anica Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='Nutusia']Nasza całkiem rodzona Ciocia ma prośbę... Ciocie, trwa glosowanie w Krakvecie i w sierpniu wspolnym kandydatem Dogo i Miau jest Fundacja JOKOT z Warszawy. Mają sporo kocich pyszczków do nakarmienia, a i psa w potrzebie nie zostawią. Pomóżmy głosami. Krakvet wprowadził dodatkowe zabezpieczenie przed przekrętami: przy głosowaniu pojawia sie prośba o podanie nr telefonu kom., na który automatycznie wysylają kod do głosowania. Całe głosowanie zajmuje minutę. Wiem, że Miau zawsze solidarnie wspiera kandydatów Dogo ubiegających sie o karmę z Krakvetu. A bywa ciężko. :smile: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...9c95bf4704c916 zagłosowałam :) Quote
ludka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) Dzieki za głosy na Jokota. Niedawno Agnieszka z fundacji jako jedyna na Miau odpowiedziala na moja prosbe o pomoc dla kotow pozostawionych przy opuszczonym domu w Czerwinsku, zapewnila transport, potem opieke wet., dzis kotki szukaja domow stalych. I tak ma na co dzien. Ostatnio spotkala na swojej drodze ciezarna sunie i tez - niewiele myslac - wsadzila do auta i zabrala do domu, choc nagle wszystkie koty znalazly sie pod sufitem ;) Widze, ze sunia ma juz DT http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357593617649834&set=a.357593357649860.83352.112164435526088&type=1&theater Edited August 24, 2012 by ludka Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Marzę o.... nudzie! ;) Szczególnie po dzisiejszej nocy... Mieliśmy gości (właściwie nasz Tomek miał). Oddaliśmy im naszą sypialnię, bo balowali do późnych godzin, a my z kolei skoro świt do pracy, a pokój gościnny bardziej na uboczu... Przez całą noc, zwierzyniec się przemieszczał, przetasowywał, tuptał, wskakiwał, zeskakiwał, wzdychał, zakopywał pod kołdrą, odkopywał... O matko, jak ja dziś dotrwam do powrotu do domu?!?!?!!?!? Quote
Gusiaczek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Weź, jak ja, urlop;) Nutusia napisał(a):Marzę o.... nudzie! ;) Szczególnie po dzisiejszej nocy... Mieliśmy gości (właściwie nasz Tomek miał). Oddaliśmy im naszą sypialnię, bo balowali do późnych godzin, a my z kolei skoro świt do pracy, a pokój gościnny bardziej na uboczu... Przez całą noc, zwierzyniec się przemieszczał, przetasowywał, tuptał, wskakiwał, zeskakiwał, wzdychał, zakopywał pod kołdrą, odkopywał... O matko, jak ja dziś dotrwam do powrotu do domu?!?!?!!?!? Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 O nie, nie... Urlop już miałam i się nie nudziłam, niestety - drugi raz nie zaryzykuję (przynajmniej w tym roku). A do kiedy masz ten urlop? Może byś się ze mną przechachała w Łodzi w sobotę, co?... ;) Quote
Gusiaczek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Czemu nie;) ? Urlopuję się od dzisiaj:multi: Nutusia napisał(a):O nie, nie... Urlop już miałam i się nie nudziłam, niestety - drugi raz nie zaryzykuję (przynajmniej w tym roku). A do kiedy masz ten urlop? Może byś się ze mną przechachała w Łodzi w sobotę, co?... ;) Quote
Lu_Gosiak Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Nutusia napisał(a):O nie, nie... Urlop już miałam i się nie nudziłam, niestety - drugi raz nie zaryzykuję (przynajmniej w tym roku). A do kiedy masz ten urlop? Może byś się ze mną przechachała w Łodzi w sobotę, co?... ;) to w sobote ten wielki dzien Beci?? Quote
Nutusia Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Na to wygląda:razz: A dziś się sucz rozszyje, zaszczepi i chyba ją jeszcze zaczipujemy. Dość posażna z niej pannica, a w końcu jedzie do innego miasta i jakoś tak się będę... pewniej czuła jednak:cool3: Quote
Nutusia Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 (edited) Plan wykonany! Okropnie wczoraj dała Sławkowi w kość, bo kolejka w lecznicy była masakryczna, a Becia do najcierpliwszych nie należy ;) Rachunek z lecznicy to 65 zł (szwy, wściekłość i czip). Aha, i Becina ma jeszcze przez 5 dni dostawać po 1/2 Nifuroksazydu 3x dziennie, bo puszcza gazy bojowe i robi mocno "aromatyczne" kupy... Prawdopodobnie przez długie głodowanie i żarcie czegokolwiek, przewód pokarmowy się nieco "upośledził" i teraz trzeba mu pomóc wrócić do normalnego funkcjonowania. Wchłanianie musi się naprawić i może wtedy Szczekaczka zacznie również trochę się zaokrąglać, bo wciąż ma łepetynę cięższą niż reszta ciałka :) W zaistniałych okolicznościach przyrody, zabieram się za... umowę adopcyjną ;) Edited August 29, 2012 by Nutusia Quote
Lu_Gosiak Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 :thumbs::thumbs::thumbs: trzymam za sobote!! Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Becia, dziób na kłódkę i wstydu na całą wieś nie rób:) No.;) Quote
Nutusia Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Ciekawe jak jej tę kłódkę na ów dziób założyć?!?!?!? Na wsi, to niech se robi wstyd, gorzej jak wiochę w mieście Łodzi odstawi ;) Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Łomatko, a Óć to miasto? sooooooooory:) Nutusia napisał(a):Ciekawe jak jej tę kłódkę na ów dziób założyć?!?!?!? Na wsi, to niech se robi wstyd, gorzej jak wiochę w mieście Łodzi odstawi ;) Quote
jola_li Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 No, Becia, pakuj walizki i przynajmniej na okres reklamacyjny zmniejsz liczbę decybeli ;). Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Taa jeees! Ciociu Jolu, racja;) jola_li napisał(a):No, Becia, pakuj walizki i przynajmniej na okres reklamacyjny zmniejsz liczbę decybeli ;). Quote
Nutusia Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Czyli zamiast kłódki... tłumik! :) Quote
anica Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Becia całuję w sam czubeczek noska :buzi: jeszcze zdążyłam :) łoj tam!... z tymi.. decybelami?... Domek Wspaniały... to sobie poradzi!... a niektórzy to nawet lubią ;).... mój dziadek mówi < pies jeść dostaje to ma szczekać > Quote
Nutusia Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Pani Magda też mówi "a niech sobie szczeka"... Mam nadzieję, że w sobotę nie zmieni zdania ;) Quote
jola_li Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Nutusia napisał(a):Pani Magda też mówi "a niech sobie szczeka"... Mam nadzieję, że w sobotę nie zmieni zdania ;) A jak zmieni, to oddamy Becię Dziadkowi Anici ;). Quote
Nutusia Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Joluś, co ja bym bez Ciebie zrobiła?!!?!?!? ;) Pani Magda najbardziej się martwi, że Becia będzie tęsknić i będzie jej żal na to patrzeć. Pocieszyłam, ją, że znając Becię - oczywiście, będzie jęczeć przy drzwiach po moim wyjściu, ale potem, jak tylko się pokapuje, że głaszczą, całują, dają jeść i Z NIKIM się nie trzeba tym dzielić, nawet gdybym po nią wróciła, obszczeka mnie jak obcego :) Quote
anica Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jola_li napisał(a):A jak zmieni, to oddamy Becię Dziadkowi Anici ;). cały czas go namawiam ale ....wykręca się... 4 piętrem ;) Quote
jola_li Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 anica napisał(a):cały czas go namawiam ale ....wykręca się... 4 piętrem ;) No trudno, nie będzie miał wyjścia. Będzie musiał przeprowadzić się niżej ;). Quote
Gusiaczek Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jola_li napisał(a):No trudno, nie będzie miał wyjścia. Będzie musiał przeprowadzić się niżej ;). Hihihihihihihi - dokładnie tak;) Quote
Ellig Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Dzisiaj wielki dzien dla Beci! Trzymajmy kciuki za nowy dom w Łodzi i za podroz Magdy ze "szczekaczka". Szerokiej drogi! Quote
Recommended Posts