Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Napisałam że tymczas był ustalony do końca sierpnia bo takie były założenia i faktycznie jest mi to pomieszczenie potrzebne na początku września ale nigdy nie oddam jej na schronu to po pierwsze.
Karmę możecie już zamawiać bo do mnie nie zawsze na czas kurier dociera :)
Na razie na nic więcej kasy nie potrzebuję bo kroplami do oczu dzieli się z Korą moja Roxanka bo ma stale problem z oczami a krople są ważne tylko 2 tygodnie więc akurat na dwie się teraz zużywają i nie muszę pół opakowania wyrzucać.
Nie ma co panikować jest jeszcze miesiąc może adopcje ruszą w końcu może ode mnie coś pójdzie i zwolni się jakiś boks a może ktoś ją do tego czasu już adoptuje. Jedno wiem że do Białogardu jej nie oddam w ogóle taka opcja nie wchodzi w grę.

Edited by Hałabajówka
  • Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już wczoraj faith powiedziałam, że jeśli miałaby iść do schronu Harłacza, to własnoręcznie z czystym sumieniem poddałabym ja eutanazji...

Kora wpadłaby z deszczu pod rynnę.
Tyle osób było zaangażowanych w uratowanie tych psów...

Starałam sie ją umieścić u Beti (tej suni buldoga staroangielskiego która przeżyła), jednak Monika nie jest w stanie przyjąć kolejnego psiaka, bo nie miałaby czasu na opiekę nad pozostałymi jej psami...

Dziewczyny- nie ma co mieć czarnych scenariuszy, tylko trzeba działać...
Skoro znalazły się wariatki takie jak my, które Korę uratowały, to jest pewnie w Polsce wariat podobny do nas, który ją zaadoptuje, tylko trzba do niego dotrzeć.

Posted

mama blanki napisał(a):

Dziewczyny- nie ma co mieć czarnych scenariuszy, tylko trzeba działać...
Skoro znalazły się wariatki takie jak my, które Korę uratowały, to jest pewnie w Polsce wariat podobny do nas, który ją zaadoptuje, tylko trzba do niego dotrzeć.

Jestem tego samego zdania nie ma co zakładać że przez cały miesiąc nikt fajny się nie znajdzie, lipiec zawsze jest ponoć do bani jeżeli chodzi o adopcje więc nie ma co być aż takim pesymistą.
Kora jest naprawdę super psem, miłym, kontaktowym, współpracującym, przyjacielskim, nie niszczy nic jak jest na ogrodzie, można z nią cuda robić i grzebać we wszystkich miejscach. Może ludzie się boją bo rasa ma złą opinię a i ona nie młoda... ale ja zawsze mówię że nie ma rzeczy niemożliwych :)

Posted

Hałabajówka napisał(a):
W 1 poście grubo przesadziłaś i to bardzo grubo bo nie po to wyciągam i mam na tymczasie psy ze schronu w Białogardzie żeby oddać tam Korę po 2 miesiącach zajmowania się nią, leczenia jej oczu z własnej kieszeni, kropienia uszu, smarowania łysych placków na uszach... Aż taki dramatyzm nie jest potrzebny....... Najpierw miała iść do hotelu za 600zl jak dobrze pamiętam pierwotny pomysł......

a powiedz mi...czy ew....pytam tylko:) masz jakiś kawalek miejsca, żeby można było postawić kojec?
i w kwestii oczek - co ona ma stwierdzone? bo nie doczytałam:oops:

Posted

Miejsca mam full albo i więcej tylko kasy brak na kolejny kojec. A do kojca to i budę by trzeba i to sporą żeby Kora tam wlazła.
Na 99% przyczyną jest to że powieki jej się wwijają do środka ale to tylko operacyjnie można by było zrobić. Więc teraz tylko objawowo ją leczymy. W tym tygodniu mamy wizytę u weta i powie już ostatecznie co uważa na temat oczu.

Posted

oki, czekamy w takim razie... Kora czeka bardziej ;) mówię Wam każdy kto ją poznaje jest nią zachwycony aż dziw że nie ma chętnych na nią. Zdecydowanie zyskuje przy kontakcie osobistym, jest taka energiczna jak na swój wiek i tak zapatrzona w ludzia.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Miejsca mam full albo i więcej tylko kasy brak na kolejny kojec. A do kojca to i budę by trzeba i to sporą żeby Kora tam wlazła.
Na 99% przyczyną jest to że powieki jej się wwijają do środka ale to tylko operacyjnie można by było zrobić. Więc teraz tylko objawowo ją leczymy. W tym tygodniu mamy wizytę u weta i powie już ostatecznie co uważa na temat oczu.

no to nie wiem, czy nie najlepszą opcją byłoby lepiej zebranie na materiały jakieś na kojec i budę oraz trzeba by jej zoperować oczko/oczka...jak się ją wsadzi do hotelu to będzie to kolejna zmiana dla niej i stres, i koszta większe:( jak myślicie?

Posted

andzia69 napisał(a):
no to nie wiem, czy nie najlepszą opcją byłoby lepiej zebranie na materiały jakieś na kojec i budę oraz trzeba by jej zoperować oczko/oczka...jak się ją wsadzi do hotelu to będzie to kolejna zmiana dla niej i stres, i koszta większe:( jak myślicie?

Zebrać pieniądze będzie ciężko, ale uważam, że to lepszy pomysł niż hotel.

Posted

Ja jutro najpóźniej zrobię wielki bazarek i zaczynamy zbiórkę na kojec. Też uważam, że lepszy kojec w znanym jej i dobrym miejscu niż hotel.

Posted

Macia napisał(a):
Ja jutro najpóźniej zrobię wielki bazarek i zaczynamy zbiórkę na kojec. Też uważam, że lepszy kojec w znanym jej i dobrym miejscu niż hotel.

A co zrobimy z kojcem jak Kora pójdzie do adopcji? Nad tym też trzeba się zastanowic żeby później w razie co nie było nieporozumień.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
A co zrobimy z kojcem jak Kora pójdzie do adopcji? Nad tym też trzeba się zastanowic żeby później w razie co nie było nieporozumień.

a nie może zostać dla innego biedaka w potrzebie?:)

Posted

Zabieg polega na wycięciu kawałków skóry i zszyciu tak żeby powieki się nie zawijały do środka. Jeżeli chcecie ją sterylizowac to nie jest wskazane w jej wieku podawanie dwa razy narkozy i tu jest problem bo ja nie jestem odpowiedzialna za podejmowanie decyzji tu dziewczyny muszą zdecydować co robimy w jakiej kolejności itp.