Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

KWPR w CHORZOWIE

SEDZIA. SEMIK

SUKI KL. MLODZIEZY

AIKENKA BLACK BEAUTY

BRANDA KA-YA-BO

SUKI KL.POSREDNIA

ARMA GOGOLINSKA KAROLINA

SUKI KL.CHAMPIONOW

FINIGAN SAGUARO ATAYA

PZDR

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jussi napisał(a):
Witam
To naprawdę smutne ,że jest taka opinie wśród zagranicznych sędziów i wystawców ...,ale na układy nie ma rady – jak głosi przysłowie .
Pozdrawiam Krzysiek

Tak masz racje Krzysiek ze na uklady nie..........i nie jest to dobre dla rasy:cool3: i jak tak dalej pojdzie w tym kierunku to wystawy przestana byc ciekawe.Pzdr.

Posted

witamy:)
wieeeeeelkie gratulacje dla ZEWKI i oczywiście dla jej Właścicieli!!!
oby tak dalej! trzymamy kciuki:)
pozdrawiamy
kate&gelo&nataniel&mizzi

Posted

[quote name='Franka']A wiec kilka slow o samej organizacji wystawy ktora byla bardzo fajnie i profesjonalnie przygotowana ,na szczescie pogoda nam dopisala.
Sedzia bardzo ale to bardzo dokladny poza wyczerpujacym opisem kazdego psa /nawet mierzyl psy w klebie sprawdzal wszystkie zeby, wielkosc uszu ,ksztalt glowy ,oczy itd/ to glosno do wszystkich tlumaczyl swoje oceny.
Przede wszystkim ocenial sprawiedliwie co trzeba podkreslic.
Pozatym kazdy wystawiajacy dostal drobne upominki i jedzenie :lol: zebysmy z glodu nie popadali:evil_lol: .
I na koniec powiem tylko ze zyczyc sobie takich sedziow w Polsce a napewno wystawy beda przyjemne.
A teraz mala ciekawostka warta zastanowienia-- probowalismy namowic wielu wlascicieli pieknych psow na wystawy w Polsce w tym jednego sedziego ktory tam byl ale odpowiedz brzmiala jednoglosnie NIE NIE i NIE:shake:
Smutne to ale oni maja chyba juz wyrobiona opinie o naszych wystawach
To tyle jak cos ciekawego pominelam to moze Marzena cos dopisze.Pzdr.

Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje.

Nie można wiele dodać do słusznych spostrzeżeń Eli, można tylko podkreślić profesjonalizm sędziego, który głośno adresując swoje oceny do zebranych wystawców nie tylko oceniał nasze psy, ale nas uczył. Bez względu na to który pies wygrał, pierwszy raz uczestniczyłam w wystawie na której nie było uwag ze strony wystawców co do sposobu sędziowania. Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas.

Tobie Elu i Gosiu szczególne dzięki za to, że byłyście razem ze mną.
( Ela jak przyjedziesz do mnie to już na pewno będę chodzić w trampkach. Do Nitry trampek nie wzięłam bo myślałam, że to będzie Benka)

PZDR Marzena

Posted

Jussi napisał(a):
Witam
Franka podobno widziałaś syna Tygrysa :loveu::loveu::loveu:masz jakieś fotki ??????
KD

A tak widzialam teraz 24 .09. skonczy rok i niczym nie ustepuje Tygrysowi:eviltong::evil_lol: i co Ty na to.
Bardzo ladny pies:loveu: wielki ,masywny i wazy juz 57 kg.:crazyeye:Pzdr.

Posted

To ja tak wetknę się w te dyskusje (gadajcie, gadajcie sobie na tematy wystawowe, nie krępujcie się) :)

BRNO (Czechy) 8-9.IX.2007 (CAC)

Sędzia: Ludmila Pavlikova (Czechy)

PSY
Klasa szczeniąt:
BORSALINO Kokosan

Klasa młodzieży:
BIGGER BAMG de Gabritho
DIAMOND BEAR KEY

Klasa otwarta:
Shamar's DAKOTA KID

SUKI
Klasa baby:
Silver Eagle's AMAZING BEAUTY

Klasa szczeniąt:
BLACK SAMANTHA kokosan

Klasa otwarta:
ALEXA Furia

Klasa championów:
Erabor HEWIA
Finigan SAGUARO ATAYA

Stawka dzięki Elitesse
Pzdr

Posted

Marzena>>;6753396 napisał(a):
Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje.

Nie można wiele dodać do słusznych spostrzeżeń Eli, można tylko podkreślić profesjonalizm sędziego, który głośno adresując swoje oceny do zebranych wystawców nie tylko oceniał nasze psy, ale nas uczył. Bez względu na to który pies wygrał, pierwszy raz uczestniczyłam w wystawie na której nie było uwag ze strony wystawców co do sposobu sędziowania. Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas.

Tobie Elu i Gosiu szczególne dzięki za to, że byłyście razem ze mną.
( Ela jak przyjedziesz do mnie to już na pewno będę chodzić w trampkach. Do Nitry trampek nie wzięłam bo myślałam, że to będzie Benka)

PZDR Marzena

Cholewcia juz o tych trampkach to moglas nie wspominac:evil_lol: lepiej moglas o spodniach:eviltong: a propo to wiesz doskonale ze ja potrafie surowo oceniac swoje psy i w tym dniu moja gruba dynia wiedzialam ze nie wygra:evil_lol:
To moje hobby i tak to traktuje:lol:Pzdr.

Posted

Marzena>>;6753396 napisał(a):
Dzięki sędziemu Panu M. Vaclavikovi atmosfera była bardzo przyjacielska i jednoczyła wystawców. Wystawa zorganizowana sprawnie, zapewniająca wszystkim mile spędzony czas.

PZDR Marzena

Dziewczyny, to może udałoby się zaprosić tego sędziego do sędziowania Akit Amerykańskich i innych szpiców na którąś z wystaw organizowanych w Polsce ??

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Fotki Marzeny z Nitry:

ANUBIS NOCNE ŻYCZENIE
(w ręku sędziego urządzenie obce na polskich ringach - a szkoda może jakby u nas coś takiego używano to wreszcie zniknęła by niesławna - "miarka w oczach" :evil_lol: )

SUKI - KLASA MŁODZIEŻY

KARIUDUGOYA'S DILLEMA AT BUNTARO

ZEWA FINIGAN INFERNO DE LA NOCHE

AIKENKA BLACK BEAUTY

cdn

Posted

Chwilowo zostaniecie przeniesieni w dawne czasy - kiedy to królowała fotografia czarno-biała. Tak więc fotki w stylu "retro" (prawie wogóle nie widywane na innych serwisach):

PSY - SZCZENIĘTA (CHAIN REACTION DE GABRITHO & ???)

PSY - WYBÓR ZWYCIĘZCY KLUBU

BABY BIS ("Dawid i Goliat" :evil_lol: )

No i na sam koniec - w myśl przysłowia "Ostatni będą pierwszymi":

BOB - ZEWA FINIGAN INFERNO DE LA NOCHE

Kurczę, ta pańcia zaraz mnie udusi z tej radochy - i z czego tak się cieszy
żarciem i tak się z nią nie podzielę? :evil_lol:

Na razie tyle, może będzie więcej. Marzena - dzięki za fotki. :)
Pzdr

Posted

[quote name='Jussi']Witam
To naprawdę smutne ,że jest taka opinie wśród zagranicznych sędziów i wystawców ...,ale na układy nie ma rady – jak głosi przysłowie .
Pozdrawiam Krzysiek

nic sie Krzysiu i Franiu nie martwcie, jeśli tak dalej będzie, że osiągnięcia wystawowo-hodowlane w naszym kraju zależec będą od układów, to nie ma co liczyć na zagranicznych wystawców:roll:... Nie tylko Czesi nie chcą do nas jeździć ale wiemy że i Słowacy, Belgowie, Węgrzy i wiele innych.... to o czyms świadczy...... trochę żal:shake:, że bardzo cieżka praca i zapał jaki wkłada się w przywiezienie, wyhodowanie, wychowanie, przygotowanie psów jest niszczony przez układy.... trzeba zacisnąc zęby i robić swoje, szkoda tylko, że niektórzy nie rozumieją, że zabawa w wystawy to konkurs psich piękności a nie znajomości.... Co nas nie zabije - to nas wzmocni ;)
papaty

Posted

finigan napisał(a):
Dziewczyny, to może udałoby się zaprosić tego sędziego do sędziowania Akit Amerykańskich i innych szpiców na którąś z wystaw organizowanych w Polsce ??

Pozdrawiam,
Blanka

Było by fajnie, tylko jak to zrobić?
PZDR Marzena

Posted

[quote name='buckshot']nic sie Krzysiu i Franiu nie martwcie, jeśli tak dalej będzie, że osiągnięcia wystawowo-hodowlane w naszym kraju zależec będą od układów, to nie ma co liczyć na zagranicznych wystawców:roll:... Nie tylko Czesi nie chcą do nas jeździć ale wiemy że i Słowacy, Belgowie, Węgrzy i wiele innych.... to o czyms świadczy...... trochę żal:shake:, że bardzo cieżka praca i zapał jaki wkłada się w przywiezienie, wyhodowanie, wychowanie, przygotowanie psów jest niszczony przez układy.... trzeba zacisnąc zęby i robić swoje, szkoda tylko, że niektórzy nie rozumieją, że zabawa w wystawy to konkurs psich piękności a nie znajomości.... Co nas nie zabije - to nas wzmocni ;)
papaty

Mamy przykład z naszą Klubówką w Łodzi, żaden zagraniczny wystawca (z tego co wiem) się nie zgłosił. Stawka ilościowa jest mała z wiadomych powodów.
PZDR Marzena

Posted

Marzena>>;6760781 napisał(a):
Było by fajnie, tylko jak to zrobić?

Marzena>>;6760781 napisał(a):
Mamy przykład z naszą Klubówką w Łodzi, żaden zagraniczny wystawca (z tego co wiem) się nie zgłosił.
PZDR Marzena

Jeśli ktoś z Was ma kontakt z oddziałem/organizatorem wystawy, to może spróbować się ich zapytać na jakich zasadach wybierami sa sędziowie na dana wystawę i ew. spróbować zasugerować kandydaturę tego sędziego z Czech.

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

Nie wydaje mi sie zeby to cos dalo...maja jakies swoje "zasady" i jak na moj gust to chyba za bardzo nie mysla przy wyborze sędziego...przykład wystawa klubowa w Lodzi ... Pani Kaluzniacki zostala wybrana do sedziowania Akit ...ale nie tych, ktore by za pewne wolala...nie mowie, ze Akit japonskich nie woli ;) ale dla nas wystwcow i niektorych hodowcow fajnie by bylo aby ocenila nasze psy...w reszcie by byl sędzia, ktory sie na prawde zna na rasie a nie sędziuje bo tak wypada czy tez wybiera, poniewaz nie chce nikomu zaszkodzic...sobie najbardziej rzecz jasna...;)niestety musimy czekac na nowa, mloda kadre polskich sędziow...moze bedzie inaczej...choć...nigdy nie mamy pewnosci,ze będzie lepiej ;) uklady były, są i będą...a nam zostaje zejsc z ringu z podniesionym czolem....a nie z uszami po sobie...wiemy co mamy i wiemy co inni soba i psami prezentuja ;)

Buzka
J

Posted

Nationale Zuchtschau Leipzig 2007
Boris Spoljaric (CRO)

Psy
Młodzież
979 Ausserhalb's Leon
980 Lord of Odate's Inheritance Frigg

Championy
981 Ausserhalb's Fedor

Suki
Młodzież
982 Comtes Aobara
983 Lord of Odate's Inheritance (nazwy w katalogu nie ma)
984 Lord of Odate's Inheritance Enigma Maya

Pośrednia
985 Lord of Odate's Inheritance Darq Sky

Otwarta
986 Lord of Odate's Inheritance ChiChi

I to wszystko na krajowej, zaraz podam jeszcze międzynarodową.

Posted

A w zasadzie to nie ma co podawać, skład na międzynarodowej ten sam co do jednego, tylko numery się pozmieniały. A sędziowała chyba Steffi Kirschbichler (Austria).

Posted

christoph napisał(a):

I to wszystko na krajowej, zaraz podam jeszcze międzynarodową.

Jeśli się nie mylę to pierwszego dnia BOB wziął Ausserhalb's Leon, a drugiego dnia LofOI Chichi.

Jeśli jednak się mylę, to proszę mnie skorygować.

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

christoph - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ ZA STAWKĘ :) :)

Niemiecki klub akit już podał wyniki z tych dwóch wystaw http://www.akita.de/ (i jak zwykle po lewej stronie naciskacie Am.Akita a potem niżej Ausstellungen ). Widać, że sędziowie użyli całego wchlarza ocen - coś się nareszcie zaczyna zmieniać na ringach amerykańców.
Pzdr

ps - w klubie niemieckim jest jedna pomyłka - jak pokazują się wyniki z drugiego dnia to nie jest zmieniony nagłówek.

Posted

Pierwszego dnia wziol Ausserhalb's Fedor a drugiego Lord of Odate's Chichi, a pierwszego dnia Ausserhalb's Leon
otrzymal bdb a drugiego juz dosk. to sie nazywa solidne ocenianie...ale przecież sa gusta i guściki...;)
chyba,ze ja cos zle patrze ;) jakby co to teraz Wy mnie poprawcie :)

Buzka
J

Posted

Jussi napisał(a):
Pierwszego dnia wziol Ausserhalb's Fedor a drugiego Lord of Odate's Chichi,

Dziękuję za korektę:) Rzeczywiście, Ausserhalb's Fedor wziął pierwszego dnia BOB, a nie tak jak napisałam wcześniej Ausserhalb's Leon. Przepraszam za zmyłkę ;)

Pozdrawiam,
Blanka

Posted

[quote name='bety']christoph - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ ZA STAWKĘ :) :)

Niemiecki klub akit już podał wyniki z tych dwóch wystaw http://www.akita.de/ (i jak zwykle po lewej stronie naciskacie Am.Akita a potem niżej Ausstellungen ). Widać, że sędziowie użyli całego wchlarza ocen - coś się nareszcie zaczyna zmieniać na ringach amerykańców.
Pzdr

ps - w klubie niemieckim jest jedna pomyłka - jak pokazują się wyniki z drugiego dnia to nie jest zmieniony nagłówek.

TO nie jedyna pomylka.
Moj YORITO wpisany bez przydomka i z blednym hodowca i wlascicielem.
Za to pies z III lokaty ma mnie jako hodowce ;-) itd

Posted

Izis napisał(a):
TO nie jedyna pomylka.
Moj YORITO wpisany bez przydomka i z blednym hodowca i wlascicielem.
Za to pies z III lokaty ma mnie jako hodowce ;-) itd

Tak - też to widziałam i się mocno zdziwiłam na początku ;) że tu jakieś "nowe psy i hodowle z Polski się pojawiły" :evil_lol: Widać ktoś na szybkiego wszystko wpisywał :)
Pzdr

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...