Szyszka Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Apelujemy do ludzi dobrego serca. Atos bardzo potrzebuje domku. Nie może już dłużej zostać w domku tymczasowym. Prosimy o pomoc! Pies jest po bardzo ciężkich przejściach, ale odzyskał wiarę w dobroć człowieka. To człowiek chciał go żywcem pogrzebać a on mimo to potrafił się znów przywiązać. Błagamy, jeśli czytasz tego posta i masz możliwości zadoptować Atosa to naprawdę bardzo prosimy, za swoje serce otrzymasz miłość bezwarunkową. Quote
jola od jadzi Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Każdy z psiaków dla którego poszukujemy domu jest w wyjątkowej sytuacji ale ten pies przeżył tak wiele,jeśli można tak napisać to przeżył własną śmierć zakopany żywcem,wcześniej postrzelony przez właściciela,jak wielka była jego wola życia,że udało mu się z własnego grobu wydostać... Atos bardzo chce żyć,chce mieć swój własny kąt i swojego pana,któremu zaufa do końca swych dni... Quote
aga1969 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 kochani przyjaciele. atosik wciaz czeka,ma duzo nadziei dzieki takim ludziom jak wy,a zwlaszcza ty agato,ktora robisz najwiecej,jestes niesamowita. warszawa niestety milczy....zero odzewu na plakaty,chociaz dzieciaki w szkolach prawie plakaly..... ja wciaz sie staram po znajomych.....i licze na bratowa....dodzia!!!dzialaj prosze. Quote
iwop Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 a czy Atos poza dogo i plakatami ma jakies ogłoszenia...? Quote
Agata69 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 iwop napisał(a):a czy Atos poza dogo i plakatami ma jakies ogłoszenia...? Nie ma nic.. Quote
iwop Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 No to trzeba mu zrobic allego itd ! ja moge zrobic allegro i e-ofery ale musze mieć super wzruszajacy tekst i zdjęcia. Jestem dzisiaj bardzo szczęsliwa bo "mój" pies jest zdrowy i szczęsliwy! zobaczcie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66471&page=42 a wydawało mi się, że nie będzie to mozliwe... Atos tez musi znaleźc super dom Quote
jola od jadzi Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Cioteczki śledzicie wątek Atosa i nawet nie wiecie,że mały ma allegro? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=204979432 Oj dziewczyny... Quote
jola od jadzi Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Gallegro mu założył już ładne kilka dni temu allegro Quote
jola od jadzi Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Fajnie,dzięki Iwonko I cieszę się,że Twój psiak jest zdrowy! Quote
iwop Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 jola - collie to był "mój" pies bo był u mnie na tymczasie - ktos go wyrzucił z samochodu... Atos na e-oferty http://www.eoferty.com.pl/id38622.html: Quote
maciaszek Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Wrzuciłam Atosa na 4łapy: http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=28240&id_kat=12 Quote
Agata69 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Dziewczyny a może jakaś adopcja zagraniczna? Atos nie może mieć przypadkowego domu, to musi być dom specjalny... Quote
Agata69 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Jutro ma mi odpowiedzieć pani która w przypływie litości wyraziła chęć zabrania Atosa, bo właśnie stracili sznaucerkę po 14 latach. ale oni pracują pół dnia, teraz będą wakacje więc w domu starsze już dzieci, ale co we wrześniu? no sama nie wiem... co wy myślicie z drugiej strony ten biedak nie ma wielkich szans... Quote
iwop Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 agata prawda jest taka - wiekszośc psów zostaje bardzo długo w domu sama... Niestety :shake: jezeli to jedyne ale ", kóte masz do tego domu to sie nie zastanawiaj...:oops: jezeli chodzi o adopcje zagraniczna to napisz do pajuni albo do Tundry. co do braku szans Atosa to nie byłabym taka pewna - teraz oddaję do adopcji Moruska - starszy, bez oka... A w sobote pojechała do domu Bulinka - byłam jej opiekunka wirtualna - Bulinka od urodzenia tzn 12 lat spedziła w schronie i co..? dotad ja ogłaszłysmy az ktos się zakochał :0 Quote
maciaszek Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Ja też myślę, że jeśli to zostawanie psa samemu w domu to jedyne "ale" to nie ma co myśleć. Iwop ma rację, większość z psów siedzi po te kilka godzin dziennie samemu i nie jest to chyba najgorsza rzecz, jak może im się przytrafić :) Quote
Agata69 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 atos to pies autystyczny, aga opowiadała mi jak zachowywał się w lecznicy kiedy gg zostawiła na kroplówkę. poza tym niezborny ruchowo. 2-3 godziny - tak, ale nie pół dnia. Są jeszcze inne rzeczy... nie wiem czy taki "normalny" wielbiciel psów, który kieruje sie litością wystarczy... Quote
Agata69 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 napisałam do pajuni i tundry - bez odpowiedzi... trzeba szukać kogoś odpowiedniego, inaczej będzie tragedii ciąg dalszy.. Quote
aga1969 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ludzie kochane. napisalam do norwegii do znajomych-psiarze. mialam 1 tel z w-wy,ale to znajoma ludzi,ktorzy by go chcieli dzwonila i pytala czy aktualne,a jutro maja zadzwonic oni.wybadam. jesli chodzi o siedzenie samego atoska w domu....on jest b grzeczny,jedyne czego sie obawiam to ze moze zaczac szczekac....a to w bloku to jest problem.on przyzwyczail sie,ze caly czas ktos jest,zostawialam go samego,tzn z moimi pieskami na 3,4 godziny i bylo ok,ale mial otwarte drzwi do ogrodka wiec mogl wedrowac.no trzeba ewentualnie sprobowac,jesli juz nie bedzie wyjscia, a jak nie to sie go wezmie spowrotem. dzis pojawil sie nowy samotnik na mojej ulicy,dalam jesc no i jak myslicie....mozna sie zalamac.ale rozwazaja sasiedzi jedni czy go nie wziac bo przypomina im ich pieska zabitego przez auto.... co za kraj...co za ludzie... Quote
pajunia Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Agata69 napisał(a):napisałam do pajuni i tundry - bez odpowiedzi... trzeba szukać kogoś odpowiedniego, inaczej będzie tragedii ciąg dalszy.. dostalam wiadomosc, tylko nie bardzo wiem, jak pomoc. Bede probowala, ale nic obiecac nie moge. Jedyne, to chlopaka na rozne strony powklejac To nielatwa adopcja, ciezko bedzie az tak odpowiedzialny domek znalezc. Quote
Szyszka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dziewczyny, trzymam kciuki za nowy domek dla Atoska. Fajnie, że zapanował tu pokój ;) . Quote
Recommended Posts