Nutusia Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Osiem trzysta!?!?!?!? O matko - jamniczy WAŁEK!!!!!! ;) Quote
anica Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 no...no.. do mojej Jasi , to jeszcze cały kilogram... brakuje :roll:.. Quote
Ellig Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Czesc Becia zaraz podlinkuje zdjecia i Nutusia je wstawi na watek:) Quote
yunona Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 To chudzinka z Beci:p. Dobry wałek jamniczy to tak jak moje 10 w porywach do 11 kg. Obecnie poniżej 10kg bo schudły robaczki:evil_lol:. Dużo biegają i kopią:diabloti: Quote
Sarunia-Niunia Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='yunona']To chudzinka z Beci:p. Dobry wałek jamniczy to tak jak moje 10 w porywach do 11 kg. Obecnie poniżej 10kg bo schudły robaczki:evil_lol:. Dużo biegają i kopią:diabloti: Dokładnie, cóż tam marne 8 300...hihihi... Kurcze, moja Korcia biega, kopie , biega, kopie i jakoś schudnąć nie może.... Quote
Ellig Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Wstawiam fotki bo Nutusia zajeta a mnie dogo co chwile pada, moze sie uda. Becia Quote
Nutusia Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 Eluś, DZIĘKI ZA FOTKI! Do końca tygodnia mam kocioł z balią. Ale za to potem... URLOP! :) Becia ociupineczkę lepiej. Dziś np. już się tak nie darła, gdy odjeżdżaliśmy do pracy. Oby jej przeszło w miarę to dziamgactwo, bo naprawdę nerwy mogą puścić ;) Poza tym ma OGROMNY apetyt. Dostaje i tak raz więcej niż reszta, a przy stole zwariować można, bo nie dość, że się wspina, to na dodatek cały czas pyskuje, że ona też chce :) Quote
majowa Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 powiem wam że ona to ma te oczy chyba specjalnie dla facetów takie :) mój TZ powiedział oj ale ma fajne oczy a on mało wylewny do futrzaków Quote
Sarunia-Niunia Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Zdjęcia super i Becia zupełnie odmieniona!!! Tylko, czy Ty nas Nutusia nie wkręcasz:eviltong:? To naprawdę ta sama psina:crazyeye:? ... nie może być! (jakby powiedział Pawlak) ;)... a oczęta ma Becia wyjątkowe, to fakt:)!!! Quote
__Lara Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 I znowu ten podwinięty ogonek, mój ulubiony :loveu::loveu::loveu: Quote
anica Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Taaak ja też się zastanawiam????..... czy to ta sama Becia?... na pewno szkieletorem już Jej nazwać nie można :loveu: oczki cudne... ogonek zarębisty :evil_lol::lol: Quote
Nutusia Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Ludzie - jak opanować to jej dziamganie?!?!!?!!? Za chwilę idziemy na urlop i już się boję, że mi łeb pęknie przez 2 tygodnie ;) Quote
Lu_Gosiak Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Becia wyglada przeslicznie:) [quote name='Nutusia']Ludzie - jak opanować to jej dziamganie?!?!!?!!? Za chwilę idziemy na urlop i już się boję, że mi łeb pęknie przez 2 tygodnie ;)[/QUOTE] a kiedy Ona dziamga?? Quote
Nutusia Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Bardziej na miejscu byłoby pytanie kiedy NIE dziamga ;) Quote
mmd Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 A packa na muchy już kupiona? Kiedyś to był niezły argument ) Quote
Nutusia Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Packi są dwie - działanie na Becię... umiarkowane... Dziecko mi chce z domu wiać, bo nie idzie wytrzymać! Co otworzy drzwi od swojego pokoju, zostaje regularnie napadnięty przez szczekaczkę ;) Strach się nawet w nocy iść wysikać... :) Quote
jola_li Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Na stronie z kamizelką przeciwlękową podanej przez Ellig znalazłam coś takiego: http://www.helpmydog.pl/artykuly/17,opaska_wyciszajaca_face_wrap/16,dowiedz_sie_jak_wyciszajaca_opaska_face_wrap_moze_pomoc_w_eliminacji_uporczywego_szczekania Nie wiem na ile to działa i czy psa unieszczęśliwia czy nie, ale zważywszy, że Becia szuka domu, może warto szukać pomysłów na ograniczenie dziamgania ;). Quote
Nutusia Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Nio... jeszcze musiałybyście słyszeć jak ona potrafi dziamgać, gdy Sławek ją za pyszczek trzyma - chyba nawet skuteczniej niż owa opaska ;) Natomiast jeśli chodzi o powstrzymywanie przed kopaniem dołów, to ja o widzę tak: nie kopie, bo nie ma czasu - zajmuje się kombinowaniem jak się pozbyć opaski :) A znając pomysłowość takiej np. Dumki, dużo czasu na kombinowanie czego nie powinna, nie potrzebuje ;) Quote
anica Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 no to Becia-jamnik! :) moja Kajcia kiedyś tak dziamgała....i usłyszałam ,że tak ma być!!! taka jamnicza natura , to jest pies myśliwski ,więc na polowaniu głosi!!! naprowadza np na lisa!?... jakoś tak to było?!...i często się zdarza... że jamnik głosi! :) Quote
Nutusia Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Niech sobie głosi, tylko dlaczego tak ... GŁOŚNO!?!?!?!? Daję jej od kilku dni stress-out. Jest lepiej o tyle, że już tak panicznie nie pilnuje Sławka, nie płacze aż tak bardzo (choć trochę jeszcze musi ;)). Jeszcze choć odrobinę opanujemy dziamganie i niech spyla do domu, a sio! :) Quote
jola_li Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='Nutusia']Niech sobie głosi, [/QUOTE] Te myśliwskie niech głoszą jak najgłośniej - żeby wszystkie lisy zdążyły pouciekać! Ale Becia domowa panienka, więc - buzia w ciup ;)! Quote
anica Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Becia , Becia... lepiej się troszeczkę uspokój!... bo se nagrabisz... dziewucha :eviltong:;):evil_lol:... widzę... Quote
Recommended Posts