Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Tylko stawka (dzięki Deirdre ) - ale zawsze to jakaś ciekawostka.

MADRYT 6.X.2007 (CAC)

PSY
Klasa młodzieży:
MERLIN De Aguasur

SUKI
Klasa młodzieży:
Redwitch LUCK BE A LADY

Jak widać stawka bardzo duża - niczym na naszych niektórych wystawach. Zajrzałam sobie tak przy okazji na portugalskie wystawy i w ten weekend odbyła się tam krajówka w Beja - amerykańców tam nie było zgłoszonych. Tak wogóle marnie w tamtym rejonie Europy z frekwencją AA na wystawach.
Pzdr

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to jeszcze jedna stawka (dzięki Saskja )

ARAD (Rumunia) 6-7.X.2007 (2x CACIB - w tym Open Romania)

PSY
Klasa młodzieży:
ERABOR MEPHISTO

Klasa championów:
AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH
ERABOR JED

SUKI
Klasa młodzieży:
MAROTEAM BUTTERFLY

W oba dni stawka taka sama.

Sędziowie: Cristian Stavarache (6.X) + Tibor Gellen (7.X)

Pzdr

Posted

KWPR ZABRZE 14.X.2007

Sędzia: Maria Zasada

PSY

Klasa pośrednia:
ANUBIS Nocne Życzenie - V1, CWC, NDPwR, BOB

Klasa championów:
Big Benz SRFN' AT WAVEMAKER - nb

SUKI

Klasa młodzieży:
Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - V1, Zw.Mł.
MEIKO Kariotyda - bdb3
ZUMA FINIGAN Inferno De La Noche - V2

Klasa pośrednia:
Aikenka BLACK BEAUTY - V1, CWC, NDSwR
ARMA Gogolińska Karolina - V2
ZEWA FINIGAN Inferno De La Noche - V3

Klasa championów:
Finigan SAGUARO ATAYA - V1, CWC
SNOWSTORM Buckshot - V2

To pierwsze wieści z wystawy. Jak zwykle proszę o korekty na wypadek gdybym się gdzieś kopsnęła.

A na koniec oczywiście GRATULACJE dla zwycięzców :)

Pzdr

Posted

[quote name='bety']

KWPR ZABRZE 14.X.2007

Sędzia: Maria Zasada

PSY

Klasa pośrednia:
ANUBIS Nocne Życzenie - V1, CWC, NDPwR, BOB

Klasa championów:
Big Benz SRFN' AT WAVEMAKER - nb

SUKI

Klasa młodzieży:
Kariudogoya's DILEMMA AT BUNTARO - V1, Zw.Mł.
MEIKO Kariotyda - bdb3
ZUMA FINIGAN Inferno De La Noche - V2

Klasa pośrednia:
Aikenka BLACK BEAUTY - V1, CWC, NDSwR
ARMA Gogolińska Karolina - V2
ZEWA FINIGAN Inferno De La Noche - V3

Klasa championów:
Finigan SAGUARO ATAYA - V1, CWC
SNOWSTORM Buckshot - V2

To pierwsze wieści z wystawy. Jak zwykle proszę o korekty na wypadek gdybym się gdzieś kopsnęła.

A na koniec oczywiście GRATULACJE dla zwycięzców :)

Pzdr
Wszystkie wyniki sie zgadzaja i dodam tylko ze Anubis na na finalach zalapal sie na pudlo ---zajal 3 BOG.Pzdr.

Posted

Wieści z wystaw w Europie

Niemiecki Klub Akit (http://www.akita.de/) podał wyniki z Dortmundu 12-14.X.2007

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Najważniejsze wyniki (w telegraficznym skrócie) z Francji

CACIB Strasbourg 14.X.2007
Sędzia: MEYER Dany

PSY
Staiwood DURCH WATERS - CAC; CACIB; BOB
[SIZE=2]Ausserhalb's LUIS - Res.CACIB

SUKI
[SIZE=2]Kevin's Dream AKA ANGEL'S SMILE - CAC, CACIB
A'SHIVA des Trésors de Nirveau - Res. CACIB

W sumie zgłoszono na tą wystawę 12 AA / wystawiono 10.

Pzdr

Posted

buckshot napisał(a):
Witam,
Podaję stawkę ilościową na Poznań :p

Psy:
kl. mł. -1
kl. pos. -1
kl. otw. -1
kl.champ. -2
kl. wet. - 1

Suczki:
kl. mł. - 3
kl. pos. - 3

Stawka ilościowo nie powala, ale przynajmniej jest równo po 6 szt. piesków i suczek:p
Pozdrawiam
M

Doszły jeszcze dwa AA (według statystyki Poznania) - 1 pies w klasie pośredniej i 1 suczka w szczeniakach. W sumie jest 14 sztuk - psów i suk nadal po równo (7) :)
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Doszły jeszcze dwa AA (według statystyki Poznania) - 1 pies w klasie pośredniej i 1 suczka w szczeniakach. W sumie jest 14 sztuk - psów i suk nadal po równo (7) :)
Pzdr

hahaha co za tłum!!!!:evil_lol::crazyeye:

Posted

Agappe napisał(a):
hahaha co za tłum!!!!:evil_lol::crazyeye:

Standardowa ilość jak na Poznań :) choć mogło być w tym roku znacznie więcej AA zgłoszonych ;)
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Standardowa ilość jak na Poznań :) choć mogło być w tym roku znacznie więcej AA zgłoszonych ;)
Pzdr

Bety zapomniałaś dopisać ,że podobno Pani sędzina będzie miała asystenta ,a dokładniej asystentkę... oj nie mogę sie już doczekać tej wystawy :cool3: :cool3: :cool3:
Krzysiek

Posted

Jussi napisał(a):
Bety zapomniałaś dopisać ,że podobno Pani sędzina będzie miała asystenta ,a dokładniej asystentkę... oj nie mogę sie już doczekać tej wystawy :cool3: :cool3: :cool3:
Krzysiek

Krzysiek, na każdej wystawie są asystenci / asystentki na ringach (no może nie na każdym ringu ale są) więc jak dla mnie wspominanie o tak mało ważnym :diabloti: elemencie wystawy jak asystent jest zbędne ;). Jak dla mnie liczy się sędzia i jego wyroki, a asystent to taki uczący się dodatek nie mający wpływu (przynajmniej w teorii) na ocenę psów w ringu :cool3: :diabloti:
[patrz "Regulamin Wystaw Psów" pkt. III] :cool3:
Pzdr

Posted

Jussi napisał(a):
Krzysiek

kto asystuje??? i kto sędziuje??:roll::roll:

Posted

[quote name='bety']Tu są dwie fotki z Zabrza Anubisa na pudle http://www.zabrze07.jpg.pl/?257821,23898_14
Pzdr

Dzięki Bety za fotki, nasze w ogóle nie wyszły :placz:
dodam tylko, że wiele finałów oglądałam, ale tak dokładnego badania psów jeszcze nie widziałam. Sędzia M. Redlicki bardzo długo się zastanawiał, sprawdzając to kościec macając psy,to poruszanie się.
Tym bardziej jesteśmy zadowoleni, że stanęliśmy na tym pudle.
A stawka powiem była bardzo duża, brakowało tylko Akity Japońskiej, i praktycznie wszystkie szpice w komplecie :lol:
Niebawem wyślę Ci zdjęcia z Zabrza, więc mam nadzieję, że je umieścisz za mnie znów :lol:, może kilka się nada do pokazania.
PZDR Marzena

Posted

Marzena>>;7944536 napisał(a):
dodam tylko, że wiele finałów oglądałam, ale tak dokładnego badania psów jeszcze nie widziałam. Sędzia M. Redlicki bardzo długo się zastanawiał, sprawdzając to kościec macając psy,to poruszanie się.
A stawka powiem była bardzo duża, brakowało tylko Akity Japońskiej, i praktycznie wszystkie szpice w komplecie :lol:
Niebawem wyślę Ci zdjęcia z Zabrza, więc mam nadzieję, że je umieścisz za mnie znów :lol:, może kilka się nada pokazania.
PZDR Marzena

Akita Japońska wróciła do domu, bo jej "kierowca" miał tenisa o 19 w Warszawie :/ i nijak nie udało mi się go przekonać żebyśmy zostali :shake::shake: (ale pucharek za rase udało mi się odebrać:multi::multi:)

Posted

Agappe napisał(a):
Akita Japońska wróciła do domu, bo jej "kierowca" miał tenisa o 19 w Warszawie :/ i nijak nie udało mi się go przekonać żebyśmy zostali :shake::shake: (ale pucharek za rase udało mi się odebrać:multi::multi:)

No cóż................................, trudno się mówi i do kolejnych finałów :lol:
PZDR Marzena

Posted

Marzena>>;7944536 napisał(a):
Niebawem wyślę Ci zdjęcia z Zabrza, więc mam nadzieję, że je umieścisz za mnie znów :lol:, może kilka się nada do pokazania.
PZDR Marzena

Nie ma za co - ja je tylko odszukałam w linku podanym w dziale wystaw :oops: - a to nie było trudne :roll: :lol:
Jeszcze tym razem wstawię za Ciebie fotki ;) ;) ;) (hi hi hi), ale zdaję się muszę Cię zmobilizować do własnoręcznego ich wklejania - żebyś miała dodatkową frajdę z bytności na dogo :lol: . Jedną osobę już zachęciłam do założenia albumu z fotkami - ale jakoś nie widzę żeby je tu wstawiała :mad::eviltong: :cool3: :evil_lol: :lol: a obiecała :placz: :cool3: :placz: ;)
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
Nie ma za co - ja je tylko odszukałam w linku podanym w dziale wystaw :oops: - a to nie było trudne :roll: :lol:
Jeszcze tym razem wstawię za Ciebie fotki ;) ;) ;) (hi hi hi), ale zdaję się muszę Cię zmobilizować do własnoręcznego ich wklejania - żebyś miała dodatkową frajdę z bytności na dogo :lol: . Jedną osobę już zachęciłam do założenia albumu z fotkami - ale jakoś nie widzę żeby je tu wstawiała :mad::eviltong: :cool3: :evil_lol: :lol: a obiecała :placz: :cool3: :placz: ;)
Pzdr

Czyzbys pisala o mnie:mad:a tak album jest ale jakos nie moge sie zmobilizowac do tego :evil_lol::eviltong:.
U mnie wszystko musi swoje odlezec i poczekac:eviltong:Pzdr,

Posted

bety napisał(a):
Krzysiek, na każdej wystawie są asystenci / asystentki na ringach (no może nie na każdym ringu ale są) więc jak dla mnie wspominanie o tak mało ważnym :diabloti: elemencie wystawy jak asystent jest zbędne ;). Jak dla mnie liczy się sędzia i jego wyroki, a asystent to taki uczący się dodatek nie mający wpływu (przynajmniej w teorii) na ocenę psów w ringu :cool3: :diabloti:
[patrz "Regulamin Wystaw Psów" pkt. III] :cool3:
Pzdr

Hmm... witam. na szczescie nie hoduje aa ale az milo was poczytac. Jestem rowniez jestem tym "dodatkiem na ringu" czasami ::) i szkoda ze tak postrzegacie te funkcje. mam nadziee ze uz wkrotce bede nie "tym dodatkiem " ale "kims- tzn sedzą".W waszych wypowiedziach niestety widac ze obce Wam sa wyjazdy na wystawy pozagranice Polski, i szkoda ze nie wiecie jakimi zasadami rzadzi sie swiat kynologii.
Szkoda ze niektorzy zapominaja ze rowniez chca byc takim dodatkiem na ringu ale jakos im sie nie udaje, moze wiec przemawia przez niektorych gorycz porazki a moze niespelnienie ambicji partnera?
Pozdr. i do zobaczenia na ringu glownym kiedys

Posted

agaaki napisał(a):
Hmm... witam. na szczescie nie hoduje aa ale az milo was poczytac. Jestem rowniez jestem tym "dodatkiem na ringu" czasami ::) i szkoda ze tak postrzegacie te funkcje. mam nadziee ze uz wkrotce bede nie "tym dodatkiem " ale "kims- tzn sedzą".W waszych wypowiedziach niestety widac ze obce Wam sa wyjazdy na wystawy pozagranice Polski, i szkoda ze nie wiecie jakimi zasadami rzadzi sie swiat kynologii.
Szkoda ze niektorzy zapominaja ze rowniez chca byc takim dodatkiem na ringu ale jakos im sie nie udaje, moze wiec przemawia przez niektorych gorycz porazki a moze niespelnienie ambicji partnera?

Hm, ciekawe. Jakoś dziwnie znajomo brzmi ta wypowiedź :cool3: Czyżby miało tu zastosowanie przysłowie "Uderz w stół a nożyce się odezwą"? :evil_lol:

Pozostawiam to bez dalszego komentarza :diabloti: :evil_lol: :diabloti: :evil_lol:
Pzdr

Posted

agaaki napisał(a):
Szkoda ze niektorzy zapominaja ze rowniez chca byc takim dodatkiem na ringu ale jakos im sie nie udaje,

Witam
Ja mam na imię Krzysiek na nazwisko Daniluk i nie jestem anonimowy ...
Logowanie sie tylko ,aby umieścić ta wypowiedz jest z Twojej strony bardzo miłym posunięciem.
Mam do Ciebie pytanie skoro sobie grzecznie rozmawiamy :
Jaka jest rola asystenta na ringu ????
Wyjaśnij o co Ci chodzi bo na pewno o coś skoro to piszesz ???
"moze wiec przemawia przez niektorych gorycz porazki a moze niespelnienie ambicji partnera?"
,a jak nie potrafisz tego wyjaśnić to się nie wypowiadaj PROSZE
Krzysiek Daniluk

Posted

Jussi napisał(a):
Witam
Ja mam na imię Krzysiek na nazwisko Daniluk i nie jestem anonimowy ...
Logowanie sie tylko ,aby umieścić ta wypowiedz jest z Twojej strony bardzo miłym posunięciem.
Mam do Ciebie pytanie skoro sobie grzecznie rozmawiamy :
Jaka jest rola asystenta na ringu ????
Wyjaśnij o co Ci chodzi bo na pewno o coś skoro to piszesz ???
"moze wiec przemawia przez niektorych gorycz porazki a moze niespelnienie ambicji partnera?"
,a jak nie potrafisz tego wyjaśnić to się nie wypowiadaj PROSZE
Krzysiek Daniluk

Tak wiec -- Agnieszka Abramczyk
rola asystenta opisana jest w regulaminie Kolegium Sedziow i Asystentow Kynologicznych wiec niech kazdy interpretue to jak potrafi
Chcialam rowniez wyjasnic ze asystent kynologiczny to podmiot ( jak sedzia , hodowca, wystawca) a nie przedmniot (jak barierka czy stoł)jak podkreslila to Bety:angryy:
Tak Bety masz racje, nozyce sie odezwaly. Szkoda tylko ze twoja wypowiedz dotyczy kazdego czytaaceho to asystenta.

Dlatego tez zabralam glos. Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...