Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdyby nie Gapcia, to można by podejrzewać, że Nutusia wysyła wzorzec kolorystyczny dla swoich potencjalnych tymczasów ;). Same rudości :).
Śliczne zdjęcia - bo i śliczne obiekty :).

Posted

No jakoś tak się z tymi rudzielcami złożyło... :)
Ciotki - dziś kciuki zaciskamy o 19-tej pro forma, bo się wreszcie sterylkujemy. A właściwie to kciuki bardziej potrzebne za to, żebyśmy zdążyli, bo w Warszawie jakiś armagedon zapowiadają (woda im budowę metra zalała i Wisłostradę z ruchu wyłączyli!!!!).
I jeszcze jeden news - Ellig ogłosiła Becię na łódzkie i były dwa telefony!!! Co prawda jedna rodzina zrezygnowała, zanim niezawodna Ciocia Mmd zdążyła ich "przesłuchać", ale w drugim domku wizyta się odbyła i... może coś z tego będzie ;) Na razie, że tak powiem, obie strony "oswajają się z myślą"... Jest na horyzoncie też jeszcze domek w Zegrzu - to dawniejsza sprawa, o której nie pisałam, ale napiszę oczywiście, gdyby przyszło co do czego. Domek zegrzyński wyskoczył w pewnym sensie jak Filip z konopii, bo miał być domkiem dla innego psiaka, ale Becia pojechała na wizytę PA i się sprawa trochę... skomplikowała. Wszystko się powinno wyjaśnić po 25 sierpnia - do tego czasu Becia wydobrzeje po sterylce, zdejmiemy szwy, zaszczepimy na wściekłość (szkoda, że na szczekactwo nie wymyślili dotąd żadnej szczepionki) i... będzie, co MA BYĆ! :)

Posted

Już po wszystkim! :)
Były małe problemy z pacyfikacją Beci przed zabiegiem - Doktor nawet poddał w wątpliwość czy Hubert zamiast znieczulenia nie podał... paliwa atomowego :eviltong: I na wszelki wypadek Becinę zaintubował, bo nie mógł się nadziwić, że w tym psie... niczego nie ma w środku jak się maca!!!! :crazyeye:
W trakcie zabiegu wyszedł Hubert i na moje pytanie czy Becia jednak coś w środku miała odparł: "no, jeszcze większego jamnika"! :) Cięcie malusieńkie jak u kota - nawet opatrunek nie był potrzebny. Są założone dwa maleńkie węzełki...
Dostałyśmy na wynos jakieś inne tabletki p-bólowe niż zwykle, bo Doktor powiedział, że te będą lepsze dla takiego ADHD do kwadratu. A tu miłe zaskoczenie - po powrocie do domu, Becia grzecznie spała na kanapie obok mnie, otulona kocykiem. Potem przeniosłam ją z posłankiem na łóżko, gdy szłam spać. Koło północy zsiusiała się pod siebie, na podkład, po czym przeniosła pod kołdrę, wtulając się we mnie całym ciałkiem. O 2.30 zarządziła zejście z łóżka i wyjście na dwór. Pięknie zrobiła siusiu pod krzaczkiem, trochę pospacerowała i do samego rana spała jak susełek pod kołdrą. Rano nie mogła się doczekać śniadania - wcięła z apetytem całą porcję. Po wczorajszym spokojnym wieczorze BEZ SZCZEKANIA, dziś z każdą chwilą coraz bardziej wraca do formy :razz: Choć dużo poleguje i posypia, gdy tylko zbliża się "wróg" - od razu jest gotowa do ataku :)
Szwy zdejmujemy 28go, szczepimy się na wściekłość i sio do domu! :)
Od jutra przez 3 dni będziemy jej podawać nifuroksazyd, bo jakoś ostatnio jej "kruczy" w brzuszku i przestała przybierać na wadze. Odrobaczać nie ma co, bo to jednak trutka, a była odrobaczana 2 razy jak trzeba. Nie ma biegunek, kupy w porządku, humor i apetyt też - zobaczymy...
Za zabieg zapłaciłam 200 zł plus 10 zł dojazd do lecznicy - wpisane w post rozliczeniowy.

Posted

Nutusiu, mam nadzieje, że nie masz nic przeciw, żeby na wątku Beci zwrócić się o pomoc dla Maxia... tyle Cioteczek tu zagląda, może któraś podaruje uśmiech sierotce?

[CENTER][COLOR=#00ff00][SIZE=7][FONT=georgia][B]Maxio,[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/224448-Czy-te-oczy-Maxa-mog%C4%85-k%C5%82ama%C4%87-Dlaczego-nie-mam-domu/page16"]

[B]Czy te oczy Maxa mogą kłamać? - Dlaczego nie mam domu?
[/B]
[/URL][COLOR=#00ff00][SIZE=4][FONT=georgia][B]po prawie dwóch latach pobytu w schronisku, ma szanasę na domek...
Pomóżmy Mu opuścić schroniskowy kojec i pozwólmy, by nie musiał patrzeć na świat zza krat...[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

[SIZE=5][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230739-Bazarek-cegie%C5%82kowy-dla-Maxa-Pom%C3%B3%C5%BCmy-mu-pojecha%C4%87-do-domku-%29-%21"][COLOR=#ff0000]Bazarek cegiełkowy dla Maxa. Pomóżmy mu pojechać do domku :smile: ![/COLOR][/URL][/B][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=7][COLOR=#00ff00][FONT=georgia][B]Podarujmy Maxiowi uśmiech!!![/B][/FONT][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]

Posted

Żebyście widziały jakie Becia wyczynia wygibasy, żeby się z sukienki wydobyć - skonać ze śmiechu można... Podskakuje z czterech łap, robi koci grzbiet, chodzi bokiem, w końcu... szczeka na sukienkę :)

Posted

[quote name='Nutusia']Żebyście widziały jakie Becia wyczynia wygibasy, żeby się z sukienki wydobyć - skonać ze śmiechu można... Podskakuje z czterech łap, robi koci grzbiet, chodzi bokiem, w końcu... szczeka na sukienkę :)[/QUOTE]

Hahaha, szczeka na sukienkę :D

Posted

No taka całkiem głucha to nie, bo jest jeszcze Kreśka, która co prawda szczeka raz, ale za to owym szczeknięciem budzi demony w postaci pozostałej czwórki (teraz jeszcze piątki) ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Plany są coraz bardziej realne. Dostałam wczoraj sms-a, że cała wyprawka już gotowa ;)[/QUOTE]
Jednym slowem Łódź....

Posted

Łojej ,łojej!... jakie dobre wieści!.. jaka piękna Becia!...toż to nie jest ten szkieletor?!....albo lepiej nie... nie wracajmy!... jest dobrze!
Dziękujemy Nutusiu! :Rose:

Posted

Nio... O matko, co ona wyprawia, gdy wracam wieczorem do domu! Pyskuje najpierw reszcie, że to ona ma prawo pierwsza się ze mną witać, a potem pyskuje mi, że tak późno do domu wracam - zwariować można! ;) Mam takie obawy z tym nowym domem, że omatkomojajedyna... I liczę tylko na cud, że jako jedynaczka będzie miała mniej powodów do szczekliwego niezadowolenia :)

Posted

Szukamy osoby do zrobienia wizyty przed adopcyjnej z okolic Chełm-Hrubieszów ( woj. lubelskie)dla Dumki, która jest na BDT u Nutusi.
Kontakt na pw do [B]Ewa Marta[/B] albo [B]Nutusia[/B].

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226582-Dumka-po-%C5%BCyciowym-falstarcie-zaczyna-docenia%C4%87-uroki-dzieci%C5%84stwa-w-DT-u-Nutusi?p=19558511#post19558511"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19558511[/URL]

Posted

Nasza całkiem rodzona Ciocia ma prośbę...

Ciocie, trwa glosowanie w Krakvecie i w sierpniu wspolnym kandydatem Dogo i Miau jest Fundacja JOKOT z Warszawy. Mają sporo kocich pyszczków do nakarmienia, a i psa w potrzebie nie zostawią. Pomóżmy głosami. Krakvet wprowadził dodatkowe zabezpieczenie przed przekrętami: przy głosowaniu pojawia sie prośba o podanie nr telefonu kom., na który automatycznie wysylają kod do głosowania. Całe głosowanie zajmuje minutę. Wiem, że Miau zawsze solidarnie wspiera kandydatów Dogo ubiegających sie o karmę z Krakvetu. A bywa ciężko. :smile:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...9c95bf4704c916