christoph Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 40 Internationale Rassehunde-Ausstellung Berlin 24.03.2007 Sędzia - Hassi Assenmacher-Feyel Psy młodzież Black Cadillac De Champernoune, LOF 5 GD.JAP.276, wł.
christoph Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Psy championy Big Benz Kodiak at Ausserhalbs, AKC WR021843/06, wł.
christoph Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Dalej nie jestem pewien, kto jest kto, było małe zamieszanie, dlatego podam dalszą stawkę i wkleję zdjęcia po kolei, jak były oceniane psy. Psy otwarta Day Dream's Come True, NHSB 2547605, wł. Suki pośrednia Lord of Odate's Inheritance Devil Gril, AC 05/01400105, wł. Suki championy Finigan Jas-Up Akeira, PKR-II-81077, wł. Suki otwarta Lord of Odate's Inheritance Angie, AC 04/01400044, wł. Lord of Odate's Inheritance Bo, AC 04/01400053, wł.
christoph Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Nr 6 Nr 7 Nr 8 Nr 9 Nr 10 Nr 11 To już na pewno porównanie o rasę, wszystkie psy przyjechały z Polski Nr 12 I to tyle na ten temat, reszta w akitach japońskich i kilka ciekawostek w temacie o Berlinie.
Asiaczek Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Mam nadzieję, że Blance (Finigan) dobrze poszło w Berliie... Pzdr.
bety Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Christoph - WIELGAŚNE DZIĘKI za relację z Berlina, no i oczywiście GRATULACJE dla Ciebie i Twojego psiaka. Postaram się rozszyfrować fotki kto jest kto: Nr 6 - Lord of Odate's Inheritance Bo & Lord of Odate's Inheritance Angie Nr 7 - Lord of Odate's Inheritance Bo Nr 8 - Lord of Odate's Inheritance Angie Nr 9 - Finigan Jas-Up Akeira Nr 10 - Finigan Jas-Up Akeira & Lord of Odate's Inheritance Bo Nr 11 - Black Cadillac De Champernoune & Finigan Jas-Up Akeira & Big Benz Kodiak at Ausserhalbs (widać tylko "kuper") Nr 12 - Big Benz Kodiak at Ausserhalbs & Finigan Jas-Up Akeira (w tle) Ze zdjęć wynika, że: Black Cadillac De Champernoune - Zw.Mł (JCAC) Day Dream's Come True - (nb) Big Benz Kodiak at Ausserhalbs - NPwR Lord of Odate's Inheritance Devil Girl - (nb) Lord of Odate's Inheritance Angie - 2 m. Lord of Odate's Inheritance Bo - V1 Finigan Jas-Up Akeira - NSwR To tak w dużym uproszczeniu, dokładne wyniki zapewne niedługo poda niemiecki klub akit - wtedy skorygujemy moje przypuszczenia. Wstępnie widać, że Polacy zaszaleli - Gratulacje. Pozdrawiam
cavallo Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Dzięki Chrisoph za fotki z wystawy! Gratulacje dla wygranych!!!! :multi::multi::multi:
Dan Danilo Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Wielkie dzięki!!! ale wiecie co...taka konkurencja...sami polacy...? a niemcy gdzie??? no to niektórzy wiedzieli po co tam jechać...;) Gratulacje!
bety Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Jussi napisał(a):Wielkie dzięki!!! ale wiecie co...taka konkurencja...sami polacy...? a niemcy gdzie??? no to niektórzy wiedzieli po co tam jechać...;) Gratulacje! Wystawa berlińska w zeszłym roku też nie cieszyła się powodzeniem wśród amerykańców (ledwie 4 obecne przy 5 zgłoszonych). Druga sprawa, że ilość wystawianych niemieckich AA w skali roku też nie jest powalająca, stawki podbijają im wystawcy z ościennych państw. Pozdrawiam
finigan Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Christoph, dzięki za podzielenie się z nami zdjęciami :) Jussi napisała: ale wiecie co...taka konkurencja...sami polacy...? a niemcy gdzie??? no to niektórzy wiedzieli po co tam jechać...;-) Berlin jest jedną z bliżych wystaw dla Polaków, więc na wystawie było sporo psów z Polski wśród wszystkich ras. Wystawa wielkością nie odbiegała specjalnie od naszych międzynarodowych wystaw. Tym razem w Akitach Am. było mniej więcej tyle psów ile się u nas średnio pojawia na ringach. Na 7 zgłoszonych psów 3 były z Polski, 3 z Niemiec i jeden był zgłoszony z Holandii. Ale np. w Yorkach na zaledwie 15 wszystkich zgłoszonych psów aż 8 przyjechało z Polski. Myślę, że tu ilościowo stawka wyraźnie odbiega od polskiej. A Was też i tutaj zabrakło... ;) Asiaczek napisała: Mam nadzieję, że Blance (Finigan) dobrze poszło w Berliie... Dziękuję za wiarę w nas ;) Poszło nam nawet lepiej niż dobrze ;) Kodi ( Ch. Big Benz Kodiak at Ausserhalbs) skończył Interchampionat i zaczął Championat Niemiec. Keira ( Int.Ch. Finigan Jas-Up Akeira ) rozpoczęła Champ. Niemiec i wzięła BOB oraz BOG 2. W parach Kodi i Keira zajęły 2-gie miejsce na 13 wystawionych par. Pozdrawiam, Blanka
cavallo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Finigan ogromne gratulacje dla Was!!!! :multi: :multi: :multi: Pozdrawiam, Agata&Alpa
Dan Danilo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 No to kochana sie popisałaś ;) bardzo sie cieszymy....szkoda,ze Gothuni nie bylo...ale ma teraz Gabrysia na glowie i spacery po parkach ;) ale w przyszlym roku na pewno bedzie sie bardziej rozjezdzała po ringach ;) SERDECZNIE GRATULACJE!
Asiaczek Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 finigan napisał(a): Asiaczek napisała: Dziękuję za wiarę w nas ;) Poszło nam nawet lepiej niż dobrze ;) Kodi ( Ch. Big Benz Kodiak at Ausserhalbs) skończył Interchampionat i zaczął Championat Niemiec. Keira ( Int.Ch. Finigan Jas-Up Akeira ) rozpoczęła Champ. Niemiec i wzięła BOB oraz BOG 2. W parach Kodi i Keira zajęły 2-gie miejsce na 13 wystawionych par. Pozdrawiam, Blanka Serdecznie gratuluję! Brawo!!! Pzdr.
bety Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 finigan napisał(a):Kodi ( Ch. Big Benz Kodiak at Ausserhalbs) skończył Interchampionat i zaczął Championat Niemiec. Dopiero :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: A co on robił przez te lata w Niemczech? :p Leniuch z niego - już powinien go raczej kończyć :cool3: ;) Pzdr
finigan Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Cavallo, Jussi, Asiaczku - dziękuje Wam za gratulacje :) Jussi napisała: ....szkoda,ze Gothuni nie bylo...pewnie, że szkoda...niestety póki co mam za małe autko,żeby brać więcej piesków naraz, ale mam nadzieję , że jak Gabryś troszkę podrośnie, to się gdzieś dalej razem wybierzecie z Gothi, żeby ją Światu pokazać :) bety napisała: A co on robił przez te lata w Niemczech?jak to co? ... dojrzewał :happy1:!
bety Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 finigan napisał(a):jak to co? ... dojrzewał :happy1:! Aż 6 lat!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Długo mu się zeszło :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: I chyba też nie do końca "nabrał rumieńców" ;) skoro BOB przegrał z suką i to po odchowie szczeniąt :eviltong: :eviltong: :eviltong: Słabo Kodiak się stara oj słabo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pzdr :p
finigan Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 bety napisał(a):Aż 6 lat!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Długo mu się zeszło :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pytasz sie jakbys nie wiedziała ;) Nie na wszystkie wystawy możemy sobie pozwolić na które byśmy chcieli ... ale przynajmniej raz do roku staram sie go gdzieś za granicą pokazać. W ciągu tych 2,5 roku odkąd Kodi przyjechał byliśmy za granicą na południu, wschodzie to przyszedł czas na zachód - Championat Niemiec postanowiłam spróbować zacząć mu na jego 6-te urodziny :) Szkoda, że inni polscy wystawcy tak niechętnie wybierają się ze swoimi akitami za granicę, mimo, że często mają tam bliżej niż my z w-wy. Może masz jakiś pomysł jak zachęcić innych? bety napisał(a): chyba też nie do końca "nabrał rumieńców" ;) skoro BOB przegrał z suką i to po odchowie szczeniąt :eviltong: :eviltong: :eviltong: Słabo Kodiak się stara oj słabo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pzdr :p no ale z jaką suką ;) Co prawda Keira faktycznie jeszcze nie całkiem obrosła po szczeniaczkach, ale chyba jest w niezłej formie zważywszy na jej wynik na BOG ;)
Dan Danilo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 finigan napisał(a):no ale z jaką suką ;) Co prawda Keira faktycznie jeszcze nie całkiem obrosła po szczeniaczkach, ale chyba jest w niezłej formie zważywszy na jej wynik na BOG ;) na wynik...i na to ze, wygrała - ograła jednego z najbardziej utytułowanych psów w Polsce...;) fiu,fiu :wink:
bety Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 finigan napisał(a):Pytasz sie jakbys nie wiedziała ;) Ja tam wiem wszystko w tym temacie :cool3:, ale inni nie wiedzą :p No i stwierdzam tylko fakt - Kodiak-"staruch" się nie popisał i już. :evil_lol: Dać się ograć Keirze ("kobitce") :-? :splat:toż to wstyd (dla tak utytułowanego psa:crazyeye: ). :evil_lol: :eviltong: :mdleje: :turn-l: Szkoda, że inni polscy wystawcy tak niechętnie wybierają się ze swoimi akitami za granicę, Niektórzy nie mają psów wartych pokazania za granicą, bo kupili niby psy wystawowe a okazało się, że to tylko był chwyt reklamowy. :angryy: No i ze szczeniaka po niby-super psach (z super pochodzeniem) wyrósł zwykły kanapowiec. No i nici z planów podboju Europy i Świata choćby nie wiem jak bardzo chcieli. :roll: A na dodatek tacy hodowcy nie mają za grosz przyzwoitości :angryy: i dalej napędzają sobie machinę pseudo-reklamy, dopisują sobie fikcyjne tytuły itp. :mad: Może masz jakiś pomysł jak zachęcić innych? Tu nie ma co zachęcać, ci co będą chcieli i mieli z czym to i tak pojadą niezależnie od odległości, sędziego i ewentualnej konkurencji. A tych co nie mają naprawdę dobrych psów może lepiej nie zachęcać żeby nie przynosili wstydu. :eviltong: Pzdr
Franka Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 CYTAT: Tu nie ma co zachęcać, ci co będą chcieli i mieli z czym to i tak pojadą niezależnie od odległości, sędziego i ewentualnej konkurencji. A tych co nie mają naprawdę dobrych psów może lepiej nie zachęcać żeby nie przynosili wstydu. :eviltong: Pzdr I tu zgadzam sie z toba bety w 100%;) wtedy ani droga ani koszty i sedzia nie beda przeszkoda.Pzdr:lol:
bety Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Teraz zauważyłam, że mam dwie zaległe stawki z tego miesiąca. GRAZ (Austria) 10-11.III.2007 [CACIB] PSY Klasa pośrednia: BLACK JACK'S ARMY OF ONE (wł. Austria) - V1, CAC, CACIB SUKI Klasa młodzieży: ANAIS ANAIS DE GABRITHO (wł. Austria) - (nb)? Klasa championów: SHIOJIRI BEDROCK'S BABE KUROI KAO (wł. Austria) - V1, CAC, CACIB, BOB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ RYGA (Łotwa) 17-18.III.2007 [CACIB] Sędzia: Kenneth Edg (Szwecja) PSY Klasa młodzieży: INULINE SE PA MIG (wł. Finlandia) - JCAC (Zw.Mł), BOB Klasa pośrednia: AUSSERHALB'S ICEMAN (wł. Finlandia) - V1, CAC, CACIB SUKI Klasa młodzieży: INULINE SUNRISE SUNSET (wł. Finlandia) - V1, JCAC (Zw.Mł.) Klasa otwarta: FINIGAN SAGUARO SENDAI (wł. Łotwa) - ? Klasa championów: ERABOR INOCHI AT INULINE (wł. Finlandia) - V1, CAC, CACIB MIDIAN'S AMATERASU (wł. Finlandia) - V2 Pozdrawiam
Agappe Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 KWPR Nowy Dwór Mazowiecki (o/ Legionowo) 31.III - 1.IV.2007 Sędzia: Iwona Urbanowska PSY Klasa pośrednia Redwich THE BEAT GOES ON - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, Zw.Rasy Klasa otwarta Finigan JAS-UP AERI - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC SUKI Klasa szczeniąt Midian`s LADY FINIGAN - oc.wybitnie obiecujące, Najlepszy Szczeniak w Rasie Klasa młodzieży AGOTHIKA FINIGAN de Gabritho - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., NJwR Klasa pośrednia Finigan SIL-KOD BOSSITA - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC Klasa otwarta Sasquehanna (FCI) AKIKO - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDSWR Finigan (FCI) SAGUARO INARI - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II Klasa championów Finigan SAGUARO ATAYA - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC Gratuluje wszystkim!!!! :)) Jussi miło było Cie poznać!!! Zdjecia mam, ale moge wstawić najwczesniej we wtorek
bety Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Agappe a kto Ci pozwolił mnie wyprzedzić z wynikami co???? :nono: :wink::wink: :peace: :wink::wink: "Najlepszy Szczeniak w Rasie" a ja słyszałam jak sędzina mówiła, że takiego tytułu nie przyznają na tej wystawie i w katalogu też go nie ma. Jak to w takim razie jest? [quote name='Agappe'] Zdjecia mam, ale moge wstawić najwczesniej we wtorek Ja też mam fotki, ale nie wiem jakie bo nie ja robiłam - miałam zajęte ręce swoją wstrętną pokraką co to zrobiła popis na ringu (w ogóle jakaś taka marudna i chimeryczna była od rana). Tak czy inaczej - to my: Finigan (FCI) SAGUARO INARI - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II tak więc popisy jakoś sędzinie nie przeszkodziły :eviltong: No i po raz pierwszy nasza wielkość/gigantyczność :evil_lol: była atutem :thumbs: A konkurencja była nie do przeskoczenia przez nikogo ;) Pozdrawiam
Recommended Posts