natalia.aleksandrov Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Odzywam sie tutaj, bo nie wiem kiedy pw zostanie odebrane. Chętnie przetransportujemy psicę za zwrot kosztów paliwa - jest to dla nas 150zł w jedną stronę, więc wyjdzie dość sporo, ale można zorganizować transport dla większej liczby psów/kotów/świnek morskich czy innych stworów i wtedy załatwilibyśmy większe auto, niż osobowe. 602557035 - można dzwonić i dogadywać szczegóły. Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Na molosach pytała mnie jedna z użytkowniczek, czy jest możliwość dania suni od razu DS. Napisałam, że tak, tylko będziemy musieli założyć jej ks. zdrowia i przeprowadzić sterylkę, chyba, że w umowie zaznaczymy, że przyszli właścicieli będą zobowiązani taki zabieg przeprowadzić. Wspomniałam też o wizycie przedadopcyjnej i poadopcyjnej, umowa to wiadomo. Quote
Macia Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Tylko gdzie i kiedy ta sterylka? Szczepienia spoko, ale o sterylce przynajmniej 10 dni gdzies musi byc. Za bardzo na to czasu nie ma. Natalia dzieki za propozycje, teraz musimy myslec skad wziac finanse. Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Zaraz będę biegła do sklepu, potem będę rozsyłała PW z prośbą o dołożenie się na transport...:roll: Dlatego napisałam, że gdyby nie było czasu, to w umowie by się zaznaczyło, że przyszli właściciele mają wysterylizować sukę na własny koszt, a potem na wizycie po-adopcyjnej by się sprawdziło, czy się z tego wywiązali. Quote
mama blanki Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 cudownie, że jest transport!!! powysyłałam wszystkim linki na ten wątek, poprosze o jakieś drobnie wpłaty- może coś się uzbiera. proszę o nr konta na PW Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Damy radę, poproszę jeszcze na molosach, by się zlitowali i coś wpłacili... A co z pozostałymi suczkami? Tymczasem idę, będę późnym wieczorem. Quote
natalia.aleksandrov Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Oby pieniążki się uskładały - może ktoś potrzebuje transportu po drodze na przykład i się dołoży? Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 natalia.aleksandrov napisał(a):Oby pieniążki się uskładały - może ktoś potrzebuje transportu po drodze na przykład i się dołoży? Właśnie nie znam takiej osoby... Nie widziałam, by ktoś szukał transportu z Pzń... Quote
Awit Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Dziewczyny, nie wspomogę, karta zadłużona, pensja licha, pies jeszcze w hotelu, kiepsko mam. Przepraszam. Quote
b-b Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Podajcie na PW dane do wpłaty. Dorzucę się troszeczkę na transport dla małej. Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 b-b napisał(a):Podajcie na PW dane do wpłaty. Dorzucę się troszeczkę na transport dla małej. Dzięki, wysyłam!!! :) Quote
from_wonderland Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Zaglądam do dziewczynek. Straszna historia :-( płakać się chce. Niestety nie bardzio jak mam pomóc, nie znam nikogo, kto ma transport do Poznania, a i z finansami kiepsko, koniec miesiąca i nie ciekawie. Quote
zerojeden Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 faith35 napisał(a):Zaraz będę biegła do sklepu, potem będę rozsyłała PW z prośbą o dołożenie się na transport...:roll: Dlatego napisałam, że gdyby nie było czasu, to w umowie by się zaznaczyło, że przyszli właściciele mają wysterylizować sukę na własny koszt, a potem na wizycie po-adopcyjnej by się sprawdziło, czy się z tego wywiązali. Wiecie co tak myślę że to chyba byłaby dla suni najlepsza opcja. Jeżeli dom jest warty uwagi to zdecydowanie lepiej jak sterylkę będzie miała w DS (pomijam koszta) ale i stres mniejszy bo przecież nie na gwałt muszą ją robić tylko za np 2 tygodnie od adopcji. I odpada transport który też nie należy do przyjemnych a kilometrów to ona zrobi jak będzie tak kursować. Zastanówcie się (jeżeli ten potencjalny dom jest wart brania go w ogóle pod uwagę). Spokojnie na wizycie PA można sprawdzić czy ma bliznę po cięciu poza tym świeżo to widać. Szkoda czasu i logistyki na DT skoro jest potencjalny DS, można by się zając wtedy bulowatymi. Ale to wasza decyzja ja tylko mogę się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Quote
b-b Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Przelew poszedł. Mały bo mały...ale ziarnko do ziarnka... ;) Quote
Macia Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 W koncu dogo odzylo. Jutro uzupelnie kto ile wplacil (bo mam problem z wejsciem na konto). W kazdym razie mamy uzbierane 210 zl!! Wszystkim dziekuje! Co do pojscia od razu do DS jest to niemozliwe ze wzgledow logistycznych. Ja nie moge jej u siebie trzymac, a w pseudo zostac nie moze. Zabieramy ja w piatek. Juz dzisiaj mialam telefon od wlasciciela czy jestem pewna, bo ma chetnego. Na szczescie uznal to, ze bylam pierwsza. Suka zostanie przez nas zaszczepiona, przezkazana mi bedzie ksiazeczka. Oprocz niej na miejscu sa jeszcze 4 psy, ale nie wiem czy pozostale dwa tez chce wydac. Quote
faith35 Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 Na razie dziewczyna się nie odzywa, okazało się, że pytała tylko z ciekawości, czy mogłaby iść od razu do DS, ma się rozglądać. Jutro powinny dojść kolejne wpłaty i trzymam kciuki, by było już na transport. Rozmawiałam dzisiaj z mama blanki i powiedziała, że jeśli natalia.aleksandrov zahaczy o Szczecin to jest w stanie dać suni karmę do BDT. Co do opiekuna prawnego, to wszystko jest w trakcie uzgadniania. Na razie nic nie piszę, ani nie peszę, czekam na więcej informacji i ew. potwierdzenie :) Quote
Macia Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Dodam jeszcze, ze suka mieszka razem z 4 innymi psami i je toleruje. Nie rzuca sie na inne psy, ale w razie ataku odpowie. Nie jest typem dominujacym, nie odgania innych psow od wlasciciela, raczej wraca do budy. Quote
faith35 Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 furciaczek napisał(a):Zapisuje ehh Ta ustawa miała wiele zmienić. I co? Kup smycz, psa dostaniesz gratis, tyle zmieniła :roll: Quote
zerojeden Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 To na czym stoimy na dzień dzisiejszy? A co to za 4 pies? Nie pisałyście o nim wcześniej... Quote
faith35 Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 Hałabajówka napisał(a):To na czym stoimy na dzień dzisiejszy? A co to za 4 pies? Nie pisałyście o nim wcześniej... Oprócz trzech suk są jeszcze dwa (nie wiadomo, czy psy, czy suki, przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem), ale nie wiadomo, czy facet chce je oddać. Quote
Macia Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Udalo mi sie dostac na konto. W drugim poscie uzupelnione rozliczenie. Jesli sa jakies pomylki w nickach to przepraszam, przepisywalam z tytulow przelewow. Jeszcze raz wszystkim dziekuje za kazda wplate! Quote
natalia.aleksandrov Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Ej, dziewczyny! Wszystko fajnie, ja chętnie pojadę - ALE. Jeśli pies jest w Lesznie, to będzie to więcej kilometrów - my ze Swarzędza mamy kawałek... w jedną stronę ze Swarzędza przez Leszno do Białogardu to jest 304km W JEDNĄ STRONĘ. Wujek google maps mi pokazuje, ze to jest sredni koszt paliwa 235zl... w jedna strone. Ze Swarzędza wychodzi mniej, 237km w jedną stronę i średni koszt zużycia paliwa to 147zł. Zahaczenie o Szczecin generuje dodatkowe koszty - ja naprawdę oferuję swój czas i samochód, ale koszty są duże, a nie mogę się nic dołożyć - moje tymczasy pochłaniają całą naszą kasę... :( Więc przemyślcie gdzie mamy jechać, skąd i tak dalej - bo pojedziemy. Ale pieniądze muszą być z góry, bo ja już nawet nie mam z czego wykładać... Chociaż chciałabym, bo serce mi się kraje, jak patrzę na tak wyeksploatowaną sunieczkę... Quote
Recommended Posts