zerojeden Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Co tu taka pustka hmmmm? Jakieś nowości w sprawie Kory? Ktoś się nią zainteresował może? Jakieś pomysły co dalej? Quote
faith35 Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 Będę pisać do jednej dziewczyny na facebooku, na jednym z wydarzeń oferowała BDT dla czwórki szczeniąt, bdt doświadczony, jednak szczeniaki mają 4 tyg., a bdt na drugim końcu Polski, więc nie skorzystali, może akurat.. Będę informować jakby co :) Quote
andzia69 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 czy ktoś zaczął już zbierać jakieś pieniążki (FB, bazarki itp) z przeznaczeniem na hotel? ew. kojec/budę? żeby się nie okazało, że sunia zostanie z niczym i nie będzie co z nią zrobić!:shake: Quote
faith35 Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 Do końca wakacji nie ma mnie w domu, jestem na kompie z doskoku, zgubiłam nr konta Maci, jakbyś Macia mogła mi wysłać na PW - będę wdzięczna ;) Jest jedna stała dekl. z fb - 20zł/mc Quote
zerojeden Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 moim zdanie bez sensu ją przerzucać z dt do dt... dopiero co się przyzwyczaiła do warunków i do ludzi. Zapatrzona jest we mnie niesamowicie. Coś wymyślę żebym mogła ją dłużej przetrzymać, teraz priorytetem są oczy według mnie. Quote
mama blanki Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Hałabajówko- na PW wysłałam Tobie namiary do siebie- odezwij się -oczywiście w sprawie Kory :) Quote
zerojeden Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Jak ogłoszenia Kory? Są jeszcze aktualne? Słuchajcie szkoda jej zmieniać DT co chwila, na hotel co miesiąc na bank 600zl nie uzbieracie na kojec z budą tez takiej kasy w 2 tygodnie nie zbierzemy nie ma się co łudzić, postaram się pokombinować żeby mogła zostać jeszcze trochę ale musicie ją ogłaszać i to prężnie, bo to stara suka jest nie aklimatyzuje się w mig. Żeby nie było tak koniec końców że będzie mała gorzej niż w tej pseudo. Może w jakiejś gazecie ma ktoś kontakty żeby zamieścić ogłoszenie ze zdjęciem i historią np na Szczecin jest stosunkowo blisko więc nie trzeba będzie jej daleko wieźć jak szczęście dopisze a to duże miasto a nóż kogoś ruszy za serce. Wydaje mi się że teraz trzeba się mocno skoncentrować na ogłaszaniu jej to jest priorytet. Quote
faith35 Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 A może ogłoszenia w prozwierzęcych miesięcznikach? 'Mój Pies" lub "Przyjaciel Pies", fakt, jest to koszt ok. 150zł, więc masakrycznie dużo... Mam pytanie: Czy ktoś wie, jak wysyła się jedną wiadomość do wszystkich uczestników wydarzenia? :( Quote
mama blanki Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 dziewczyny-na jednym z bazarków: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230126-ZAKOŃCZONY-Ekspresowy-bazarek-ogłoszeniowy-banerki-teksty-dla-Nemo-do-8-08[/URL] wykupiłam ogłoszenia na Szczecin i zachodniopomorskie. nasze 2 psy w ciągu 6 dni od ukazania się ogłoszenia znalazły domki. Koszt ogłoszeń śmiesznie niski, bo to tylko 6zł. Warto to wykupić. Oczywiście na terenie Szczecina zobowiązuję się do przeprowadzenia wyzyty PA :-) musimy działać!!! Quote
faith35 Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 mama blanki, dzięki, myślę, że warto nawet raz w tygodniu taki pakiecik zamówić, co tydzień z nieco innym tekstem i tytułem, by nie usuwali, ze względu na taką samą treść, czy tytuł. A może wyróżniona tablica na zachodniopomorskie? :) Quote
mama blanki Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 warto, warto :-) my nic nie wyróżniałyśmy a domki się znalazłu :) Quote
zerojeden Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Super dzięki w imieniu Kory :) Dziewczyny nie zastanawiajcie się tylko działajcie, czas ucieka a szkoda ją przewozić z DT do DT poza tym nie ma wolnych DT. Podjęłyście się ogłaszania to działać, działać... ja się podjęłam karmienia to karmię ;) Quote
mama blanki Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 szukałam i nie ma w tej chwili bazarków z ogłoszeniami (no i niechcący kupiłam sobie na bazarku fajną pościel :P ), ale [B]faith35[/B] Ty kiedyś robiłaś chyba bazarek ogłoszeniowy? może zrób dla Kory na Szczecin i okolice- co? Quote
faith35 Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Niestety, teraz mój komputer po kilku minutach się wyłącza, prawdopodobnie tak szybko przegrzewa się procesor, bądź płyta główna się psuje, więc nie mam możliwości ogłoszenia Kory... Mogę napisać tekst... Quote
faith35 Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 (edited) TYTUŁ: Kora - pokochaj psie cudo! TEKST: Kora jest 6 letnią suką w typie Cane Corso. Została zabrana z pseudohodowli. Życie mocno ją doświadczyło, co cieczkę rodziła szczeniaki, tylko do tego była potrzebna, by móc na niej zarobić. Mimo to nie zwątpiła w ludzi. Kocha ich całą sobą, domaga się od nich pieszczot, uwielbia bieganie po podwórku wraz z innymi psami. Zupełnie bezkonfliktowa, kochająca wszystko i wszystkich (no, może prawie wszystkich, gdyż nie przepada za kotami). W sprawie adopcji proszę dzwonić: ***-***-*** lub pisać na e-maila: [EMAIL="paula31345@interia.pl"]paula31345@interia.pl[/EMAIL] Edited August 17, 2012 by faith35 Quote
zerojeden Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Tak jak pisałam gdzieś komuś, ja rzadko kiedy odbieram bo nie noszę tel przy sobie bo dwa już się rozleciały od ciągłego wypadania z kieszeni. Marcelina się chyba oferowała jak dobrze pamiętam. Poza tym jak już podałaś mój numer publicznie to chyba trochę za późno na pytanie czy możesz....... Quote
faith35 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 (edited) Hałabówka, to Ty najlepiej znasz Korę, więc nr. tel. powinien być do Ciebie, no, ale okej, jak chcecie, ja na siebie nie wezmę odbierania telefonów, bo nawet tej suczy nie znam osobiście, a odpowiadanie zainteresowanym tylko z informacji, które są tu na forum to tak nie za bardzo. Zaraz kogoś poproszę, by tu "wpadł" i zrobił chodź kilka ogłoszonek.. Napisałam do jednych z fundacji o prośbę z użyczeniem konta. Myślę też nad allegro cegiełkowym na operację oczu Kory. Jeżeli fundacja się zgodzi, to może oni wystawiają takie allegra, nie wiem, podpytam, na razie czekam na odpowiedź. Edited August 17, 2012 by faith35 Quote
faith35 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 Dostałam takiego maila: "[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Witam, Magdalena Ł****** z tej strony, zobaczyłam u nas na forum fundacji suczke Cane Corso, marzylam o takim psiaku. Po rozmowie z mezem stwierdziliśmy, ze możemy jej dac DT. Mieszkamy w Wałbrzychu, wiec kwestia transportu tez nie była by problemem." Co Wy na to? Nazwisko wykropkowałam, odnalazłam tą Panią na fb - napisałam, zobaczymy. [/FONT][/SIZE][/FONT] Quote
kinga Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 tylko po co z jednego DT do kolejnego DT? Hałąbajówka pisała, że koniec końców - moze ją przetrzymać dłużej, zwłaszcza że suka wpatrzona w nią jak w święty obraz. Nie wiem też, czy pani doczytała, gdzie KOra jest - z Wałbrzycha do Koszalina to cała Polska z dołu do góry... Quote
faith35 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 No dobrze, już dobrze, dostałam maila, wkleiłam, proszę na mnie nie napadać. Hałabajówka pytała, co dalej itp. nie napisała, do kiedy może ją przetrzymać... Quote
kinga Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='faith35']No dobrze, już dobrze, dostałam maila, wkleiłam, proszę na mnie nie napadać. Hałabajówka pytała, co dalej itp. nie napisała, do kiedy może ją przetrzymać...[/QUOTE] No przecież nie napadam?! ;-) Quote
Macia Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Mój numer jak najbardziej może być podawany. Jeśli ktoś będzie sensowny dogadam się z Hałabajówką. Jeśli znajdziecie bazarek ogłoszeniowy to dajcie znać, wykupimy pakiet. Quote
faith35 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 Macia, będziesz wystawiała ciuszki na bazarek dla Kory? Ostatnio coraz bardziej popularne stają się bazarki na facebooku, myślę, że warto by spróbować, jeżeli znajdziesz chwilę czasu, by to pomierzyć, zrobić foty i wystawić ceny w opcji KT, to możesz mi to wysłać na maila (jest podany w kontakcie kilka postów wyżej) to wystawię :) Ja bym wystawiła, a Ty byś zajęła się wysyłką, okej? ;) Quote
Macia Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Jak tylko się trochę podleczę i ogarnę stadko (5 dorosłych i 6 szczeniaków) to wszystko wystawię. Większość już gotowa tylko ceny muszę powymyślać. Quote
zerojeden Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Pytałam co dalej bo umowa była że Kora jest u mnie na 2 miesiące... jeżeli jest teraz taka sytuacja jaka jest to tak jak pisałam postaram się ją potrzymać dłużej. Bez sensu ją transportować cała Polskę do kolejnego DT... po pierwsze nie wiadomo na ile, po drugie kto by miał pokryć koszta transportu i kto by się go podjął? Przerzucanie jej z DT do DT będzie dla niej niepotrzebnym stresem, ona jest bardzo uczuciowa i bardzo ale to bardzo garnie się do człowieka. Jest bardzo grzeczna, nie niszczy nic jak jest zostawiona sama na ogrodzie. Mimo swojej postury i tego że nie umie za bardzo chodzic na smyczy i macha łapą żeby ją głaskolic to jest to mało wymagający psiak. Macia ja oczywiście mogę pogadać z potencjalnymi ludźmi (którzy przejdą test u Ciebie ;) w sensie że się nadają) o Korze, jaka jest z zachowania, czego się można po niej spodziewać itp Jak będzie ktoś sensowny to jakoś to już ustalimy. Na razie trzeba ją mocno ogłaszać, szkoda że nikt nie ma znajomości w gazecie jakiejś bo z takich ogłoszeń jest duży odzew. Niestety bez znajomości cena jest dość duża. Quote
Recommended Posts