bety Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Agappe napisał(a):skąd to zdjęcie???? :roll: :roll: Ze strony hodowli Gabritho i przedstawia MELODOR CATCH ME IF YOU CAN Pzdr
Agappe Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 heh pytałam bardziej z jakiej wystawy ;) ale już wiem, dziękuję :)
bety Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 KWPR JELENIA GÓRA 13.V.2007 Sędzia: Leszek Siejkowski PSY Klasa młodzieży: BLACK CADILLAC De Champernoune Pzdr
bety Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 SARAJEWO (CACIB) 5.V.2007 Sędzia: Denis Kuzelj (Słowenia) PSY Klasa pośrednia: BLACK JACK'S ARMY OF ONE - V1, CAC, Res.CACIB Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - CAC, CACIB, BOB, BOG 1m., BIS 1m., Super BIS 1m. SUKI Klasa szczeniąt: BREAKFAST AT TIFFANY DE GABRITHO - ? Klasa pośrednia: ANAIS ANAIS DE GABRITHO - V1, CAC, CACIB --------------------------------------------------------------------- SARAJEWO (CAC) 6.V.2007 Sędzia: Dusan Paunovic (Serbia) PSY Klasa pośrednia: BLACK JACK'S ARMY OF ONE - V1, CAC, CACIB (???), BOB Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - ? SUKI Klasa szczeniąt: BREAKFAST AT TIFFANY DE GABRITHO - ? Klasa pośrednia: ANAIS ANAIS DE GABRITHO - V1, CAC, CACIB (???) Pełne stawki z Sarajewa dzięki Bezie, która również poinformowała mnie że drugiego dnia (6.V) odbyła się krajówka nie międzynarodówka. Wyniki są zaczerpnięte ze strony hodowli Gabritho. Zastanawiam się, więc skąd wzięły się CACIB-y na krajówce. Czy sędzia się pomylił i przyznał tytuły których nie powinien, czy też błąd został popełniony przez osobę wpisującą wyniki na stronę hodowli??? :roll: Pzdr
bety Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 KWPR RADOM 20.V.2007 Sędzia: Ewa Marcinkowska PSY Klasa szczeniąt: Finigan AK-TAN CUFENDER Klasa otwarta: Finigan JAS-UP AERI SUKI Klasa młodzieży: ??? Finigan SIL-KOD BOSSITA Pzdr
Dan Danilo Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Czyli na wystawie w sarajewie były tylko psy DE GABRITHO ?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Krzysiek
bety Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Jussi napisał(a):Czyli na wystawie w sarajewie były tylko psy DE GABRITHO ?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Krzysiek Tak jak widać na "załączonym obrazku". :cool3: Pzdr
bety Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Chcieliście żeby umieszczać info o jakiś ciekawych wystawach - ja znalazłam coś takiego na tej stronie [SIZE=2]http://www.rottweiler-bg-kranenburg.de/ tu są wszystkie namiary http://www.rottweiler-bg-kranenburg.de/Meldeschein_Grenzlandschau_Akita.pdf Ja jestem nie kumata w niemieckim :roll: , więc nie bardzo wiem co to za wystawa - sorki :roll: Poza tym w tym roku mają się jeszcze odbyć: 1) Wystawa Klubowa Akit w Rozno pod Radhostem 5.VIII.2007 2) Wystawa Specjalistyczna m.in. AA w Mlada Boleslav 29.IX.2007 3) Wystawa specjalistyczna w Niemczech 30.IX.2007 Niestety ale nic nie znalazłam konkretnego o tych wystawach (tzn. do kiedy zgłoszenia, opłaty, sędziowie itd.)
AiK Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='bety']SARAJEWO (CACIB) 5.V.2007 Sędzia: Denis Kuzelj (Słowenia) PSY Klasa pośrednia: BLACK JACK'S ARMY OF ONE - V1, CAC, Res.CACIB Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - CAC, CACIB, BOB, BOG 1m., BIS 1m., Super BIS 1m. SUKI Klasa szczeniąt: BREAKFAST AT TIFFANY DE GABRITHO - ? Klasa pośrednia: ANAIS ANAIS DE GABRITHO - V1, CAC, CACIB --------------------------------------------------------------------- SARAJEWO (CAC) 6.V.2007 Sędzia: Dusan Paunovic (Serbia) PSY Klasa pośrednia: BLACK JACK'S ARMY OF ONE - V1, CAC, CACIB (???), BOB Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - ? SUKI Klasa szczeniąt: BREAKFAST AT TIFFANY DE GABRITHO - ? Klasa pośrednia: ANAIS ANAIS DE GABRITHO - V1, CAC, CACIB (???) Pełne stawki z Sarajewa dzięki Bezie, która również poinformowała mnie że drugiego dnia (6.V) odbyła się krajówka nie międzynarodówka. Wyniki są zaczerpnięte ze strony hodowli Gabritho. Zastanawiam się, więc skąd wzięły się CACIB-y na krajówce. Czy sędzia się pomylił i przyznał tytuły których nie powinien, czy też błąd został popełniony przez osobę wpisującą wyniki na stronę hodowli??? :roll: Pzdr nie było w drugi dzień cacib tylko cac mam zdjęcia tej akity dość ładnie się pokazywała i wystawiał ją zawodowiec
bety Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 AiK napisał(a):nie było w drugi dzień cacib tylko cac mam zdjęcia tej akity dość ładnie się pokazywała i wystawiał ją zawodowiec No właśnie nie powinno być CACIB-a stąd moje zdziwienie :-o i te znaki zapytania przy tytulach. Tak jak napisałam wyniki są zaczerpnięte ze strony hodowli Gabritho a więc właścicielki wszystkich wystawianych tam psów. Dlatego jeszcze bardziej się zdziwiłam - bo to trochę wprowadza wszystkich odwiedzających stronę tej hodowli w błąd. :roll: Te akity zawsze wystawia zawodowiec. :cool3: A możesz podzielić się z nami fotkami z tej wystawy? :lol: Pozdrawiam
AiK Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 bety napisał(a):No właśnie nie powinno być CACIB-a stąd moje zdziwienie :-o i te znaki zapytania przy tytulach. Tak jak napisałam wyniki są zaczerpnięte ze strony hodowli Gabritho a więc właścicielki wszystkich wystawianych tam psów. Dlatego jeszcze bardziej się zdziwiłam - bo to trochę wprowadza wszystkich odwiedzających stronę tej hodowli w błąd. :roll: Te akity zawsze wystawia zawodowiec. :cool3: A możesz podzielić się z nami fotkami z tej wystawy? :lol: Pozdrawiam postaram się je odkopać i coś wlepie
Dan Danilo Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Witam Mam pytanie techniczne i pewnie ten watek jest do tego zły :oops: ,ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie :lol: :lol: :lol: ... ,a więc co oznaczają skróty w rodowodach ROM ,AOM, CGC:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ... i czy istnieją jeszcze jakieś skróty poza tymi ????? Krzysiek
bety Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='Jussi']Witam Mam pytanie techniczne i pewnie ten watek jest do tego zły :oops: ,ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie :lol: :lol: :lol: ... ,a więc co oznaczają skróty w rodowodach ROM ,AOM, CGC:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ... i czy istnieją jeszcze jakieś skróty poza tymi ????? Krzysiek ROM - jest to tytuł przyznawany psom i sukom którzy dochowali się wśród własnego potomstwa Championów. Dla psów jest to liczba 10 (lub więcej) potomków z tytułem Championa. Dla suk - 5 (lub więcej) potomków Championów. Jeśli liczba Championów przekroczy 20 - dla psów i 10 dla suk to dołącza się literkę X. Jeżeli dodatkowo potomstwo z tytułami Ch. posiada też tytuły ROM (10 dla psów i 5 dla suk) to dopisuję się literkę P. Czyli możliwe kombinację to ROM, ROMP, ROMX, ROMXP. AOM - jest to tytuł przyznawany na wystawach (nie wszystkich) dla psów wybitnych w danej stawce [wyłączając psy które otrzymały na danej wystawie BOB i BOS]. Ilość przyznanych AOM na danej wystawie jest zależna od ilości zgłoszonych psów ale nigdy nie przekracza pięciu. CGC - Grand Champion lub C.G.C - Canine Good Citizen - test sprawdzający charakter psa Na podstawie informacji zawartych na stronie AKC. [Mam nadzieję że nic nie pokićkałam :roll:] Tego typu skrótów jest od groma np: CD, CDX, TDX, UD i jeszcze kilkanaście innych. Pozdrawiam
Dan Danilo Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Witam Dzięki za wyjaśnienie :loveu: ... Znalazłem jeszcze takie oznaczenia VA i TT:crazyeye: . ROM-y to bardzo pożyteczne informacje i znowu podoba mi się to co jest w USA. Czy któryś pies lub suka z polski może poszczycić się takim tytułem ????? Krzysiek
bety Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Tu macie wyniki z Bratysławy (CACIB) http://www.americanakita.sk/Americanakita_angl/americanakitas_angl.htm musicie nacisnąć HERE pod datą 12.05.2007 Pzdr
bety Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jussi napisał(a):Witam Dzięki za wyjaśnienie :loveu: ... Znalazłem jeszcze takie oznaczenia VA i TT:crazyeye: . ROM-y to bardzo pożyteczne informacje i znowu podoba mi się to co jest w USA. Czy któryś pies lub suka z polski może poszczycić się takim tytułem ????? Krzysiek VA - nie wiem co to oznacza (?) TT = Temperament Tested - tylko z takim wyjaśnieniem tego skrótu spotkałam się. Krzysiek tych oznaczeń jest baaaaaaaaaaaardzo dużo część przypisana jest dla zawodów agility i obedience, część do prób polowych psów myśliwskich, jeszcze inne dotyczą wystaw i hodowli. Naprawdę czasem można się pogubić w tych literkach :evil_lol: Czy w Posce jakiś AA mógłby się poszczycić tytułem ROM - nigdy tego nie sprawdzałam ale być może do tego grona mogłyby należeć Ichiban's Joyful Epiphany, Winspirit Akiko No Keisuke czy Redwitch Seize The Moment. Ale to są tylko moje przypuszczenia. Pzdr
cavallo Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Dzięki Bety za wyniki z Bratysławy. Wyszukujesz, wstawiasz i wszystko jest na bieżąco! ;) Pozdrawiam, Agata&Alpa
bety Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 bety napisał(a):Tu macie wyniki z Bratysławy (CACIB) http://www.americanakita.sk/Americanakita_angl/americanakitas_angl.htm musicie nacisnąć HERE pod datą 12.05.2007 Pzdr Małe uzupełnienie do wyników zawartych na tej stronie - brakuje tam imienia psa w klasie weteranów, był to AJAX Akita-Park. Pzdr
bety Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 bety napisał(a): MONTLUCON 5 - 7.V.2007 - Championat Francji V Gr była oceniana 7.V (a więc w poniedziałek!?). Akity amerykańskie miał sędziować Christian M. Leneuf (Francja). Zgłosiło się 20 AA ale na wyniki trzeba trochę poczekać. Obiecane wyniki z tej wystawy. AA stawiły się prawie w komplecie - nieobecny był tylko jeden pies. Jak można było się spodziewać przeważały pieski z hodowli Champernoune. Skala ocen wahała się między doskonałą a bardzo dobrą. Podam tylko naistotniejsze wyniki: STAIWOOD DURCH WATERS - (pies klasa otwarta) - res.CAC, res.CACIB ATTORI HANZO OF SEA BIRD SANCTURY - (pies klasa pośrednia) - CAC, CACIB, BOB VANILLA CLOUD DE CHAMPERNOUNE - (suka klasa otwarta) - CAC, CACIB AMERICAN DARLING DU VAL DE BOISSIERE - (suka klasa pośrednia) - res.CAC, res.CACIB Pozdrawiam
bety Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 ST. GALLEN (Szwajcaria) 12 - 13.V.2007 (2 x CACIB) Dwudniowa wystawa z możliwością zdobycia dwóch CACIB-ów. Obsada marniutka na oba dni, tylko trzy AA, same suczki. 12.V sędziowała pani Delaguis (Szwajcaria); 13.V - p. M. Rodriguez (Portugalia) SUKI Klasa baby/puppy BEST BEHAVIOR DE CHAMPERNOUNE [12.V] = wo, BIS Puppy 1 m. + [13.V] = wo, BIS Puppy 1 m. Klasa młodzieży MELODOR SHE'S A MANEATER [12.V] = V1, BOB, BIS Junior 1 m., BOG 2 m. +[13.V] = V1, BOB, BOG 2 m. Klasa otwarta VOLODIA DU CLOS DE JOS [12.V] = bdb + [13.V] = V1, CAC, CACIB Pzdr
bety Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To jeszcze raz ja pod tym linkiem http://www.americanakita.sk/Kchvjp-aa_angl/KCHVJP-AA_angl.htm macie wyniki II Specjalistycznej Wystawy AA na Słowacji - Bratysława 12.V.2007 Jak poprzednio musicie wejść na HERE pod datą 12.05.2007 Pzdr
bety Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Asiaczek napisał(a):bety - jestem pod wrażeniem...:lol: Pzdr. To żadna sztuka jak się wie gdzie szukać :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: Pzdr
Recommended Posts