agairiki Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Mój pies był w sobotę u nowego groomera. Początkowo byłam bardzo zadowolona z efektów po. Ale jakoś tak od niedzieli mój pies zaczął strasznie lizać i gryźć łapy... Nie wiem po czym to może być... Fryzjerka używała tego samego szamponu co my w domu... Macie jakieś pomysły? Quote
LadyS Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Może jakiś puder, oliwka czy co tam używają groomerzy działa na skórę drażniąco? Ja bym po prostu spłukała psa jeszcze raz, żeby zobaczyć, czy objawy znikną - lepiej tak, niż miałby wygryźć sobie sierść na łapach. Quote
gryf80 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 dokładnie.nie sądzę żeby został żle wysuszony miedzy palcami i na skutek wilgoci i ciepła rozwinął sie grzybek. ewentualnie można sporóbować wykapąc w szamponie p.grzybiczym same łaby lub jak pisała poprzednbiczka-całego w "starym"szamponie Quote
agairiki Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Szampon, puder mam taki sam... No i właśnie to jest problem... Dzięki za rady, kupiłam już szampon przeciwgrzybiczy i wymyję mu nim łapki ;) Quote
Recommended Posts