Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zauważony najpierw na FB , potem na wątku
http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page27

Piękne kudłate mordy ze spojrzeniem chyba jeszcze pełnym nadziei .

Robocze imię FILIPEK

oraz OLI

więcej fotek na drugiej stronie wątku

Tutaj ogólny wątek schroniska na dogo i fotki psiaków

http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page29

Pieski nie wykastrowane !

Mamy ogromna nadzieje pomóc chłopakom, wyciągnąć ich z tego więzienia , doprowadzić włos do porządku i znaleźć najfajniejszy dom na świecie . Psy przebywają tam bez kontaktu z człowiekiem , nie dotykane , nie wyprowadzane na spacery .
Pomóżcie proszę .
Psiaki w tej chwili przebywają w schronisku w Nowym Targu .
http://www.pieski.nowytarg.pl/onas.htm

Edited by rodzice
  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem u malucha.Jest śliczny tylko zaniedbany.
Szukamy DT?

A jeszcze takie cudo jest też piesek:

Dobrze by było wątek przenieść na ogólny bo mało kto będzie zaglądał na małopolskim.

Posted

Aniu obydwa cuda juz u mnie na stronie - może ktoś wypatrzy . Ten drugi ma cudne umaszczenie .Wystarczy wyczesać , wykapac i na salony !
A jak sie przenosi wątek ?

Posted

mam chętny DT na obydwa psiaki ( 250 zł miesięcznie z wyżywieniem za sztukę )
Byłam dzisiaj sprawdzać pewien hotel dla psów i zadałam pytanie . Z tym ze hotel kontrowersyjny - dlatego byłam tam na kontroli . Wszystkie 7 psów żyje , mieszka w domu , mają od groma ruchu i spacerów , pani zajmuje sie wyprowadzaniem z traumy trudnych przypadków .Nie moglibyśmy liczyć chyba na super pielęgnację włosa przez panią .
Jechałam tam sprawdzić pewien konkretny przypadek - nie miałam zastrzezen . Podobno psy będace własnoscią tej pani sa pokołtunione i nie czesane - zresztą sama przyznała ze tylko latem je scina na łyso potem przez rok odrastają .
Można byłoby spisać umowę i zlecić np wizytę u fryzjera co 2 miesiace i nasze psiaki byłyby jako tako wyprowadzone .
to ten hotel
http://www.facebook.com/pages/Centrum-Resocjalizacji-i-Rozwoju-Psów-SABA/155115727917366
na razie to jedyny który wyraził chęć pomocy .

Posted

250 zł to nie dużo, ale dlaczego kontrowersyjny? dlatego, że zła pielęgnacja? to jest oficjalny hotel? czy mogłabyś doglądać psy?

Posted

Kontrowersyjny bo są zarzuty wobec pani Kasi
Zreszta poczytaj sama

http://www.dogomania.pl/forum/threads/225002-Pako-w-swoim-wspania%C5%82ym-domu-%29Dzi%C4%99kuj%C4%99-Wam-kochani-bez-Was-by-sie-nie-uda%C5%82o/page17

Chcę zeby wszystko od początku było jasne i zebyśmy razem podejmowali najlepsze decyzje .
W obwodzie mam jeszcze być moze dom mojej kolezanki ( też płatny ) z tym ze ona dopiero się do niego wprowadza , działka jest nieogrodzona .
Jeszcze z nią nie rozmawiałam na temat tych konkretnych psów ale rozmawiałyśmy ze zrobi tam hotel .
To dziewczyna juz zaprawiona od lat w DT - pomogła bardzo wielu psiakom
http://www.zkorczowki.pl/puli_dt.html

Posted

Do hotelu w którym dzisiaj byłam mam koło 30 km w jedna stronę . Teoretycznie mogłabym tam co jakiś czas podjechać i skontrolować . Nowy dom kolezanki jest kilka ulic ode mnie .

Posted

wydaje mi się ze przy wzmożonej kontroli mogłoby sie udać ale też mam mieszane uczucia bo jeden psiak bardzo chudy ale ja nigdy nie widziałam wyliniałego huskiego więc mogę się nie znać czy chudy czy nie .

Posted

Jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie to uważam,że nie może być cienia wątpliwości jeżeli chodzi o hotel,DT płatne.
Akrum z Nowego Tomyśla zawiozła tam psiaka ale nie zostawiła.Ja się przychylam do Akrum decyzji i jestem też za nie.
Jestem BDT,nie pobieram żadnych opłat związanych z wyżywieniem i ode mnie psiaki wyjeżdżają do DS z normalną wagą a potrafiły tylko przebywać trzy tygodnie.DT ,hotel pobierając pieniążki powinien psom zapewnić jedzenie nawet w nadmiarze,z tego względu chociażby,że pies przyjeżdża ze schronu.Moje ostatnie zdanie dotyczy haszczaka u tej Pani a o rezydentach już nie wspomnę,nie chodzi mi o fryzjera tylko o brudnego psa.No ale decyzja będzie należeć do większości.

Posted

Anula napisał(a):
Jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie to uważam,że nie może być cienia wątpliwości jeżeli chodzi o hotel,DT płatne.
Akrum z Nowego Tomyśla zawiozła tam psiaka ale nie zostawiła.Ja się przychylam do Akrum decyzji i jestem też za nie.
Jestem BDT,nie pobieram żadnych opłat związanych z wyżywieniem i ode mnie psiaki wyjeżdżają do DS z normalną wagą a potrafiły tylko przebywać trzy tygodnie.DT ,hotel pobierając pieniążki powinien psom zapewnić jedzenie nawet w nadmiarze,z tego względu chociażby,że pies przyjeżdża ze schronu.Moje ostatnie zdanie dotyczy haszczaka u tej Pani a o rezydentach już nie wspomnę,nie chodzi mi o fryzjera tylko o brudnego psa.No ale decyzja będzie należeć do większości.

dokładnie! jak ktoś bierze kasę za opiekę to nie powinno być ŻADNYCH wątpliwości co do jakości tej opieki.
Co prawda nie wiem jak wyglądały zaniedbane puli (o ile są były faktycznie puli???) bo te psy mają dredy normalnie (takie sznurki) i to nie świadczy o zaniedbaniu - tylko zalezy jak to wyglądało bo takiego psa też mozna zaniedbać

Posted

przykro mi nie widziałam tych pozostałych psiaków - puli rozpoznam bo Dorota hoduje ( ten drugi potencjalny DT ) Jechałam na wizytę poadopcyjną w sprawie Pako i raczej chyba nie miałam prawa żądać pokazania pozostałych psów . Jedynego którego widziałam poza Pako oceniam jako za chudego ale nie widziałam w jakim był stanie przed umieszczeniem w tym DT i nie wiem czy mu się właśnie polepsza czy pogarsza .
Pako był ok - w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej jak na swój wiek i chorobę .

Posted

Rodzice musi wejść na Dogo bo nie wiem czy dowiadywała się o DT u koleżanki.
Tak sobie po cichu myślę,że nie wiem czy my damy radę utrzymać dwa psy za odpłatnością.Może za zwrot kosztów karmy i weta to może jest to możliwe.Kurcze szkoda,że to nie suczki,jedna by już mogła przyjechać do mnie.Bardzo mało ludzi tu zagląda to też jest źle.

Posted

napisałam do Lili85...czy mogłaby nam pomóc. może przynajmniej jednego dałoby radę wyciągnąć. Anula ogłoszenia od twojego źródła- wykupię pakiet dla jednego.

Posted

docha napisał(a):
napisałam do Lili85...czy mogłaby nam pomóc. może przynajmniej jednego dałoby radę wyciągnąć. Anula ogłoszenia od twojego źródła- wykupię pakiet dla jednego.

Tak wykupić pakiet to trzeba znać wiek psa,wielkość i coś o tym psiaku a praktycznie my nic nie wiemy.Mogę chętnie percypować w zamówieniu ogłoszeń ale nawet nie ma fotek a potrzebne są 4-5. 60 ogłoszeń kosztuje 12zł.Może na innych bazarkach by kosztowały mniej tylko nie ma sensu już ogłaszać chyba bez wiedzy na temat psiaków.

Posted

no właśnie o to chodzi ,ze nadal nic nie wiemy , nawet czy to na bank pies czy suka . Na tt w potrzebie jest juz zapytanie o tego drugiego psiaka a ja nie wiem co odpowiedzieć .
Co do Doroty to oni sa w trakcie przeprowadzki do nie całkiem wykończonego domu . Muszą się najpierw sami ogarnąć dopiero potem moga pomyśleć o Dt . Właśnie rozmawiałyśmy na ten temat . Tak więc na razie ten domek odpada .
Ja kochani jestem w lipcu prawie nieobecna ( kilka dni w połowie lipca z dostępem do netu ) więc na razie za dużo nie pomogę .
Jeżeli będą jakieś wieści o psach to proszę umieszczacie je tutaj , fotki również bardzo wskazane - będzie nam dużo łatwiej cokolwiek zdziałać .