poświęconego psu, nie potrafiliśmy tego wypracować - jak widział psa to pędził się przywitać, wracał i czekał na nagrodę :mad: W końcu po wielu naradach i konsultacjach u bardziej doświadczonych osób zdecydowaliśmy się na obroże elektroniczną. Dla wielu osób to dość kontrowersyjna metoda, ale odpowiednio używana daję naprawdę dobre efekty i nie żałuje, że się na nią zdecydowałam.

Posted

Dzięki za odp.
U nas nie ma dobrych szkoleniowców... wszyscy uznają tylko metody pozytywne, a tak się przy tybetanie nie da... :roll:

Zerknij do nas, mamy w końcu galeryję :)

Posted

Ja też wolę metody pozytywne, ale nie podziałało. A na oe mój pies dobrze reagował i dość szybko wypracowaliśmy przychodzenie na zawołanie. Teraz zanim się gdzieś oddali to patrzy najpierw na mnie czy może ;p chociaż dalej pozostał uparty i mnie czasami szlag trafia jak się zaprze, że on chce w prawo a nie w lewo, jak ja to nazywam 'robi osiołka' ;)
a galerie Jetsana odwiedzam :D tyle, że ja raczej na forum bardziej oglądam i czytam niż się udzielam ;)

Posted

A macie jakiś psich kolegów, żeby się z nimi wyszalał? Mój zawsze przy innym psie był grzeczniejszy ;) i również był bardziej zmęczony, więc jak pojawiał się pies na horyzoncie to już mu się nie chciało tak gnać i trochę łatwiej było go opanować czy odwrócic jego uwagę. Okres 'buntu i dojrzewania' jest najgorszy... ;) na pocieszenie mogę powiedzieć, że jak Matt skończył 3 lata to się w uspokoił, a odkąd skończył 4 jest cudowny :loveu: a pod koniec stycznie juz mu 7 latek stuknie... szybko ten czas leci ;)

Posted

To młody skończy 2 lata w lutym:crazyeye:
Zbytnio nie ma z kim się pobawić... Są dwie labradorki, ale niewysterylizowane i nie zawsze mogą się spotkać, bo to cieczka, to przed cieczką, po...:roll: One też nie zawsze mają ochotę na zabawę... A Jetsan lubi przygniatać psy... Jak jest inny pies, to wtedy w ogóle się nie słucha... ale pilnuje się tego drugiego psa :evil_lol:

Posted

Super się bawią :D widać, że Jetsanowi koleżanka się bardzo podoba ;p

a to kilka wczorajszych Matta, robionych przez koleżanke :) ( właścicielke rhodesjanki)

Posted

no jest spory ;) ma dużą klatę plus to że obrósł sierścią robi swoje ;p

zastanawiałam się kiedyś, czy nie jest za gruby, ale żebra mu czuć jak się go głaszcze, jak się patrzy z góry to wcięcie ma, więc chyba jest ok

Posted

Nie jest gruby, wygląda w porządku :) Mój jest za chudy, a przez długie łapska(75cm w kłębie) wygląda na psa lekkiej budowy :P
Jetsan ma spóźniony zapłon, późno liniał i późno zarasta...

Posted

Jestan ma jeszcze czas, żeby nabrać masy ;) mój dość długo był szczupły, zaczął nabierac masy tak między 3-4 rokiem ;)

tak wyglądal jak mial półtora roku

Posted

Witamy się :muliti:!

Jakiego masz potęznego psa! Przepiekny jest :loveu:

Z tego co widze bardzo się zmienił z wyglądu od czasu kiedy był podlotkiem takim, a taki jaki jest teraz.

Zapraszam tez do mojego podhalana ;)

• 3 weeks later...