Lu_Gosiak Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 :crazyeye::crazyeye:psa podmieniła:evil_lol: ogon nieziemski... już nie taka chudzinka-żeberka zanikaja....Nutusiu jak z karma, co Ona je? - trzeba by jakas zbiórke zrobic na karmę Quote
kokanigra Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Dziewczyny , jak to się te wątki zapisuje, żebym za każdym razem nie musiała szukać :oops: jak chcę się dowiedzieć co tam słychać u Nutusiowych piesów...i zobaczyć jak się w szerz rozrastają :lol: (ogon Becia ma genialny! ):loveu: Quote
Gusiaczek Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Buahahahahahahahah - P A S T O R A Ł K A!!!:loveu: Quote
Nutusia Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Kokanigro - na górze po prawej stronie kliknij "ustawienia" (obok "wyloguj) - tam są wszystkie wątki, na których się wpisałaś i przybyły nowe posty, albo na granatowym pasku rozwiń "Szybkie menu" - Subskrypcje tematów i masz listę wszystkich wątków, na których bywasz - pogrubione są te, na których przybyły nowe posty od Twojej ostatniej wizyty. Dodam tylko, że ja do tego dochodziłam prawie... 2 lata ;) Gusiaczku - też od razu mi się na myśl Pastorałka rzuciła i byłabym gotowa negocjować z Ojcem Chrzestnym, gdyby nie był to wyraz przydługi, jak na psie imię :) Lu_Gosiaku - ona je, co jej do miski nasypię:eviltong: A sypię raz trochę jagnięciny z ryżem, raz Pro Planu dla szczeniąt, a raz karmy Mufkowej, co zapomniałam jak się zwie... Cholerka, zapomniałam wczoraj o tej witaminie A. Posmarowałam uchole linomagiem - trochę bolesne je ma. W sensie płatki uszu - nie wewnątrz, na szczęście. Już jutro Doktor się przyjrzy z bliska i będziemy działać wedle zaleceń... Quote
Sarunia-Niunia Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Z opóźnieniem, ale zjawiam się na wątku... Witaj Beciu i witaj nasza niezastąpiona Nutusiu:) Becia chyba naprawdę podmieniona?! Jestem teraz rzadko na dogo, bo przyjechała do mnie "na małe wakacje" siedmiolatka, więc muszę jakoś organizować i poświęcać Jej sporo czasu... Ale obiecuję zaglądać:) Quote
Asiaczek Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Apetyt jest, ogonek w górze - będzie dobrze:) Uszka (przy tej bolesności) mogą byc moze odmrożone lub przepalone słońcem. oby to nie było nic powaznego:) pzdr. Quote
Nutusia Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Oby! Myślę, że są pogryzione przez muchy i komary. Nasza boksia Frania też tak miała, gdy do nas przyjechała. Dziś się wszystko wyjaśni ;) Becia ma się dobrze, "pastorał" ciągle zakręcony w górze i coraz częściej się merda, apetycik coraz większy, burzy się nie boi - jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :) Quote
Nutusia Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Obowiązkowo! I już się w tym zakręceniu na boki przemieszcza, gdy się do właścicielki zagada ;) Quote
anica Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Mizianka dla Beci... i podziękowania dla niezastąpionej Nutusi (też się nauczyłam,nie wiedziałam tego) Dziękuję :Rose: Kokanigro - na górze po prawej stronie kliknij "ustawienia" (obok "wyloguj) - tam są wszystkie wątki, na których się wpisałaś i przybyły nowe posty, albo na granatowym pasku rozwiń "Szybkie menu" - Subskrypcje tematów i masz listę wszystkich wątków, na których bywasz - pogrubione są te, na których przybyły nowe posty od Twojej ostatniej wizyty. Dodam tylko, że ja do tego dochodziłam prawie... 2 lata ;-) Quote
Lu_Gosiak Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 czekamy na wiesci jak tam Becia po wizycie u weta Quote
Asiaczek Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='Lu_Gosiak']czekamy na wiesci jak tam Becia po wizycie u weta[/QUOTE] Własnie, właśnie:) pzdr. Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 O raty, ile miała do powiedzenia!!!! Autem jeździ nieźle i pewnie byłoby jeszcze lepiej, gdybym to ja prowadziła, a Sławek trzymał ją na kolanach ;) Przy znieczuleniu Dumki, Sławek musiał z nią wyjść z lecznicy, bo tak pyskowała, że Dumcia była niespokojna... Fakty są takie: - Becia waży niespełna 7 kg - uszy są pogryzione przez insekty i podrapane - smarowanie linomagiem OK, maść z wit. A też super - ma ok. 3 lat, do 4 max. - jest zdrowa, serce jak dzwon - temperatura nieco podwyższona, z winy upału i nadmiernej ekscytacji - pazury obcięte - skóra taka sobie, wykąpiemy w weekend - powinno być lepiej; dodajemy siemienia i oleju z wiesiołka do karmy - w przyszłym tygodniu odrobaczamy ponownie -17go się szczepimy na wirusówki - na koniec miesiąca sterylka (to coś na brzusiu, to blizna po jakimś zadrapaniu) - potem tylko wściekłość i DO DOMU!!!!!! Na smyczy Becia ciągnie, ale przez pierwsze kilka kroków. Zatrzymywałam się kilka razy, gdy mnie ciągnęła i szybko pojęła, że nie będziemy dalej szły, jeśli będzie ciągnąć. Po 5 minutach spacerowałyśmy w najlepsze, czekając na Dumcię po zabiegu. To co, kto ogłosi Beciaka? ;) Quote
Asiaczek Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Super informacje:) Podkarmic, utulić, umiłowac i.... będa dziac się cuda z ta małą:) pzdr. Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Właśnie rozmawiałam z Ewą Martą, która jest u mnie w domu. Becia okropnie ją oszczekała i nie ma mowy, żeby podeszła. Nawet na smaczki. Nie dała się nabrać, że Ewa to facet ;) Quote
Ziutka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='Nutusia']To co, kto ogłosi Beciaka? ;)[/QUOTE] A jak myślisz ? :diabloti: Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 :) A mojego maila w spr. ogłoszeń Foresta dostała Czarownica?... ;) Quote
Ziutka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='Nutusia']:) A mojego maila w spr. ogłoszeń Foresta dostała Czarownica?... ;)[/QUOTE] Dostała...dostała - ogłosi rzecz jasna :) Quote
Ewa Marta Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='Nutusia']Właśnie rozmawiałam z Ewą Martą, która jest u mnie w domu. Becia okropnie ją oszczekała i nie ma mowy, żeby podeszła. Nawet na smaczki. Nie dała się nabrać, że Ewa to facet ;)[/QUOTE] No właśnie.... podeszla do mnie nawet Gapulinka, a Becia szczekała zajadle i przez cały nasz prawie 2-godzinny pobyt nie przeszla na drugą stronę domu. Cały czas w ukryciu, ciasteczka nie pomogły. Jak podchodziłam bliżej, bala się i przestawala ujadać, ale jak odchodziłam 2 metry zaczynała straszną awanturę, że śmiałam zakłócać jej spokój... Nie mam w związku z tym żadnego jej zdjęcia:-( Quote
anica Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 dobre wiadomości :) Becia ... rozkręcasz się ;):lol: Quote
Lu_Gosiak Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 czyli Becia dalej do obcych nieufna..a szczegolnie obcych kobiet;) skoro jest chetny na ogloszenie pannicy to ja sie pisze nastepnym razem jak bedzie jeszcze taka potrzeba Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Anię i Pawła, którzy przyjechali po Mufkę też oszczekała jak wściekła. A potem siedziała już cicho... ze Sławkiem na tarasowej kanapie. Mówię Wam, mogę jechać na koniec świata - chłopa mi nikt nie ukradnie, jeśli mu... łydki miłe ;) Przy nas jest zdecydowanie odważniejsza. Do Pawła podeszła parę razy. Do Ani też, ale dotknąć się nie pozwoliła. Quote
anica Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 dla mnie to brzmi jak muzyka. :laola:.. to tylko parę dni... a jak sunia Was pokochała :loveu: mądrala ... mądrusia Becia.. dziewczyna dziękuje.... Całą Sobą!...za to co dla niej zrobiliście:loveu:... Quote
Nutusia Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 Właśnie się okazało, że Becia umie się bawić piłeczką i pięknie aportuje! :) Co setny raz udaje jej się wybiec z domu... w ciszy ;) Będę ją ogłaszać jako psa dla ludzi, którzy chcą przyoszczędzić i chcą mieć w domu ekologiczny i kochający ich... alarm! :) Quote
Gusiaczek Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Komputer się mi zepsiał, zatem zasiadłam do wroga-laptopa:( brak myszki i stacjonarności pozbawia mnie i tak już nikłych możliwości netowych). Ovolinka doszczepiona za całe 90.00 zeta (faktura po niedzieli)i jest w bazie danych zaczipowanych. W piątek po raz pierwszy biegała bez smyczy! ależ radość! Waży słusznie - 8,30, kłaczy się, jak opętana, sika w domu, jak stado ma w rozsypce. Przed nami ino sterylka i ... juś:) Zatem spadam od wroga i do poczyta:)nia jutro Quote
Recommended Posts