Dan Danilo Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Witam Mam nadzieje ,że nic nie pokrzyżuje naszych planów i my również przyjedziemy do Krakowa. Mam nadzieję ,że pobijemy :mad: :mad: :mad: rekord ilości wystawionych AA bo w tamtym roku było nas naprawdę sporo:loveu: ... Pozdrawiam Krzysiek
bety Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Jussi napisał(a):Witam Mam nadzieje ,że nic nie pokrzyżuje naszych planów i my również przyjedziemy do Krakowa. Mam nadzieję ,że pobijemy :mad: :mad: :mad: rekord ilości wystawionych AA bo w tamtym roku było nas naprawdę sporo:loveu: ... Pozdrawiam Krzysiek Wygląda na to, że tegoroczna krakowska stawka będzie porównywalna (jak nie większa) z tą z zeszłego roku. No ale wszystko wyjdzie "w praniu", czy wszyscy spełnią swoje zapowiedzi "najazdu na Kraków" :evil_lol: :cool3: ;) Fajnie by było wreszcie popatrzeć na dużą ilość AA na wystawie nie-klubowej. :roll: Nawet w Szczecinie w tym roku rekordowa stawka od początku istnienia rasy. :lol: Pzdr
Sylwia^^ Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 KWPR KALISZ 10.VI.2007 [SIZE=3]Sędzia: Barbara Larska SUKI Klasa młodzieży: MALIBU Kariotyda dosk.,zw.młodzieży,zw.rasy.:) [SIZE=2] Pozdrawiam [SIZE=3]
finigan Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Pierwsze wyniki z wystawy Europejskiej w Zagrzebiu: Redwitch Turning Heads - BOB, BOG Bety, jak Ci się podobala wystawa? To chyba Twoja pierwsza zagraniczna wystawa, prawda? Jak podabal Ci sie poziom psow, ich przygotowanie i wystawienie? Pozdrawiam, Blanka
finigan Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Stawkę wystawionych psów i częściowe wyniki Akit Amerykańskich można zobaczyć: Tutaj Pozdrawiam, Blanka
bety Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 No to po kolei - najpierw pełna stawka i wyniki: EURO DOG SHOW ZAGRZEB 8-10.VI.2007 Sędzia: Rafael De Santiago (Portorico) PSY Klasa baby: CELTIC TWILIGHT DE GABRITHO - wo 1 RAMBO-BEAR LOOK AKITAS - nb BORSALINO KOKOSAN - wo 2 Klasa szczeniąt: BIGGER BANG DE GABRITHO - o 4 RINGSIDES HOT ROAD MICHI - o 3 FINIGAN AK-TAN CUFENDER - wo 1 BUCKRIDGE'S SHOW PLAYMAKER - wo 2 Klasa młodzieży: MARA SHIMAS MORI TO TIMBERLAND - V SZABADSZELI BOX BROOK - nb SHEBOGI WOORLOCK X MAN - nb ERABOR MEFISTO - V BREAKING THE WAVES DE CHAMPERNOUNE - nb RUTHDALES MIDAS TOUCH - V1, Mł.Zw. EUR SENSEO'S AIR FORCE ONE - nb CHOCOLATE BOY - nb BABAJ FURIA - nb BRING IN THE TIGER DE CHAMPERNOUNE - V Klasa pośrednia: AMADAR TRUE COLOURS AT REDWITCH - V1, CAC TERRASANTA KUROI KYODAI - nb Klasa otwarta: BLACK JACKS ARMY OF ONE - nb ERABOR JED - V2, r.CAC WOORLOCK MONTY PYTON - nb ATTORI HANZO OF SEA BIRD SANCTUARY - V3 FINIGAN JAS-UP AERI - bdb 4 REDWITCH THE BEAT GOES ON - V1, CAC Klasa championów: MELODOR CATCH ME IF YOU CAN - V2, r.CAC, r.CACIB REDWITCH I SEE YOU BABY - bdb COUNTRYSIDE'S BOSS - nb FALLOHIDE THE RING BEARER - nb REDWITCH TURNING HEADS - V1, CAC, CACIB, Zw.EUR, BOB, BOG 1 m. COUNTRYSIDE'S REAL DEAL O'PR - nb Klasa weteranów: BIG BENZ SRFN AT WAVEMAKERS - V1, NWet.wR SUKI Klasa baby: BLACK SAMANTHA - wo 2 CRUIS'N TO NEKMAR DE GABRITHO - wo 1, BIS Puppy 1 m. Klasa szczeniąt: BREAKFAST AT TIFFANY DE GABRITHO - nb AYLINDEL DREAM CATCHER - o BUCKRIDGE'S MISS AMERICA - nb KARIUDOGOYA'S DILLEMA AT BUNTARO - o SENSEO'S I'M MARINE ONE - wo 1 RINGSIDE'S HOT ITEM - nb BET ON BLACK DE CHAMPERNOUNE - o Klasa młodzieży: MELODOR SHE'S MANEATER - V1, Mł.Zw.EUR, NJwR MARA SHIMAS TAYA OF PORTUL VALKY - nb CAIA AOBARA - bdb TENK YOU LEE LIA - bdb FINIGAN SIL-KOD BOSSITA - bdb 4 WOORLOCK RAGDOLL BABY - nb BRIGHT CRYSTAL DE CHAMPERNOUNE - bdb MAROTEAM BUTTERFLY - V3 AIKENKA BLACK BEAUTY - bdb SENSEO'S AMERICAN BEAUTY - V2 A BEARCAT CATCHER DE CHAMPERNOUNE - bdb Klasa pośrednia: ANITA STAR'S S'YAPONSKOGO DVORA - V1, CAC MAC CONRADS DARK LADY - bdb 3 WOORLOCK NOMET EST OME SONY - nb BUCKRIDGE'S STYLISH AT INDEVOR - V2, r.CAC Klasa otwarta: NAMIKA'S PIED PEPER DE TORAZO - nb AKIRA SASQUEHANNA - V1, CAC KETAYOUASI ZENA - nb Klasa championów: SHIOJIRI BEDROCK'S BABE KUROI KAO - V2, r.CAC, r.CACIB FINIGAN JAS-UP AKEIRA - V4 REWARI HEROES LOOKIN AT YOU - V1, CAC, CACIB, Zw.EUR ERABOR GALA - V3 KUROI KAO LOVE OF BAJER - V ERABOR JESS - V W niektórych klasach lokaty uzupełnię po wywołaniu fotek. Pzdr
bety Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='finigan'] Bety, jak Ci się podobala wystawa? To chyba Twoja pierwsza zagraniczna wystawa, prawda? Jak podabal Ci sie poziom psow, ich przygotowanie i wystawienie? Pozdrawiam, Blanka Owszem to moja pierwsza wystawa zagraniczna - ale przecież o tym doskonale wiesz, więc skąd te pytanie? Jak była okazja i dobra duszyczka [czyt. Franka] "zagroziła" :evil_lol: :cool3: mi trzy miesiące temu że mam z nią jechać i koniec - no to pojechałam. Miałam duuuuuużo czasu na przygotowanie się do wyjazdu - więc czemu miałam nie skorzystać. ELA bardzo Ci dziękuję :loveu: :loveu: :loveu: za wspólny wyjazd - choć obie jesteśmy zdegustowane całą organizacją wystawy to przynajmniej popatrzyłyśmy sobie na bardzo ładne amerykańce. I pod tym kątem warto było pojechać. A teraz o samej wystawie okiem obserwatora (nie wystawcy). Organizacja do kitu, bałagan, chaos, ogólne zamieszanie. Hale fatalnie przygotowane - duszno, brak klimatyzacji, ciemno, brudno, ringi baaaaaaaardzo małe. Beznadziejnie opracowany katalog, z błędami na każdym kroku - aż osiem AA było wpisanych do akit japońskich :crazyeye: . Brak numerków z lokatami i tytułami (CAC, CACIB itp.) na ringu. Narzekałam na Poznań ale porównując naszą Światówkę z Zagrzebiem - to muszę przyznać że w Poznaniu były luksusy. Asiaczek miałaś rację to była Wystawa Europejska - JEDYNIE Z NAZWY - Twoje słowa były prorocze [a propos mam fotki basków dla Ciebie - mam nadzieję że coś wyszło w tej ciemnicy :roll:]. Poziom psów momentami genialny, widać że w niektórych krajach hodowla się rozwija i wszystko zmierza w dobrym kierunku. Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że po raz kolejny potwierdziło się że niektóre kraje są pod tym względem w powijakach. Daje się to zauważyć dopiero w tak dużych stawkach. Takie duże różnice w klasie psów były widoczne w Poznaniu na Światówce i na Europejskiej w Zagrzebiu. Większość psów przygotowana profesjonalnie, reszta trochę mniej. Także niektórzy hodowcy mają jeszcze duuuuuuuuużo pracy przed sobą aby dorównać światowej czołówce. No ale muszą zmienić swoją mentalność i przyzwyczajenia w prowadzeniu hodowli i ruszyć za postępem. Co do samego sędziowania - styl amerykański - bez opisów tylko ocena i lokata. Taki sposób oceny ma swoje dobre strony np: ocena przebiega szybko, ale także i złe bo np: nie wiadomo za co pies ma obniżoną ocenę, a to chyba najważniejsza sprawa dla hodowców. Sam sędzia wprowadzał nieraz małe zamieszanie na ringu wypraszając i ponownie prosząc psy na ring. Jak dla mnie było to zbyt chaotyczne, pozbawione sensu i logiki. Choć muszę przyznać, że na zwycięzców Europy powybierał baaaardzo ładne psy i pod tym względem nie mam nic do zarzucenia panu Santiago. Co do samej Chorwacji - szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów ludzi jeżdżących tam na wakacje. Naród Chorwacki mnie rozczarował i mam o nich jak najgorsze zdanie - na każdym kroku próbują oszukiwać ludzi (ale nie ze mną te numery :evil_lol: ), kombinują jak mogą. Po angielsku czasem trudno się z nimi dogadać - wyjątek stanowiły dziewczyny posadzone w informacji na terenie wystawy - więc tu mają u mnie plus. To by było na tyle z mojej relacji, może Franka jeszcze coś doda od siebie, bo nie wiem czy o wszystkim napisałam. Wybaczcie mi ale jestem ździebko zmęczona - dopiero co do domu dotarłam - więc mogłam o czymś zapomnieć. Fotki będą trochę później i wstawiane stopniowo - mam ich duuuuuuużo - no i mam nadzieję że w tych egipskich ciemnościach będzie coś widać. :roll: Pozdrawiam wykończona Kaśka :lol:
bety Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Sylwia^^']KWPR KALISZ 10.VI.2007 [SIZE=3]Sędzia: Barbara Larska [SIZE=5]SUKI Klasa młodzieży: MALIBU Kariotyda dosk.,zw.młodzieży,zw.rasy.:) [SIZE=4]Pozdrawiam Ponieważ mnie nie było z wiadomych względów ;) to dopiero teraz dziękuję za podanie wyniku. Pzdr
Asiaczek Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='bety'] choć obie jesteśmy zdegustowane całą organizacją wystawy to przynajmniej popatrzyłyśmy sobie na bardzo ładne amerykańce. I pod tym kątem warto było pojechać. A teraz o samej wystawie okiem obserwatora (nie wystawcy). Organizacja do kitu, bałagan, chaos, ogólne zamieszanie. Hale fatalnie przygotowane - duszno, brak klimatyzacji, ciemno, brudno, ringi baaaaaaaardzo małe. Beznadziejnie opracowany katalog, z błędami na każdym kroku - aż osiem AA było wpisanych do akit japońskich :crazyeye: . Brak numerków z lokatami i tytułami (CAC, CACIB itp.) na ringu. Narzekałam na Poznań ale porównując naszą Światówkę z Zagrzebiem - to muszę przyznać że w Poznaniu były luksusy. [FONT=Century Gothic]Asiaczek miałaś rację to była Wystawa Europejska - JEDYNIE Z NAZWY - Twoje słowa były prorocze [a propos mam fotki basków dla Ciebie - mam nadzieję że coś wyszło w tej ciemnicy :roll:].[/FONT] Poziom psów momentami genialny, widać że w niektórych krajach hodowla się rozwija i wszystko zmierza w dobrym kierunku. Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że po raz kolejny potwierdziło się że niektóre kraje są pod tym względem w powijakach. Daje się to zauważyć dopiero w tak dużych stawkach. Takie duże różnice w klasie psów były widoczne w Poznaniu na Światówce i na Europejskiej w Zagrzebiu. Większość psów przygotowana profesjonalnie, reszta trochę mniej. Także niektórzy hodowcy mają jeszcze duuuuuuuuużo pracy przed sobą aby dorównać światowej czołówce. No ale muszą zmienić swoją mentalność i przyzwyczajenia w prowadzeniu hodowli i ruszyć za postępem. Co do samego sędziowania - styl amerykański - bez opisów tylko ocena i lokata. Taki sposób oceny ma swoje dobre strony np: ocena przebiega szybko, ale także i złe bo np: nie wiadomo za co pies ma obniżoną ocenę, a to chyba najważniejsza sprawa dla hodowców. Sam sędzia wprowadzał nieraz małe zamieszanie na ringu wypraszając i ponownie prosząc psy na ring. Jak dla mnie było to zbyt chaotyczne, pozbawione sensu i logiki. Choć muszę przyznać, że na zwycięzców Europy powybierał baaaardzo ładne psy i pod tym względem nie mam nic do zarzucenia panu Santiago. Co do samej Chorwacji - szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów ludzi jeżdżących tam na wakacje. Naród Chorwacki mnie rozczarował i mam o nich jak najgorsze zdanie - na każdym kroku próbują oszukiwać ludzi (ale nie ze mną te numery :evil_lol: ), kombinują jak mogą. Po angielsku czasem trudno się z nimi dogadać - wyjątek stanowiły dziewczyny posadzone w informacji na terenie wystawy - więc tu mają u mnie plus. To by było na tyle z mojej relacji, może Franka jeszcze coś doda od siebie, bo nie wiem czy o wszystkim napisałam. Wybaczcie mi ale jestem ździebko zmęczona - dopiero co do domu dotarłam - więc mogłam o czymś zapomnieć. Fotki będą trochę później i wstawiane stopniowo - mam ich duuuuuuużo - no i mam nadzieję że w tych egipskich ciemnościach będzie coś widać. :roll: Pozdrawiam wykończona Kaśka :lol: bety - czytam na bieżąco topik o tej wystawie i zgadzam się sama ze sobą!:oops: I cieszę się, że tam nie pojechałam... Spokojnie czekam sobie na fotki basków. Jakbys miała jeszcze trochę do mnie cierpliwości to może jakiś skanik stawki...?:oops: Pzdr.
bety Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Asiaczek napisał(a):bety - czytam na bieżąco topik o tej wystawie i zgadzam się sama ze sobą!:oops: I cieszę się, że tam nie pojechałam... Spokojnie czekam sobie na fotki basków. Jakbys miała jeszcze trochę do mnie cierpliwości to może jakiś skanik stawki...?:oops: Pzdr. No wykrakałaś :evil_lol: i tyle że Zagrzeb to badziewie - dobrze że byłam tam tylko widzem a nie wystawcą. A i tak miałam ochotę co poniektórych Chorwatów porządnie nalać - normalnia brakło mi cierpliwości do tego narodu :mad: Staweczkę jak najbardziej Ci zeskanuję - a gdzie mam podesłać? Pzdr
bety Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Edit - powinno być = CRUIS'N TO NEKMAR DE GABRITHO - wo 1, BIS Baby 1 m. A tu macie trochę fotek z niedzielnych finałów: http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_8876.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_8917.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_8936.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_8944.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_8977.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9012.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9303.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9321.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9407.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9433.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9434.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9472.JPG http://www.canitalia.it/eds07/foto/albumd/slides/DSC_9473.JPG Pzdr
Asiaczek Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 bety napisał(a):No wykrakałaś :evil_lol: i tyle że Zagrzeb to badziewie - dobrze że byłam tam tylko widzem a nie wystawcą. A i tak miałam ochotę co poniektórych Chorwatów porządnie nalać - normalnia brakło mi cierpliwości do tego narodu :mad: Staweczkę jak najbardziej Ci zeskanuję - a gdzie mam podesłać? Pzdr Już dostałam. Dzięki. Pzdr.
bety Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Asiaczek napisał(a):Już dostałam. Dzięki. Pzdr. Wiem, wiem - samosia byłam i mailika se sama wynalazłam do ciebie :lol: Pzdr
bety Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 MWPR KRAKÓW 23 - 24.VI.2007 Sędzia: Hans Muller (Szwajcaria) PSY Klasa szczeniąt: Finigan AK-TAN CUFENDER Klasa młodzieży: ARUN Gogolińska Karolina Maroteam BOSTON AT BUCKSHOT Klasa pośrednia: ANUBIS Nocne Życzenie Klasa otwarta: HIRO z Miasta Na Soli Finigan SAGUARO SHAKO REDWITCH THE BEAT GOES ON Klasa championów: REIKAN Sasquehanna SUKI Klasa młodzieży: Aikenka BLACK BEAUTY ARMA Gogolińska Karolina Kariudogoya's DILLEMA AT BUNTARO Midian's LADY FINIGAN ZAIRA FINIGAN Inferno De La Noche ZEWA FINIGAN Inferno De La Noche ZUMA FINIGAN Inferno De La Noche Klasa pośrednia: AGOTHIKA FINIGAN De Gabritho Klasa otwarta: Finigan SIL-KOD BOSSITA Klasa championów: YOJIMBO AMATERASU Nisei Czyli w sumie Kraków nawiedzi 18 AA - niestety rekord nie padł :roll: Pzdr
elcia113 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Bety-ponownie 6-tka za szperanie !!!:lol: WIDZę:crazyeye:, żE NIE tracisz czasu ani zacięcia:multi::kciuki:
Franka Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 ;) ;) elcia113 napisał(a):Bety-ponownie 6-tka za szperanie !!!:lol: WIDZę:crazyeye:, żE NIE tracisz czasu ani zacięcia:multi::kciuki: Tak tak szperanie to jej dzialka i nikt w tym jej nie przescignie:evil_lol: i tak ma byc ktos zawsze musi byc szybszy:loveu: ;) Pzdr.
bety Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 elcia113 napisał(a):Bety-ponownie 6-tka za szperanie !!!:lol: WIDZę:crazyeye:, żE NIE tracisz czasu ani zacięcia:multi::kciuki: Dziękuję, dziękuję. Ja już taka uparta jestem i dociekliwa od kołyski. :evil_lol: Franka napisał(a):;) ;) Tak tak szperanie to jej dzialka i nikt w tym jej nie przescignie:evil_lol: i tak ma byc ktos zawsze musi byc szybszy:loveu: ;) Pzdr. Cwaniara :eviltong: się znalazła. A nie wiesz, że nie ma ludzi niezastąpionych - zawsze może znaleźć się ktoś szybszy ;) i bardziej dociekliwy ;) Jak na razie to chyba będziecie musiały mnie wyręczyć w podaniu wyników z Krakowa bo mój przyjazd tam stoi pod znakiem zapytania. Pzdr
bety Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=48757&page=31 Tutaj dodałam zaległe fotki z Łodzi suk z klas młodzieży, pośredniej i otwartej. Pzdr
bety Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 EURO DOG SHOW ZAGRZEB 8-10.VI.2007 PSY Klasa baby: Klasa szczeniąt: Pzdr C.D.N
bety Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 EURO DOG SHOW ZAGRZEB 8-10.VI.2007 PSY Klasa młodzieży: Klasa pośrednia: Klasa otwarta: Pzdr C.D.N - w przyszłym tygodniu
Asiaczek Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 bety napisał(a): Czyli w sumie Kraków nawiedzi 18 AA - niestety rekord nie padł :roll: Pzdr Nie narzekaj. Baski są tylko 3... pzdr.
Agappe Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Asiaczek napisał(a):Nie narzekaj. Baski są tylko 3... pzdr. Wszystkie Asiaczki?? :lol: :lol:
Recommended Posts