Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Szczeniory w niedzielę kończą 6 tygodni, Zanzara nie może się doczekać i zabiera Brutusa w środę. Będzie miała jazdę na całego! :evil_lol:
Ja rozumiem, ze mozna wczesniej szczeniaki oddawac kiedy matki brak ale karygodne jest aby oddawac szczeniaki tak mlode kiedy jest matka! One powinny byc z matka do 8-9 tygodnia, nie po to aby je karmila cycem bo juz je nie karmi ale po to aby je UCZYŁA, socjalizowała a to jest BARDZO WAZNE dla szczeniat i przyszłych opiekunow. Jak mówi się A to i sie mowi B, prawidłowa opieka nad suką i szczeniętami. Nie wspomnę juz o pierwszych szczepieniach w domu z którego szczenieta wychodzą.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AZ-IWONA napisał(a):
Arka masz rację ale jeśli Zanzara tak postanowiła :roll: / może ją przekonasz na pw /

Też jestem tego zdania . Maluchy uczą się od matki pewnych zachowań w stadzie . Potem w ludzkim stadzie jest o wiele łatwiej prowadzić takiego malca .Wiele problemów jakie maja właściciele psów wynika właśnie z tego , że psiak nie wie co mu wolno , i na ile może sobie pozwolić . Czasem pomocne są inne psy lub nawet koty jakie posiadamy już w domu . Od nich maluch też może sie pewnych rzeczy nauczyć ,pod warunkiem , że nie mają spaczonych zachowań .Dobrze jest pozwalać na spacerach bawić się maluchowi z dorosłymi , nieagresywnymi psami . Czasem włąsciciela serce boli , jak jego pupilek większosć spaceru odbywa do góry kołami , ale to dla jego dobra . Jeśli nie ma bezwzglednej konieczności natychmiastowego oddania maluszków , to lepiej poczekać .

Posted

Tak się składa, że to nie ja wyrzucam Brutusa, u mnie może zostać ile potrzeba.
Nie dziwię się też dziewczynie, że nie może się doczekać i chce mieć malca u siebie. Poznałam Zanzarę i wiem, że będzie dbała o malucha, w innym przypadku bym jej go nie oddała . Termin odbioru malucha muszę pozostawić do jej decyzji.

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
Tak się składa, że to nie ja wyrzucam Brutusa, u mnie może zostać ile potrzeba.
Nie dziwię się też dziewczynie, że nie może się doczekać i chce mieć malca u siebie. Poznałam Zanzarę i wiem, że będzie dbała o malucha, w innym przypadku bym jej go nie oddała . Termin odbioru malucha muszę pozostawić do jej decyzji.

Rozmawiałam z Asia, przekonała mnie zeby Brutusik został jeszcze troche z nimi.Tak bedzie dla niego lepiej, wkoncu liczy sie jego dobro.Tyle juz czekalam,że wytrzymam;)

Posted

zanzara napisał(a):
Rozmawiałam z Asia, przekonała mnie zeby Brutusik został jeszcze troche z nimi.Tak bedzie dla niego lepiej, wkoncu liczy sie jego dobro.Tyle juz czekalam,że wytrzymam;)

Kochana , mądra Cioteczka :loveu:
Ja wiem , że ręce sie rwą do głaskania , a serce do kochania . :p
Jednak taki maluszek powinien pobyc jeszcze troszkę z mamą
Z Tobą będzie do końca życia , a psiej mamy już nigdy nie bedzie miał .Niech się jeszcze nią nacieszy :lol:

Posted

W końcu dotarłam, jak ja czasem nie cierpię komputera:comp26:
ze dwie godziny albo i więcej zajęło mi założenie 2 wątków, dawno wklejałam zdjęcia,wyszły za małe, radziłam się Marty, potem nie chciały mi się wkleić, coś się zawieszało, komp chodził wolniej niż żółw :comp26:

a teraz przejdę do przyjemniejszych tematów :p
miło mi było w końcu Was poznać, oby więcej było takich osób w Zamościu jak Wy :loveu:
byłam zauroczona taką gromadą psiaków, jak będę kiedyś miała domek z ogródkiem też tak chcę :cool3: wszystkie mają taki domek że niejeden psiak mógłby pozazdrościć. Ogromne wilczyce a obok maluchy a najmniejszy z nich wszystkich Brutusik, wielkości nosa wilczycy :lol:

Brutusek najpiękniejszy, to mój chrześniak więc proszę się tu na mnie nie obrażać, sama niewinność i słodycz :loveu: kruszynka :loveu: pseśliczny :loveu:

może uda mi się zaraz wkleić zdjęcia Brutuska i pozostałej gromadki

Posted

Niestety Magdo, tak to jest na tym wątku, wkleisz zdjęcie jednego malucha , a nie wkleisz drugiego, to zaraz dostaniesz lańsko od jakiejś cioteczki. :mad: :diabloti:
Nam też było bardzo miło Cię poznać! :loveu:

Posted

Tak patrzę na te małe czarne kulki i myślę, że tak musiała wyglądać mała Jetka, Zadra, Zulka i Gina! Czy czasem te sunie nie rozmnażają się w schronisku, podobieństwo jest zdumiewające!

Posted

A więc tak:
1. Zanzara jesteś mądrą kobitką :multi:
2. Arka - jak widzisz z nami to "za rekę i do baru" :razz:
3. Tsuki - przystojny brunet :loveu: / oczywiście 2 po mojej Bianeczce :evil_lol: /
4. Asiu - :thumbs: :Rose:

Posted

agusiazet jutro postaram się wkleić, próbowałam wielokrotnie zwłaszcza to ostatnie, całej gromadki
kiedy byłam dziś u Marty zdjęcia wklejały się moment, u mnie to strasznie wolno idzie albo wcale nie chce, wyświetla mi się nie można wyświetlić strony i koniec, może sieć przeciążona w sobotę bo ja jestem w takiej blokowej i dużo osób korzysta i dlatego, jutro spróbuję

Posted

agusiazet napisał(a):
Tak patrzę na te małe czarne kulki i myślę, że tak musiała wyglądać mała Jetka, Zadra, Zulka i Gina! Czy czasem te sunie nie rozmnażają się w schronisku, podobieństwo jest zdumiewające!

Jetka i Gina od szczeniaka były i sa w schronisku, Zadra nie wiadomo a Zula trafiła do schronu z ulicy. Ale byc moze ktos rozmnaza takie psy u siebie, a potem konczą na ulicy. Pare dni temu byłam na rowerku i spotkałam dziewczyne z identyczna sunią jak Zula. I wiecie co? W rozmowie dowiedziałam się ze znalazła ją jako szczeniaka ok 5 lat temu!!! A Zula tez ma ok 5 lat:shake:

Posted

AZ-IWONA napisał(a):
A więc tak:
1. Zanzara jesteś mądrą kobitką :multi:
2. Arka - jak widzisz z nami to "za rekę i do baru" :razz:
3. Tsuki - przystojny brunet :loveu: / oczywiście 2 po mojej Bianeczce :evil_lol: /
4. Asiu - :thumbs: :Rose:

nie zgadzam się z pkt 3 :mad: najpiękniejszy jest Brutusek :loveu: widziałam na żywo to wiem :eviltong:
ale wszystkie też są prześliczne :loveu:

Posted

zapomniałam napisać, Tsuki to już taki mężczyzna rośnie szpakowaty, młode panny będą się za nim uganiały :cool3:

a Bianeczka to tak z mamuśką walczyła tylko jedno warczenie było słychać jak się bawiły, charakterek po mamuśce Zadziorce :p

Posted

Swoją drogą, to coraz truniej jest zdrobić zdjęcie wszystkim razem.
Jak dzisiaj zaczynała się burza, to nie mogłam ich pozbierać do koszyczka. Jak jedno włożyłam, to dwoje mi uciekło, a trzcie w tym czasie obgryzało mi buta :mad: :diabloti: