Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wojtusiowamama napisał(a):
Witam!
Pytanie jak w temacie ,interesuje mnie miesięczny koszt utrzymania spaniela na "dobrym "poziomie,czyli dobra karma i gotowane jedzonko.Z góry dziekuję za odpowiedz:p

Moja psica kosztuje mnie miesięcznie jakieś 200-250zł .
Jest na royalu plus zabawki (piłki szczególnie ze 2-3 w miesięcu rozwali po jakieś 20-30zł sztuka),plus inne zabawki,plus smakołyki ,plus odrobaczanie co 3 miechy,plus wizyty u weta przynajmniej raz na 2 miesiące(kontrolne) jeśli nic się nie dzieje ,nie liczę wystaw,kosmetyków,akcesorii do pielęgnacji i i i i i .

Posted

Moje są na gotowanym (suche dostają tylko jak nie mam czasu nic ugotować) i koszt miesięczny na jednego psa chyba nie wynosi nawet 100 zł. :lol:
Psom gotuję szyjki drobiowe, serca, wątróbkę, korpusy drobiowe, warzywa, ryż, jajka. Dostają też jogurt, ser biały. :cool3:
Dostają też psie ciastka, smakołyki, kostki z suszonej skóry i witaminy. Odrobaczanie co 3 miesiące.
Zabawek nie niszczą, więc starczają na długo. :lol:

• 2 weeks later...
Posted

U mnie jest to około 150zł zimą i około 200 wiosną, wczesną jesienią i latem(kiedy do kosztów dochodzą jeszcze szczepienia przeciw kleszczom).:p Karmię royalem, gotowane piesek dostaje(ale nie codziennie), a zabawki niszczy w różnym tempie, w zależności od tego, jak bardzo jej się podobają :cool3: