Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amirku zdrowiej, a tymczasem wracam na bazarek dla Amirka, który zrobła niezawodna Radovan2!

Oj kręci sie, kręci, ale to dobrze, ze jest sporo kupujących!

Posted

Info:forum SOS Husky z DT

[FONT=Lucida Grande]Witam Wszystkich i dziękuję za miłe słowa.A oto jak nam upłynął dzień. Amir zaczyna dzień od porannego spaceru wokół domu aby rozprostować nogi. Sam niechętnie chodzi a więc spacerują z Ryszardem. Potem śniadanie i w trakcie wszystkie leki. W ciągu dnia dużo spał i był leniwy . Wieczorem jednak wstąpiły w niego siły witalne i spacerował poza domem gdzie jest innym psem. Chociaż w dalszym ciągu słaby lecz gdyby mógł to by biegł i jak na jego możliwości idzie bardzo szybko i pokonuje długą trasę. Zaczynają go interesować zapachy i powoli niucha, zwraca uwagę na psy które szczekają w ogrodach że nie wspomnę o kotach których w sąsiedztwie dużo a które też bardzo go interesują. Tak więc ma wiele bodzców i różnych doznań. Zauważyłam że obwąchuje Mię czyli chyba wraca do swiata żywych psów. Myślę że systematyczne i tresciwe karmienie + leki robią swoje. Jako że noc u nas ciepła nie przypinałam go pod dachem lecz śpi pod chmurką na dywaniku który powoli akceptuje aczkolwiek z niechęcią. Tylne nogi jeszcze słabe lecz w mojej ocenie dzis wstawał trochę lepiej. Myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku chociaż na początku nie bardzo w to wierzyłam. Myślę że był po prostu zagłodzony bo najprawdopodobniej nie chciał jeść w schronisku. Najchetniej je mieso pod każdą postacią. Jest o wiele spokojniejszy i chyba nas powoli akceptuje. [/FONT]

Posted

Każda wiadomość, że jest trochę lepiej bardzo cieszy:lol:
nie będzie mnie przez 10 dni, ale myślami będę z Amirkiem :loveu: i dogowym Samem:loveu:

Posted

Biedny Amir… los dobrze go nie traktował. To pewne:(

Na szczęście, choć dopiero teraz, ale jednak się odmienił. Mam nadzieję. Najpierw holesia i jej mąż dzielnie się nieborakiem zajmowali i uchronili od najgorszego. Teraz trafił pod wspaniałą opiekę Pani Ireny.
Amir, nie możesz tego zmarnować. Zbyt wiele osób pokłada w tobie nadzieje. Zbieraj się chłopie!!!

Posted

A czy Amir jest w płatnym DT czt bezpłatnym ?

Może już o to pytałam, ale jakoś mi umknęło.

I czy Amirma teraz jakiekolwiek "swoje" pieniądze" Na leczenie, jedzenie itp.

Posted

[quote name='MALWA']A czy Amir jest w płatnym DT czt bezpłatnym ?

Może już o to pytałam, ale jakoś mi umknęło.

I czy Amirma teraz jakiekolwiek "swoje" pieniądze" Na leczenie, jedzenie itp.[/QUOTE]

Amir przebywa w bezpłatnym DT - dwa tygodnie.Cały czas szukamy coś stałego...
Na obecną chwilę ma pieniążki - postaram się jutro wrzucić rozliczenie.
Niestety, obawiam się że nie wystarczą one na leczenia psiaka :( A będzie ono długotrwałe :(

Posted

[quote name='ares-ka']Amir przebywa w bezpłatnym DT - dwa tygodnie.Cały czas szukamy coś stałego...
Na obecną chwilę ma pieniążki - postaram się jutro wrzucić rozliczenie.
Niestety, obawiam się że nie wystarczą one na leczenia psiaka :( A będzie ono długotrwałe :(

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Verdana"]Szkoda, ze psiaknie może zostać dłużej tam, gdzie w tej chwili przebywa. Widać, ze trafił na ludzi,którzy bardzo dobrze nim sie opiekują.

A co do kasy, a tej jak wiadomo zawsze brakuje, to może bazarkami damy radę pomóc,nadgonić braki. Wiele psiaków tu na dogo jest w ten sposób utrzymywanych,karmionych, leczonych itp.[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]