Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

No to tak teraz może trochę OT
BARDZO MIŁO BYŁO WCZORAJ POGADAĆ ZE WSZYSTKIMI ZNANYMI MI AKICIARZAMI (i nie tylko akiciarzami) - I TYMI CO SĄ SZCZĘŚLIWYMI POSIADACZAMI AKITY (TAKIEJ CZY TEŻ INNEJ) I Z TYMI KTÓRZY DOPIERO CO PLANUJĄ ZAKUP. RÓWNIEŻ PRZESYMPATYCZNIE BYŁO POZNAĆ NOWYCH MIŁOŚNIKÓW OBU RAS W TYM NASZEGO JEDYNEGO GOŚCIA W TYM TEMACIE Z ZAGRANICY SiberijaEl
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie i do zobaczenia na kolejnych wystawach.

P.S. A Ci co mnie nie znaleźli niech żałują - hi hi hi :eviltong: :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marzena>>;6600578 napisał(a):
Wielkie gratulacje dla Zwycięzców, a szczególnie dla Fendera :klacz::multi::multi::multi::multi:
[SIZE=2]
PZDR Marzena

Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Fendera :) Muszę przyznać, że nie spodziewałam się takiego wyniku, biorąc pod uwagę szczególnie wiek Fendera. To dopiero jego druga wystawa w klasie młodzieży i zaledwie parę dni temu skończył 10 miesięcy. Więc jestem z niego wyjątkowo dumna. A do tego później na wyborach BOG zakwalifikował się do finału więc tym bardziej bylo mi miło,że został wyróżniony :)

Sędzia oceniając Akity Am. był bardzo drobiazgowy, oglądał psy precyzyjnie ze wszystkich możliwych stron i po kilka razy ;)

Organizacja wystawy bardzo nam sie podobała, pogoda dopisała, a sędziowanie było zgodnie z planem :)

Zdjęcia z wystawy są do obejrzenia TUTAJ

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Jednocześnie z wystawą w Białymstoku odbywała się podwójna CACIB-ówka na Węgrzech. A oto stawka - ale chyba tylko z pierwszego dnia :roll: (dzięki bargest )

DEBRECZYN (Węgry) 25-26.VIII.2007 (2x CACIB)

PSY

Klasa młodzieży:
Shebogi Woorlock X Man

Klasa otwarta:
Woorlock No Problem

Klasa championów
Amadar True Colours At Redwitch

SUKI

Klasa młodzieży:
Maroteam Butterfly
Shebogis Woorlock Flower

Klasa pośrednia:
Woorlock Ragdoll-Beby

Klasa otwarta:
Woorlock Nomet Est Ome "Sony"

Klasa championów:
Finigan Saguaro Ataya

A tutaj wyniki z finałów:

25.VIII.2007
BOG 1 miejsce - Woorlock No Problem
http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib1/5.JPG
źródło - http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib1/index.html

26.VIII.2007
BIS BABY 1 miejsce - Woorlock Sleeping Beauty
http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib2/babybis.JPG
źródło - http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib2/index.html

BOG 2 miejsce - Woorlock No Problem
http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib2/5.JPG
źródło - http://www.kennelclub.hu/dogshow/2007/debrcacib2/index.html

Pzdr

Posted

[quote name='bety']

DEBRECZYN (Węgry) 25-26.VIII.2007 (2x CACIB)

PSY

Klasa młodzieży:
Shebogi Woorlock X Man

Klasa otwarta:
Woorlock No Problem

Klasa championów
Amadar True Colours At Redwitch

SUKI

Klasa młodzieży:
Martoteam Butterflly
Shebogis Woorlock Flower

Klasa pośrednia:
Woorlock Ragdoll-Beby

Klasa otwarta:
Woorlock Nomet Est Ome "Sony"

Klasa championów:
Finigan Saguaro Ataya - CAC, CACIB

Z wyników wiem tylko, że suczka Finigan Saguaro Ataya zdobyła w obydwa dni CAC i CACIB.

Zdjęć z tej wystawy nigdzie nie znalazłam, ale znalazłam zdjęcia niektórych tych piesków z innych wystaw.

Zdjęcie suczki z klasy pośredniej w wieku szczenięcym:
Woorlock Ragdoll-Beby

a tu juz starsza:

Tutaj zdjęcie suczki z klasy otwartej - Woorlock Nomet Est Ome "Sony":
jako szczeniaczek

i tu już starsza

Pies kl. młodzieży:
Shebogi Woorlock X Man

(zrodla - http://www.kutya.hu , http://www.kennelclub.hu )

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']

w wynikach jest jakiś błąd:roll:

Pani Blanko,
mam pytanie ponieważ różnią się wyniki z serwisu AA z tymi podanymi tu na Dogo, to gdzie jest przekłamanie? Może asystencie nie zdążyli dopisać?
PZDR Marzena

Posted

Marzena>>;6613865 napisał(a):
Pani Blanko,
mam pytanie ponieważ różnią się wyniki z serwisu AA z tymi podanymi tu na Dogo, to gdzie jest przekłamanie? Może asystencie nie zdążyli dopisać?
PZDR Marzena

Witam,

różnicę jaką widzę w wynikach to brak res. CACIB przy nr 1156. Sędzia początkowo chciał robić porównanie suk, ale potem powiedziano mu,że suczka z klasy otwartej otrzymała oc. bdb, więc on powiedział, że automatycznie w takim razie suki z klasy championów otrzymują CACIB i res. CACIB. Ponieważ było przy tym niewielkie zamieszanie to być może sekretarz zapomniał dopisać res. CACIB w wynikach. Ja nie przywiązałam do tego wagi na ringu, ponieważ Finigan Jas-Up Akeira ma już zatwierdzony tytuł Interchampiona. W związku z tym nie sprawdziłam wtedy czy zostało to prawidłowo zapisane.

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

No to kolejna staweczka z ostatniego weekendu - tym razem francuska:

EVIAN (Francja) 25-26.VIII.2007 (CACIB)

PSY
Klasa szczeniąt:
BE VISHNU THE WIDSOM AND STRENGHT OF GOD Des Tresors De Nirveau - wo

Klasa otwarta:
BORN FOR SATISFACTION De Champernoune - Res.CACIB
Stairwood DORCH WATERS - CAC, CACIB, BOB
http://email.photoweb.fr/album1f/00422861/bdef/849077-0058.jpg?t=8814

SUKI
Klasa młodzieży:
YASEI NO KOKORA NO YASASHII TAKARA Des Tresors De Nirveau

Klasa otwarta:
A SHIVA SNOW'S WARRIOR Des Tresors De Nirveau - CAC

Pzdr

Posted

KWPR WARSZAWA 8.IX.2007

Sędzia: Elżbieta Augustyniak

PSY

Klasa młodzieży:
Finigan AK-TAN CUFENDER
SUZUKI Sasquehanna

Klasa otwarta:
Anshee NO STONE UNTURNED
Finigan SAGUARO SHAKO

SUKI

Klasa młodzieży:
Midian's LADY FINIGAN

Klasa championów:
Finigan JAS-UP AKEIRA

Pzdr

Posted

No i „egzotyczna” wystawa z Ameryki Południowej

CHILE 25-26.VIII.2007 (Expo Nr 658 – 661)
Zgłoszono 15 AA

EXPO 658
YUNICHIRO VON DABUSO – BOB, BOG 2m
BOKU DEL ASTRO REY - BOG Junior 3m
AKESHI TERRA VOLCAN - BOG Puppy 1m, BIS Puppy 5m
TAKAI MUTEKI - BIS Baby 2m

EXPO 659
SHIRO VON DABUSO - BOB, BOG 2m
BOKU DEL ASTRO REY - BOG Junior 1m, BIS Junior 5m
AKESHI TERRA VOLCAN - BOG Puppy 1m
BEAUTY DREAM ACE - BIS Baby 4m

EXPO 660
MIKAMI VON DABUSO - BOB, BOG 2m
BOKU DEL ASTRO REY - BOG Junior 1m, BIS Junior 1m
AKESHI TERRA VOLCAN - BOG Puppy 2m

EXPO 661
BEAR NOTRE MAISON - BOB, BOG 1m, BIS 3m
BOKU DEL ASTRO REY - BOG Junior 1m, BIS Junior 1m
AKESHI TERRA VOLCAN - BOG Puppy 2m

Fotki z tej wystawy: (źródło http://www.cinofilia-sud.com.ar )

AKESHI TERRA VOLCAN
http://www.cinofilia-sud.com.ar/fotos2007/chile/agoskcc0021.jpg

TAKAI MUTEKI
http://www.cinofilia-sud.com.ar/fotos2007/chile/julkcca0005.jpg

BOKU DEL ASTRO REY
http://www.cinofilia-sud.com.ar/fotos2007/chile/julkcca0040.jpg

BEAR NOTRE MAISON
http://www.cinofilia-sud.com.ar/fotos2007/chile/julkcca0013.jpg

BEAUTY DREAM ACE
http://www.cinofilia-sud.com.ar/fotos2007/chile/agoskcc0017.jpg

Pzdr

Posted

[quote name='bety']No i „egzotyczna” wystawa z Ameryki Południowej

CHILE 25-26.VIII.2007 (Expo Nr 658 – 661)
Zgłoszono 15 AA
Pzdr

To ja jeszcze uzupełnię informacje o pełną stawkę z tych wystaw:

Grupo: 5 TIPO SPITZ Y TIPO PRIMITIVO

Raza: AKITA AMERICANO (EX - GRAN PERRO JAPONES)

Categoria: Especial Macho
247 BURKO ETERNA PRIMAVERA KCC 318602 Nacido el 10/05/2007
Por UKON BOSQUE DE PAGODA y KINA EL HUALLE
Criador: ETERNA PRIMAVERA - JAIME FIGUEROA QUEZADA
Propietario(s) CARLOS FELIPE ORTIZ OLIVA

248 TAKAI MUTEKI KCC 317310 Nacido el 25/03/2007
Por GCH.CHI.CH.CHI.CH.Jov Chi. SHIRO VON DABUSO y YOKO DE LOS LIQUIÑES
Criador: MUTEKI - ALEXIS ROJAS
Propietario(s)

Categoria: Cachorro Macho
249 AKESHI TERRA VOLCAN KCC 314730 Nacido el 11/01/2007
Por GCH.CHI.CH.ARG.URU.LAT. VAmeCa. REDWITCH CAPTURE THE MOMENT y CH.CHI.CH.JOV CHI. KINUYE VON DABUSO
Criador: TERRA VOLCAN - ANIBAL JOSE BAEZA PRIETO
Propietario(s) DAGOBERTO BURGOS SOTO

Categoria: Joven Macho
250 CH.JOV CHI. BOKU DEL ASTRO REY KCC 306823 Nacido el 22/07/2006
Por SAMURAI DOS OKII y GCH.CHI.CH.Jov Chi. CH.LAT. MIKAMI VON DABUSO
Criador: DEL ASTRO REY - LUIS BRUNO GUTIERREZ GUTIERREZ
Propietario(s) LUIS BRUNO GUTIERREZ GUTIERREZ

251 MAKE-A-WISH ACE KCC 307542 Nacido el 08/05/2006
Por GCH.CHI. LORD SINCLAIR ACE y LOVER.ROSE ACE
Criador: ACE - MAURIZIO MORETTO RUBIO
Propietario(s) SUSANA DUBREUIL NAVARRETE

Categoria: Abierta Macho
252 CH.JOV CHI. INUYASHA VON DABUSO KCC 294244 Nacido el 10/08/2005
Por GCH.CHI.CH.ARG.URU.LAT. VAmeCa. REDWITCH CAPTURE THE MOMENT y GCH.CHI. CH.Jov Chi. ATARASHI CACÒS WINDCASTLE
Criador: VON DABUSO - DAGOBERTO BURGOS SOTO

Categoria: Abierta Macho
253 SATORU VON DABUSO KCC 294241 Nacido el 10/08/2005
Por GCH.CHI.CH.ARG.URU.LAT. VAmeCa. REDWITCH CAPTURE THE MOMENT y GCH.CHI. CH.Jov Chi. ATARASHI CACÒS WINDCASTLE

Categoria: Campeón Macho
254 CH.CHI. BEAR NOTRE MAISON KCC 261882 Nacido el 26/09/2002
Por TERMINATOR-THUNDER ACE y BEST BEAR SAN OF HAN-KOOK
Criador: NOTRE MAISON - PABLO ANDRES. DABADIE VERGARA
Propietario(s) ALEJANDRA PAOLA ULLOA CHERUBINI

255 GCH.CHI.CH.CHI.CH.Jov Chi. SHIRO VON DABUSO KCC 268451 Nacido el 24/04/2003
Propietario(s) ALEXIS ROJAS

256 CH.CHI.CH.JOV CHI. TAKAO VON DABUSO KCC 294240 Nacido el 10/08/2005

257 GCH.CHI.CH.JOV MUN.CH.CHI.ARG.URU.VA y Ca. YUNICHIRO VON DABUSO KCC 282072 Nacido el 14/07/2004

Categoria: Especial Hembra
258 BEAUTY DREAM ACE KCC 317527 Nacido el 14/04/2007
Por GCH.CHI. LORD SINCLAIR ACE y LOVER.ROSE ACE
Criador: ACE - MAURIZIO MORETTO RUBIO
Propietario(s)

Categoria: Campeón Hembra
259 CH.CHI.ARG. KAZUMI VON DABUSO KCC 282078 Nacido el 14/07/2004

260 GCH.CHI.CH.Jov Chi. CH.LAT. MIKAMI VON DABUSO KCC 268453 Nacido el 24/04/2003

261 CH.CHI.MUN.CH.JOV CHI. VICTORIA DEL ASTRO REY KCC 286907 Nacido el 15/12/2004
Por GCH.CHI. BHONJO DEL CAÑAVERAL y MAGNA GORICO LEIN
Criador: DEL ASTRO REY - LUIS BRUNO GUTIERREZ GUTIERREZ

Ciekawostką jest fakt, że psy , które zdobyły na poszczególnych wystawach w ten weekend BOB ( YUNICHIRO VON DABUSO , SHIRO VON DABUSO oraz MIKAMI VON DABUSO ) są potomstwem
psa o nazwie "Redwitch Capture The Moment Apto", który jest rodzonym bratem "Redwitch Seize the Moment" mieszkającego w Polsce w hodowli Sasquehanna.

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Ponieważ finigan nie podała (a wypada przy tak dokładnie przekopiowanych danych) źródła tej stawki - to ja to zrobię http://www.cinofilia-sud.com.ar (Exposiciones - Coberturas). Bądź z tej strony http://200.73.13.101/~kennel/src/articulo.php?p_id=119 (jak kto woli ;) )

No i jeszcze wytłumaczenie poszczególnych klas wystawowych:
Especial Macho / Hembra - Baby Psy / Suki
Cachorro Macho / Hembra - Szczeniaki Psy / Suki
Joven Macho / Hembra - Młodzież Psy / Suki
Abierta Macho / Hembra - Otwarta Psy / Suki
Campeón Macho / Hembra - Championy Psy / Suki

A tu macie fotki wyżej wspomnianego Redwitch Capture The Moment http://www.vondabusoakitas.com/lonko.htm (Hodowla Von Dabuso)

A jeśli mowa o ciekawostkach zwiazanych z tym psem - przyjrzyjcie się uważnie tej stawce i rodzicom poszczególnych psów - łatwo zauważyć (na pierwszy rzut oka) że zdecydowana większość to potomstwo w/w psa (dzieci i wnuki).
Pzdr

Posted

Marzena>>;6600578 napisał(a):
Na stronie AA SK podano stawkę ilościową Klubowej Wystawy Akit Am. w Nitrze 08.09.2007
/www.americanakita.sk/

tylko 28 AA:lol:
PZDR Marzena

Nastąpiła zmiana w ilości doszły 3 sztuki czyli będzie w sumie 31 AA
Pzdr

Posted

[quote name='bety']Ponieważ finigan nie podała (a wypada przy tak dokładnie przekopiowanych danych) źródła tej stawki - to ja to zrobię
bety, ponieważ ewidentnie starasz się mnie czepiać jak tylko się da, to przejrzałam stawki, które Ty podajesz i raczej rzadko kiedy podajesz żródło samej stawki.Właściwie, to nie zauważyłam,żebys podawała źródła stawek. Podajesz źródła zdjęć, tak jak i ja to robię.
Mogłaś po prostu dać mi znać, że nie podałam źródła, albo po prostu zapytać się mnie o źródło.Zamiast pisać, że postapiłam tak jak nie wypada postąpić.

Znacznie rzadziej mam czas pisywać na forum niż Ty, więc mam prawo nie wiedzieć jeszcze pewnych rzeczy o tym co wypada a czego mi nie wypada podawać na forum.
Zainteresowała mnie wystawa którą wspomniałaś i poszukałam stawki, bo byłam jej ciekawa. Skopiowałam stawkę i podzieliłam się nią na forum.
Nie odniosłam wrażenia, że robię coś czego nie wypada robić - jak to określiłaś.

Jak sie okazuje zrobiłam faux pas za co czytelników forum przepraszam. następnym razem bedę wiedziała.

Zmieniając temat, zapraszam do obejrzenia zdjęć z MWPR w Palandze
TUTAJ

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Blanko!!!
Po pierwsze to ja odnoszę wrażenie, że na każdym kroku starasz się przypiąć mi jakąś łatkę albo wytknąć błąd - co mnie zaczyna powoli bawić.
A w tym konkretnym przypadku i owszem czepnęłam się, aby zwrócić uwagę i innych na takie rzeczy - i raczej powinnaś potraktować to jako przestrogę dla innych.
Po drugie często podaję źródło stawki jeśli takowe istnieje w internecie, lub jeśli dostaję je od osób prywatnych (np: podaję nick z dogomanii) Są jednak osoby, które nie życzą sobie aby podawać ich "namiary" na publicznym forum. Powodów mają wiele - ja nie wnikam w nie, to ich prywatna sprawa. Na początku mogłam faktycznie nie podawać źródeł - ale w necie na stałę funkcjonuję krócej od Ciebie i mogłam popełnić ten błąd - poczytałam jednak to i owo i się douczyłam. Ty z kolei powinnaś takie rzeczy wiedzieć (jak takie że: należy podawać źródło informacji jeśli kopiujesz wszystko słowo w słowo, to samo dotyczy się fotografii - nie powinno się umieszczać samych zdjęć bez podania źródła) - masz dłuższy staż w obsłudze internetu.

Poza tym ja nie ściągam wszystkiego słowo w słowo (jak to było w tym przypadku) - podaję jedynie niezbędne informacje wystawowe czyli stawkę i wyniki (jak je znam).Co do pisania na tym forum - także dłużej funkcjonujesz na dogomanii a jakoś tematu AA nie rozkręciłaś i nie próbowałaś zainteresować innych tą rasą - dopiero jak ja się tu przeniosłam to i Ty zaczęłaś się udzielać. To dobrze że więcej osób się udziela, ale przestań wreszcie szukać konfliktu ze mną - nasze nieporozumienia to nasza prywatna sprawa.
Reasumując Blanka - wrzuć na luz bo to wszystko robi się nudne (choć dla mnie śmieszne i zabawne)
Na tym kończę polemikę z Tobą - bo to nie jest temat na takie wywody i nie mam zamiaru zaśmiecać go takim bzdurami.
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Blanko!!!
Po pierwsze to ja odnoszę wrażenie, że na każdym kroku starasz się przypiąć mi jakąś łatkę albo wytknąć błąd - co mnie zaczyna powoli bawić.
A w tym konkretnym przypadku i owszem czepnęłam się, aby zwrócić uwagę i innych na takie rzeczy - i raczej powinnaś potraktować to jako przestrogę dla innych.
[...]
Na tym kończę polemikę z Tobą - bo to nie jest temat na takie wywody i nie mam zamiaru zaśmiecać go takim bzdurami.
Pzdr

Ja w swojej wypowiedzi stwierdziłam fakt, przeprosiłam i jeszcze podałam link do zdjęć z wystawy AA, Ty natomiast robisz w swojej odpowiedzi z tego dużo "poważniejszą sprawę" i rozkręcasz z niej kilka wątków.

Piszę do Ciebie o tym na forum, a nie na PW, bo ja w odróżnieniu od innych nie mam nic do ukrycia i o tym piszę.

A skoro już o tym wspomniałaś, to najbardziej śmieszne jest to, że z Twojej wypowiedzi wygląda jakbyś miała pretensje, że ja w ogóle tu pisuję. Więc zastanów się nad tym co piszesz. I następnym razem postaraj się nie czepiać.

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Wiesz co Blanka - aż mi się nie chce komentować Twoich wypowiedzi - bo już sama nie wiesz co pisałaś wcześniej a co piszesz teraz. I powiem szczerze mam serdecznie dość Twoich osobistych wycieczek w stosunku do mnie. Widać masz jakiś problem związany z moją osobą - skoro kazde moje słowa traktujesz tak "alergicznie". Pretensje to ja mam do Ciebie, że z tematu wystawowego stworzonego przeze mnie zrobiłaś sobie prywatny ring do atakowania mojej osoby - na każdym kroku (najcześciej mnie cytujesz i wytykasz jakieś tam błędy). KONIEC TEMATU
Kolejne posty nie związane z wystawami uznam za zaśmiecanie wątku i w ostateczności poproszę moderatora o zamknięcie tego tematu. Tylko ciekawe kto na tym zyska a kto straci.
Pzdr

Posted

PRZEPRASZAM SERDECZNIE WSZYSTKICH ZAGLĄDAJĄCYCH DO TEGO WĄTKU za ten post wyżej - miałam nie reagować więcej na tego typu "wycieczki". Ale powoli to mnie zaczyna męczyć (choć czasem bawić). Temat wystaw powstał na wyraźną prośbę użytkowników tego forum - z założenia miały tu być tylko wyniki i zdjęcia z wystaw, a także ciekawostki związane z wystawami na Świecie. Jak widać życie pokazało, że aż tak pięknie być nie może. Tak jak wyżej napisałam - jeśli tego typu posty się powtórzą to zamknę (z pomocą moderatora) wątek na ZAWSZE lub do odwołania. Nie mam siły ani ochoty na użeranie się z urażonymi ambicjami osób trzecich. KOCHAM AKITY AMERYKAŃSKIE I CHCĘ DLA NICH JAK NAJLEPIEJ - BEZ EDUKACJI LUDZI W SPRAWACH RASY I WSPÓŁPRACY INNYCH NIC Z TEGO NIE BĘDZIE!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i miejmy nadzieję, że nie dojdzie do ostateczności.

Posted

KWPR w CZESTOCHOWIE

Sedzia K.Opara

PSY KL.CHAMPIONOW

REDWITCH THE BEAT GOES ON ----dosk.CWC.NDPwR.BOB

SUKI KL.SZCZENIAT

LIMBA z OLEXOVHO DVORA ----wo

SUKI KL. MLODZIEZY

AIKENKA BLACK BEAUTY -----dosk.ZW.ML.NJwR

KARIUDOGOYA'S DILEMMA AT BUNTARO ----nb

SUKI KL. POSREDNIA

ARMA GOGOLINSKA KAROLINA ---dosk.CWC.NDSwR

SUKI KL.CHAMPIONOW

FINIGAN SAGUARO ATAYA -----nb

Ogolnie jak dla mnie wystawa kiepska male ringi i z takim czyms spotkalam sie pierwszy raz zeby nie mozna bylo nic kupic ani do jedzenia ani herbaty a o kawie to juz nie wspomne:crazyeye: :shake: Pzdr.

Posted

Agappe napisał(a):
Franka,Sylwia a nie znacie przypadkiem wyników japońskich kuzynów z Częstochowy??

i oczywiscie gratuluje sukcesów!!!

Z tego co Agappe wiem to BOB wzial Shiro Dabrowskie Samuraje a w suczkach nie powiem Ci dokladnie bo wszystkie 3 sunie byly bardzo ladne wiem tylko ze wygrala najwieksza z tych 3 suczek:evil_lol: .
A tak wogole bylo bardzo malo miejsca kolo ringu .Pzdr

Posted

Agappe napisał(a):
Franka,Sylwia a nie znacie przypadkiem wyników japońskich kuzynów z Częstochowy??

i oczywiscie gratuluje sukcesów!!!

Zajrzyj do tematu wystaw akit japońskich - masz małą niespodziankę :)
Pzdr

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...