Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Ależ tak! JUST FOR YOU Asiaczek jest w rękach mojej koleżanki Natalii z Moskwy. To brat mojego JAZZY BOY A. i JELLY JOSHREEN A.
I bardzo ładnie "poszedł" na Eurazji...
Pzdr.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisał Agappe
Międzynarodowa Wystawa Euroasia II w Moskwie (Rosja) - 25.II.2007 , sędzia Jorgen Hindse Madsen (DAnia)
.....
MELODOR CATCH ME IF YOU CAN (hmm matdką jest suczka z hodowli REDWICH.. Oni mają tez AJ czy Rosjanom sie wkradł bład w katalogu?? :roll: :roll: )

Źródło

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']

Źródło

Dzięki Iwona za fotkę. :lol:
Agappe już wyjaśniłam, że to AA i Ona poprawiła już stawkę w dziale wystawowym Akit jap.
Najbardziej z tego zdjęcia (BIS drugiego dnia) ubawiło mnie, że ledwie widać za tymi klamotami pieska (chihuahua) na drugim miejscu :evil_lol:

Pzdr

Posted

KWPR JAROSŁAW 10-11.III.2007

Sędzia: Ewa Marcinkowska (?)

PSY

Klasa otwarta:
Big Benz SRFN' AT WAVEMAKERS - nb

SUKI

Klasa szczeniąt:
MON CHERI Kariotyda - nb

Posted

Agappe napisał(a):
bety Twoje tempo w wynajdywaniu informacji jest zaskakujące!!!!!!! :thumbs: :thumbs:

Eeeeeeeeeee tam, przesada :oops: :lol:
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Eeeeeeeeeee tam, przesada :oops: :lol:
Pzdr

Tak tak potwierdzam buszujesz bety niesamowicie :lol:
Pozdrawiam i szukaj dalej co ciekawego;)

Posted

Witam wszystkich miłośników AA i nie tylko ;)

Bety napisała:

Jeśli chodzi Ci o tego utytułowanego gościa to chodzi tu o Big Benz SRFN' AT WAVEMAKERS hodowli USA w rękach belgijskich (chyba ostatnio nie zmienił adresu zmieszkania?!). Pies ten posiada na swoim koncie tytuły: Int.Ch, Ch.BEL, Ch.HOL, Ch.LUX, Ch.ROM, Ch.GER, V-ce Euro Winner Paryż 2002, World Winner Dortmund 2003.
Buddy (Big Benz SRFN' AT WAVEMAKERS) to przyrodni brat Kodiaka (Big Benz Kodiak at Ausserhalbs). Mają wspólną mamę :
Ch.USA, Ch. CDN Big Benz Queen of Denali (ROM)

Buddy nadal mieszka w Belgii i mimo sporej przerwy w wystawach od niedawno znowu zaczął się pojawiać na ringach międzynarodowych. Jego właściciel Etienne, z któym jestem na bieżąco w kontakcie ma w planie w tym roku zacząć i być może ukończyć z nim Championat PL.

Bety napisała:
Na światówce w Dortmundzie ograł młodego importa do hodowli Skierdy - Overhills Customs And Xcise (V-ce WW'03). W Polsce się nigdy nie pojawiał, a konfrontację miał tylko z kilkoma polskimi AA (i to chyba z żadnym ze stawki Katowickiej) poza naszymi granicami - stąd moja ciekawość jak to będzie w Polsce.
Buddy'ego miałam przyjemność spotkać na żywo kilka razy - m.in na światówce w Dortmudzie, kiedy wystawiałam wspomnianego przez Bety - Overhills Customs And Xcise (V-ce WW'03). Oglądałam Buddy'ego również na światówce w Amsterdamie 2002r., i na dwóch wystawach europejskich ( Bratyłswa 2003 i Tulln 2005). Buddy ma to do siebie, że czasami wygląda rewelacyjnie a czasami zupełnie przeciętnie.
Ma niezaprzeczalnie wspaniałą głowę i ogólnie typową dla rasy budowę, a resztę zobaczycie sami już niedlugo :)

Bety napisała:

Akit amerykańskich zgłoszono 27, także ani jednej z Polski.
Sędzia: Jorgen Hinde Madsen (Dania)
[Sędzia BOG: Ewa Greg (RSA) ; Sędzia BIS: Karl P. Resinger (Austria)]

BIS 3 m.; BOG 1 m.; BOB; CACIB; CAC - Melodor CATCH ME IF YOU CAN (pies) - h. [Wlk.Bryt.] ; wł. [Austria]
CACIB (suka) - Midian's IN YOUR MIND - h. (Finlandia) ; wł. (Rosja)
Bardzo mnie cieszą takie wyniki , ponieważ

Melodor CATCH ME IF YOU CAN - to tata naszej Gothi ( Agothika Finigan de Gabritho)

a

Midian's IN YOUR MIND - to starsza siostra naszej nowej młodziutkiej suczki Midian's Lady Finigan :)

Pozdrawiam,
Blanka
www.finigan.pl

Posted

Cześć!
Ładnie się tu reklamujesz :evil_lol: :eviltong:
Ciekawe, że wszyscy jakoś tu się przenoszą z serwisu :roll: :eviltong:
Pozdrawiam

Posted

Stawka ostateczna

KWPR Nowy Dwór Mazowiecki (o/ Legionowo)
31.III - 1.IV.2007

Sędzia: Iwona Urbanowska

PSY

Klasa pośrednia

Redwich THE BEAT GOES ON

Klasa otwarta
Finigan JAS-UP AERI

SUKI

Klasa szczeniąt
Midian`s LADY FINIGAN

Klasa młodzieży
AGOTHIKA FINIGAN de Gabritho

Klasa pośrednia
Finigan SIL-KOD BOSSITA

Klasa otwarta
Sasquehanna (FCI) AKIKO
Finigan (FCI) SAGUARO INARI

Klasa championów
Finigan SAGUARO ATAYA

Posted

NITRA (Słowacja) 17 - 18.III.2007
Sędzia: Paweł Szemraj (Polska)

Na tą wystawę jest zgłoszonych 12 Akit Amerykańskich (5 z Czech; 1 z Chorwacji; 2 z Austrii; 3 ze Słowacji i 1 z Polski).
Na stronie organizatorów wystawy niestety nie podano imiennej stawki ani podziału na klasy wystawowe. Widnieją jedynie nazwiska wystawców, po których tylko część stawki jestem w stanie zidentyfikować. Nie będę więc bawiła się we wróżkę i zgadywała resztę psów i klasy do których zostały zgłoszone.
Zwracam się więc z uprzejmą prośbą do Dogomaniaków (zwłaszcza do jednej z Dogomaniaczek ;) ), którzy będą na tej wystawie o podanie stawki imiennej.

:lol: :lol: :lol: :loveu: Z góry serdeczne DZIĘKI :loveu: :lol: :lol: :lol:

POZDRAWIAM

Posted

Asiaczek napisał(a):
Bety - aluzju poniała...:lol:
Pzdr.

U takiej inteligentnej osoby to właśnie tego się spodziewałam :lol: :lol: :lol:
Pzdr

Posted

finigan napisał(a):

Bardzo mnie cieszą takie wyniki , ponieważ

Melodor CATCH ME IF YOU CAN - to tata naszej Gothi ( Agothika Finigan de Gabritho)

Pozdrawiam,
Blanka
www.finigan.pl

Właśnie dziś miałam przyjemność poznać suczkę Agothikę..
Super dziewczynka - przede wszystkim śliczna ( moje ulubione umaszczenie amerykańców ), charakter rewelacja, po prostu jestem pod wrażeniem.
btw muszę się tu przyznać, że ja jako rasowy właściciel japońca to i wiadome jest to, ze wolę skośnookie, ale Gotti wyjątkowo przypadła mi do gustu :loveu:

Posted

CRUFTS
(Wlk. Brytania) 8 - 11.III.2007

Sędzia: E. Dunhill

BOB, BEST DOG - RUTHDALES READY TO RULE TAF
[fot. http://www.buckridgeakitas.com/rar_touched.jpg]

Res BEST DOG - CH RUTHDALES REGIME CHANGE JW
[SIZE=2]BEST BITCH - CH REDWITCH LEATHER AND LACE
[SIZE=2]Res BEST BITCH - HOLLOWDALE COOL BREEZE OVER KITADO
BEST PUPPY - GEILSAVEN SOMETHIN ELSE AT BUTTERMILL - (Suka)

Reszta wyników dostępna na stronie:
[SIZE=2]http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2007&GroupID=UTI&BreedID=167

Posted

WILNO (Litwa) 10 - 11.III.2007
CACIB

Stawka na oba dni taka sama
10.III - Sędzia: Alfonso Thovar de Solar (Hiszpania)
11.III - Sędzia: Aleksandr Ivanov (Rosja)

PSY

Klasa mlodzieży
INULINE LORDI

Klasa pośrednia
AUSSERHALB'S ICEMAN
MIDIAN"S INTENSE DRAGON

Klasa otwarta
SEGUN

Klasa championow
SARIOLA LOMIR TENGLES

SUKI

Klasa mlodziezy
INULINE EVIGHET
MELDOR BLACK VELVET

Klasa pośrednia
ANITA STAR'S JAPONSKOGO DVORA

Stawka dzięki Cenzo.

Pozdrawiam

Posted

Witam
Przepraszam za wielkość zdjęć ,ale tylko w tym formacie widać co znajduje się na zdjęciach.
Zdjęcia są ze wspomnianego wcześniej spotkania na Polach Mokotowskich.
Zapraszam wszystkie Akity w najbliższą niedziele na Pola Mokotowskie około 12 i mam nadzieje ,że nie będzie ofiar .
Wszystkich chętnych proszę o jakiś wpis zobaczymy kto będzie
Pozdrawiamy Justyna ,Krzysiek i Gothi

Posted

Witaj Jussi,
och boże wkleiłaś zdjęcia naszej Aiko i to pewnie Wasza Gotti, która urzekła mnie bardzo :loveu:
całą trójka z V grupy akita amerykańska i japońska meczące malutką, przesłodką 4 miesięczną malamutkę :loveu: be niedobre akity :evil_lol:

pozdrawiamy

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...