Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :)
Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :(

Posted

[quote name='Nutusia']Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :)
Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :([/QUOTE]
Masz rację!... lepiej dać sobie spokój z ocenami.... jak się nie ma pełnego obrazu!....biedna Pchełka!...to chociaż będziemy trzymać kciuki ,żeby się znalazł...Ten Domek :)
Nutusiu może po prostu ... schowaj kompa.... gdzieś daleko....głęboko...MUSISZ BATERIE DOŁADOWAĆ! MUSISZ!!!!!!!!!!!!!!!
.... ile jeszcze jest do zrobienia?? ... no chociaż spróbuj :)....

Posted

[quote name='Nutusia']Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :)
Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :([/QUOTE]

Oj, Nutusiu:buzi:
Bardzo dziękuję Ci za pomoc wczoraj:Rose:

Posted

Lu_Gosiak - piękne dzięki! Zaraz wysyłam maila do Cię :)

Anico - właśnie taki miałam plan, żeby do kompa nie zaglądać. I nie zaglądałam... Nawet mi się udało wyrwać z domu na wycieczkę na jeden dzień, ale zaraz po dotarciu na miejsce dostałam sms od Pani Pchełkowej, odpisałam natychmiast (tyle, że jak się potem okazało na nieaktualny numer) i wieczorem dostałam taką "opinię", że mnie z nóg ścięło :( Do prawie 2 nad ranem pisałam więc do Pani maila. A dziś rano co? Musiałam włączyć komputer, żeby zobaczyć czy jest odpowiedź. No i nie ma! Bo najwyraźniej tylko ja mam obowiązek natychmiastowego reagowania na każdy sygnał. Ech, szkoda gadać... W dodatku ta pogoda - wyć mi się chce po prostu :(

Posted

Becia potrzebuje wizyty i kosultacji behawiorysty,po to ,zeby wiedziec jak z nia pracowac nad tym szczekaniem i nad jej strachem, lekiem przed ludzmi.Jak Ewa Marta odwiedzila psiaki u Nutusi to Becia tylko szczekala i ani razu nie podeszla.............
Koszt wizyty to 100 zl ze znizka plus dojazd.
Jest duza szansa na wizyte behawiorysty u Nutusi po niedzieli.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Nutusiu, nie wyj, proszę ... zamawiam upały dla Cię, a ja zakopię się z Linką w lisiej norze:)[/QUOTE]
Upały nadchodza coraz wiekszymi krokami:)

Posted

Mhm... fajnie! Szkoda tylko, że 8 godzin lata będę spędzać w murach biura. Ale przynajmniej po pracy będzie lato, a nie jesień średniowiecza...
Urlopowych "atrakcji" ciąg dalszy przed nami. Właśnie jedziemy do szpitala, bo wczoraj coś ukąsiło mojego Męża w wargę, spuchł, wygląda jak chomik (nie można na niego spojrzeć, nie pękając ze śmiechu ;)). Wziął wapno, smarowaliśmy fenistilem, ale opuchlizna nie schodzi, a wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że się coraz bardziej rozlewa po twarzy. To już kolejny urlop całkiem do d... W przyszłym roku lecę na księżyc - to już postanowione!

Posted

[quote name='Nutusia']nie jesień średniowiecza...
Urlopowych "atrakcji" ciąg dalszy przed nami. Właśnie jedziemy do szpitala, bo wczoraj coś ukąsiło mojego Męża w wargę, spuchł, wygląda jak chomik (nie można na niego spojrzeć, nie pękając ze śmiechu ;-)). Wziął wapno, smarowaliśmy fenistilem, ale opuchlizna nie schodzi, a wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że się coraz bardziej rozlewa po twarzy. To już kolejny urlop całkiem do d... W przyszłym roku lecę na księżyc - to już postanowione![/QUOTE]

Uwielbiam jesień zwłaszcza średniowiecza ... w literaturze, ale nie tylko;)
Daj znać, jak wrócicie z porad NFZ.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Uwielbiam jesień zwłaszcza średniowiecza ... w literaturze, ale nie tylko;)
Daj znać, jak wrócicie z porad NFZ.[/QUOTE]
Slawek, bedzie zyl.......;)
Dostal dwa zastrzyki po rowno jeden w pupala drugi w reke, leki jak na alergie:)

Posted

A już planowałyśmy go z Elunią... dobić! ;) Ale może się jeszcze przydać, więc leki wykupiliśmy :)
Wygląda już jak chomik, który powoli upłynnia zapasy. Ula nawet stwierdziła, że jakby go ktoś nie znał, mógłby uznać, że po prostu jest taki pyzaty i nawet mu z tym do twarzy! :)
Doszła wpłata od Lu_Gosiak za szczepienie nawet z 5 złotową "górką" - DZIĘKUJĘ!

Posted

Nutusia napisał(a):
A już planowałyśmy go z Elunią... dobić! ;) Ale może się jeszcze przydać, więc leki wykupiliśmy :)
Wygląda już jak chomik, który powoli upłynnia zapasy. Ula nawet stwierdziła, że jakby go ktoś nie znał, mógłby uznać, że po prostu jest taki pyzaty i nawet mu z tym do twarzy! :)
Doszła wpłata od Lu_Gosiak za szczepienie nawet z 5 złotową "górką" - DZIĘKUJĘ!

Dobić? mam klienta;)

Posted

Żarty żartami, ale to niebezpieczne. Mój Marek też jest uczulony i z tego, co wiem - takie rzeczy postępują, więc następnym razem nie ma co czekać, bo może spuchnąć cały i gorączka dochodzi do 40 stopni. BTW: jakieś te chłopy teraz słabowite ;)

Nutusiu, nie martw się dziamgaczem - to jest do opanowania. U mnie też tak było, a odkąd jest Gucio - no słyszałaś, jak się nakręcają. I w ciągu miesiąca Kelbiego udało się uciszyć. U nas po wielu próbach okazało się, że działa klaskanie, ale głośne. Nie wierzyłam, że się uda, szczególnie że nie działały inne hałasy, a przypadkiem Młody wpadł na ten pomysł z klaskaniem i victoria :)
Pomoc w drodze, jak widzę, więc będzie dobrze. To jest fajna sprawa, jak pozornie beznadziejny pies zaczyna się "odbeznadziejniać" :) Zobaczysz, Gapcia też zacznie się prostować, tylko nie trać nadziei, nawet jak będzie coś nie szło tak jakbyś chciała. Do psów trzeba mieć anielską cierpliwość :)

Posted

Nio... mnie do anioła daleeeeeeko, a do anielskiej cierpliwości jeszcze dalej! ;)

Ponieważ na koncie Steviego zostało 164 zł, p. Ewa nie prosi już o pomoc w zakupie karmy, więc 3-osobową komisją postanowiłyśmy te pieniądze przekazać na konto Beci. A gdyby, tfu, tfu, Stefek czegoś potrzebował, ta sama komisja będzie się musiała martwić ;)
Tak więc dopisuję do postu rozliczeniowego.

Posted

mmd napisał(a):

Nutusiu, nie martw się dziamgaczem - to jest do opanowania. U mnie też tak było, a odkąd jest Gucio - no słyszałaś, jak się nakręcają. I w ciągu miesiąca Kelbiego udało się uciszyć. U nas po wielu próbach okazało się, że działa klaskanie, ale głośne. Nie wierzyłam, że się uda, szczególnie że nie działały inne hałasy, a przypadkiem Młody wpadł na ten pomysł z klaskaniem i victoria :)
Pomoc w drodze, jak widzę, więc będzie dobrze. To jest fajna sprawa, jak pozornie beznadziejny pies zaczyna się "odbeznadziejniać" :) Zobaczysz, Gapcia też zacznie się prostować, tylko nie trać nadziei, nawet jak będzie coś nie szło tak jakbyś chciała. Do psów trzeba mieć anielską cierpliwość :)

Nie ma to jak dobre slowo na niedziele, dziekujemy bardzo:)

Posted

Moja też całkiem nie ;)
Becia ma w sobie dużo procent z jamnika! Od rana z lubością wygrzewa się na słoneczku. Jak już się tak nagrzeje, że dotknąć jej nie można bo parzy, idzie na chwilę do cienia i znów wraca na słońce. I... NIE ZIEJE! ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Moja też całkiem nie ;)
Becia ma w sobie dużo procent z jamnika! Od rana z lubością wygrzewa się na słoneczku. Jak już się tak nagrzeje, że dotknąć jej nie można bo parzy, idzie na chwilę do cienia i znów wraca na słońce. I... NIE ZIEJE! ;)

Bo nie ZIAJKA jest:)