__Lara Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 A mi się to najbardziej podoba: [IMG]http://www.iv.pl/images/92922500706986174622.jpg[/IMG] Pasują do siebie jak ulał :cool3: Quote
jola_li Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Gdyby nie Gapcia, to można by podejrzewać, że Nutusia wysyła wzorzec kolorystyczny dla swoich potencjalnych tymczasów ;). Same rudości :). Śliczne zdjęcia - bo i śliczne obiekty :). Quote
Nutusia Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 No jakoś tak się z tymi rudzielcami złożyło... :) Ciotki - dziś kciuki zaciskamy o 19-tej pro forma, bo się wreszcie sterylkujemy. A właściwie to kciuki bardziej potrzebne za to, żebyśmy zdążyli, bo w Warszawie jakiś armagedon zapowiadają (woda im budowę metra zalała i Wisłostradę z ruchu wyłączyli!!!!). I jeszcze jeden news - Ellig ogłosiła Becię na łódzkie i były dwa telefony!!! Co prawda jedna rodzina zrezygnowała, zanim niezawodna Ciocia Mmd zdążyła ich "przesłuchać", ale w drugim domku wizyta się odbyła i... może coś z tego będzie ;) Na razie, że tak powiem, obie strony "oswajają się z myślą"... Jest na horyzoncie też jeszcze domek w Zegrzu - to dawniejsza sprawa, o której nie pisałam, ale napiszę oczywiście, gdyby przyszło co do czego. Domek zegrzyński wyskoczył w pewnym sensie jak Filip z konopii, bo miał być domkiem dla innego psiaka, ale Becia pojechała na wizytę PA i się sprawa trochę... skomplikowała. Wszystko się powinno wyjaśnić po 25 sierpnia - do tego czasu Becia wydobrzeje po sterylce, zdejmiemy szwy, zaszczepimy na wściekłość (szkoda, że na szczekactwo nie wymyślili dotąd żadnej szczepionki) i... będzie, co MA BYĆ! :) Quote
__Lara Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Oj, to ja po cichutko dopinguje domkom, a za zabieg też trzymamy kciuki! Quote
Nutusia Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 Już po wszystkim! :) Były małe problemy z pacyfikacją Beci przed zabiegiem - Doktor nawet poddał w wątpliwość czy Hubert zamiast znieczulenia nie podał... paliwa atomowego :eviltong: I na wszelki wypadek Becinę zaintubował, bo nie mógł się nadziwić, że w tym psie... niczego nie ma w środku jak się maca!!!! :crazyeye: W trakcie zabiegu wyszedł Hubert i na moje pytanie czy Becia jednak coś w środku miała odparł: "no, jeszcze większego jamnika"! :) Cięcie malusieńkie jak u kota - nawet opatrunek nie był potrzebny. Są założone dwa maleńkie węzełki... Dostałyśmy na wynos jakieś inne tabletki p-bólowe niż zwykle, bo Doktor powiedział, że te będą lepsze dla takiego ADHD do kwadratu. A tu miłe zaskoczenie - po powrocie do domu, Becia grzecznie spała na kanapie obok mnie, otulona kocykiem. Potem przeniosłam ją z posłankiem na łóżko, gdy szłam spać. Koło północy zsiusiała się pod siebie, na podkład, po czym przeniosła pod kołdrę, wtulając się we mnie całym ciałkiem. O 2.30 zarządziła zejście z łóżka i wyjście na dwór. Pięknie zrobiła siusiu pod krzaczkiem, trochę pospacerowała i do samego rana spała jak susełek pod kołdrą. Rano nie mogła się doczekać śniadania - wcięła z apetytem całą porcję. Po wczorajszym spokojnym wieczorze BEZ SZCZEKANIA, dziś z każdą chwilą coraz bardziej wraca do formy :razz: Choć dużo poleguje i posypia, gdy tylko zbliża się "wróg" - od razu jest gotowa do ataku :) Szwy zdejmujemy 28go, szczepimy się na wściekłość i sio do domu! :) Od jutra przez 3 dni będziemy jej podawać nifuroksazyd, bo jakoś ostatnio jej "kruczy" w brzuszku i przestała przybierać na wadze. Odrobaczać nie ma co, bo to jednak trutka, a była odrobaczana 2 razy jak trzeba. Nie ma biegunek, kupy w porządku, humor i apetyt też - zobaczymy... Za zabieg zapłaciłam 200 zł plus 10 zł dojazd do lecznicy - wpisane w post rozliczeniowy. Quote
Lu_Gosiak Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 no to super,m ze juz po i tak wszystko dobrze, bez komplikacji przebiegło..ufff teraz pozostaje juz tylko zaciskac kciuki za te "sio do domu":) Quote
Sarunia-Niunia Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Nutusiu, mam nadzieje, że nie masz nic przeciw, żeby na wątku Beci zwrócić się o pomoc dla Maxia... tyle Cioteczek tu zagląda, może któraś podaruje uśmiech sierotce? [CENTER][COLOR=#00ff00][SIZE=7][FONT=georgia][B]Maxio,[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/224448-Czy-te-oczy-Maxa-mog%C4%85-k%C5%82ama%C4%87-Dlaczego-nie-mam-domu/page16"] [B]Czy te oczy Maxa mogą kłamać? - Dlaczego nie mam domu? [/B] [/URL][COLOR=#00ff00][SIZE=4][FONT=georgia][B]po prawie dwóch latach pobytu w schronisku, ma szanasę na domek... Pomóżmy Mu opuścić schroniskowy kojec i pozwólmy, by nie musiał patrzeć na świat zza krat...[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=5][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230739-Bazarek-cegie%C5%82kowy-dla-Maxa-Pom%C3%B3%C5%BCmy-mu-pojecha%C4%87-do-domku-%29-%21"][COLOR=#ff0000]Bazarek cegiełkowy dla Maxa. Pomóżmy mu pojechać do domku :smile: ![/COLOR][/URL][/B][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=7][COLOR=#00ff00][FONT=georgia][B]Podarujmy Maxiowi uśmiech!!![/B][/FONT][/COLOR][/SIZE] [/CENTER] Quote
Nutusia Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Żebyście widziały jakie Becia wyczynia wygibasy, żeby się z sukienki wydobyć - skonać ze śmiechu można... Podskakuje z czterech łap, robi koci grzbiet, chodzi bokiem, w końcu... szczeka na sukienkę :) Quote
__Lara Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='Nutusia']Żebyście widziały jakie Becia wyczynia wygibasy, żeby się z sukienki wydobyć - skonać ze śmiechu można... Podskakuje z czterech łap, robi koci grzbiet, chodzi bokiem, w końcu... szczeka na sukienkę :)[/QUOTE] Hahaha, szczeka na sukienkę :D Quote
Asiaczek Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 No, prosze, to juz Becia wyczyszczona .... ZAciskam mocno za jej plany opuszczenia Nutusiowego domku:) Piękna:0 [url]http://www.iv.pl/images/01025570847427457202.jpg[/url] Pzdr. Quote
Nutusia Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Plany są coraz bardziej realne. Dostałam wczoraj sms-a, że cała wyprawka już gotowa ;) Quote
majowa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 widze że jest szansa że zapanuje u Was błoga cisza ;) Quote
Nutusia Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 No taka całkiem głucha to nie, bo jest jeszcze Kreśka, która co prawda szczeka raz, ale za to owym szczeknięciem budzi demony w postaci pozostałej czwórki (teraz jeszcze piątki) ;) Quote
Ellig Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Nutusia']Plany są coraz bardziej realne. Dostałam wczoraj sms-a, że cała wyprawka już gotowa ;)[/QUOTE] Jednym slowem Łódź.... Quote
Nutusia Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Zegrze ma jeszcze szansę - kwestia czy ją wykorzysta ;) Ale Łódź baaaardzo zdeterminowana :) Quote
anica Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Łojej ,łojej!... jakie dobre wieści!.. jaka piękna Becia!...toż to nie jest ten szkieletor?!....albo lepiej nie... nie wracajmy!... jest dobrze! Dziękujemy Nutusiu! :Rose: Quote
Ellig Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Czesc "szczekaczko", zacznij powoli pakowac walizki:) Quote
Nutusia Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Nio... O matko, co ona wyprawia, gdy wracam wieczorem do domu! Pyskuje najpierw reszcie, że to ona ma prawo pierwsza się ze mną witać, a potem pyskuje mi, że tak późno do domu wracam - zwariować można! ;) Mam takie obawy z tym nowym domem, że omatkomojajedyna... I liczę tylko na cud, że jako jedynaczka będzie miała mniej powodów do szczekliwego niezadowolenia :) Quote
Nutusia Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Na razie się namierzamy na... 1 września ;) Quote
Ellig Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Szukamy osoby do zrobienia wizyty przed adopcyjnej z okolic Chełm-Hrubieszów ( woj. lubelskie)dla Dumki, która jest na BDT u Nutusi. Kontakt na pw do [B]Ewa Marta[/B] albo [B]Nutusia[/B]. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226582-Dumka-po-%C5%BCyciowym-falstarcie-zaczyna-docenia%C4%87-uroki-dzieci%C5%84stwa-w-DT-u-Nutusi?p=19558511#post19558511"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19558511[/URL] Quote
Ellig Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='Ellig']Szukamy osoby do zrobienia wizyty przed adopcyjnej z okolic Chełm-Hrubieszów ( woj. lubelskie)dla Dumki, która jest na BDT u Nutusi. Kontakt na pw do Ewa Marta albo Nutusia. http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19558511 Juz nieaktualne, dziekuję. Quote
Nutusia Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Nasza całkiem rodzona Ciocia ma prośbę... Ciocie, trwa glosowanie w Krakvecie i w sierpniu wspolnym kandydatem Dogo i Miau jest Fundacja JOKOT z Warszawy. Mają sporo kocich pyszczków do nakarmienia, a i psa w potrzebie nie zostawią. Pomóżmy głosami. Krakvet wprowadził dodatkowe zabezpieczenie przed przekrętami: przy głosowaniu pojawia sie prośba o podanie nr telefonu kom., na który automatycznie wysylają kod do głosowania. Całe głosowanie zajmuje minutę. Wiem, że Miau zawsze solidarnie wspiera kandydatów Dogo ubiegających sie o karmę z Krakvetu. A bywa ciężko. :smile: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...9c95bf4704c916 Quote
jola_li Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 1 września już niedługo :)! Jeszcze tylko dom dla Dumki i Nutusia zacznie się nudzić ;). Quote
Recommended Posts