Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']Kiedyś myślałam by wziąć szczyla z Catani :lol: ale to kiedyś jak nie planowałam niczego poważniejszego teraz mam poważne plany i szukam zajefajnego szczyla :loveu: Nawet nie wiesz Iza jak przeżywam Kisielowego synka Aksamitka :loveu:Niedosyć że rodzice mi odpowiadają to jeszcze to wnuczek Molly i siostrzeniec Kolesia że o Luce nie wspomnę :placz::lol:[/QUOTE]No to trzeba zrealizować plan :D

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']No trza :lol: już jestem gotowa nawet na kejtra, suke bym se kupiła za pare lat ale kurcze rodzice mi stoją na drodze:roll:[/QUOTE]Oj tam rodzice, moi też nie zgadzali się na Kissa, a teraz jest wnuczkiem mamy :D

Posted

[quote name='Izabela124.']A ja bym chciała kolejnego :D
Chcieć to i ja bym chciała, gorzej rodzice :P
Tzn.mama by się na np.kolejnego pudla zgodziła, tata zdecydowanie przeciwny.

[quote name='xxxkaluniaxxx']Kiedyś myślałam by wziąć szczyla z Catani :lol: ale to kiedyś jak nie planowałam niczego poważniejszego teraz mam poważne plany i szukam zajefajnego szczyla :loveu: Nawet nie wiesz Iza jak przeżywam Kisielowego synka Aksamitka :loveu:Niedosyć że rodzice mi odpowiadają to jeszcze to wnuczek Molly i siostrzeniec Kolesia że o Luce nie wspomnę :placz::lol:
Ach ile ja się hodowli grzywków naoglądałam zanim trafiłam na...pudla :lol:
Z tych co zdążyłam sobie ,,poznać" (czyt.wymieniałam maile z nimi) to Sasima jest wg mnie świetna, z Panią nawet teraz czasami jeszcze sobie pisze, wstawiałam kiedyś zdjęcie psiaka, Pulpeta którego miałam jechać oglądać ;)
Ponadto Fera Viva, ich psiak, VINICIO PAJARO po prostu skradł moje serce :loveu:
Do tej pory co raz podglądam go na fotach z nowego domku :diabloti:
bo powiedzcie mi, czy nie jest genialny :loveu:? -> http://www.chinesecrested.no/en/registry/109291/Fera+Viva++Vinicio+Pajaro.html

[quote name='Illusion']A ja myślałam, że grzywy PP ogólnie są takie tanie właśnie, często na allu widziałam różne oferty za mniej niż 1000zł.
ogółem pp są tańcze od nagusków ale to też kwestia rodziców ;)
Widziałam świetną suczkę, hodowla też mega ale cena- 2500 :shake:

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Ale chyba większość?
Te ,,brzoskwiniowe" później się jaśniutkie bardzo robią ;)
A jak z czarnymi?
One chyba nie jaśnieją ;)?[/QUOTE]
Tak na prawdę to loteria, ale od małego widać czy się rozjaśni czy nie, bo widać jaki włos rośnie od cebulki. Czarne też jaśnieją, ale niektóre pozostają czarne :)

Posted

ja hodowle przeglądam regularnie od 4lat :lol: Najbardziej podobają mi się psy z Innowacji, numer jeden to dla mnie Koleś przez niego wpadłam po uszy w grzywacze :loveu: Mam kilka hodowli na oku czekam tylko na kasiorkę i tego jedynego wymarzonego malucha :loveu:

Posted

[quote name='Izabela124.']Tak na prawdę to loteria, ale od małego widać czy się rozjaśni czy nie, bo widać jaki włos rośnie od cebulki. Czarne też jaśnieją, ale niektóre pozostają czarne :)[/QUOTE]
Z czarnych to Popsa ubóstwiam :loveu:
Dla mnie grzywek idealny :loveu:

[quote name='xxxkaluniaxxx']ja hodowle przeglądam regularnie od 4lat :lol: Najbardziej podobają mi się psy z Innowacji, numer jeden to dla mnie Koleś przez niego wpadłam po uszy w grzywacze :loveu: Mam kilka hodowli na oku czekam tylko na kasiorkę i tego jedynego wymarzonego malucha :loveu:[/QUOTE]
O tak, Innowacja też świetna :loveu: A teraz mają szczyle właśnie po Popsiku :loveu:

Posted

[quote name='Izabela124.']Tu masz przykład grzywaczy czarnych od urodzenia, a potem srebrnych/siwych
http://www.chinesecrested.no/en/registry/97212/Boski+Johnny+Innowacja.html
http://www.chinesecrested.no/en/registry/97207/Budzaca+Podziw+Innowacja.html
A ten np został czarny:
http://www.chinesecrested.no/en/registry/97213/Buziak+Na+Dobranoc+Innowacja.html
A czy jest u grzywków coś takiego, że czarne są np.wyżej oceniane od tych co się rozjaśniły?
Czy u nich kolor nie jest znaczący?
Bo np.brązowe/czekoladowe są chyba mniej spotykane niż te jasne?
czy sa one jakoś inaczej oceniane?

Posted

[quote name='Aleksandrossa']A czy jest u grzywków coś takiego, że czarne są np.wyżej oceniane od tych co się rozjaśniły?
Czy u nich kolor nie jest znaczący?
Bo np.brązowe/czekoladowe są chyba mniej spotykane niż te jasne?
czy sa one jakoś inaczej oceniane?[/QUOTE]Nie, nie ma kolor znaczenia przy sędziowaniu. Czekoladowe są mniej spotykane

[quote name='Aleksandrossa']PP.
tzn.dokładnej ceny nie pamiętam, może to 2tys były ale ogółem jak na pp to cena była wysoka.[/QUOTE]
No to normalna cena jak za sukę pp :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie, nie ma kolor znaczenia przy sędziowaniu. Czekoladowe są mniej spotykane

No to normalna cena jak za sukę pp :)[/QUOTE]

No jak gadałam z kimś to mi powiedział, że cena wysoka...
Może ja po prostu trafiałam na takie ,,tańsze" psy ;)

Posted

[quote name='Aleksandrossa']No jak gadałam z kimś to mi powiedział, że cena wysoka...
Może ja po prostu trafiałam na takie ,,tańsze" psy ;)[/QUOTE]
Jeśli suczka na wystawy to jak najbardziej ok. cena :) A jeszcze co do czarnych grzywaczy to mają trudniejszą w pielęgnacji sierść niż inne kolory :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Jeśli suczka na wystawy to jak najbardziej ok. cena :) A jeszcze co do czarnych grzywaczy to mają trudniejszą w pielęgnacji sierść niż inne kolory :)[/QUOTE]
No to chyba że ;)

Ooo, inna struktura czy jak?

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']ja na około 2tyś jestem nastawiona :lol: szukam psa do przyszłej hodowli więc swoje musi kosztować :lol:[/QUOTE]

No jak szuka się do hodowli to wiadomo, ja jak szukałam dla siebie, zwykłego domowego to szczerze powiedziawszy cena dla mnie grała dużą rolę (tzn.bardziej dla rodziców)