Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ,to super wieści
Dalmatyńczyk już w schronisku.
Po 15 dniach obserwacji będzie do wydania.
Ja mam tego dsyc.
Czy tylko ja muszę te dalmatyńczyki na dogo wypatrywac?
To już trzeci dalmatyńczyk,któremu sie nie dało pomóc.
Ciekawa jestem jak będzie z jego psychiką po wakacjach w Kokoszkach.
Życzę wszystkim miłego dnia....

Posted

Ktoś do mnie dzwonił,szkoda,że tak późno.I nie bądźcie tacy mądrzy,wątek wisi od tygodnia,czemu się nikt wcześniej nie odezwał. Jak mówię,że nie mam warunków,to znaczy,że nie mam,jakbym miała,to już dawno by 3 pies u mnie był.
Normalnie się odechciewa psy z ulicy zabierać przez takie napastliwe komentarze.A teraz proszę bardzo, jest 15 dni na znalezienie domu i transportu.

Posted

tak się składa, że na wątek trafiłem dopiero dzisiaj.
hotel akurat jest pusty, więc wystarczyło odrobinę dobrej woli z twojej strony- chodzi mi o kilka godzin na znalezienie transportu.
mam nadzieję, że w schronie nie złapie infekcji, albo go nie zagryzą inni lokatorzy z klatki. możesz zacząć trzymać kciuki za przetrwanie gumisia.
napawa optymizmem, że wszędzie gdzie będzie maił "jedzonko", będzie mu cudownie.
powodzenia w zaciskaniu paluszków.

Posted

To szalenie mi przykro,że dopiero dziś trafiłeś na wątek psa rasy Cię interesującej,najwidoczniej słabo szukałeś.
Więc jakim prawem na mnie wsiadasz?Palcem nikt nie kiwnął wcześniej,a ja przerzucałam psa od domu do domu(w sumie zaliczył 5,to również cudownie dla jego psychiki czyż nie?),żeby uniknąć schroniska.
I te kilka godzin na znalezienie transportu, gratuluję dobrego samopoczucia,optymistyczna wersja to kilka dni.W boksie nie bój nic nikt go nie zagryzie,ew on mniejszego samca.
A paluszki to może Ty zacznij zaciskać,skoro na nic innego Cie nie stać.A nie przepraszam,jeszcze obrażać ludzi potrafisz.

Dla zainteresowanych jutro ma być ogłoszenie a dzienniku bałtyckim.

Posted

wyobraź sobie, że transport już był prawie załatwiony- prawie, czyli nie było wiadomo, o której godzinie pies mógł być przewieziony do Łodzi = zabrany od Ciebie.

Posted

To ja dzwoniłam :multi:
A to Twój wyrzut sumienia
Tak wygląda po 6 dniach pobytu w schronisku :mad:
Zobaczymy jak będzie po zakończeniu kwarantanny.
Teraz jest przerażony,trzęsie się i nie ma ochoty na bliższy kontakt z ludźmi.
Chyba troszkę się zawiódł na nas:-(

Posted

Dobra, teraz tak ponad Waszymi kłótniami, wyrzutami itp. Jak można tej sierocie pomóc? Jestem z Gdańska, wielkich możliwości nie mam(studentka dzienna, pracująca, działająca). Piszecie, że pies jest niecywilizowany więc do siebie nie ma szans, żebym go wzięła chociaż na troche, bo mam wynajęty pokój, a w drugim obok mieszka właścicielka. Zabiłaby mnie za szkody:shake:
Jak da się mu pomóc?

Posted

Wspaniałe wieści;)
Z wcześniejszych opisów zachowania pieska jasno wynika,ze to dominant.
Czy w Gdańskim schronisku istnieje możliwośc wykastrowania go przed adopcją?
Na pewno poprawi ,to jego zachowanie i przyszły właściciel będzie bardziej szczęśliwy:loveu:
Ogłoszenia ,ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia .
Taka pomoc jest właśnie potrzebna,aż wreszcie znajdzie się ten wymarzony domek.

Posted

Oj Bunia,pokaż mi gdzie przegapiłam Twój post o zaoferowaniu DT?Jeżeli takowego brak,to jakoś się nie poczuwam do wyrzutów sumienia.Info było jasne,odwozimy w śr,a że było zimno przekiblowaliśmy go do niedzieli.Osoby biorące udział w tej sztafecie domów widziały wasze wypowiedzi i były,że tak delikatnie powiem,zniesmaczone.
A wracając do sprawy,dzwoniła do mnie ta dziewczyna z Elbląga,ale jej TZ chce szczeniaka.Powiedziała,że jeszcze z nim skonsultuje.olenka Ty masz zdaje się dalsze info.

Posted

Posty są.
Dziewczyny na wszystkich ogłoszeniach w necie podawajcie ten nr.telefonu
0585525592 Maria
Ta pani robiła mu zdjęcia i jest w stałym kontakcie z pracownikami schroniska.
Podobno są juz dwie osoby zainteresowane adopcją.
Pozdrawiam Gdańsk:lol:
Musi się udac;)
Olenka doszedł mail ze zdjęciami?