Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:crazyeye::crazyeye:psa podmieniła:evil_lol:
ogon nieziemski...
już nie taka chudzinka-żeberka zanikaja....Nutusiu jak z karma, co Ona je? - trzeba by jakas zbiórke zrobic na karmę

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny , jak to się te wątki zapisuje, żebym za każdym razem nie musiała szukać :oops: jak chcę się dowiedzieć co tam słychać u Nutusiowych piesów...i zobaczyć jak się w szerz rozrastają :lol:

(ogon Becia ma genialny! ):loveu:

Posted

Kokanigro - na górze po prawej stronie kliknij "ustawienia" (obok "wyloguj) - tam są wszystkie wątki, na których się wpisałaś i przybyły nowe posty, albo na granatowym pasku rozwiń "Szybkie menu" - Subskrypcje tematów i masz listę wszystkich wątków, na których bywasz - pogrubione są te, na których przybyły nowe posty od Twojej ostatniej wizyty.
Dodam tylko, że ja do tego dochodziłam prawie... 2 lata ;)

Gusiaczku - też od razu mi się na myśl Pastorałka rzuciła i byłabym gotowa negocjować z Ojcem Chrzestnym, gdyby nie był to wyraz przydługi, jak na psie imię :)

Lu_Gosiaku - ona je, co jej do miski nasypię:eviltong: A sypię raz trochę jagnięciny z ryżem, raz Pro Planu dla szczeniąt, a raz karmy Mufkowej, co zapomniałam jak się zwie...

Cholerka, zapomniałam wczoraj o tej witaminie A. Posmarowałam uchole linomagiem - trochę bolesne je ma. W sensie płatki uszu - nie wewnątrz, na szczęście. Już jutro Doktor się przyjrzy z bliska i będziemy działać wedle zaleceń...

Posted

Z opóźnieniem, ale zjawiam się na wątku... Witaj Beciu i witaj nasza niezastąpiona Nutusiu:)
Becia chyba naprawdę podmieniona?!
Jestem teraz rzadko na dogo, bo przyjechała do mnie "na małe wakacje" siedmiolatka, więc muszę jakoś organizować i poświęcać Jej sporo czasu...
Ale obiecuję zaglądać:)

Posted

Oby!
Myślę, że są pogryzione przez muchy i komary. Nasza boksia Frania też tak miała, gdy do nas przyjechała. Dziś się wszystko wyjaśni ;)

Becia ma się dobrze, "pastorał" ciągle zakręcony w górze i coraz częściej się merda, apetycik coraz większy, burzy się nie boi - jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :)

Posted

Mizianka dla Beci... i podziękowania dla niezastąpionej Nutusi (też się nauczyłam,nie wiedziałam tego) Dziękuję :Rose:

Kokanigro - na górze po prawej stronie kliknij "ustawienia" (obok "wyloguj) - tam są wszystkie wątki, na których się wpisałaś i przybyły nowe posty, albo na granatowym pasku rozwiń "Szybkie menu" - Subskrypcje tematów i masz listę wszystkich wątków, na których bywasz - pogrubione są te, na których przybyły nowe posty od Twojej ostatniej wizyty.
Dodam tylko, że ja do tego dochodziłam prawie... 2 lata ;-)

Posted

O raty, ile miała do powiedzenia!!!! Autem jeździ nieźle i pewnie byłoby jeszcze lepiej, gdybym to ja prowadziła, a Sławek trzymał ją na kolanach ;) Przy znieczuleniu Dumki, Sławek musiał z nią wyjść z lecznicy, bo tak pyskowała, że Dumcia była niespokojna...
Fakty są takie:
- Becia waży niespełna 7 kg
- uszy są pogryzione przez insekty i podrapane - smarowanie linomagiem OK, maść z wit. A też super
- ma ok. 3 lat, do 4 max.
- jest zdrowa, serce jak dzwon
- temperatura nieco podwyższona, z winy upału i nadmiernej ekscytacji
- pazury obcięte
- skóra taka sobie, wykąpiemy w weekend - powinno być lepiej; dodajemy siemienia i oleju z wiesiołka do karmy
- w przyszłym tygodniu odrobaczamy ponownie
-17go się szczepimy na wirusówki
- na koniec miesiąca sterylka (to coś na brzusiu, to blizna po jakimś zadrapaniu)
- potem tylko wściekłość i DO DOMU!!!!!!
Na smyczy Becia ciągnie, ale przez pierwsze kilka kroków. Zatrzymywałam się kilka razy, gdy mnie ciągnęła i szybko pojęła, że nie będziemy dalej szły, jeśli będzie ciągnąć. Po 5 minutach spacerowałyśmy w najlepsze, czekając na Dumcię po zabiegu.
To co, kto ogłosi Beciaka? ;)

Posted

Właśnie rozmawiałam z Ewą Martą, która jest u mnie w domu. Becia okropnie ją oszczekała i nie ma mowy, żeby podeszła. Nawet na smaczki. Nie dała się nabrać, że Ewa to facet ;)

Posted

[quote name='Nutusia']:) A mojego maila w spr. ogłoszeń Foresta dostała Czarownica?... ;)[/QUOTE]
Dostała...dostała - ogłosi rzecz jasna :)

Posted

[quote name='Nutusia']Właśnie rozmawiałam z Ewą Martą, która jest u mnie w domu. Becia okropnie ją oszczekała i nie ma mowy, żeby podeszła. Nawet na smaczki. Nie dała się nabrać, że Ewa to facet ;)[/QUOTE]

No właśnie.... podeszla do mnie nawet Gapulinka, a Becia szczekała zajadle i przez cały nasz prawie 2-godzinny pobyt nie przeszla na drugą stronę domu. Cały czas w ukryciu, ciasteczka nie pomogły. Jak podchodziłam bliżej, bala się i przestawala ujadać, ale jak odchodziłam 2 metry zaczynała straszną awanturę, że śmiałam zakłócać jej spokój... Nie mam w związku z tym żadnego jej zdjęcia:-(

Posted

Anię i Pawła, którzy przyjechali po Mufkę też oszczekała jak wściekła. A potem siedziała już cicho... ze Sławkiem na tarasowej kanapie. Mówię Wam, mogę jechać na koniec świata - chłopa mi nikt nie ukradnie, jeśli mu... łydki miłe ;) Przy nas jest zdecydowanie odważniejsza. Do Pawła podeszła parę razy. Do Ani też, ale dotknąć się nie pozwoliła.

Posted

dla mnie to brzmi jak muzyka. :laola:.. to tylko parę dni... a jak sunia Was pokochała :loveu: mądrala ... mądrusia Becia..
dziewczyna dziękuje.... Całą Sobą!...za to co dla niej zrobiliście:loveu:...

Posted

Właśnie się okazało, że Becia umie się bawić piłeczką i pięknie aportuje! :)
Co setny raz udaje jej się wybiec z domu... w ciszy ;) Będę ją ogłaszać jako psa dla ludzi, którzy chcą przyoszczędzić i chcą mieć w domu ekologiczny i kochający ich... alarm! :)

Posted

Komputer się mi zepsiał, zatem zasiadłam do wroga-laptopa:( brak myszki i stacjonarności pozbawia mnie i tak już nikłych możliwości netowych).
Ovolinka doszczepiona za całe 90.00 zeta (faktura po niedzieli)i jest w bazie danych zaczipowanych.
W piątek po raz pierwszy biegała bez smyczy! ależ radość!
Waży słusznie - 8,30, kłaczy się, jak opętana, sika w domu, jak stado ma w rozsypce.
Przed nami ino sterylka i ... juś:)
Zatem spadam od wroga i do poczyta:)nia jutro