Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Przed chwila odebrałam na mojej poczcie mailowej potwierdzenie przyjęcia psów na wystawę. super sprawa!!!
Wydruk i wszystko jasne:) Podoba mi się to novum:)

W kilku krajach zachodnich tak juz jest od dawna:)

pzdr.
mnie też się podoba to. I po Pl się też rozchodzi taki sposób przyjmowania na wystawy.
Tylko nagle znika "urok" pamiętania i dreszczyk emocji czy przelew zrobiony a jak zrobiony to czy doszedł i czy na czas. ;)

Posted

panbazyl napisał(a):
mnie też się podoba to. I po Pl się też rozchodzi taki sposób przyjmowania na wystawy.
Tylko nagle znika "urok" pamiętania i dreszczyk emocji czy przelew zrobiony a jak zrobiony to czy doszedł i czy na czas. ;)

Hmmm... a mi średnio się podoba, bo - może to się wydać dziwne - ale nie mam drukarki i muszę teraz zgrać na pendriva, latać i prosić kogoś, żeby mi wydrukował :/
A odbioru numerów startowych na ringu przed oceną to się już boję - mam dwie rasy, na oddzielnych ringach, będę latała tam i z powrotem :/
Chociaż - dzięki temu nie będzie kolejek przy sekretariacie.

Posted

Jeśli chodzi o odbiór numerków na ringu - to genialna sprawa! Nigdy nie ma kolejek, można się spokojnie rozłożyć przy ringu z psiakiem, a nie szarpać się pod sekretariatem z rzeczami i denerwować... A drukowanie - cóż też musiałam niestety prosić kogoś o wydrukowanie, więc ma to swoje plusy i minusy jak widać.

Posted

amanda-1a napisał(a):
Hmmm... a mi średnio się podoba, bo - może to się wydać dziwne - ale nie mam drukarki i muszę teraz zgrać na pendriva, latać i prosić kogoś, żeby mi wydrukował :/
A odbioru numerów startowych na ringu przed oceną to się już boję - mam dwie rasy, na oddzielnych ringach, będę latała tam i z powrotem :/
Chociaż - dzięki temu nie będzie kolejek przy sekretariacie.

Talagia napisał(a):
Jeśli chodzi o odbiór numerków na ringu - to genialna sprawa! Nigdy nie ma kolejek, można się spokojnie rozłożyć przy ringu z psiakiem, a nie szarpać się pod sekretariatem z rzeczami i denerwować... A drukowanie - cóż też musiałam niestety prosić kogoś o wydrukowanie, więc ma to swoje plusy i minusy jak widać.

Zgadzam się, że - jak wszystko - i ta metoda informowania nas o przyjęciu psa na wystawę, ma swoje plusy i minusy. choćby brak w domu drukarki.
Niemniej, znając szybkośc i precyzję działania naszej poczty lub/i firm kurierskich. to wydaje mi się, że gra warta świeczki:)

Oby tylko pogoda nam dopisała, bo wczoraj i dzisiaj jakoś zimnawo się w W-wie zrobilo...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Oby tylko pogoda nam dopisała, bo wczoraj i dzisiaj jakoś zimnawo się w W-wie zrobilo...

Pzdr.

O tak tak, prosiłam koleżankę, żeby zamówiła ładną pogodę... bo ja starałam się zamówić pogodę na Białystok (co to zawsze niby jest ładnie...), a tu... wiadomo co było :oops:

Posted

proszę o poradę, będę jechać od Raszyna, czy są jakieś utrudnienia w ruchu w Warszawie w stronę miejsca wystawy. Czy któreś mosty są w remoncie?

Posted

Talagia napisał(a):
w Warszawie własnie pada :(

Jak ja teraz zazdroszczę posiadaczom krótkowłosych psów...
U nas też leje... wykapię, wyczeszę moje panny, a na ring i tak wejdą brzydkie :(

Posted

amanda-1a napisał(a):
Jak ja teraz zazdroszczę posiadaczom krótkowłosych psów...
U nas też leje... wykapię, wyczeszę moje panny, a na ring i tak wejdą brzydkie :(

No własnie boję się myśleć jak się pokażą łyse jesli będzie tak zimno i mokro :placz:

Posted

Rany jak się cieszę, że nie zgłosiłam żadnego dorosłego psiaka i nie muszę się martwić białym i długaśnym włosem :D Moje baby uwielbia błotko i pewnie jutro będzie zachwycona - ja niestety gorzej... Po raz pierwszy też nie mam namiotu bo liczyłam na miły dzień w słoneczku na kocyku... Eh :( Trzymajmy kciuki, żeby jednak jutro byla fajna pogoda! :)

Posted

Nikt się nie chwali... A wiem, że Asiaczek ciągle była na pudle! :) Gratulacje!

Fraser poszalał na swojej ostatniej polskiej wystawie: BOB, BOG 1, a na koniec BIS 2! :) Chłopak pięknie się wystawił, po raz pierwszy byłam z niego naprawdę zadowolona. :) Ptysia też fajnie, bo BOS z pięknym opisem. :) A para Fraser+Ptysia BIS Par 3 - też byłam zadowolona z tego, jak się pokazali, nawet fajne brawa dostaliśmy, więc tu dziękuję bardzo tym, którzy nam dopingowali. :)

Oczywiście ja nie mam zdjęć z pudła, bo byłam sama. :( Więc jeśli ktokolwiek ma zdjęcia z BIS par, z trzeciej grupy, lub z BIS, to będę bardzo wdzięczna. :)

Posted (edited)

Flaire wywołała mnie do tablicy, więc się chwalę:)
Nasze sukcesy:
RICH BOY Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS, BOB, BOG3!!!!

SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI - dosk.1, CAJC, Naj. Junior, na BIS Juniorów wyszła z Grupy, ale później to juz zabrakło nam obycia ringowego. dla mnie liczy się jej piekny wynik na debiutanckiej wystawie. Tym bardziej cenny, że Su coś ukąsiło w lewa przednia łapkę i juz na ringu nie chciała sie ładnie ustawiac. Ale po pobycie w zaprzyjaźninym domku i okładach z sody - Mała dała sobie świetnie radę na Grupie hodowlanej i BIS Juniorów.
Dla tych, co nie wiedzą: ta wystawa to byl debiut Miodzika aka Su:smile:
No i mamy rozpoczęty Mł.Ch.PL, ha!

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - dosk.1 CWC, BOS. Tradycyjnie - nie zawiodła:smile:

FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI - dosk.1, Naj. Weteran, BIS Weteranów 4!!!!

Grupa hodowlana - 4 miejsce:
RICH BOY Asiaczek FCI
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI
LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI
SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI

Gorąco dziękuję Ajlu, Maduni i Kacprowi za pomoc przy prezentacji Grupy Hodowlanej:)

Pieknie dziękuje tym wszystkim, którzy nas dopingowali:)

Pzdr.

Edited by Asiaczek
Posted

Flaire napisał(a):
Nikt się nie chwali... A wiem, że Asiaczek ciągle była na pudle! :) Gratulacje!
Fraser poszalał na swojej ostatniej polskiej wystawie: BOB, BOG 1, a na koniec BIS 2! :) Chłopak pięknie się wystawił, po raz pierwszy byłam z niego naprawdę zadowolona. :) Ptysia też fajnie, bo BOS z pięknym opisem. :) A para Fraser+Ptysia BIS Par 3 - też byłam zadowolona z tego, jak się pokazali, nawet fajne brawa dostaliśmy, więc tu dziękuję bardzo tym, którzy nam dopingowali. :)
Oczywiście ja nie mam zdjęć z pudła, bo byłam sama. :( Więc jeśli ktokolwiek ma zdjęcia z BIS par, z trzeciej grupy, lub z BIS, to będę bardzo wdzięczna. :)

Flaire, gratuluję! widziałam Was w akcji z Fraserem - super sie chłopak prezentował!!! Niestety, BIS Par hodowlanych juz nie widziałam, bo bylam na ringu przygotowawczym...

szrek napisał(a):
mój Twister dosk. 1, CWC :):):)

Brawo!!!

borderterrier napisał(a):
Ma ktoś zdjęcia z finałów z grup hodowlanych ? Prosiłabym najlepiej o zdjęcie z 2 lokaty z beaglami. :)

Karo - gratuluje wystepu z beaglami:)

Izabela124. napisał(a):
Gratuluję :)
Do tego KISS Nasza Sfora WO I BOB Puppy :)

Gratulacje Iza!!!
Dzisiaj zabiore się za fotki z wystawy i cos na pewno wyslę:) Wierze, że Ajlu natrzaskała tych fotek tysiące;)

pzdr.

Posted

ewelina7797, ucieszyłaś, i to jak!!! Ostatnie dwa zdjęcia mojej pary porywam na fb, wysyłam do USA i w końcu na moją stronkę też będę chciała wstawić, jeśli ją kiedyś zaktualizuję.... Jak mam je podpisać?

I dzięki wielkie za komplement! Miód na moje serce, bo kocham je nad życie i naprawdę byłam z nich zadowolona tego dnia. :)