Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, mam zdjęcia. Mogę tylko nieśmiało powiedzieć, że to trochę dzięki mnie Sunia jest już u Miśkowej ;)
Tak wyglądała w pierwszy dzień po wyjściu ze schroniska:

A tak teraz:

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybc!a']Ok, mam zdjęcia. Mogę tylko nieśmiało powiedzieć, że to trochę dzięki mnie Sunia jest już u Miśkowej ;)
Tak wyglądała w pierwszy dzień po wyjściu ze schroniska:

A tak teraz:

Tak jej dobrze u Miśkowej, że aż uszy jej stanęły :lol:

Posted

Miśkowa - widzieliśmy już Twoja sunię, teraz załatw sprawę sterylki , a później poinformuj o zdrówku małej. To na tyle

To jest wątek Zadziorki i jej małych papików. A szczególnie mojej chrześnicy Bianeczki :evil_lol: :razz:

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
Poznałaś :multi:
Panna Adelcia pomalutku otwiera oczka.

Poznałam po białej łatce przy ogonku :loveu: Kochana Adelunia jest imienniczką mojej charciczki włoskiej Adelci. Mam nadzieję, że będzie miała w życiu co najmniej tyle szczęścia ile ma moja Adelka.

Posted

miśkowa napisał(a):
No,te uszy teraz zawsze jej tak stoją.Sunia jest malutka,waży tylko 5 kilo,a jak ją wzięłam to ważyła niecałe 4,chociaż wydawała się grubsza bo miała więcej sierści,teraz wyliniała na lato.Przy pierwszym kąpaniu okazało się że to szkielecik pokryty futrem.Jadła wszystko co jej dałam,a teraz jest taka wybredna że tylko surowe mięsko jej smakuje.

Teraz już może być wybredna, gdy ją odkarmiłaś. 5kg?! Ale maluch.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Poznałam po białej łatce przy ogonku :loveu: Kochana Adelunia jest imienniczką mojej charciczki włoskiej Adelci. Mam nadzieję, że będzie miała w życiu co najmniej tyle szczęścia ile ma moja Adelka.

A ja mam nadzieję, że nie urośnie taka duża, bo może być problem z domkiem :evil_lol:

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
A ja mam nadzieję, że nie urośnie taka duża, bo może być problem z domkiem :evil_lol:

Oj Romeczku, wybacz ale się mylisz, bo Adelunia waży ok. 4,5kg :) Charciki włoskie są najmniejszymi z chartów, ich waga wg standardu FCI nie powinna być większa niż 5kg :cool3:

Posted

Gosiapk napisał(a):
Oj Romeczku, wybacz ale się mylisz, bo Adelunia waży ok. 4,5kg :) Charciki włoskie są najmniejszymi z chartów, ich waga wg standardu FCI nie powinna być większa niż 5kg :cool3:

W takim razie wstydzę się bardzo :oops: !
Zadziora była ostatnio u weta i waży teraz 7 kg, więc chyba nie jest charcikiem .

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
W takim razie wstydzę się bardzo :oops: !
Zadziora była ostatnio u weta i waży teraz 7 kg, więc chyba nie jest charcikiem .

Ale Ci do twarzy z tymi pąsami na polikach :p

Zadziorka jest Honorowym Charcikiem!

Posted

Romku, te malenstwa sa przesliczne, ale rzeczywiscie przypominaja bardziej kluseczki, a nawet pyzy, niz charciki.

Rybc!a napisał(a):
Ok, mam zdjęcia. Mogę tylko nieśmiało powiedzieć, że to trochę dzięki mnie Sunia jest już u Miśkowej ;)

Miskowa i Rybc!a, moze zalozcie malej watek na "juz w nowym domu" i przeniesiecie tam zdjecia, bo mam nadzieje, ze beda wiesci o suni rowniez po sterylce. Tylko prosze, zostawcie tutaj link do nowego tematu.

Posted

Najedzeni chłopcy już śpią, a dziewczęta grasują jeszcze na stołówce.

Nie chcę zapeszać, ale Brutusik wygląda już znacznie lepiej, zobaczcie jaki ma brzusio.

Posted

Myślałam, że bedę miała dobre wieści co do domku dla Sali...
Właśnie wracam od rodziny która entuzjastycznie wyraziła chęć posiadania takiej suni...
Moje poważne wątpliwości budzi jednak stan świnki morskiej, której palce u łapek przyprawiły mnie o dreszcze i oburzenie...Nigdy nie miała obcinanych pazurków i łapięta zostały zdeformowane a biedny zwierzak sam obgryzywał ile mógł te pazurki bo nie mógł chodzić...
Dowiedziałam się, że tak im jakoś schodzi wybranie się do weta a sami też nie mogą obciąć..Szczęście, że zawsze w torebce noszę, obcinaczki...Ulżyłam śwince ale zmiany w tych biednych łapinkach są raczej nie odwracalne...
I domek odpada...Po tym co zobaczyłam, nie wierzę w ich deklaracje i zapewnienia...
Romku teraz rzadziej bywam na wątku bo siedzę w szpitalu i jestem wykończona ale o Sali i reszcie "dobytku" zawsze pamiętam...

Posted

[FONT=Arial]Kiedyś wspominałaś o chorobie Twojego Taty. Musisz być dobrej myśli, a my trzymamy kciuki żeby szybko wrócił do zdrowia.[/FONT]
[FONT=Arial]Dzięki, że o nas pamiętasz![/FONT]

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Pierwsze spojrzenie Negry na świat.

Negra pierwsza przysła na ten świat i pierwsza otworzyła oczka. Chyba będzie z niej silna i zdrowa panienka. Czego jej życzę!!!!

Posted

AZ-IWONA napisał(a):
Poproszę pierwsze wejżenie Bianeczki na świat !!!:multi:
Jak się ściąga zdjęcia z forum do siebie ????:cool1: :oops:

Bianeczka ma jeszcze przymknięte oczka, ale myślę, że jutro już będzie widziała.
Iwonko wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na zdjęcie, później kopiuj i wklejasz gdzie Ci się podoba.