Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj/25.02/ w Gdańsku Wrzeszczu na ul.Paryzantów znaleziono dalmatyńczyka.Pies jest młody,zadbany i czysty.Miał ciemną obrożę.
Do środy przebywa u moich znajomych,później niestety trzeba go będzie odwieźć do schroniska w Kokoszkach.

Tel do mnie

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dałam na www.trojmiasto.pl, tam jest osobny dział ze zwierzakami. Ogłoszenia będą też na uczelniach. Na dworze to nie wiem jak wieszać w taką pogodę, bo bym po okolicy przy okazji porozwoziła.A dzisiaj sprwadzimy jeszcze czy kawaler jest zaczipowany.
Bunia wyświetla Ci się mój tel??

Posted

kiedy szukałam mojego psa bo po potrąceniu przez auto dostał szoku i zwiał i pierwsze gdzie dzwoniłam to byl właśnie azyl oni napewno muszą wiedzieć choć jeśli to gdańskie schronisko to bardzo żle mój pies ma chipa i dzwoniłam dzień w dzień a jak po tygodniu pojechałam tak dla pewności sprawdzić okazało sie że pies jest u nich od tygodnia i chcą ode mnie 50zł za przywiezienie psa do schronu i po 10zł za każdy dzień dostali za transport i ich nie zabiłam to chyba bardzo dużo

Posted

Może ktoś z Gdańska jeszcze podpowie gdzie można ogłosic znalezionego psiaka.
Ja jak na razie mam tylko Łódź obcykaną:roll:
Kolejnego dalmatka w schronie po prostu sobie nie wyobrażam :shake:
U nas też taki bałagan w schronie i jak się samemu nie pojedzie,to nigdy nie wiadomo czy piesia tam nie ma

Posted

a/
zwroc sie do Brazowa1 /schronisko Gdynia/ ona poradzi sz pewnoscia gdzie warto oglosic,
b/
poza tym w Mapie pomocy dogo jest sporo gdanszczan wiec zawiadomic, by zwracali uwage czy gdzies ktos nie oglosil
c/ sadze, ze lecznice weterynaryjne te ktore maja strony czy faks warto porozsylac, adresy lecznic w trojmiescie masz w Weterynarii w Mapa Pomocy Dogo - Weterynaria spis lecznic

Posted

Schron zawiadomiony i w kontakcie.Ogłoszenia dałam w okolicy,z której nie znam psów,bo tutaj wiem co czyje i nie kojarze,żeby ktoś mial kropke psa.Są dwie sunie.Na AM też już wisi,jutro będzie na PG i UG.I obskocze okolicznych wetów czy mają w kompie.Ogólnie tragicznie stoję z czasem i nic na to nie poradzę,więc mam ograniczone możliwości.
W ogole mam wrażenie,że on jest albo gluchy albo znieczulony na dźwięki.Na miauczenie nie reaguje;) Ale dużo ma czarnego, więc nie wiem. W ogóle jest naprawdę super zadbany i do tego bezczel,sam sobie drzwi otwiera i kradnie żarcie z kuchni:mad:

Posted

Dzięki Bunia.Ależ to jest irytujące,pies widać,że zadbany ale ni adresówki ni chipa :angryy: będę przez wetów próbować jak wrócę z moimi laskami

Posted

Schrony obdzwonione,część lecznic,ogłoszenia itp.Ktoś miał dziś się ze mna skontaktować w sprawie ew domu,ale jak na razie cisza.Obecnie pies przebywa u mnie,ale w sob będę go musiala odwieźć do schronu.Nie ma sensu go dłużej trzymać,poza tym tylko czekam,aż któraś z moich się bardziej wkurzy i go uszkodzi.Co 5 min scysje, nie wpuszczają go do pokoju i ogólnie szykanują.
Dodatkowe info,może się przyda:hrabia znaczy w mieszkaniu i na klatce,grzebie w śmieciach,włazi lapami na szafki,sam sobie drzwi otwiera,nie umie chodzić na smyczy i kopuluje sobie z pościelą.Do samców raczej niezbyt miło nastawiony.A poza tym jest śmieszny,przytulasty i taki gumiś,a jak śpiewa śmiesznie.

Posted

Nikt nie nauczył go wychowania to jest jak dzikus. Z tym znaczeniem w domu mogą być problemy, nikt nie lubi patrzeć jak pies sika na jego nowy fotel...

Psiak potrzebuje domku! Kogoś kto nauczy go dobrych manier :(

Posted

hrabia znaczy w mieszkaniu i na klatce,grzebie w śmieciach,włazi lapami na szafki,sam sobie drzwi otwiera,nie umie chodzić na smyczy i kopuluje sobie z pościelą.Do samców raczej niezbyt miło nastawiony.A poza tym jest śmieszny,przytulasty i taki gumiś,a jak śpiewa śmiesznie.
W związku z powyższym proponuję szybka kastrację.
Pomożemy finansowo,znaczy kropkowe forum:lol:
Samo oddanie do schroniska nie zmieni jego charakteru,a kastracja na pewno.
Czekamy na decyzję.

Posted

Dzisiaj go odwiozę.Nie mam czasu na 3 psy,a nie chce swoich zaniedbywać.Poza tym on dziś wyskoczył z zębami na mniejszą.Ogólnie się nie dogadują.

Posted

Nie wiem czemu nikt nie szuka.W kazdym razie od niedzieli pies byl w 4 domach,już nie mamy gdzie go dalej upchnąć.Chociaż on to akurat miał w nosie,byleby bylo jedzenie;)