Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Suzuki z Akacjowej Doliny, potocznie zwany Bonusikiem, po domowemu skracany na Zuki bądź przezywany Żuczkiem. Mała, przylizana bestia, miejscami kudłata - coś tam odstawać od psa zaczyna.

Zaczyna wyłazić z niego wilczek (pewnie po mamusi :razz: albo wywołałam :diabloti:), etatowy turkuć-podgryzek, samozwańczy telepata (to chcesz żebym zrobił, nie? to może to?), niezawodna ściereczka do kurzu, niszczyciel klapków, pogromca dywaników, postrach szczotek i zabójca szmatek. Mały chojrak podszyty tchórzem - z takich co to wroga by połknęli w całości gdyby akuratnie ktoś na rękach nie trzymał metr nad ziemią - jak pech to pech, ale cóż pies na to poradzi. Na parterze "co złego to nie on, a ta morda wystająca spomiędzy nogawek tej dużej to wcale nie jego." :eviltong:

Co z niego wyrośnie? Ja się upieram, że w teriera idzie (11 tygodni - 2,6 kg wagi :-o), może się w ciocię zapatrzył..? Przechodnie usiłują z niego zrobić Shih-Tzu (jak się kiedy na drzwi właduje z rozpędu to kto wie..).

A ja w chwilach wkurzenia nie mogę nawet od kundli wyzwać bo łajza rasowa. Magnes na ludzi, co dla jego lekko aspołecznej właścicielki kolejny powód do irytacji :lol: W dodatku powód bezczelnie powodujący wysypkę..

Generator próchnicy w ilościach nieprzyzwoitych. Fotki poniżej.
Ostrzegam - wizyta u dentysty dla bardziej wrażliwych może być konieczna.
Ja po przeglądnięciu wszystkich fotek w katalogu poleciałam zęby myć, więc tylko 3 na zachętę. :p

Edited by kimiki
Posted

Napisałam do Ciebie ze 3 razy , ale wszystkie PW gdzieś zeżarło po drodze bo niby wysłane ale w wysłanych śladu brak :mad:

Zuki ślicznie wychodzi na foteczkach - oczka diabelskie aż lśnią spod białego futerka . Tak a propos to proszę wybielaczem łatek przy oczkach nie przemywać ! I psa karmić proszę karmą psiową a nie dywanikami czy papciami domowymi bo to bardzo tuczące jest jak widać :lol:
Przygotowywać tez proszę do noszenia na szyjce ringówki bo wystawa we Wrocławiu oczywiście zaliczona być musi .
Aspołeczna pańcia ( raczej nie zauważyłam symptomów aspołeczności ) niech łapie na ten kudłaty magnesik co się da - znajomości psich sympatyków nigdy za wiele .

Posted (edited)

A moja Pmka z fotkami doszła?

Fajnie chłopak wyszedł.. fajnie.. głównie za sprawą dobrego aparatu i przyzwoitego szkła.. też sobie kupię.. może we wrześniu... Hmm tę wystawę natomiast to ja cieniutko widzę bo młody tchórz jest, ludzie straszne są, a najbardziej dzieci. Dorosłych omijamy szerokim łukiem, przed dziećmi wiejemy. A.. i nie lubimy obroży :( Szeleczki ok - obroże fe..

Psa karmimy po psiemu.. karmimy.. on wcale nie jest gruby, skóra i kości :p no i trochę kłaków...
Dziś przy okazji ostatniego szczepienia byliśmy szczyla zważyć.. coś nie bardzo przybyło bo tylko 3.10 kg ważymy :shake:

Aha i łatek nie wybielamy.. same się wybieliły do uroczego blondu.. reklmacja, wzięło się i zmyło.. farba puściła.. czarne miały być.. skubany kameleon no. W ogóle mam wrażenie, że mu to czarne zejdzie w ogóle i takie cappucino samo będzie w dodatku przetykane bielą.. Tylko żeby mu te uszka takie czarne zostały XD Tak poza tym miałyśmy dziwne oświetlenie więc kolorki troszeńke przekłamane są.

Edited by kimiki
Posted

[quote name='unikatowydiament']ale cukiereczek:)
pozdrawiamy[/QUOTE]
Dzięki :D
Cukiereczek z diabełkiem w oku i ząbkami jak pirania XD
W dodatku cukiereczek zachowuje się jak króliczek, tak samo wyciąga łapki i wysoko kica XD

Posted

[quote name='ann1gorszapolowa']Po zdjęciach widzę, że kokiet z niego niesamowity ;-) Ma zadatki na celebrytę, tak się elegancko przed obiektywem ustawia :smile:[/QUOTE] Łamać niewieścich serc od pielu... podkładu XD Wszystkie panie się rozpływają.. a że jedyny Hawańczyk w okolicy.. ;)

[quote name='rodzice']Teraz spojrzałam na twój awatar - matko jaki Zuki jest podobny ![/QUOTE] Byłby z morduchny podobny jakby się nie wzioł i nie "wyblądził".. a tak to kiszka :P I ja nic nie mówię ale chyba mu ciemniejsze pasemka na pysku koło nosa rosną..(albo wpakował morduchnę do miski :P) więc już zupełnie nie będzie podobny.. może to i dobrze. W końcu Zuki to Zuki.. :P

Posted (edited)

A skoro już mi się dubelek strzelił..
Króliczek z zawiniętym uszkiem w mojej ulubionej fotce z tej sesji.
I tylko widać jak te trybiki tam pod czaszką pracują.. co by tu jeszcze zmalować :P
W ogóle w zeszłym tygodniu bestia skubana opanowała wskakiwanie na wersalkę. Więc się po cichu cieszyłam, że na moje łóżko - sporo wyższe - za diabła nie da rady. Łepetynką lekko ponad jego krawędź sięga, a wersalkę już ma pod przednimi łapami więc nijak.. No i się pocieszyłam.. całe 5 dni się pocieszyłam.. skubana sprężynka i łóżko opanowała.. >.< Nie za każdym razem mu się udaje, ale jednak.. eh.. a ja się martwiłam, że po schodach biedaczek się zaplącze..

Edited by kimiki
Posted

Dają w kość i są przekochane. A mój się do tego kemeleoni.. białe mu żółcieje.. blądzik się wybiela.. i robi masę dziwnych odkryć. Dziś odkrył dziwnego psa w lustrze.. delikwent został przykładnie obszczekany. Niech sobie nie myśli. :P

• 1 month later...
Posted

Magda, przepraszam, że w tym wątku, ale wyczyść skrzynkę, bo masz pełną i privy nie dochodzą ;)

Ale co by nie było spamu:
Zuki ładniejszy na żywo niż na fotach :)
a na agility daje radę lepiej niż niektóre bordery ;)
Zobaczymy jak poszaleje na wystawie we Wrocławiu :)

Posted (edited)

Kero napisał(a):
Magda, przepraszam, że w tym wątku, ale wyczyść skrzynkę, bo masz pełną i privy nie dochodzą ;)

Ale co by nie było spamu:
Zuki ładniejszy na żywo niż na fotach :)
a na agility daje radę lepiej niż niektóre bordery ;)
Zobaczymy jak poszaleje na wystawie we Wrocławiu :)

Już wyczyściłam ;)
No wzięła i wygadała :P

Nie wiem co będzie z pokazem agility bo niby miał być, ale zajęć do wystawy niewiele mamy.. :( A nic nie ustalone..
Z resztą to szczeniak i pojedynczo przeszkody bierze więc jakiegoś show by nie zrobił.. :D
A wystawiany będzie.. obiecałam Wrocław to będzie.. co z tego wyjdzie - nie wiem bo się nie znam XD

Bonusik :)

Edited by kimiki
Posted

No wzięła i wygadała :P

ups...nie wiedziałam że to niespodzianka :(
ale za to porobimy szaleńcze foty, jak Zuk odstawi pokaz agility na ringu przy ocenie ;p
on się tak fajnie zaciesza jak coś zrobi :D

• 3 weeks later...
Posted

Na wystawie myśmy byli, a jakże..
Pokaz był, tylko w innej formie i szczeniakiem nie byli zainteresowani - był taki mega pro (znaczy miał być bo nie widziałam) więc...
Sędzia nas nie zjadł.. Zuki zaprezentował się jak stary wyjadacz (a jeszcze godzinę przed wywijał ósemki na ringówce) i w zasadzie tyle. Na best baby, jak w większości przypadków, pogardzili Hawańczykiem.. ale się nie przejmujemy :) Grunt, że miło było :) Dziękujemy Kero i jej rodzinie plus 3 przepięknym Hawańczykom za przemiłe towarzystwo :loveu: I mojej kumpeli za kilka foteczek i opieke nad Żukiem kiedy trzeba było. :loveu: