Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Może jak maluchy otworzą oczka i uszka. Tak ok. 5 tygodnia ich życia? :razz: Quote
Czaka Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 W tej chwili najmniejsza jest Maxi , a największe kluchy to Sali, Bianka i Adelka :roll: Quote
BIANKA1 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Romek-Zamość napisał(a):W tej chwili najmniejsza jest Maxi , a największe kluchy to Sali, Bianka i Adelka :roll: Jejku ........ mam imienniczkę :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 BIANKA1 napisał(a):Jejku ........ mam imienniczkę :evil_lol: Taaa...:lol: Quote
Alpina Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Z tymi najwięjkszymi kluchami to różnie bywa - mogą być potem najmniejsze...To wszystko okaże się jak będą miały dwa miesiące....Wiem coś o tym...Jak pomagam wybierać szczenięta, to zawsze jedziemy ok.drugiego miesiąca, bo wtedy już dużo widać jak się pies zapowiada...A jeśli chodzi o czas do oddania to najlepiej tak powyżej dwóch i pół miesiąca.. Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 8 tygodni będzie w sam raz :) Chociaż ja trzymam swoje maluchy do 12 tygodnia, ale wtedy ludzie myślą, że to są 'odpady, które nie poszły' :angryy: Quote
Czaka Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Mam nadzieję, że pomożecie w szukaniu domów dla zadziorkowych pociech. :roll: Quote
robkowa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Romek-Zamość napisał(a):Nasza psiarnia jest pozytywnie nastawiona, tzn. suki pękają z ciekawości, a Ciapka , to wcale nie interesuje. Wczoraj pokazałam Myszy jedną kruszynkę, to zabrała się za wylizywanie. Myślę, że jak towarzystwo podrośnie , to wszystkim da do wiwatu. Zadrusia jest wspaniałą matką, cały czas siedzi z maluchami i je pielęgnuje. Poza tym jeszcze bardziej otworzyła się do nas. Dzisiaj rano przywitała mnie takimi radosnymi podskokami i nastawiła się na mizianko. Teraz zrobił się z niej taki malutki , zgrabniutki pieseczek. To już i dieta niepotrzebna dla Zadrusi :lol: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dieta teraz jak najbardziej potrzebna - pogrubiająca :cool3: Quote
Kasia_82 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Zadra sie oszczenila :crazyeye: Jestem w szoku :crazyeye: Nadal sie zastanawiam jak ona mogla pomiescic to cale towarzystwo w tak malym cialku :crazyeye: Na dodatek malutkie przyszly na swiat w dniu urodzin moje chrzesniaka :lol: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kasia_82 napisał(a):Zadra sie oszczenila :crazyeye: Jestem w szoku :crazyeye: Nadal sie zastanawiam jak ona mogla pomiescic to cale towarzystwo w tak malym cialku :crazyeye: Na dodatek malutkie przyszly na swiat w dniu urodzin moje chrzesniaka :lol: To chyba znak, że powinnaś być matką chrzestną jednego maluszka, ale się spóźniłaś, wszystkie już zarezerwowane :) Teraz szukamy im domków. Quote
BIANKA1 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Co u glutków ciekawego ? SŁYCHAĆ JAK ROSNĄ ? :lol: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Pewnie chrapią a Zadziora wystawia się po głaski :) Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Alpina napisał(a):Gosiapk "moja" ta widoczna to SALI a Twoja ADELKA chwilowo zniknęła...:lol::lol::lol: Żebyś wiedziała która Twoja...;) No toś pięknie moją urządziła ciotuniu! Na czarno zamazała! :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kasia_82 napisał(a):Zadra sie oszczenila :crazyeye: Jestem w szoku :crazyeye: wszyscy nie możemy wyjść z tego stanu oszołomienia 'darem' Zadziory. :-o Quote
Kasia_82 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 No wlasnie - wszystkie pieski maja juz matki chrzestne :-( Bede sledzila ich losy z daleka mimo wszystko ;) Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kasia_82 napisał(a):No wlasnie - wszystkie pieski maja juz matki chrzestne :-( Bede sledzila ich losy z daleka mimo wszystko ;) I pomóż szukać domków ok? :cool3: Quote
Kasia_82 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Niestety nie mieszkam w Polsce ale sprobuje i z tej odleglosci ;) Popytam znajomych :lol: Quote
robkowa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Romek-Zamość napisał(a):Mam nadzieję, że pomożecie w szukaniu domów dla zadziorkowych pociech. :roll: Pomożemy :lol: Quote
AZ-IWONA Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Jak tam moja Bianeczka - malutka ? Romeczku mojego TZ-ta i wołami do Was nie zaciągnę bo będzie się bał że coś nowego przytargam do domu za jego plecami jak ostatnio :diabloti: ps: rozgłaszam wieści o malutkich Zaderkach gdzie tylko mogę :cool3: Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Wczoraj nic nie mogłam napisać, bo w Zamościu była straszna burze i nie mieliśmy Internetu. Dzisiaj postaram się zrobić i wkleić jakąś aktualną fotkę. :cunao: Psiaki czują się wyśmienicie . Łaciate dziewczęta to dosłownie kluchy . Najmarniejsza jest MAXI, jest np. o połowę mniejsza od Bianki. Bianka natomiast jest najbardziej przebojowa. Jak chce jej się jeść , to odepchnie każdego, a podczas ssania , to tak fajnie łapką stuka mamuśkę w cysia. Jednym słowem ma mała charakterek, podobno pociechy wdają się w swoich chrzestnych. :evil_lol: Martwi nas tylko Maxi, w porównaniu z resztą wygląda jak taka mała kijaneczka. Mam nadzieję , że imię, które nadała jej Supergoga przyniesie jej dużo szczęścia, bo może być jej potrzebne. W tej chwili żeby Maxi mogła się spokojnie najeść, muszę zabierać resztę pełzających głodomorów, a do cysia przytykać tylko ją. Wczoraj weta mówił mi, że bez tego mała sama sobie nie poradzi. Tak więc zaciągnęliśmy rodzinne dyżury przy koszyku z małymi i kto może to przytyka Maksię do karmidełka. Trzymajcie kciuki. :thumbs: Quote
supergoga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Oj :-( moja Maxi. Musi jej się udać. Szkoda że jestem tak daleko, bralabym dyżury przy niej. Jak Was wesprzeć. Moja sunia Maxi miała 3 razy szczeniaki, za każdym razem jeden był o ponad połowę mniejszy od innych. W 2 wypadkach nie uratowałam malca, ale wtedy sunia sama mi pokazała że coś nie tak - wynosiła go poza legowisko, on wcale nie ssał, nie chciał leżeć przy cyculku. A ja z uporem termofory, strzykawki. Nic, odchodziły. A trzeci był mały bardzo, ale mama go nie odrzuciła, jadl, tylko też musiałam byczki usuwać, żeby miał spokój. Po tygodniu juz sobie radził. I wyrósł slicznie. Trzymam paluchy za mja maleńka - żeby jej sie udało. Ostatnio mam tak mało powodów do radości, więc niech choć Maxi nie przyczyni mi kolejnych łez - bo dojdę do wniosku, że mam wszystkiego dosyć. Sunieczko - trzymaj się. Idę do pracy w nerwach, jak wrócę, zaraz zajrzę.:roll: Quote
BIANKA1 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Jak moja kotka miala kiedyś kocięta , to jeden też był taki malutki . Ciągle dawaliśmu mu najbardziej mlecznego cycia .:shake: Jak podrósł , był jak pączek i nazwaliśmy go Pączuś :evil_lol: Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Ja tam jestem dobrej myśli! Maksi ma apetyt i Zadra ładnie się nią opiekuje. Jeżeli mała nie jest na nic chora, to powinna sobie poradzić. Wczoraj mój Tato , a dzisiaj Romek pilnuje żeby mała miała pełny brzusio. Jak wrócę z pracy, to przejmę dyżur, w nocy też wstawałam żeby ją dokarmić. Dziewczyna nazywa się Maksi , a jest bardzo, bardzo mini. Przednie łapki, to ma jak dwie zapałeczki. Quote
Recommended Posts