Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z opiekunką Adki. Brzuszek tochę lepiej- apetyt jej dopisuje. Juz zaczyna coraz śmielej rozglądać sie po swoim nowym gospodarstwie. Dzisiaj była na godzinnym spacerku z swoja panią. Juz tak się nie bała iść dalej od domku. Moja córka Kasia cały czas się denerwuje- a ja z nią. Drugą noc nie mogę spac. Ale myślę że będzie dobrze.:multi: ;)

Posted

Wieści są naprawdę pomyślne, zwłaszcza, że Ada jest dopiero 2 dni w nowym domu. Ma prawo być zestresowana, ma prawo boleć ją brzuszek, ale z każdym dniem będzie lepiej. Zresztą przy takiej opiece nie może być inaczej!

Posted

No tak myślę,ze bedzie dobrze. Dzwoniłam rano więc brzuszek prawie dobrze. Spacer wygląda tak -idzie ,idzie, nagle staje na drodze opiekunce ,w tył zwrot i jak najszybciej do domku. Wtedy jest bezpieczna. Kasia jedzie dzisiaj , zostaje do jutra, wię będą zdjęcia i nowe wiadomości

Posted

witam, witam....spotkanie nie wygladalo do konca tak jak sobie planowalam, bo musialam wczesniej rano wrocic do domu !!!! a wczoraj juz bylo ciemno na robienie fotek :( wiec tylko przywitalam sie z Ada (choc dziewczynka juz spala sobie slicznie w budzie :) ) Za to dzis z samego rana Adka poszla ze swoja pania na spacerek !! jak ona slicznie spaceruje i tak radosnie merda ogonkiem :loveu: no i co najwazniejsze - podczas spaceru trzyma ogon dumnie podniesiony do gory - czyli sie nie boi :loveu: jednak daleko od domku nie chce odchodzic. Po spacerku wyczyscilismy uszka no i zrobilam kilka foteczek (ale szybko mi padly baterie mimo, ze wczoraj je ladowalam :( )
Popiescilam troche ta pieknosc i musialam wracac do Krakowa...moze jutro uda mi sie z nia pojsc na jakis spacerek.

jak uda mi sie zgrac zdjecia to zaraz wstawie...bo cos mi sie nie chca aparat otworzyc :placz:

Posted

Mieliśmy problmy z wejściem na USB, Kasia za chwilę wróci i powinny być. A jak sie nie uda to biore drugi aparat i będą wieczorej. Szkoda że taka pogoda. Tak mi sie marzy spacer z Adką

Posted

Jesteśmy po wizycie. Piesek jest wspaniały. Chciałabym mieć takiego psiaka. Ogonek już coraz radośniej się merda. Dzisiaj zaszczekała na obcych. Można ją zagłaskać . Zwiedzała znów domek, chętnie siedzi w domku, do kojca też wchodzi bez problemu, tylko spacerek to tak wyglądał. Szła, szła, załatwiła się i zaczęła potwornie ciągnąć do domku. Siły to ona ma dużo, więc zaczęłam z nią biegać. Jak była koło bramki, czuła sie bezpiecznie. W kojcu ma już upatrzone miejsce na którym siedzi. nie ucieka już do budy, chyba że pada.Zdjęcia Kasia przegra póżniej, są wspaniałe.

Posted

Piękna sunia i piękne zdjęcia. Ale się "małej" udało! Czy też dostała ciasteczko? Rozumiem, że ten zastawiony stół to też na cześć Ady.

Posted

stół był zastawiony na cześć Adki ale ciasteczek nie dostała. Nadal ma problemy z brzuszkiem .Tinka też miała problemy to co czytałam. Znajomi się martwia a ja im tłumaczę ze nerwy. Bardzo się cieszyli ze zaszczekała na jakiś nieznajomych. Kochana psinka.

Posted

Tinka długo miała problemy żołądkowo-jelitowe. Na pewno przyczynił się do tego stres, no i zmiana jedzenia. Jeszcze teraz ma dni, kiedy coś jej dolega. Zdarza się też, że wymiotuje kwasem żołądkowym, daję jej wtedy 1/4 tabletki Ranigastu i pomaga, apetey wraca, a w brzuszku przestaje burczeć. U Adki też się wszystko wyreguluje. Gdyby miała nadkwasotę, to oczywiście dawkę Ranigastu trzeba dostosować do jej wagi (patrz ulotka leku).