Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

suka w nowym domu

Do mojej siostry, która mieszka pod Rzeszowem, przybłąkał się pies. Suka jest młoda (wg weta ma maks rok) podobna do czekoladowego labradora, czysta, nie wychudzona, zna niektóre komendy, ładnie chodzi na smyczy, siusia na trawce tylko. Pies na pewno był domowy i albo uciekł komuś albo ktoś się wakacyjnie psa pozbył. U siostry zostać długo nie może bo są tam już trzy psy, u mnie zostać nie może bo ja mam dwa psy i trzy koty a mieszkam w bloku. Bardzo pilnie potrzebujemy gdzieś sunię umieścić na chwilę albo na zawsze

Edited by zakonna
Posted

Majka0010 napisał(a):
jaka śliczna !

owszem,jest śliczna :) ma zielone oczy. Jest bardzo poukładana pomimo swojego jeszcze szczenięcego wieku. Nie znasz kogoś kto chce takie cudo?

Posted

zrób ogłoszenia w internecie(m.in.na stronie rzeszowskiego rsoz http://www.rsoz.org/ poproś niech ogłoszą ją na głównej) gazetach i na miejscu o znalezieniu psa..Gdzie suka została znaleziona dokładnie?Zadzwońcie do urzędu gminy/miasta- co robią z bezdomnymi zwierzakami, do jakiego schroniska są przewożone.
W schronisku standardowy czas czekania na właściciela to 14 dni,potem pieski są przygotowywane do adopcji.
A może ktoś z fundacji pomagającej labradorom da jej dt?

Posted

[quote name='aganela']zrób ogłoszenia w internecie(m.in.na stronie rzeszowskiego rsoz http://www.rsoz.org/poproś niech ogłoszą ją na głównej) gazetach i na miejscu o znalezieniu psa..Gdzie suka została znaleziona dokładnie?Zadzwońcie do urzędu gminy/miasta- co robią z bezdomnymi zwierzakami, do jakiego schroniska są przewożone.
W schronisku standardowy czas czekania na właściciela to 14 dni,potem pieski są przygotowywane do adopcji.
A może ktoś z fundacji pomagającej labradorom da jej dt?
Niestety,nikt się nie zgłasza po pieska, a zrobiłam wszystko co mogłam. Ogłosiłam w internecie na stronie schroniska, wywiesiłam ogłoszenia w kilku okolicznych wsiach, byłam u pobliskiego weta i w schronisku w Rzeszowie zgłosić, obdzwonilam wszsytkich znajomków. NIestety nic, niedługo będzie musiała trafić do schroniska. A szkoda bo jest super ułożona jak na labka, chodzi łądnie na smyczy , zna podstawowe komendy, załatwia się na podwórku, jest posłuszna i sympatyczna,nie gania za zwierzętami, ani rowerami ani za niczym co się rusza, nawet kot jakoś nie bardzo. NIe boi się burzy, ogólnie pies do wzięcia. Szukajcie jak najszybciej domku proszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

sunia jest przepiękna i bardzo adopcyjna, jednak rzadko jest tak ,ze od razu trafi sie odpowiedzialny domek,czasami trzeba poczekać...ogłoszenia na całą Polske bym dała[na wątku transportowym albo na fejsie mozna poprosić o pomoc,gdyby znalazł sie dom gdzieś dalej]oddanie do schronu to ostateczność:( sunia moze tam złapać jakieś choróbsko od razu..
faktycznie podobna do labka-zrób jej wiecej zdjęć, wielkość?[zdjęcie przy człowieku, no i te koty..na pewno nie jest zainteresowana?-sprawdź to wazne..

Posted

suka ma wątek i na labradory.info i kontakt z fundacją Prima też próbowała siostra nawiązać. Labków do adopcji trochę jest, niestety, suka trochę ginie w tym tłumie. Niestety ale w schronie rzeszowskim nie ma sterylek dla każdego zwierzaka.

Posted

hmm, ale ona jest wyjątkowo piękna i młoda przede wszystkim... ja gdybym nie była tak zapsiona i bym miała więcej czasu to tak miesiąc mogłabym ją przetrzymać...ale niestety przy obecnym stanie nie da rady....
Zakonna a może przenieście wątek na stronę główną pies w potrzebie-bo tam więcej ludzi zagląda...to jak trafiła do schronu już to może poróbcie jej ogłoszenia,że szuka domu z sterylizacją u nowego właściciela..

Posted

jeszcze jest z moją siostrą, teoretycznie jeszcze dziś wieczorem powinna trafić do osoby,która się zainteresowała psem na forum labadrory.info, ale niestety,jeszcze ta Pani nie skontaktowała się z moją siostrą, cały czas czekamy

• 3 months later...
Posted

zakonna napisał(a):
jeszcze jest z moją siostrą, teoretycznie jeszcze dziś wieczorem powinna trafić do osoby,która się zainteresowała psem na forum labadrory.info, ale niestety,jeszcze ta Pani nie skontaktowała się z moją siostrą, cały czas czekamy

Sunia znalazła dom ?