Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polarna Legenda napisał(a):
B'Yakone Legenda Północy:)(m.Herta Legenda Północy,o:Lupak z Radockiej Góry)

W poscie 11 na 2 str tego wątku na I zdjeciu jest półbrat ,a dalej na wszystkich jest tatuś ;)

Posted

Nerul napisał(a):
Startujecie na wystawach już czy dopiero zaczniecie i... wiecej fot ;)

Czesto wystawialiśmy sie w latach 90,z naszym pierwszym malamutem.Potem odkryłam uroki mushingu i tak mi zostało do tej pory:lol::lol:.Wystawiam psy rzadko,tzn.wystawiałam bo z rudzielcem zamierzam powłóczyć sie tu i tam;)

Posted

Obyś trafiała na sędziów znających wzorzec... Jedna pani notorycznie pisze w ocenie że rude to niewzorcowe umaszczenie...

Pozdrowienia od Ajeczki vel ARIADNY Legenda Północy :)

Posted

Bura napisał(a):
Obyś trafiała na sędziów znających wzorzec... Jedna pani notorycznie pisze w ocenie że rude to niewzorcowe umaszczenie...

Pozdrowienia od Ajeczki vel ARIADNY Legenda Północy :)

Poprosze nazwisko tej Pani na priva,będę omijać ją z daleka:lol::lol:;)

Posted

dlaczego na prv?
jestem ciekawa jaka to pani i o których notorycznie wystawianych rudych mowa ;)
kto wie moze mi sie też taka wiedza pod kątem rudych przyda :p

Posted

Bodajże pani Semikowa sedziowała pół braciszka Ajki oraz jego miotowe siostry kiedys na Rzeszowskiej i w kartach ocen tych psów - rudych - widziałam adnotację o niewzorcowym umaszczeniu. A innych ich wad - słabej kości i inn. nie widziała. Ale może mi się pokręciło, muszę sprawdzi w katalogu.

Posted

Odpowiadając na zapotrzebowanie społeczne przedstawiam Lupaczka. A że fotograf ze mnie jak z koziej ta no, trąbka to i zdjęcia nie oddają uroku i czaru Jaśnie Pana ;)

to Nowy Targ

a tak bawiliśmy się wczoraj ;)

Posted

Hehe, dla mnie Lupek to jest pies zjawiskowy, bo jak z resztą Madzi mówiłam nie raz, to w sumie NIE JEST Malamut w moim typie. A cholernie mi się podoba!!! I bądź tu mądry i zrozum blondynkę :diabloti: Pozdrowienia też dla ANubiska!!

Posted

Bura napisał(a):
Hehe, dla mnie Lupek to jest pies zjawiskowy, bo jak z resztą Madzi mówiłam nie raz, to w sumie NIE JEST Malamut w moim typie. A cholernie mi się podoba!!! I bądź tu mądry i zrozum blondynkę :diabloti: Pozdrowienia też dla ANubiska!!

Chłopaki dziękują za pozdrowienia i składają ukłony Królowej (ale się przyjęło :evil_lol: ). A Lupaczek rzeczywiście jest jedyny w swoim rodzaju :lol:. Ma to coś. Wszyscy go kochają , i sąsiedzi, i nawet Jolka od szkolenia- kiedy miał pół roku -też ma go jakoś tak szczególnie. No fajny jest i wcale nie dlatego, że mój :evil_lol: Pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy na pytanie jaki jest Lupak to - solidny. Jak cos robi, robi dobrze. Na 22 wystawy 1x drugi, 2x trzeci, 19 x złoty. Dzieciaki - z trzech kryć wszystkie fajne i kochane- wychowuje surowo ale sprawiedliwie. Porządek musi być.A jak maluchy były maleńkie robił wyplówki, żeby nakarmić rodzine.W zaprzęgu -może nie najszybszy ale robi solidnie od początku do końca. Czasem aż piszczy ale ciągnie. Słusznie Jolka mówiła cyt. Szczere złoto a nie pies. Sami nie wiecie co macie i jak go zepsujecie, osobiście wam nogi z d... powyrywam.

Posted

[quote name='lupak']Chłopaki dziękują za pozdrowienia i składają ukłony Królowej (ale się przyjęło :evil_lol: ). A Lupaczek rzeczywiście jest jedyny w swoim rodzaju :lol:. Ma to coś. Wszyscy go kochają , i sąsiedzi, i nawet Jolka od szkolenia- kiedy miał pół roku -też ma go jakoś tak szczególnie. No fajny jest i wcale nie dlatego, że mój :evil_lol:

A no tak, to przecież TY zaczęłaś!! :diabloti: A Królowa od swoich przyjaciół z USA właśnie dzisiaj dostała taki oto kubraczek, żeby jej w zimie nie było zimno :)
Bo wyliniała i na święta gołym tyłeczkiem świecić będzie!!

Posted

[quote name='lupak']Piasałam już w jej wątku, że do twarzy jej w purpurze. Ale jak stwierdzi, że wygodniejszy kubraczek niż własne futro i nie zarośnie ??????

Takie futro miała tamtego lata, po tym jak ją WYTRYMOWAŁAM i eksperci mówili, że już po futrze u niej :diabloti: Chyba znowu TO zrobię :cool3:

Posted

Foty malamutow świetne :)
Czy moglabym poprosic o wiecej zdjęć dzieciakow Lupaka ?? :oops:

A to Skaya - dołączyła do naszego stadka dosyć niedawno, ale szybciutko się odnalazła i bardzo ladnie biega w zaprzęgu :) Poza tym ma dokumenty psiego terapeuty :-)

• 2 weeks later...