Franka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 KWPR w CHORZOWIE SEDZIA. SEMIK SUKI KL. MLODZIEZY AIKENKA BLACK BEAUTY BRANDA KA-YA-BO SUKI KL.POSREDNIA ARMA GOGOLINSKA KAROLINA SUKI KL.CHAMPIONOW FINIGAN SAGUARO ATAYA PZDR
Dan Danilo Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Witam Tygrys na pierwszej wystawie w Polsce. (KWPR WARSZAWA 8.IX.2007) :loveu: KD
Franka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Jussi napisał(a):Witam To naprawdę smutne ,że jest taka opinie wśród zagranicznych sędziów i wystawców ...,ale na układy nie ma rady – jak głosi przysłowie . Pozdrawiam Krzysiek Tak masz racje Krzysiek ze na uklady nie..........i nie jest to dobre dla rasy:cool3: i jak tak dalej pojdzie w tym kierunku to wystawy przestana byc ciekawe.Pzdr.
inferno Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 witamy:) wieeeeeelkie gratulacje dla ZEWKI i oczywiście dla jej Właścicieli!!! oby tak dalej! trzymamy kciuki:) pozdrawiamy kate&gelo&nataniel&mizzi
Dan Danilo Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Witam Franka podobno widziałaś syna Tygrysa :loveu::loveu::loveu:masz jakieś fotki ?????? KD
Marzena>> Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='Franka']A wiec kilka slow o samej organizacji wystawy ktora byla bardzo fajnie i profesjonalnie przygotowana ,na szczescie pogoda nam dopisala. Sedzia bardzo ale to bardzo dokladny poza wyczerpujacym opisem kazdego psa /nawet mierzyl psy w klebie sprawdzal wszystkie zeby, wielkosc uszu ,ksztalt glowy ,oczy itd/ to glosno do wszystkich tlumaczyl swoje oceny. Przede wszystkim ocenial sprawiedliwie co trzeba podkreslic. Pozatym kazdy wystawiajacy dostal drobne upominki i jedzenie :lol: zebysmy z glodu nie popadali:evil_lol: . I na koniec powiem tylko ze zyczyc sobie takich sedziow w Polsce a napewno wystawy beda przyjemne. A teraz mala ciekawostka warta zastanowienia-- probowalismy namowic wielu wlascicieli pieknych psow na wystawy w Polsce w tym jednego sedziego ktory tam byl ale odpowiedz brzmiala jednoglosnie NIE NIE i NIE:shake: Smutne to ale oni maja chyba juz wyrobiona opinie o naszych wystawach To tyle jak cos ciekawego pominelam to moze Marzena cos dopisze.Pzdr. Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje. Nie można wiele dodać do słusznych spostrzeżeń Eli, można tylko podkreślić profesjonalizm sędziego, który głośno adresując swoje oceny do zebranych wystawców nie tylko oceniał nasze psy, ale nas uczył. Bez względu na to który pies wygrał, pierwszy raz uczestniczyłam w wystawie na której nie było uwag ze strony wystawców co do sposobu sędziowania. Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas. Tobie Elu i Gosiu szczególne dzięki za to, że byłyście razem ze mną. ( Ela jak przyjedziesz do mnie to już na pewno będę chodzić w trampkach. Do Nitry trampek nie wzięłam bo myślałam, że to będzie Benka) PZDR Marzena
Franka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Jussi napisał(a):Witam Franka podobno widziałaś syna Tygrysa :loveu::loveu::loveu:masz jakieś fotki ?????? KD A tak widzialam teraz 24 .09. skonczy rok i niczym nie ustepuje Tygrysowi:eviltong::evil_lol: i co Ty na to. Bardzo ladny pies:loveu: wielki ,masywny i wazy juz 57 kg.:crazyeye:Pzdr.
bety Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 To ja tak wetknę się w te dyskusje (gadajcie, gadajcie sobie na tematy wystawowe, nie krępujcie się) :) BRNO (Czechy) 8-9.IX.2007 (CAC) Sędzia: Ludmila Pavlikova (Czechy) PSY Klasa szczeniąt: BORSALINO Kokosan Klasa młodzieży: BIGGER BAMG de Gabritho DIAMOND BEAR KEY Klasa otwarta: Shamar's DAKOTA KID SUKI Klasa baby: Silver Eagle's AMAZING BEAUTY Klasa szczeniąt: BLACK SAMANTHA kokosan Klasa otwarta: ALEXA Furia Klasa championów: Erabor HEWIA Finigan SAGUARO ATAYA Stawka dzięki Elitesse Pzdr
Franka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Marzena>>;6753396 napisał(a):Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje. Nie można wiele dodać do słusznych spostrzeżeń Eli, można tylko podkreślić profesjonalizm sędziego, który głośno adresując swoje oceny do zebranych wystawców nie tylko oceniał nasze psy, ale nas uczył. Bez względu na to który pies wygrał, pierwszy raz uczestniczyłam w wystawie na której nie było uwag ze strony wystawców co do sposobu sędziowania. Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas. Tobie Elu i Gosiu szczególne dzięki za to, że byłyście razem ze mną. ( Ela jak przyjedziesz do mnie to już na pewno będę chodzić w trampkach. Do Nitry trampek nie wzięłam bo myślałam, że to będzie Benka) PZDR Marzena Cholewcia juz o tych trampkach to moglas nie wspominac:evil_lol: lepiej moglas o spodniach:eviltong: a propo to wiesz doskonale ze ja potrafie surowo oceniac swoje psy i w tym dniu moja gruba dynia wiedzialam ze nie wygra:evil_lol: To moje hobby i tak to traktuje:lol:Pzdr.
finigan Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Marzena>>;6753396 napisał(a):Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas. PZDR Marzena Dziewczyny, to może udałoby się zaprosić tego sędziego do sędziowania Akit Amerykańskich i innych szpiców na którąś z wystaw organizowanych w Polsce ?? Pozdrawiam, Blanka
bety Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Fotki Marzeny z Nitry: ANUBIS NOCNE ŻYCZENIE (w ręku sędziego urządzenie obce na polskich ringach - a szkoda może jakby u nas coś takiego używano to wreszcie zniknęła by niesławna - "miarka w oczach" :evil_lol: ) SUKI - KLASA MŁODZIEŻY KARIUDUGOYA'S DILLEMA AT BUNTARO ZEWA FINIGAN INFERNO DE LA NOCHE AIKENKA BLACK BEAUTY cdn
bety Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Chwilowo zostaniecie przeniesieni w dawne czasy - kiedy to królowała fotografia czarno-biała. Tak więc fotki w stylu "retro" (prawie wogóle nie widywane na innych serwisach): PSY - SZCZENIĘTA (CHAIN REACTION DE GABRITHO & ???) PSY - WYBÓR ZWYCIĘZCY KLUBU BABY BIS ("Dawid i Goliat" :evil_lol: ) No i na sam koniec - w myśl przysłowia "Ostatni będą pierwszymi": BOB - ZEWA FINIGAN INFERNO DE LA NOCHE Kurczę, ta pańcia zaraz mnie udusi z tej radochy - i z czego tak się cieszy żarciem i tak się z nią nie podzielę? :evil_lol: Na razie tyle, może będzie więcej. Marzena - dzięki za fotki. :) Pzdr
buckshot Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='Jussi']Witam To naprawdę smutne ,że jest taka opinie wśród zagranicznych sędziów i wystawców ...,ale na układy nie ma rady – jak głosi przysłowie . Pozdrawiam Krzysiek nic sie Krzysiu i Franiu nie martwcie, jeśli tak dalej będzie, że osiągnięcia wystawowo-hodowlane w naszym kraju zależec będą od układów, to nie ma co liczyć na zagranicznych wystawców:roll:... Nie tylko Czesi nie chcą do nas jeździć ale wiemy że i Słowacy, Belgowie, Węgrzy i wiele innych.... to o czyms świadczy...... trochę żal:shake:, że bardzo cieżka praca i zapał jaki wkłada się w przywiezienie, wyhodowanie, wychowanie, przygotowanie psów jest niszczony przez układy.... trzeba zacisnąc zęby i robić swoje, szkoda tylko, że niektórzy nie rozumieją, że zabawa w wystawy to konkurs psich piękności a nie znajomości.... Co nas nie zabije - to nas wzmocni ;) papaty
Marzena>> Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 finigan napisał(a):Dziewczyny, to może udałoby się zaprosić tego sędziego do sędziowania Akit Amerykańskich i innych szpiców na którąś z wystaw organizowanych w Polsce ?? Pozdrawiam, Blanka Było by fajnie, tylko jak to zrobić? PZDR Marzena
Marzena>> Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='buckshot']nic sie Krzysiu i Franiu nie martwcie, jeśli tak dalej będzie, że osiągnięcia wystawowo-hodowlane w naszym kraju zależec będą od układów, to nie ma co liczyć na zagranicznych wystawców:roll:... Nie tylko Czesi nie chcą do nas jeździć ale wiemy że i Słowacy, Belgowie, Węgrzy i wiele innych.... to o czyms świadczy...... trochę żal:shake:, że bardzo cieżka praca i zapał jaki wkłada się w przywiezienie, wyhodowanie, wychowanie, przygotowanie psów jest niszczony przez układy.... trzeba zacisnąc zęby i robić swoje, szkoda tylko, że niektórzy nie rozumieją, że zabawa w wystawy to konkurs psich piękności a nie znajomości.... Co nas nie zabije - to nas wzmocni ;) papaty Mamy przykład z naszą Klubówką w Łodzi, żaden zagraniczny wystawca (z tego co wiem) się nie zgłosił. Stawka ilościowa jest mała z wiadomych powodów. PZDR Marzena
finigan Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Marzena>>;6760781 napisał(a):Było by fajnie, tylko jak to zrobić? Marzena>>;6760781 napisał(a):Mamy przykład z naszą Klubówką w Łodzi, żaden zagraniczny wystawca (z tego co wiem) się nie zgłosił. PZDR Marzena Jeśli ktoś z Was ma kontakt z oddziałem/organizatorem wystawy, to może spróbować się ich zapytać na jakich zasadach wybierami sa sędziowie na dana wystawę i ew. spróbować zasugerować kandydaturę tego sędziego z Czech. Pozdrawiam, Blanka
Dan Danilo Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Nie wydaje mi sie zeby to cos dalo...maja jakies swoje "zasady" i jak na moj gust to chyba za bardzo nie mysla przy wyborze sędziego...przykład wystawa klubowa w Lodzi ... Pani Kaluzniacki zostala wybrana do sedziowania Akit ...ale nie tych, ktore by za pewne wolala...nie mowie, ze Akit japonskich nie woli ;) ale dla nas wystwcow i niektorych hodowcow fajnie by bylo aby ocenila nasze psy...w reszcie by byl sędzia, ktory sie na prawde zna na rasie a nie sędziuje bo tak wypada czy tez wybiera, poniewaz nie chce nikomu zaszkodzic...sobie najbardziej rzecz jasna...;)niestety musimy czekac na nowa, mloda kadre polskich sędziow...moze bedzie inaczej...choć...nigdy nie mamy pewnosci,ze będzie lepiej ;) uklady były, są i będą...a nam zostaje zejsc z ringu z podniesionym czolem....a nie z uszami po sobie...wiemy co mamy i wiemy co inni soba i psami prezentuja ;) Buzka J
christoph Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Nationale Zuchtschau Leipzig 2007 Boris Spoljaric (CRO) Psy Młodzież 979 Ausserhalb's Leon 980 Lord of Odate's Inheritance Frigg Championy 981 Ausserhalb's Fedor Suki Młodzież 982 Comtes Aobara 983 Lord of Odate's Inheritance (nazwy w katalogu nie ma) 984 Lord of Odate's Inheritance Enigma Maya Pośrednia 985 Lord of Odate's Inheritance Darq Sky Otwarta 986 Lord of Odate's Inheritance ChiChi I to wszystko na krajowej, zaraz podam jeszcze międzynarodową.
christoph Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 A w zasadzie to nie ma co podawać, skład na międzynarodowej ten sam co do jednego, tylko numery się pozmieniały. A sędziowała chyba Steffi Kirschbichler (Austria).
finigan Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 christoph napisał(a): I to wszystko na krajowej, zaraz podam jeszcze międzynarodową. Jeśli się nie mylę to pierwszego dnia BOB wziął Ausserhalb's Leon, a drugiego dnia LofOI Chichi. Jeśli jednak się mylę, to proszę mnie skorygować. Pozdrawiam, Blanka
bety Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 christoph - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ ZA STAWKĘ :) :) Niemiecki klub akit już podał wyniki z tych dwóch wystaw http://www.akita.de/ (i jak zwykle po lewej stronie naciskacie Am.Akita a potem niżej Ausstellungen ). Widać, że sędziowie użyli całego wchlarza ocen - coś się nareszcie zaczyna zmieniać na ringach amerykańców. Pzdr ps - w klubie niemieckim jest jedna pomyłka - jak pokazują się wyniki z drugiego dnia to nie jest zmieniony nagłówek.
Dan Danilo Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Pierwszego dnia wziol Ausserhalb's Fedor a drugiego Lord of Odate's Chichi, a pierwszego dnia Ausserhalb's Leon otrzymal bdb a drugiego juz dosk. to sie nazywa solidne ocenianie...ale przecież sa gusta i guściki...;) chyba,ze ja cos zle patrze ;) jakby co to teraz Wy mnie poprawcie :) Buzka J
finigan Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Jussi napisał(a):Pierwszego dnia wziol Ausserhalb's Fedor a drugiego Lord of Odate's Chichi, Dziękuję za korektę:) Rzeczywiście, Ausserhalb's Fedor wziął pierwszego dnia BOB, a nie tak jak napisałam wcześniej Ausserhalb's Leon. Przepraszam za zmyłkę ;) Pozdrawiam, Blanka
Izis Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='bety']christoph - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ ZA STAWKĘ :) :) Niemiecki klub akit już podał wyniki z tych dwóch wystaw http://www.akita.de/ (i jak zwykle po lewej stronie naciskacie Am.Akita a potem niżej Ausstellungen ). Widać, że sędziowie użyli całego wchlarza ocen - coś się nareszcie zaczyna zmieniać na ringach amerykańców. Pzdr ps - w klubie niemieckim jest jedna pomyłka - jak pokazują się wyniki z drugiego dnia to nie jest zmieniony nagłówek. TO nie jedyna pomylka. Moj YORITO wpisany bez przydomka i z blednym hodowca i wlascicielem. Za to pies z III lokaty ma mnie jako hodowce ;-) itd
bety Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Izis napisał(a):TO nie jedyna pomylka. Moj YORITO wpisany bez przydomka i z blednym hodowca i wlascicielem. Za to pies z III lokaty ma mnie jako hodowce ;-) itd Tak - też to widziałam i się mocno zdziwiłam na początku ;) że tu jakieś "nowe psy i hodowle z Polski się pojawiły" :evil_lol: Widać ktoś na szybkiego wszystko wpisywał :) Pzdr
Recommended Posts