Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyna jest odpchlona, dostała pić - karmy nie chce, zjadła tylko kawałeczek parówki. Nie jest wychudzona.
Kiedy wyszłam do sklepu, spokojnie została sama w klatce, więc z tym nie ma problemu - zobaczymy jak z sikaniem, na razie spokój.

Posted

Rzeczywiscie najlpszym wyjściem były by badanie w dobrej lecznicy i usunięcie guza.
Martens, do jakiego lekarza jeździsz, masz kogoś w Makowie? - tak przez ciekawość.
mam zaufanie do Leszka Slusarza w Ostołęce, ma rtg i doświadczenie.

Posted

Trafiłam z wątku "mojego" Lupusa... Cholera, nie mieszkam w Warszawie. Mam bardzo dobrego weta, ale w Nowym Dworze Maz., bo tam jeżdżę ze swoimi. Nie wiem czy by się podjął tak szerokiej diagnostyki, a przede wszystkim... operacji...

Posted

malagos napisał(a):

Martens, do jakiego lekarza jeździsz, masz kogoś w Makowie? - tak przez ciekawość.
mam zaufanie do Leszka Slusarza w Ostołęce, ma rtg i doświadczenie.

Jeździmy do Karniewa, mamy ok. 7 km od nas.
Jeśli już sunię wozić to chyba najlepiej znaleźć specjalistę w Warszawie; pół biedy z rtg, gorzej z chirurgiem, który podjąłby się zabiegu czy w ogóle ocenił czy to się da - na tyle co oglądałyśmy z wetką, guz listwy mlecznej przerasta mięśnie, zajmuje prawie całą dolną połowę brzucha, jest wiekszy niż głowa suni, pewnie mocno unaczyniony, i nawet nie wiadomo czy skóry starczy do zaszycia po usunięciu :(

Weta w W-wie znajdę bez problemu, moja wetka nas skieruje - najważniejsze, żeby znalazł się ktoś, kto w Warszawie przetrzyma sunię te kilka tygodni... U mnie i tak może zostać maksymalnie do 9 lipca, bo wtedy wyjeżdżam, i wracam koło 20 - wtedy mogę ją wziąć z powrotem na dłuższy czas. Ale wiadomo, im szybciej by pojechała i zaczęła być diagnozowana, tym lepiej. Pojutrze w sobotę znajomy jedzie do W-wy i mogę się z nim zabrać ją podwieźć, jeśli do tamtej pory znajdzie się ten czasowy DT; w inny dzień nawet nie mam jak za bardzo jej zawieźć, zostanie ew. 6 lipca (piątek) i deadline, 9 lipca, kiedy znajomy będzie nas odwoził do W-wy na pociąg...

Posted

malagos napisał(a):
Rozumiem.
Zaraz popytam dziewczyn z Warszawy.

Dzieki, mam nadzieję, że ktoś się znajdzie, w końcu chodzi tylko o kilka tygodni i wożenie do weta; karmę dam, fundusze mam nadzieję się uzbiera...

Posted

Nie mam jeszcze pojęcia... RTG płuc to będzie ok. 80 zł, potem jeśli nie ma przerzutów to konsultacja z chirurgiem, a ile zabieg to nie mam pojęcia, to będzie można ocenić dopiero jak zobaczą ją w W-wie, a na razie ona nie ma się tam gdzie zatrzymać :(

Zaraz dorzucę nowe foty.

Posted

Noc w miarę spokojna, sunia chodzi na długiej lince; trochę nie bardzo wie co zrobić, jak się napina, ale jest coraz lepiej. Załatwia się na zewnątrz, w domu grzecznie leży albo śpi, nie szaleje. Przed 4 rano miała mały epizod charczenia, powiedziałabym, że czegoś na kształt kataru wstecznego, i grom wie, czy to przerzuty dają o sobie znać, czy się przeziębiła w chłodne noce na ulicy, czy migrują jej robaki (wczoraj dostała tabletkę), czy może to od serca, czy jeszcze czego innego? :roll:
Ciężko jej wchodzić z tym guzem na górę po schodach; próbowała, dała radę do 1 piętra, jakoś się gramoliła, ale potem stanęła i patrzyła na mnie smutna, więc pojechała na rękach. Na szczęście jest taka rozmiarowo, że nosić ją można bez problemu.

Jeśli chodzi o DT w Warszawie głucha cisza :( a już jutro rano miałabym możliwość ją zawieźć, i można by było zacząć diagnozowanie... :(
Pisałam do znajomych lecznic, znajoma do kilku fundacji, rozesłałam gdzie tylko mogłam po wszystkich znajomych, sunia jest na fb, ma wydarzenie, nie wiem co jeszcze robić :(

Posted

Gina jest na dobrej drodze jeśli chodzi o miejsce i pieniążki, prawdopodobnie jutro znajdzie się w W-wie i będzie diagnozowana i leczona ;)
I na razie tyle.