Dan Danilo Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 bety napisał(a):Hej, poprawcie jeszcze imię Zairy. Fajne błędy porobiły Krakowiaki - hi hi hi :evil_lol: już poprawione...ale masz oko, ja tego nie zauważyłam ;) tak to jest jak sie bezmyślnie kopiuje ;) :evil_lol:
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 PORTOROZ (Słowenja) 14.VI.2008 (CACIB z nominacją na CRUFTS) Sędzia: Izumi Awashima (Japonia) PSY Klasa młodzieży: EMPIRE STRIKES BACK De GabriTho - V1, JCAC, NJwR Klasa pośrednia: BORSALINO Kokosan - nb Klasa championów: AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH - V1, CAC, CACIB, BOB SUKI Klasa młodzieży: Maroteam BLESS BOMBER - V1, JCAC Klasa pośrednia: Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - V1, CAC, CACIB Klasa otwarta: Aikenka BLACK BEAUTY - V1, CAC, Res.CACIB Pzdr
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 UMAG (Chorwacja) 14.VI.2008 (CACIB - nocna) Sędzia: Frank Wildman (Wlk. Brytania) PSY Klasa baby: FIFTH AVENUE De GabriTho - wo1, BIS Baby 2 m. http://www.hks.hr/rezultati/umag/subota/stene.jpg (źródło www.hks.hr ) Klasa championów: AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH - V1, CAC, CACIB SUKI Klasa młodzieży: Maroteam BLESS BOMBER - bdb ??? Klasa pośrednia: Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - bdb Klasa otwarta: Aikenka BLACK BEAUTY - bdb Sędziowanie tego pana takie trochę dziwne, widać było że się śpieszy bo mu zimno - suka z młodzieży chyba dostała bdb bo od razu dostała dokumenty (bez kartonika za JCAC - przynajmniej ja go nie zauważyłam) i do porównania o BOB nie wyszła. Nie jestem pewna czy Mitch dostał BOB-a, bo pan sędzia coś mocno gestykulował i kręcił głową, nie zauważyłam też trzeciego kartonika z przyznanym tytułem (powinny być trzy za CAC, CACIB i BOB) w ręku wystawcy (widziałam tylko dwa). A tak ogólnie to w Umagu organizacja była FATALNA, takich ringów to ja jeszcze nie widziałam + ponad godzinne spóźnienie z rozpoczęciem oceny na ringu. Pzdr
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 PORTOROZ (Słowenja) 15.VI.2008 (CACIB) Sędzia: Stefan Sinko (Słowenja) PSY Klasa młodzieży: EMPIRE STRIKES BACK De GabriTho - V1, JCAC Klasa pośrednia: BORSALINO Kokosan - nb Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - nb AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH - nb SUKI Klasa młodzieży: Maroteam BLESS BOMBER - V1, JCAC, NJwR, BOB Klasa pośrednia: Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - V1, CAC, CACIB Klasa otwarta: Aikenka BLACK BEAUTY - V1, CAC, Res.CACIB Pzdr
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Fotki będą później, ale tylko z obu wystaw w Portoroz, w Umagu nie było warunków na fotki - trzeba było pilnować psów żeby nawzajem się nie zadeptały w wąskim przejściu między ringami. No i żeby nie było przy okazji jakiejś draki jak jeden drugiemu na ogon nadepnie :evil_lol:. Dla wyobrażenia powiem że przejście miało szerokość taką, że jak dog niemiecki stanął bokiem to przednie łapy miał na jednym ringu a tylne na drugim - hi hi hi hi hi. Pzdr
Asiaczek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 bety - a powiedz, co Cię zagnało na te wystawy? Pzdr.
Dan Danilo Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Super!!! dziękujemy bardzo za relacje, w reszcie prawdziwą - naoczną ;) czekamy z niecierpliwością na foty...GRATULACJE dla tych, którzy odnieśli sukces :)
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Asiaczek']bety - a powiedz, co Cię zagnało na te wystawy? Pzdr. A sama nie wiem co za licho mnie tam poniosło :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Coś mi musiało odbić, żeby dać się namówić na taką podróż, zwłaszcza że po zeszłym roku powiedziałam "Nigdy więcej Chorwacji" :evil_lol:. Co do jednego nie zmieniłam zdania Chorwaci nie umieją organizować wystaw. Słoweńcy jeszcze jakoś sobie poradzili - no może poza pierwszym dniem kiedy było potwornie ciasno w hali - ale to pewnie przez padający deszcz wszyscy uciekli do wnętrza. Drugiego dnia był nawet niezły luzik w hali i jakoś tak spokojniej. Ale wiesz Asiu jak to jest jak się ma za towarzystwo fajną ekipę to i na koniec świata (a nawet jeszcze dalej) można zawędrować. :lol::lol::lol: Pzdr
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 A tak jeszcze a propos AA tam wystawianych - Mitch wyglądał zaje....fajnie. Mistrzostwo świata w kategorii przygotowania psa do wystawy, niektórzy powinni brać przykład. ;) Pzdr
bety Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Asiaczek napisał(a):Aaaa, to pojechaliście ekipą... Pzdr. Niedużą - ale zawsze ;):evil_lol: Pzdr
Dan Danilo Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 bety napisał(a):A tak jeszcze a propos AA tam wystawianych - Mitch wyglądał zaje....fajnie. Mistrzostwo świata w kategorii przygotowania psa do wystawy, niektórzy powinni brać przykład. ;) Pzdr Witam ...a ja myślę ,że nie niektórzy ,ale wszyscy wystawcy powinni brać przykład. ... ilu wystawców przygotowuję Akite przed wejściem na wystawę ( i nie mówię tu o przeczesaniu go szczotką ) ŻADEN ...ale jest coraz lepiej bo przynajmniej większość psów jest wykąpana :diabloti: poz K
bety Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 W Umagu fotek nie dało się zrobić, ale dnia następnego udało mi się złapać taką fotkę puppisia [FIFTH AVENUE De GabriTho] Ponieważ z powodu "sił wyższych" ;) nie mogłam Beni i Vivi zrobić fotek na ringu to wstawiam fotki z plaży - mam nadzieję że mi wybaczycie tą podmiankę. ;) Dziewczyny są trochę mokre ale właśnie wyszły z kąpieli w Adriatyku :cool3: finito :lol: Pzdr
kira Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Widziałem reportażyk z wyprawy,BAJKA!!!! ładne wszystkie pieseczki, ale Mitch jest cudeńko. Gratulacje dla Benki i Vivi!!. Taka wyprawa to nie lada wyczyn.Jeszcze raz gratki! Tyle sie naoglądałem że nie będę mógł teraz zasnąć. Hejka!
Dan Danilo Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 a ja nie mogłam zasnąć....zupełnie z innego powodu :evil_lol:
Franka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 MWPR SZCZECIN SEDZIA; ANNE INDERGAARD /NOR/ PSY KL.OTW. BLACK CADILAC DE CHAMPERNOUNE --bdb LORD of ODATE'S INHERTANCE FRIGG--dosk.1 CWC. NDPwR. CACIB BOB SUKI KL.ML. BETY SASQUEHANNA Buckshot--dosk. ZW.ML. BRITTANY GOGOLINSKA KAROLINA--NB JAZGAR PANDA--NB KL.OTW. LORD of ODATE'S inhertance DEVIL GIRL--DOSK.2 ?? SENSEO'S PUSSYCAT DOLLS-- dosk.1 CWC.NDSwR .CACIB pzdr.
bety Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Remanent wystawowy ;) KOTKA (Finlandia) 14-15.VI.2008 (CACIB) BOB - INULINE EVIGHET ~~~~~~~~~~~~~~~~ FORSSA (Finlandia) 14-15.VI.2008 (CACIB) BOB + BOG 2 m. - MICABI KEN'S BODYGUARD ~~~~~~~~~~~~~~~~ MONT DE MARSAN (Francja) 14-15.VI.2008 (CACIB) BOB + BOG 3 m. - CALL ME CHEYENNE DE CHAMPERNOUNE ~~~~~~~~~~~~~~~~ ERFURT (Niemcy) 14-15.VI.2008 (CACIB) BOB - LORD OF ODATE'S INHERITANCE FRIGG pełne wyniki na www.akita.de ~~~~~~~~~~~~~~~~ OZOLNIEKI (Łotwa) 14-15.VI.2008 (2x CACIB) 2x BOB - INULINE LORDI ~~~~~~~~~~~~~~~~ AVESTA (Szwecja) 14-15.VI.2008 (CACIB) BIS Puppy 1 m. - INTER VIVOS JEGER http://www.dkk.nu/DKKVALP08_BIS_1_VALP2.jpg źródło fotki - www.dkk.nu BOB + BOG 1 m. + BIS 3 m. - ECHO STAR'S ANY TIME ANY WHERE ~~~~~~~~~~~~~~~~ PARMA (Włochy) 15.VI.2008 (CAC) BOB - CELTIC TWILIGHT DE GABRITHO http://www.canitalia.it/parma/album/slides/DSC_0777.jpg http://www.canitalia.it/parma/album/slides/DSC_0778.jpg źródło fotek http://www.canitalia.it/ ~~~~~~~~~~~~~~~~ CASTELLON (Hiszpania) 15.VI.2008 (CACIB) BOB - KYODAI A KENZOR ~~~~~~~~~~~~~~~~ ROVANIEMI (Finlandia) 21-22.VI.2008 (CACIB) BOB + BOG 3 m. - BLACK CANYON WINDS OF WAR Pzdr
bety Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='Franka']MWPR SZCZECIN ........... Na stronie hodowli Lord Of Odate's... [ http://www.akita-american.eu/ ] w dziale Gallery są zdjęcia z tej wystawy. Pzdr
bety Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 KRAKÓW 28-29.VI.2008 (CACIB) Sędzia: Csaba Zsolt Lokodi PSY Klasa szczeniąt: VAX Nocne Życzenie - wo Klasa młodzieży: NORD z Olexovho Dvora - V1, Zw.Mł. NJwR Klasa pośrednia: BABAJ Furia - V2 Maroteam BOSTON AT BUCKSHOT - V1, CWC, NDPwR, CACIB, BOB, BOG 1 m. Klasa otwarta: BIGGER BANG De GabriTho - V2 HIRO z Miasta Na Soli - V1, CWC OSJAN z Czarnej Olszy - V (poza konkurencją - spóźnił się) Klasa championów: ANUBIS Nocne Życzenie - V2 REIKAN Sasquehanna - V1, CWC, Res. CACIB SUKI Klasa szczeniąt: Finigan ATI-KOD KANGITOKA - wo, NSzwR, BIS Puppy (dnia) 1 m. Klasa młodzieży: BELLINDA Gogolińska Karolina - bdb CATHY Furia - nb Klasa pośrednia: Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - V1 (bez CWC) ZUMA FINIGAN Inferno De La Noche - V2 LIMBA z Olexovho Dvora - V3 Klasa otwarta: AGOTHIKA FINIGAN De GabriTho - V4 Aikenka BLACK BEAUTY - V3 ARMA Gogolińska Karolina - bdb ZAIRA FINIGAN Inferno De La Noche - V2 ZEWA FINIGAN Inferno De La Noche - V1, CWC Klasa championów: Finigan SAGUARO ATAYA - V1, CWC W sukach nie zostały przyznane tytuły CACIB, Res. CACIB i NDSwR. W ramach komentarza - KOCHAM WYSTAWY KRAKOWSKIE!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: - przynajmniej człowiek się nie nudzi i zawsze coś na ringu AA ciekawego ;):cool3: się dzieje. W związku z tym, że pan sędzia w paru momentach narobił zamieszania przy różnego rodzaju porównaniach - nie ręczę za niektóre podane wyniki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bisy dopisałam na podstawie fotek *aneta* - które zamieściła w dziale wystaw. :lol: Pzdr
Sylwia^^ Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 O TAK :-) - w Krakowie wystawa była pełna NIESPODZIANEK;). Reikan nawet otrzymał tytuł NDPwR. (HIHI)
Recommended Posts