pusia85 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Przelewy od zony i szafry dotarły. DZIĘKUJĘ :) W piątek wieczorem Boryska odwiedzi pani behawiorystka :) Quote
monika55 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Powodzenia. Urządzenie antyszczekowe już w drodze do Polski. Quote
Klementynkaa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='monika55']Powodzenia. Urządzenie antyszczekowe już w drodze do Polski.[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: bardzo życzę Ci Borysku mądrej Pani behawiorystki. przepraszam Was ale ja chyba nie nadążam za czymś, zatkało mnie. Quote
monika55 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 To jest nowość. Zobaczymy czy podziała. Psu na pewno krzywdy nie zrobi. Quote
Klementynkaa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 a na czym polega to działanie? bo typowe urządzenia antyszczekowe z niczym miłym mi się nie kojarzą :( jakaś nowinka na rynku? Quote
izek77 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Podobno bardzo mile i u nas nie do dostanie :) Quote
monika55 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Znajoma tego używa. Urządzenie,które stoi w kącie i emituje jakieś dźwięki gdy pies szczeka. Jej suni nie szkodzi ale sunia mniej szczeka gdy zostaje sama. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Najważniejsze, żeby nie szkodziło, a jeżeli pomoże, ech wtedy będzie cudnie:)!!! Quote
monika55 Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 Tak, najwazniejsze żeby nie szkodzic. Quote
szafra Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Ja znalazłam dzisiaj to : http://helpmydog.pl/esklep/pl/p/Kamizelka-przeciwlekowa-Anxiety-Wrap-/1 Quote
monika55 Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Jakie wynalazki:crazyeye:. Nawet nie słyszałam. Jak tam porady? Co u psiaka? Quote
Sarunia-Niunia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='szafra']Ja znalazłam dzisiaj to : http://helpmydog.pl/esklep/pl/p/Kamizelka-przeciwlekowa-Anxiety-Wrap-/1 Ale wynalazek - jestem w szoku!!! Jednak skoro to ma naprawdę takie działanie, ech, to wręcz niewiarygodne... [quote name='monika55']Jak tam porady? Co u psiaka? Dołączam się do Monisi... Jak Borysek Pusiu? Czy spotkanie z behawiorystką daje rezultaty? Ode mnie dla Boryska mnóstwo przytulanek:loveu: Quote
halszka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='szafra']Ja znalazłam dzisiaj to : http://helpmydog.pl/esklep/pl/p/Kamizelka-przeciwlekowa-Anxiety-Wrap-/1 dopiero po zobaczeniu tej kamizelki przypomniałam sobie,że gdzieś czytałam o bandażowaniu psiaka tu jest wątek i post użytkownika AgaNagorska http://www.psyipudle**********/wychowanie,79/lek-separacyjny,708.html Quote
pusia85 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='szafra']Ja znalazłam dzisiaj to : http://helpmydog.pl/esklep/pl/p/Kamizelka-przeciwlekowa-Anxiety-Wrap-/1 Hmm, ciekawe tylko, czy rzeczywiście to działa, bo ma aż tyle zastosowań, że trochę mnie to dziwi. Znacie kogoś, kto coś takiego stosował u swego pupila? Quote
pusia85 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a): Dołączam się do Monisi... Jak Borysek Pusiu? Czy spotkanie z behawiorystką daje rezultaty? Ode mnie dla Boryska mnóstwo przytulanek:loveu: Behawiorystka była w sobotę. Zaleciła zostawianie Borysa samego kilka razy dziennie, na początku po 5 minut i powoli wydłużanie tego czasu. Na rezultaty trzeba poczekać 2-3 tygodnie, ale jest dobrej myśli. Borys o tyle będzie miał trudniej, że nie widzi i nie lubi się niczym bawić, więc ciężko jest go czymś zająć, gdy ma być sam. Z plusów to to, że nie niszczy niczego, gdy zostaje sam :) Biegunka znowu powróciła :( po sugestii weta, dajemu mu LAKCID w ampułkach, a w czwartek jedziemy na ściągnięcie szwów. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Trzymajcie się Pusiu:) Mam nadzieję, że będzie dobrze - tyle DOBREGO robicie dla Boryska... Bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!!!!!!!!! Quote
monika55 Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Ja beznetowa ostatnio, korzystam z okazji że jest to szybko zaglądam i pozdrawiam. Quote
pusia85 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Sarunia-Niunia i monika55, dziękujemy :p Quote
monika55 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Też mam teraz tymczaske akurat po sterylce. Ona dojdzie do siebie to znów będę mieć więcej czasu. Jakieś efekty widać u Borysa? Quote
monika55 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Złe wieści: Witam, dzisiaj byliśmy na ściągnięciu szwów. Borys się bardzo wyrywał, ale w końcu się udało. Rany ładnie się zagoiły. I na tym, niestety kończą się dobre wiadomości. Borysowi pobrano krew ze względu na jego przewlekłą biegunkę. Wyniki wskazały na chorobę wątroby:-( W związku z tym lekarz zalecił leki oraz specjalną karmę, której worek 12 kg kosztuje 200 zł. Na razie dostaliśmy tabletki na 7 dni, a za 2 tygodnie mamy przyjechać na badania kontrolne, czy coś się polepszyło. W międzyczasie mamy zrobić USG wątroby, ale to już wykonamy w Żorach. Z przesłanych mi pieniędzy zostało 171 zł. Kwota ta pomniejszy się jeszcze o opłatę za USG. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Oj, rzeczywiście nie najlepsze wieści... Sorry, ale zapytam: jakie badania wskazały na chorą wątrobę??? Pytam dlatego, że mam teraz na DT jamniorka, któremu robiłam badania i wyszedł bardzo mocno podniesiony ASPAT i ALAT, co w pierwszym rzędzie wskazuje na wątrobę... Jadł specjalistyczną karmę, wyniki kontrolne wyszły nadal złe... Potem jamnik miała USG jamy brzusznej i wynik pokazał, że wątroba jest ok... No więc szukaliśmy dalej - były zęby w okrutnym stanie - wyczyściliśmy, ale okazało się, że wyniki najbardziej podnosiły "pierwotniaki", czyli nakzwyczajniej trzeba było psa kilkukrotnie odrobaczyć... Piszę o tym, bo może nie jest z Boryskiem tak źle, jak myślimy??? Trzymajcie się!!! NAJWAŻNIEJSZE, ŻE BORYSEK MA DOM I CIEPEŁKO - AŻ STRACH POMYŚLEĆ CO BYŁOBY Z NIM, GDYBY BYŁ W SCHRONIE:shake::shake::shake:............ Quote
Sarunia-Niunia Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Przed chwilą na maila dostałam od Pusi zdjęcia Boryska:loveu: Wklejam je z opisami autorstwa Jego Pańci;):)... Co zostało z Jego poduszki, gdy był sam;) Wybudzenie się Boryska z narkozy Borysek w kubraczku;) Borysek z główką na parapecie:) Pusiu, jeszcze raz dzięki za wszystko, co robicie dla Boryska - dzięki za DOM, jaki stworzyliście temu Dobermaniemu Seniorowi:loveu::loveu::loveu:!!!!! Quote
monika55 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Dziękuję shanti za parę kilo karmy dla Borysa. Urządzenie też mam. Borys miał zrobione badania krwi. Parametry bardzo zawyżone. Niedobrze. Dieta i leki powinny pomóc. Trzymajcie się jakos. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 monika55 napisał(a):Dziękuję shanti za parę kilo karmy dla Borysa. Urządzenie też mam. Borys miał zrobione badania krwi. Parametry bardzo zawyżone. Niedobrze. Dieta i leki powinny pomóc. Trzymajcie się jakos. Monisiu, nie najlepsze wiadomości... może warto skonsultować wyniki krwi Boryska... Jak miałam problemy z tymczasem Maxem, to wyniki były konsultowane u kilku lekarzy, tu na miejscu, we Wrocławiu i nawet w... Niemczech... Trzeba walczyć o Boryska... jak się patrzy na te fotki i na Niego - nie sposób się w Nim nie zakochać:) A swoją drogą coraz mniej tu Cioteczek... szkoda... Bo przecież Boryskowi nadal potrzebna jest pomoc, pieniądze... teraz pewnie bardziej niż wtedy, jak był w schronie.... Teraz trzeba chłopaka leczyć, dobrze odżywiać, dojeżdżać z Nim do weta.... Piesek zaopiekowany i DT został sam... smutne to.... Quote
zona Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Borysek dalej wyje, kiedy zostaje sam, czy rady behawiorystki pomogły? Quote
Recommended Posts