bros Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 zaproszę cioteczki na bazarek z ktorego "troszka" będzie dla Becinki http://www.dogomania.pl/forum/threads/229698-ZABAWKOWY-%29-MN%C3%93STWO-RESORAK%C3%93W-PUZLE-ZESTAWY-na-rozne-psiaki-do-30-07 [FONT=Tahoma] [/FONT] Quote
Nutusia Posted July 20, 2012 Author Posted July 20, 2012 Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :) Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :( Quote
anica Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Nutusia']Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :) Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :([/QUOTE] Masz rację!... lepiej dać sobie spokój z ocenami.... jak się nie ma pełnego obrazu!....biedna Pchełka!...to chociaż będziemy trzymać kciuki ,żeby się znalazł...Ten Domek :) Nutusiu może po prostu ... schowaj kompa.... gdzieś daleko....głęboko...MUSISZ BATERIE DOŁADOWAĆ! MUSISZ!!!!!!!!!!!!!!! .... ile jeszcze jest do zrobienia?? ... no chociaż spróbuj :).... Quote
Lu_Gosiak Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 przelalam wczoraj za wirusówki Beci - 45zl Nutusiu podaje maila: gotych@o2.pl podeslij mi prosze tekst i jak masz jakies wybrane zdjecia Beci trzeba Ja porozglaszac:) Quote
Gusiaczek Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Nutusia']Mój niezawodny Brosiku - bardzo Ci dziękuję :) Pchełka to niezwykle trudny przypadek. Ja jestem na to za "cienka", a co dopiero "normalny" dom... Cholera, od tygodnia staram się być na urlopie i ni cholery mi nie wychodzi, by te wolne dni odpowiadały definicji słowa urlop :([/QUOTE] Oj, Nutusiu:buzi: Bardzo dziękuję Ci za pomoc wczoraj:Rose: Quote
Nutusia Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 Lu_Gosiak - piękne dzięki! Zaraz wysyłam maila do Cię :) Anico - właśnie taki miałam plan, żeby do kompa nie zaglądać. I nie zaglądałam... Nawet mi się udało wyrwać z domu na wycieczkę na jeden dzień, ale zaraz po dotarciu na miejsce dostałam sms od Pani Pchełkowej, odpisałam natychmiast (tyle, że jak się potem okazało na nieaktualny numer) i wieczorem dostałam taką "opinię", że mnie z nóg ścięło :( Do prawie 2 nad ranem pisałam więc do Pani maila. A dziś rano co? Musiałam włączyć komputer, żeby zobaczyć czy jest odpowiedź. No i nie ma! Bo najwyraźniej tylko ja mam obowiązek natychmiastowego reagowania na każdy sygnał. Ech, szkoda gadać... W dodatku ta pogoda - wyć mi się chce po prostu :( Quote
Gusiaczek Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Nutusiu, nie wyj, proszę ... zamawiam upały dla Cię, a ja zakopię się z Linką w lisiej norze:) Quote
Ellig Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Becia potrzebuje wizyty i kosultacji behawiorysty,po to ,zeby wiedziec jak z nia pracowac nad tym szczekaniem i nad jej strachem, lekiem przed ludzmi.Jak Ewa Marta odwiedzila psiaki u Nutusi to Becia tylko szczekala i ani razu nie podeszla............. Koszt wizyty to 100 zl ze znizka plus dojazd. Jest duza szansa na wizyte behawiorysty u Nutusi po niedzieli. Quote
Ellig Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Gusiaczek']Nutusiu, nie wyj, proszę ... zamawiam upały dla Cię, a ja zakopię się z Linką w lisiej norze:)[/QUOTE] Upały nadchodza coraz wiekszymi krokami:) Quote
Nutusia Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 Mhm... fajnie! Szkoda tylko, że 8 godzin lata będę spędzać w murach biura. Ale przynajmniej po pracy będzie lato, a nie jesień średniowiecza... Urlopowych "atrakcji" ciąg dalszy przed nami. Właśnie jedziemy do szpitala, bo wczoraj coś ukąsiło mojego Męża w wargę, spuchł, wygląda jak chomik (nie można na niego spojrzeć, nie pękając ze śmiechu ;)). Wziął wapno, smarowaliśmy fenistilem, ale opuchlizna nie schodzi, a wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że się coraz bardziej rozlewa po twarzy. To już kolejny urlop całkiem do d... W przyszłym roku lecę na księżyc - to już postanowione! Quote
Ellig Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Jutro 25 stopni C, we wtorek 27, zdazysz jeszcze sie wygrzac w ogrodzie:) Quote
Gusiaczek Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Nutusia']nie jesień średniowiecza... Urlopowych "atrakcji" ciąg dalszy przed nami. Właśnie jedziemy do szpitala, bo wczoraj coś ukąsiło mojego Męża w wargę, spuchł, wygląda jak chomik (nie można na niego spojrzeć, nie pękając ze śmiechu ;-)). Wziął wapno, smarowaliśmy fenistilem, ale opuchlizna nie schodzi, a wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że się coraz bardziej rozlewa po twarzy. To już kolejny urlop całkiem do d... W przyszłym roku lecę na księżyc - to już postanowione![/QUOTE] Uwielbiam jesień zwłaszcza średniowiecza ... w literaturze, ale nie tylko;) Daj znać, jak wrócicie z porad NFZ. Quote
Ellig Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 [quote name='Gusiaczek']Uwielbiam jesień zwłaszcza średniowiecza ... w literaturze, ale nie tylko;) Daj znać, jak wrócicie z porad NFZ.[/QUOTE] Slawek, bedzie zyl.......;) Dostal dwa zastrzyki po rowno jeden w pupala drugi w reke, leki jak na alergie:) Quote
Nutusia Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 A już planowałyśmy go z Elunią... dobić! ;) Ale może się jeszcze przydać, więc leki wykupiliśmy :) Wygląda już jak chomik, który powoli upłynnia zapasy. Ula nawet stwierdziła, że jakby go ktoś nie znał, mógłby uznać, że po prostu jest taki pyzaty i nawet mu z tym do twarzy! :) Doszła wpłata od Lu_Gosiak za szczepienie nawet z 5 złotową "górką" - DZIĘKUJĘ! Quote
Luna14 Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 to niema hihi coś otym wiem puchne raz no może 2 razy na tydzień ale umnie to na salicylan :placz: owady tak jak u p. Sławka Quote
Gusiaczek Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Nutusia napisał(a):A już planowałyśmy go z Elunią... dobić! ;) Ale może się jeszcze przydać, więc leki wykupiliśmy :) Wygląda już jak chomik, który powoli upłynnia zapasy. Ula nawet stwierdziła, że jakby go ktoś nie znał, mógłby uznać, że po prostu jest taki pyzaty i nawet mu z tym do twarzy! :) Doszła wpłata od Lu_Gosiak za szczepienie nawet z 5 złotową "górką" - DZIĘKUJĘ! Dobić? mam klienta;) Quote
mmd Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Żarty żartami, ale to niebezpieczne. Mój Marek też jest uczulony i z tego, co wiem - takie rzeczy postępują, więc następnym razem nie ma co czekać, bo może spuchnąć cały i gorączka dochodzi do 40 stopni. BTW: jakieś te chłopy teraz słabowite ;) Nutusiu, nie martw się dziamgaczem - to jest do opanowania. U mnie też tak było, a odkąd jest Gucio - no słyszałaś, jak się nakręcają. I w ciągu miesiąca Kelbiego udało się uciszyć. U nas po wielu próbach okazało się, że działa klaskanie, ale głośne. Nie wierzyłam, że się uda, szczególnie że nie działały inne hałasy, a przypadkiem Młody wpadł na ten pomysł z klaskaniem i victoria :) Pomoc w drodze, jak widzę, więc będzie dobrze. To jest fajna sprawa, jak pozornie beznadziejny pies zaczyna się "odbeznadziejniać" :) Zobaczysz, Gapcia też zacznie się prostować, tylko nie trać nadziei, nawet jak będzie coś nie szło tak jakbyś chciała. Do psów trzeba mieć anielską cierpliwość :) Quote
Nutusia Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Nio... mnie do anioła daleeeeeeko, a do anielskiej cierpliwości jeszcze dalej! ;) Ponieważ na koncie Steviego zostało 164 zł, p. Ewa nie prosi już o pomoc w zakupie karmy, więc 3-osobową komisją postanowiłyśmy te pieniądze przekazać na konto Beci. A gdyby, tfu, tfu, Stefek czegoś potrzebował, ta sama komisja będzie się musiała martwić ;) Tak więc dopisuję do postu rozliczeniowego. Quote
Ellig Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 mmd napisał(a): Nutusiu, nie martw się dziamgaczem - to jest do opanowania. U mnie też tak było, a odkąd jest Gucio - no słyszałaś, jak się nakręcają. I w ciągu miesiąca Kelbiego udało się uciszyć. U nas po wielu próbach okazało się, że działa klaskanie, ale głośne. Nie wierzyłam, że się uda, szczególnie że nie działały inne hałasy, a przypadkiem Młody wpadł na ten pomysł z klaskaniem i victoria :) Pomoc w drodze, jak widzę, więc będzie dobrze. To jest fajna sprawa, jak pozornie beznadziejny pies zaczyna się "odbeznadziejniać" :) Zobaczysz, Gapcia też zacznie się prostować, tylko nie trać nadziei, nawet jak będzie coś nie szło tak jakbyś chciała. Do psów trzeba mieć anielską cierpliwość :) Nie ma to jak dobre slowo na niedziele, dziekujemy bardzo:) Quote
mmd Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Ellig napisał(a):Nie ma to jak dobre slowo na niedziele, dziekujemy bardzo:) :evil_lol: - słowo na niedzielę to nie moja branża Quote
Nutusia Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Moja też całkiem nie ;) Becia ma w sobie dużo procent z jamnika! Od rana z lubością wygrzewa się na słoneczku. Jak już się tak nagrzeje, że dotknąć jej nie można bo parzy, idzie na chwilę do cienia i znów wraca na słońce. I... NIE ZIEJE! ;) Quote
Gusiaczek Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Nutusia napisał(a):Moja też całkiem nie ;) Becia ma w sobie dużo procent z jamnika! Od rana z lubością wygrzewa się na słoneczku. Jak już się tak nagrzeje, że dotknąć jej nie można bo parzy, idzie na chwilę do cienia i znów wraca na słońce. I... NIE ZIEJE! ;) Bo nie ZIAJKA jest:) Quote
Nutusia Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 No baaaaaaaaardzo jestem ciekawa czy nie powie tak, jak nasz Doktor "ten typ tak ma" ;) Quote
Recommended Posts