Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Podnosze slicznego psiaczka!!!!! A czy wiadomo jaki jest jego stosunek do innych zwierzat? Quote
asiaf1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Podnosze slicznego psiaczka!!!!! A czy wiadomo jaki jest jego stosunek do innych zwierzat? Jest łagodny tak jak pisałam raczej uległy. Quote
GoniaP Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 A czy on ma jakieś imię???? Mam chytry plan.... Z kim kontaktować się w sprawie psiaka? Quote
asiaf1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 GoniaP napisał(a):A czy on ma jakieś imię???? Mam chytry plan.... Z kim kontaktować się w sprawie psiaka? Pani Ania nazwała go Poldkiem. A jaki to chytry plan:cool3: czy uchylisz rąbka tajemnicy? Quote
asiaf1 Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Dzwoniłam dzis do pani Ani. Wczoraj miała umówione spotkanie z rodziną, która była zainteresowana adopcją Poldka. Byli w schronisku w Celestynowie i chcieli wziąć podobnego do niego psa ale bardzo niegrzecznie ich potraktowano, powiedziano im , że tego nie dostana że mogą sobie wziąć innego a tak wogóle to Pani nie ma czasu z nimi rozmawiać. Państwu (młodzi ludzie z 9-letnią córką) bardzo się Poldek spodobał. Pojechał więc z nimi do domu. Mieszka w okolicach Falenicy, w domu z ogrodem. Wczoraj podobno za wszelką cene chciał pakować się wszystkim na kolana. Straszny z niego pieszczoch. Pod koniec tygodnia p. Ania wybiera się do niego z wizytą. Mam nadzieję, że to będzie szczęśliwe zakończenie tej historii. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ojej, czy to oznacza ,ze psiak ma dom na 100%??????Ale wspaniała wiadomość na początek dnia!!!!:) Quote
asiaf1 Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Ojej, czy to oznacza ,ze psiak ma dom na 100%??????Ale wspaniała wiadomość na początek dnia!!!!:) No taką mam nadzieję! Quote
GoniaP Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ależ się cieszę:multi: Może zatem mój chytry plan pomoże innej biedzie. Quote
agula Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 czy to sen czy jawa? nasza sierotka ma domek:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Wiadomo cos bliżej jak domek??:) Quote
asiaf1 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Wieści z nowego domu są dobre. chyba możemy przestać się już martwić. Może po weekendzie będą jakieś zdjęcia. Quote
asiaf1 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Poldek teraz FADO szuka domu. Włąściciele go nie mogą wziąć do mieszkania w mieście. Muszę dowiedzieć się od p. Ani, pod opieką której był gdzie on aktualnie przebywa. Na jednym ze zdjęć widać, że łańcuch nie był mu obcy :angryy: Quote
asiaf1 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 A to opis psiaka: Piesek ma na imię FADO. Ma około 3 lat. Jest bardzo pogodnym psem. Codziennie wita mnie czy też innych członków rodziny merdając ogonem, skacząc na mnie nastawiając się przy tym do głaskania. Nie odpuści dopóki tego nie zrobię. Przytulę, pogłaszczę, poklepię po karku i dopiero mogę przejść. On bardzo tego potrzebuje i potrafi to wręcz wymusić na swoim właścicielu. Jest bardzo oddanym psem. Toleruje wszystkich czlonków rodziny ale do mnie akurat najbardziej jest przywiązany. Myślę, że to dlatego iż to ja mu najczęściej zanosiłam jedzenie i więcej spędzałam z nim czasu. Nie uczylam go aportowania ani siadania czy też innych rzeczy ale jest posłuszny lecz tylko jedej wybranej osobie w danym momencie. Tak jest właśnie na spacerach kiedy idziemy całą rodziną. On poprostu kocha te spacery. Ma dużo energii. Biega, obwąchuje wszystko co się da. Nie zaczepia innych ludzi gdy się mijamy ale rowerzystów obszczekuje , wtedy trzymam go za obrożę bo tak naprawdę to nigdy nie sprawdzałam jak by się zachował gdybym go puściła. To urodzony towarzysz. Gdy jestem z nim na podwórku to chodzi za mną jak cień. Gdy znikam mu z pola widzenia to odrazu mnie szuka. Jest też dobrym stróżem. Czujemy się bezpiecznie. Sczególnie w nocy bo jest bardzo czujny. Ma łagodną osobowość a zarazem jest ostrym psem. Ostrym dla innych, którzy znajdują się po drugiej stronie ogrodzenia. Moje dzieci bawiąc sie z nim wyczyniają różne rzeczy a mimo to jest przy nich łagodny jak baranek. Kiedy jednak ktoś z nas jest na podwórku a do ogrodzenia zbliża się sąsiad to ujada i skacze na siadkę jakby miał za chwilę zaatakować. To naprawdę bardzo kochany, mądry i uczuciowy pies jakich malo. Quote
Ulka18 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Asiaf, napisz koniecznie do Camary. Camara zajmuje sie adopcjami podhalanow, a Poldek cos z niego ma. Moze sa jakies wolne domki dla podhalanow? Quote
asiaf1 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Ulka18 napisał(a):Asiaf, napisz koniecznie do Camary. Camara zajmuje sie adopcjami podhalanow, a Poldek cos z niego ma. Moze sa jakies wolne domki dla podhalanow? już to zrobiłam ale nie wiem czy ona wchodzi na dogo bo ostatnio miała się z niego wypisać:roll: Kurde ludzie to maja posrane. Quote
asiaf1 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 asiaf1 napisał(a):Kurde ludzie to maja posrane. oczywiście chodziło mi o wlaścicieli:roll: Quote
Ulka18 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Asiaf, Camara dostala bana za dyskusje na bazarku. Nie chciala sie wypisac z dogo. Ale juz jest odbanowana. Quote
Doda_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ehh.. biedny piesio.. wyprowadzają sie ale przecież psa mogą ze sobą zabrać.. Pies napewno woli mieszkać w malym mieszkaniu z ludźmi, ktorych kocha.. niz w nowym, dużym domu z obcymi ludźmi.. :-( no to przy okazji podnoszę.. Quote
mysza 1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ludzie traktują psy jak rzecz- niesamowite ale ani ja ani inni dogomaniacy tego nie zrozumiemy.... jesli nie znajdzie domu do konca lipca musimy zebrac na hotel, tymczasem zaraz zajmę się ogłoszeniami Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Boże.!Wydrapała bym oczy tym ludzią.!:angryy: Biedny Polduś...:( Quote
asiaf1 Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Doda_ napisał(a):Ehh.. biedny piesio.. wyprowadzają sie ale przecież psa mogą ze sobą zabrać.. Pies napewno woli mieszkać w malym mieszkaniu z ludźmi, ktorych kocha.. niz w nowym, dużym domu z obcymi ludźmi.. :-( no to przy okazji podnoszę.. Pani chce go oddać dla jego dobra bo się będzie męczył w mieszkaniu:angryy: Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 mysza 1 napisał(a):Ludzie traktują psy jak rzecz- niesamowite ale ani ja ani inni dogomaniacy tego nie zrozumiemy.... jesli nie znajdzie domu do konca lipca musimy zebrac na hotel, tymczasem zaraz zajmę się ogłoszeniami Ja proponuje już znacząć zbiórke na ew. hotelik.Jeśli kasa jednak nie będzie potrzebna Asia napewno zrobi z nią użytek bo przecież ma tyle tych psiaków.. Quote
mysza 1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Dodałam go na adopcje.org, nie mam czasu teraz, postaram się w wolnych chwilach mu robić nastepne. Quote
Recommended Posts