Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='wegielkowa']no właśnie, co Ty tu jeszcze robisz??

No przecież już się spakowałam!;) Dokupiłaś bilet??:oops:
Jeszcze doogłaszam Agata i możemy lecieć....:multi:

Agat na świetokrzyskie
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/AGAT-pies-dla-aktywnych,mix-husky,owczarek,lagodnyADOPCJA-id45283.html
Dodam,że z tym jego sikaniem to faktycznie jakoś dziwnie, bo jak byłyśmy u mag.dy to się kilka posłań Agata suszyło.Czasem w nocy nie wytrzymuje i ....na posłanko, a nasza drobna ,subtelna kobieta (nie mylić z ewab) pierze i szuszy i tak na okrągło...
Wiem ,że wyniki są oki, ale może ktoś ma pomysł kogo zapytać, w czym może być problem...czy to faktycznie na tle nerwowym czy gdzieś indziej szukać...
Czy on jest kastrowany??

Jak bardzo on musiał być chudy jak go zabieraliście...skoro pod tak dobrą opieką jeszcze nie doszedł to optymalnej wagi...
Z daleka to nawet już wygląda, ale jak go wiozłam...to chudzinka mi się wydawał.

Edited by savahna
  • Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie, z tym sikaniem coś nie tak. Nie wiem, czy nie powtórzyc badań, a może do innego weta go zabrać.

Savhana, a kiedy on niby miał być kastrowany :roll:.
Umieściłam sobie zakazaną ikonkę;).

Posted

[quote name='erka']
Savhana, a kiedy on niby miał być kastrowany :roll:.
Mnie nie chodzi o to,zeby niby go kastrować tylko na prawdę. Myślałam,ze może miał łapę robiona w narkozie i przy okazji....:oops:
Umieściłam sobie zakazaną ikonkę;).
Nie boisz się?:evil_lol:
:roll::roll::roll:

Posted

[quote name='savahna']No przecież już się spakowałam!;-) Dokupiłaś bilet??:oops:
Jeszcze doogłaszam Agata i możemy lecieć....:multi:

Agat na świetokrzyskie
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/AGAT-pies-dla-aktywnych,mix-husky,owczarek,lagodnyADOPCJA-id45283.html
Dodam,że z tym jego sikaniem to faktycznie jakoś dziwnie, bo jak byłyśmy u mag.dy to się kilka posłań Agata suszyło.Czasem w nocy nie wytrzymuje i ....na posłanko, a nasza drobna ,subtelna kobieta (nie mylić z ewab) pierze i szuszy i tak na okrągło...
Wiem ,że wyniki są oki, ale może ktoś ma pomysł kogo zapytać, w czym może być problem...czy to faktycznie na tle nerwowym czy gdzieś indziej szukać...
Czy on jest kastrowany??

Jak bardzo on musiał być chudy jak go zabieraliście...skoro pod tak dobrą opieką jeszcze nie doszedł to optymalnej wagi...
Z daleka to nawet już wygląda, ale jak go wiozłam...to chudzinka mi się wydawał.

Dzięki savahnko za piękny tekścik dla Agata :iloveyou: i za llinka do ogł. który coś źle działa :roll:
co do tego sikania to wygląda na to jakby coś ''porobiło'' mu się po tej operacji,u mnie jak był w garażu te 3 noce nigdzie nie było widać siooo :roll:
pójdę jeszcze po niedzieli do mojego weta i go zapytam .

On nie był chudy savahniu ,to były kości powleczone skórą. Ja osobiście''na żywo''jeszcze nie widziałam tak chudego psa:shake:
Po tym tygodniu u weta i tak już wyglądał ciut lepiej ,nawet dziurki na obróżce już były przesunięte jak go odbierałam,a jak żeśmy go zawiozły to wet dorabiał dziurkę bo obroża była sporo za duża.
Ale teraz to już będzie coraz ''okrąglejszy'' u Magdy wszystkie psiaki expresowo dochodzą do siebie:loveu:

[quote name='erka']Savahna, zapomniałaś,że to mnie sie boją;).
eeee tam:roll:;)

Posted (edited)

[quote name='erka']To niech napisze zanim wyfrunie, bo muszę rozliczenie robić.
Niech napisze....żebysmy nie musiały za nią lecieć...Chociaż...raźniej by jej z nami było....:roll:
Agatka masz linka
http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-AGAT-pies-dla-aktywnych-duzy-lagodny-mix-husky-owczarek-ADOPCJA-W0QQAdIdZ397696347
Nigdy nie wklejam z tamtego serwisu,ale gumtree dopiero niedawno robiłam,bo mi nie wczytywało to Ci chciałam dobrze...a tu masz...
Ale jaka Ty kurcze dowcipna jesteś...

Edited by savahna
Posted

[quote name='savahna']
Ale jaka Ty kurcze dowcipma jesteś...[/QUOTE]
i bystra :gent: sama se znalazłam w Twoich ogłoszeniach :grins:
właśnie go ogłaszam na Kraków

Posted

[quote name='erka']To niech napisze zanim wyfrunie, bo muszę rozliczenie robić.[/QUOTE]
Wyfrunie...?? Nie sadzę...fryzura by jej się zburzyła...Ja to się boję,że jak ją spotkam na ulicy to nie poznam w tej koafiurze i szafirowo czerwonym maniukiurze... :diabloti:
Na dogo nie wchodzi bo by sobie paznokcie na klawiaturze połamała.
Wegielkowa ja Cię proszę....nie przesadzaj....
[quote name='Agata P']i bystra :gent: :grins:
[/QUOTE]
No....i dowcipna....:evil_lol: i jeszcze skromna....:eviltong:

Posted

Agat sika teraz trochę mniej niż na początku - wtedy chyba jeszcze upały to potęgowały.
Nie wiem, czy to jest kwestia tego, że nie wytrzymuje, bo zdarza się też, że nasika w dzień, mimo, że był wcześniej na spacerze i ma otwarte wyjście na wybieg.
Mam wrażenie, że jak mu zmieniam posłanie na suche, to on idzie zaraz je sobie oznaczyć :roll:
Tylko innym psom do zaznaczenia wystarczy kilka kropli, a on wysikuje ile ma.
Zabawki wszystkie zakopuje w kocach i chyba też potem zaznacza miejsce, gdzie schował.
Wcześniej kładłam mu posłania wprost na podłodze, bo do legowiska by nie wszedł z tym gipsem. Dzisiaj dałam mu plastikowe legowisko z kołdrą w środku, zobaczymy, czy tam też naleje :diabloti:

Może to obecność innych samców tak na niego działa?
Może kastracja by pomogła, bo jak to się nie unormuje, to raczej nikt go nie weźmie do mieszkania...

przy siusianiu obciąża łapę:

Posted

[quote name='wegielkowa']Czekamy na zdjęcia Agata, któremu dziś zdjęto dżips. Miałyśmy okazję wyszaleć się z całą gromadą u mag.dy.
Magdaleno, kobieto z lasu, dziękuję w swoim i Savahny imieniu za pyszną kawę z ekspressu:loveu:.[/QUOTE]
no wiecie co...i nawet mnie nie zabrałyście,a też bym się kawy z ekspresu napiła:obrazic: pyszne ciasto Savahniu (wiesz od kogo:razz:) znakomicie też by pasowało do tego zestawu

Posted

[quote name='erka']Ten profil ma zdecydowanie sympatyczniejszy;).
Proponuje ogłaszać go z tej strony:eviltong:.
[/QUOTE]
erko widze, ze co do niebieskich oczków mamy podobny gust:) Tu sie z Toba zgodze w pelni, ze ten profil lepsiejszy:D

Posted

[quote name='divia_gg']erko widze, ze co do niebieskich oczków mamy podobny gust:) Tu sie z Toba zgodze w pelni, ze ten profil lepsiejszy:D[/QUOTE]

jaki profil, jaki profil?? W au face też widać brązowe oko, a nigdzie, przenigdzie nie było do tej pory na żadnym zdjęciu widać, że husky ma jęzor mrówkojada:) Na tym widać:)

Posted (edited)

[quote name='ewelinka_m']no wiecie co...i nawet mnie nie zabrałyście,a też bym się kawy z ekspresu napiła:obrazic: pyszne ciasto Savahniu (wiesz od kogo:razz:) znakomicie też by pasowało do tego zestawu
Wiem, wiem...od Bliklego!;)
Chyba muszę faktycznie zakupić, bo za bardzo Cię skomplemetowałam i mogę mieć problemy....:evil_lol:
O tej porze to Ty się na drugi bok przewracasz dopiero.:diabloti: Jedyna moja szansa na eksluzywną przejażdżkę, jak Ty śpisz, inaczej to nie mam szans....:shake:
ewelynka, wegielkowa ma ekspress podobno, nóweczka
W ogóle to ja słyszałam ostatnio o dwóch imprezach:jedną robi erka a druga wegielkowa

Edited by savahna
Posted

[quote name='savahna']Wiem, wiem...od Bliklego!;)
Chyba muszę faktycznie zakupić, bo za bardzo Cię skomplemetowałam i mogę mieć problemy....:evil_lol:
O tej porze to Ty się na drugi bok przewracasz dopiero.:diabloti: Jedyna moja szansa na eksluzywną przejażdżkę, jak Ty śpisz, inaczej to nie mam szans....:shake:
ewelynka, wegielkowa ma ekspress podobno, nóweczka
W ogóle to ja słyszałam ostatnio o dwóch imprezach:jedną robi erka a druga wegielkowa
już o tej porze dawno na na nogach bywam :-( chcesz Spaikusia na tymczasik? bo pobudki robi o 7 :p mówie Ci lepsze niż budzik i nie jedna kawka!
Węglowa to jak już wrócisz z podróży się wpraszamy...na te dwie imprezy też :)

Posted

Kiepsciutki Spajkuś w tem względzie....
Abisynka robiła punktualnie pobudkę o....czwartej chyba...A jak już jej trochę godzine przesunęłam do do domciu pojechała...:diabloti:
Spajkuś jak widzisz mi nie straszny.:eviltong:

Posted

Agat coraz bardziej rozbrykany, okazuje się, że bardzo lubi piłeczki i umie je aportować :razz:
Na razie nie pozwalam mu za bardzo szaleć, bo boję się jeszcze o tą łapinę jego, ale jak trochę mu poturlałam piłeczkę, to łapał ją z wielkim zaangażowaniem i przynosił mi pod nogi ;)
To dobrze, bo będzie sposób, żeby go wybiegać, jak już łapka dojdzie do formy.