Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie mnie też chwilami wydaje się,że PATTI jest podobna do taty, a czasami ,że podobna do mamy.Pewnie z wiekiem wyjdzie bardziej widoczne podobieństwo do któregoś z rodziów.

Starsze sunie to E.EMOTIONS ( w domu EMI ) i PALOMA-WHITE oraz ich król CERBER ;)

• 1 month later...
Posted (edited)

Chciałam podzielić się naszą radością z powodu narodzin szczeniąt po naszej kochanej suni E.EMOTIONS Cud Chin i CERBERA Rudy Oski. Spisała się doskonale podczas porodu i powiła 8 szczeniąt 3 pieski i 5 suczek.:multi:Nadal znakomicie opiekuje się małymi i mam nadzieję,że najgorsze już za nami.

Edited by karmina
Posted

Dziękuję :lol:.Mama karmi często jednak obawiam się,że może za kilka dni trudno jej będzie zaspokoić taką liczną gromadkę.Jutro kończą 2 tygodnie.Mamy preparat gotowy mlekozastępczy Mera Dog -i tu mam pytanie i prośbę o podpowiedź czy to jest dobre mleko i kiedy ewentualnie można by dokarmić maluchy?Ja tak myślę ,że może około 3 tygodnia uczyć ich pić z miseczki?:lol:

Posted

Ja bałam się że Biuti nie da rady wykarmić 5 ! Jej mama Fjona miała zawsze mało mleka i trzeba było dokarmiać. Nigdy nie stosowałam tych typowo psich mlek. Kupuje mleko kozie z kartonu. Nie miałam jeszcze nigdy po nim biegunki u szczeniąt i przybierały bardzo ładnie na wadze. Zawsze przed spodziewanym porodem kupuję karton aby był w razie potrzeby. Maluchy dzisiaj mają 3 tydzień. Biuti daje radę je wykarmić a od dzisiaj przejdą na kleik.
Mam nadzieję że z Biuti nie będzie tak jak z Wasimą która miała tyle mleka że szczeniakom to wystarczało i na inne jedzenie praktycznie nie chciały patrzeć :(. Maluchy pojechały do nowych domów a my dalej walczyliśmy z tym mlekiem Wasimy. Urodziła w grudniu a mleka miała jeszcze do kwietnia :( . Nawet galastop nie sprawdził się tak jak powinien.

Posted

Kleik ryżowy? Gotowany na mleku kozim czy na wodzie?Pierwsze nasze szczeniaki jadły dopiero moczoną suchą karmę ale i tak niechętnie ponieważ Paloma miała mnóstwo pokarmu i wolały mleczko od mamy :lol:.

Posted

Taki w proszku dla dzieci z Bobovity lub Nestle. Dodaje do podgrzanego lekko mleka koziego. Ale trzeba uważać aby nie było zbyt gęste. Największy minus tego że wszystko się klei :lol:.