wojtusiowamama Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Witam! Pytanie jak w temacie ,interesuje mnie miesięczny koszt utrzymania spaniela na "dobrym "poziomie,czyli dobra karma i gotowane jedzonko.Z góry dziekuję za odpowiedz:p Quote
jezzmam Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 wojtusiowamama napisał(a):Witam! Pytanie jak w temacie ,interesuje mnie miesięczny koszt utrzymania spaniela na "dobrym "poziomie,czyli dobra karma i gotowane jedzonko.Z góry dziekuję za odpowiedz:p Moja psica kosztuje mnie miesięcznie jakieś 200-250zł . Jest na royalu plus zabawki (piłki szczególnie ze 2-3 w miesięcu rozwali po jakieś 20-30zł sztuka),plus inne zabawki,plus smakołyki ,plus odrobaczanie co 3 miechy,plus wizyty u weta przynajmniej raz na 2 miesiące(kontrolne) jeśli nic się nie dzieje ,nie liczę wystaw,kosmetyków,akcesorii do pielęgnacji i i i i i . Quote
Asia & Ginger Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Moje są na gotowanym (suche dostają tylko jak nie mam czasu nic ugotować) i koszt miesięczny na jednego psa chyba nie wynosi nawet 100 zł. :lol: Psom gotuję szyjki drobiowe, serca, wątróbkę, korpusy drobiowe, warzywa, ryż, jajka. Dostają też jogurt, ser biały. :cool3: Dostają też psie ciastka, smakołyki, kostki z suszonej skóry i witaminy. Odrobaczanie co 3 miesiące. Zabawek nie niszczą, więc starczają na długo. :lol: Quote
korek-potworek Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 U mnie jest to około 150zł zimą i około 200 wiosną, wczesną jesienią i latem(kiedy do kosztów dochodzą jeszcze szczepienia przeciw kleszczom).:p Karmię royalem, gotowane piesek dostaje(ale nie codziennie), a zabawki niszczy w różnym tempie, w zależności od tego, jak bardzo jej się podobają :cool3: Quote
Recommended Posts